Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλοκαιρινός Προορισμός: Κύθηρα ΙΙΙ

Καλοκαιρινός Προορισμός: Κύθηρα ΙΙΙ

Και συνεχίζουμε το αφιέρωμα στα Κύθηρα με μια "φωτογραφική" πεζοπορία στους καταρράκτες και τις βάθρες.

Αφετηρία το χωριό Μυλοπόταμος, αφήνετε το όχημα, εφοδιάζεστε με μπουκαλάκια νερό και κάποιο ξύλο-μαγκούρα για στήριγμα αλλά και για να ανοίγει το δρόμο. Τα κατάλληλα παπούτσια (αυτά που δεν βαραίνουν όταν βρέχονται αλλά είναι και αντιολισθητικά), το καπέλο και το σακίδιο πλάτης θεωρούνται απαραίτητα. Ιδανικά πρέπει να ξεκινήσετε σχετικά νωρίς γιατί όσο μεσημεριάζει η ζέστη και ο ήλιος δυσχεραίνουν την επιχείρηση αναζήτησης.

Το τοπίο εδώ είναι τελείως διαφορετικό από το υπόλοιπο νησί. Πρόκειται για μια όαση πράσινου με καταρράκτες και μικρές λίμνες (βάθρες). Ο πρώτος καταρράκτης είναι εύκολα προσβάσιμος και πολύ όμορφος. Από εκεί ξεκινάει και η περιπέτεια αναζήτησης του μονοπατιού που οδηγεί στους άλλους που καταλήγουν στις βάθρες με τα παγωμένα νερά.

Το μονοπάτι δεν είναι σαφές και η σήμανση (κόκκινα σημάδια) δεν είναι ή τουλάχιστον δεν ήταν ιδιαίτερα ξεκάθαρη, συνεπώς απαιτείται η δέουσα προσοχή. Για τους λόγους αυτούς η αποστολή για μη έμπειρους πεζοπόρους δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αξίζει τον κόπο. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες για του λόγου το αληθές.

Δε θα σας αποκαλύψουμε περισσότερα για να έχει μεγαλύτερη γοητεία το δικό σας ταξίδι στην περιοχή.

kythira-vathres1

kythira-vathres5

kythira-vathres3

kythira-vathres2

kythira-vathres4

Να σημειωθεί επίσης ότι στην πορεία η παρέα σας θα μεγαλώσει. Ιριδίζουσες λιβελούλες και πεταλούδες-χαμαιλέοντες που δύσκολα τις διακρίνει το μάτι σου θα σας συνοδεύουν..

kythira-vathres6

kythira-vathres7

Μ' αρέσει | 2012