Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

4 τρόποι να οργανώνετε τις ενδυματολογικές επιλογές σας κάθε εβδομάδα

4 τρόποι να οργανώνετε τις ενδυματολογικές επιλογές σας κάθε εβδομάδα

Πώς θα είστε πιο ξεκούραστη και πιο χαλαρή όταν ξυπνάτε το πρωί;
Πώς μπορείτε να κερδίζετε περισσότερο χρόνο ύπνου;
Πώς θα έχετε λιγότερο άγχος όσο ετοιμάζεστε για τη δουλειά;
Πώς θα καταφέρνετε να μην αργείτε στο γραφείο;

Μερικές από τις κλασικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο αφορούν στο κολατσιό σας για τη δουλειά και στις καθημερινές σας ενδυματολογικές επιλογές. Έτσι καλό είναι να έχετε ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ το πρωινό, το δεκατιανό ή το μεσημεριανό σας, γενικότερα το γεύμα ή τα γεύματα που θα φάτε στη δουλειά, καθώς και τα ρούχα της επόμενης ημέρας.

Ωστόσο για να μην παιδεύεστε κάθε βράδυ και με το φαγητό και με τα ρούχα, η λύση μπορεί να δοθεί αν κάθε Κυριακή αφιερώνετε λίγη ώρα για να ετοιμάσετε τις "στολές" της εβδομάδας. Ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, παπούτσια, όλα σε παράταξη και σε ετοιμότητα για να κερδίζετε χρόνο μέσα στην εβδομάδα. Έτσι θα σας φύγει έστω το ένα από τα δύο ζητήματα που σας απασχολούν κάθε βράδυ ή κάθε πρωί.

Αν έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι σας, όπως ένα άδειο δωμάτιο με ένα μεγάλο κρεβάτι ή καναπέ, μπορείτε να απλώνετε τα ρούχα σας και να έχετε τις ενδυμασίες της εβδομάδας "ξαπλωτές".

organize 1 b
Φωτογραφία: Pinterest

Αν πάλι ο χώρος είναι πιο περιορισμένος, μπορείτε να συγκεντρώνετε τα ρούχα κάθε μέρας σε μια κρεμάστρα. Αυτή είναι και η δική μου τακτική τον τελευταίο καιρό και έχει αποτέλεσμα. Δεν αναρωτιέμαι κανένα πρωί "τι να φορέσω". Παίρνω την κρεμάστρα και ντύνομαι με ό,τι έχει πάνω της. Έτσι θέλετε ουσιαστικά 5 - 6 κρεμάστρες, οι οποίες συνήθως τοποθετούνται στα πόμολα της ντουλάπας. Πόσο να αντέξουν και αυτά; Μόλις χαλάσουν, θα μιλήσουμε και για το πώς θα τα φτιάξουμε.

Σε περίπτωση που θέλετε να το προχωρήσετε κι άλλο, γιατί σας αρέσει η λεπτομέρεια σε όλα, θα μπορούσατε να τυπώσετε και καρτελάκια με το αρχικό γράμμα κάθε ημέρας και να το κρεμάτε και αυτό στον γάντζο της κρεμάστρας. Αυτές οι τσαχπινιές είναι πολυ ωραίες, σε περίπτωση που έχετε παιδάκια και κάνετε την αντίστοιχη προετοιμασία ρούχων και γι αυτά.

organize 2 b
Φωτογραφία: Pinterest

organize 2 c
Φωτογραφία: Pinterest

Αν πάλι το σπίτι σας έχει διαδρόμους και κάποιος διάδρομος έχει αρκετό φάρδος για να μην παρενοχλείται η διέλευσή σας από εκεί, μπορείτε να βάλετε μια επιτοίχια κρεμάστρα κατά μήκος του. Για περισσότερο στιλ, θα μπορούσατε είτε να βρείτε και να αγοράσετε μια έτοιμη κρεμάστρα με μαυροπίνακα στο πάνω μέρος ή να φτιάξετε μια αυτοσχέδια με μαυροπίνακα ή μαγνητικό πίνακα ή τον κλασικό πίνακα με φελλό στο πάνω μέρος και γάντζους στο κάτω μέρος. Όποιον πίνακα και να επιλέξετε, μπορείτε να τον χωρίσετε σε 5 ή 6 ή 7 μέρη και να σημειώσετε την ημέρα της εβδομάδας. Έτσι εκτός από πίνακα ρούχων, θα έχετε και πίνακα για να βάζετε τα "to do" κάθε ημέρας.

organize3b
Φωτογραφία: Pinterest

Αν είστε τόσο τυχερές που έχετε χώρο μέσα στη ντουλάπα σας, για να μην νιώθετε πως τα ρούχα σας "πνίγουν' τον χώρο και δίνουν την αίσθηση του ατακτοποίητου, θα μπορούσατε να κρεμάστε μια υφασμάτινη ραφιέρα μέσα στη μπάρα της ντουλάπας και να τοποθετείτε τα ρούχα κάθε ημέρας στο αντίστοιχο ράφι. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση ίσως έχετε ένα θέμα με ρούχα που τσαλακώνουν, όπως για παράδειγμα τα πουκάμισα. Αυτά μπορείτε να τα κρεμάτε από δίπλα.

organize4a
Φωτογραφία: Pinterest

Ό,τι κι αν επιλέξετε, να είστε σίγουρες πως θα εξοικονομείτε χρόνο καθημερινά και θα είστε και πιο καλοντυμένες! Επίσης, είναι πιο πιθανό να φοράτε περισσότερα από τα ρούχα που έχετε στη ντουλάπα σας και όχι τα πιο καινούρια ή αυτά που σας κάνουν να νιώθετε πιο άνετα, καθώς όταν πιεζόμαστε και θέλουμε να βρούμε κάτι να φορέσουμε ΤΩΡΑ, συνήθως διαλέγουμε ότι μας είναι πιο άνετο. Όταν όμως έχουμε χρόνο να κάνουμε συνδυασμούς, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ. Έτσι δεν έχουμε διαρκώς την αίσθηση ότι δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε παρόλο που η ντουλάπα μας είναι ασφυκτικά γεμάτη. Επιπλέον, το να ανοίγεις την ντουλάπα, να χαζεύεις τα ρούχα, να κάνεις συνδυασμούς... σε κάνει να νιώθεις όμορφα, σαν να είσαι και λίγο σε ταινία, δρα αγχολυτικά και απομακρύνει την ένταση. Είναι μια εβδομαδιαία "σύσκεψη" με τον εαυτό μας που ενισχύει το αίσθημα της γυναίκας μέσα μας και μας κάνει να νιώθουμε λίγο "fashion icon". Τέλος, με τον τρόπο αυτό είναι πιο εύκολο να διατηρούμε μια πιο τακτοποιημένη ντουλάπα. Και μόνο γι αυτό αξίζει τον κόπο η προσπάθεια να εντάξουμε την οργάνωση των καθημερινών μας εμφανίσεων στις κυριακάτικες συνήθειές μας.

Κεντρική Φωτογραφία: Pinterest

Μ' αρέσει | 2012