Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξόρμηση στις Πρέσπες

Εξόρμηση στις Πρέσπες

Όμορφος τόπος προορισμού η περιοχή των Πρεσπών.

Φτάνεις είτε μέσω Φλώρινας είτε μέσω Καστοριάς, ακολουθώντας την έξοδο της Εγνατίας για Καστοριά - Κρυσταλλοπηγή. Ο δρόμος σε πάει μόνος του που λένε. Μετά την Καστοριά συναντάς το χωριό Γάβρος με τα χαρακτηριστικά πλίνθινα κόκκινα παλιά σπίτια και στη συνέχεια η διαδρομή γίνεται πολύ όμορφη ειδικά την άνοιξη που αρχίζει να πρασινίζει η φύση, ακολουθείς την κοιλάδα που σχηματίζει ο μικρός παραπόταμος του Αλιάκμονα και αφού ανηφορίσεις αρκετά σου "φανερώνεται" η παραλίμνια περιοχή των Πρεσπών.

DSCN0670

DSCN0674

Διασχίζοντας τον μεγάλο κάμπο όπου τα φρεσκοοργωμένα χωράφια περιμένουν τη σπορά για να δώσουν τα ξακουστά φασόλια της περιοχής, φτάνεις στη διακλάδωση όπου αριστερά ο δρόμος σε οδηγεί στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου και δεξιά στους Ψαράδες.

DSCN0687

Το νησάκι είναι πόλος έλξης επισκεπτών κυρίως λόγω της Βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου, αλλά και της πεζογέφυρας που ακολουθείς για να φτάσεις, απολαμβάνοντας το τοπίο. Οι επισκέπτες συνήθως είναι αρκετοί, και όσα σώζονται απ' τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου εντυπωσιάζουν τόσο από μακριά, όσο και από κοντά.

IMG 2373

IMG 2416

DSCN0729

IMG 2410

Αλλά και η συνέχεια της διαδρομής προς τους Ψαράδες είναι όμορφη. Το χωριουδάκι με τα χαρακτηριστικά πέτρινα κτίσματα, τις ταβέρνες και τα λίγα καταστήματα αποτελεί πραγματικό ησυχαστήριο. Οι βάρκες σε περιμένουν για ξενάγηση - περιήγηση στη λίμνη και επίσκεψη στα ασκηταριά, οι κύκνοι και τα άλλα υδρόβια πουλιά ομορφαίνουν την περιοχή. Έχεις περιθώριο να τριγυρίσεις και στα άλλα χωριά, όπως τον Άγιο Γερμανό και να απολαύσεις τη γαλήνη όλης της περιοχής. Όπου αποφασίσεις, κάθισε να απολαύσεις το καφεδάκι ή τα φρέσκα ψάρια που σερβίρουν οι ταβέρνες με ό,τι άλλο σου αρέσει. Εξάλλου οι μικρές απολαύσεις είναι που αξίζουν στη ζωή...

IMG 2466

DSCN0767

DSCN0741

DSCN0761

IMG 2429

IMG 2434

IMG 2448

IMG 2453

Μ' αρέσει | 2012