Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7 ενδυματολογικές προτάσεις για τις 7 ημέρες της επόμενης εβδομάδας

7 ενδυματολογικές προτάσεις για τις 7 ημέρες της επόμενης εβδομάδας

Το τελευταίο μου απόκτημα είναι μια πλεκτή ζακέτα με κρόσσια. Οι ζακέτες γενικά μου αρέσουν πολύ και τα τελευταία χρόνια αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας μου. Ζακέτες σε διάφορα χρώματα, μήκη και στιλ έχουν διεισδύσει στη ντουλάπα μου και δε λένε να βγουν. Κατ' επέκταση έχουν κάπως αυξηθεί και τα T-shirts που αποτελούν το πρώτο επίπεδο στις ενδυματολογικές επιλογές μου, από πάνω μπαίνει η ζακέτα, κάπου πιο πάνω υπάρχει η σχεδόν μόνιμη κάλυψη του λαιμού είτε πρόκειται για φουλάρι είτε για κασκόλ είτε για κάποιον πλεκτό γιακά...

Αυτό που σίγουρα παρατηρώ είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο αποφεύγω τις γόβες, τα πουκάμισα και τις μπλούζες σε πιο επίσημο στιλ, τα λίγο πιο "καθωσπρέπει" ρούχα που επιζητούσα στα 20 και κάτι έτη μου. Τότε προφανώς βιαζόμουν να μεγαλώσω. Τώρα θέλω να δείχνω μικρούλα. Φαντάζομαι (κι ελπίζω) πως είναι φυσιολογικό και πως δε συμβαίνει μόνο σε μένα.

Με αφορμή την καινούρια μου ζακέτα, έκανα μια έρευνα στο Pinterest και εντόπισα μερικά ενδιαφέροντα outfits με αντίστοιχο στιλ. Πλεκτές oversized ζακέτες με ή χωρίς κρόσσια αντικαθιστούν το μπουφάν ή το παλτό ή φοριούνται συνδυαστικά με σακάκια ή λεπτά δερμάτινα jackets.

(1) Μια ζακέτα, σε μπορντό απόχρωση, απόλυτα συνυφασμένη με τη φετινή μόδα, μπορεί να συνδυαστεί με μαύρο παντελόνι και T-shirt. Η τσάντα είτε μπορντό είτε μαύρη συμπληρώνει την εμφάνιση, ενώ ένα κολιέ ή άλλα κοσμήματα μπορούν να δώσουν λάμψη και περισσότερο στιλ.

(2) Ζακέτα με μύτες μπροστά, ανοιχτή σε αποχρώσεις μπλε - λευκού - κόκκινου συνδυάζεται υπέροχα με τζιν παντελόνι και λευκό T-shirt. Αγαπημένο στοιχείο η τσάντα στη συγκεκριμένη απόχρωση και τα αξεσουάρ στο χέρι.

cardigan34

(3) Μπορεί να μην έχει μανίκια αλλά είναι στο γενικότερο στιλ που αναζητώ. Κολάν, σακάκι ή δερμάτινο τζάκετ ή ένα λεπτό πουλοβεράκι και από πάνω το πλεκτό μακρύ αμάνικο που αναδεικνύει το στιλ. Οι μπότες ή τα μποτάκια είναι τα απαραίτητα (για μένα) υποδήματα με το κολάν, ενώ η τσάντα σε πιο έντονη απόχρωση τραβάει το βλέμμα.

(4) Μια ζακέτα κλειστή είτε με κουμπιά είτε με ένα ιδιαίτερο κούμπωμα είτε με μια καρφίτσα μπορεί να αποτελέσει το βασικό πανωφόρι. Το γκρι είναι ένα από τα χρώματα που κυριαρχούν στις ντουλάπες όσων αγαπούν τις ουδέτερες και σκούρες αποχρώσεις και μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με τα πάντα.

cardigan5

(5) Μπορντό ζακέτα και πάλι σε διαχρονική αντίθεση με πρασινοχακί αποχρώσεις και σε τολμηρό συνδυασμό με τον πορτοκαλί γιακά. Αρκετές αποχρώσεις μπερδεμένες, κοντινές και μη για ιδιαίτερο στιλ.

cardigan67 

(6) Να και τα κρόσσια που προσδίδουν κίνηση σε όλη την εμφάνιση. Τα υπόλοιπα ρούχα, τζιν, T-shirt, μπότες, τσάντα μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε ουδέτερη απόχρωση της χρωματικής παλέτας, εφόσον η ζακέτα κινείται σε πιο έντονους τόνους και κλέβει την παράσταση.

(7) Αντίστοιχη περίπτωση και η τελευταία εμφάνιση με το στενό σκισμένο τζιν να αποτελεί βασικό στοιχείο μιας πιο ροκ επιλογής.

Me gustan mucho! Όλες οι εμφανίσεις μ' αρέσουν και είναι 7! Μία για κάθε μέρα της εβδομάδας, προσαρμοσμένη σε όσα περιέχει η ντουλάπα μου. Η επιχείρηση "Δημιουργία στολών" ξεκινά. Αυτή δεν είναι η συνηθισμένη συμβουλή για το πώς να είστε καλοντυμένη κάθε μέρα χωρίς να χάνετε χρόνο σκεφτόμενη "τι να φορέσω"; Πάμε λοιπόν. Ζακέτες, τζιν, μπλουζάκια, πουκάμισα, φουλάρια και κασκόλ απλώνονται στο κρεβάτι και αρχίζουν οι συνδυασμοί... Μπότες και μποτάκια σε ετοιμότητα και πάμε για μια πολύ στιλάτη εβδομάδα!

Φωτογραφίες: Pinterest (1), (2), (3), (4), (5), (6), (7) 

Μ' αρέσει | 2012