Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φλωρεντία: Μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή

Φλωρεντία: Μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή

Μπορεί οι συνθήκες τελευταία να μην ευνοούν τα ταξίδια, το μυαλό όμως ανατρέχει σε αναμνήσεις και ξαναζεί. Και κάπως έτσι ήρθε σαν στιγμιότυπο ταινίας μπροστά μου το ταξίδι στη Φλωρεντία. Μια από τις ομορφότερες πόλεις που έχω επισκεφτεί, ένα ταξίδι που σίγουρα θέλω να επαναλάβω.

Δυστυχώς δεν είχαμε αρκετό χρόνο για φωτογραφίες αλλά τουλάχιστον πολλές εικόνες της πόλης αποτυπώθηκαν στο μυαλό μου.

florenceM 4

Με κέρδισε από την πρώτη σιτγμή η φωνή της σοπράνο όταν στεκόμασταν μπροστά σε αγάλματα και ακούγαμε την ξεναγό μας. Με εντυπωσίασε τρομερά όταν σε κάθε γωνία υπήρχε ένας τουλάχιστον καλλιτέχνης του δρόμου ή ένα ολόκληρο γκρουπ που έντυνε μουσικά την περιήγησή μας στο κέντρο της πόλης. Με μάγεψε το ιστορικό κέντρο με τη επιβλητική αρχιτεκτονική. Δεν ήθελα να σταματήσω να περπατώ, δεν χόρταιναν τα μάτια να κοιτάνε τριγύρω και να προσπαθούν να αποτυπώσουν την τόση ομορφιά. Σαν να με έκανε ο ζωγράφος μέρος του πίνακα που με τόση μαεστρία και μεράκι ζωγράφισε.

Αν μου έλεγες σε ποιες από τις πόλεις που έχει βρεθεί, θα 'θελες να ξαναβρεθείς, η Φλωρεντία θα ήταν σίγουρα μια από αυτές και μάλιστα από τις πρώτες στη λίστα.

florence 1

florence 5

florence 6

florence 7

florence 10

florence 11

florenceM 1 2

florenceM 1 3

Μ' αρέσει | 2012