Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουτρά Πόζαρ: Ο απόλυτος προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Λουτρά Πόζαρ: Ο απόλυτος προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Επιστρέφουμε από το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου, αφήνοντας πίσω μας την αποκριάτικη διάθεση αλλά όχι και τη διάθεση για αποδράσεις και ανανέωση με μια διαφορετική πρόταση από τη φίλη Δέσποινα.

Άνοιξη: μια λέξη, χιλιάδες αισθήσεις. Ήλιος, λουλούδια, φρέσκος αέρας και εξορμήσεις στην εξοχή ή και όχι, που μας φτιάχνουν τη διάθεση και φορτίζουν τις "μπαταρίες" μας. Δεν μπορώ να μην ομολογήσω ότι μόλις μπαίνει η άνοιξη, το μυαλό μου τρέχει σε ταξιδιωτικές αποδράσεις: κοντινές, μακρινές, με παρέα, μόνη, με αυτοκίνητο, με τρένο, με αεροπλάνο, στην Ελλάδα ή σε κάποια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το ταξίδι, η απόδραση απο την καθημερινότητα. Αποδράσεις που μας χαρίζουν εμπειρίες και αναμνήσεις. Και όχι μόνο, μπορεί να είναι αυτες οι μικρές εξορμήσεις που μας υπόσχονται αναζωογόνηση, τόσο φυσική όσο και πνευματική.

Φέτος ο Μάρτιος μας επιφυλλάσει ένα ακόμα τριήμερο που αξίζει να αξιοποιήσουμε. Τι θα λέγατε για ένα τριήμερο ανανέωσης, χαλάρωσης και ευεξίας στα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ; Ένας προορισμός γεμάτος υποσχέσεις. Οι ιαματικές πηγές Πόζαρ αναβλύζουν στους πρόποδες του βουνού Βόρας, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο βουνού και δάσους. Τα ιαματικά τους νερά θεωρούνται θεραπευτικά και γι' αυτό είναι ιδανικός προορισμός γενικά για χαλάρωση αλλά και ειδικότερα για την ανακούφιση από πολλές ασθένειες.

Σύμφωνα με τον ειδικό Λουτροθεραπείας και Spa Ανέστη Σαμαρά, τα ιαματικά νερά των λουτρών Πόζαρ είναι ιδιαίτερα ευεγερτικά κυρίως σε οστεοπαθήσεις. Οι  λουτροθεραπείες βοηθάνε ιδιάιτερα την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, ενώ ανακουφίζουν τα οστά, χαρίζοντας ευκαμψία και μειώνοντας τον πόνο των αρθρώσεων. Επίσης συνίστανται για δερματοπάθειες αλλά και για παθήσεις του αναπνευστικού και κυκλοφορικού συστήματος. Η ιαματική ιδιότητα των λουτρών οφείλεται στη σύσταση του νερού, αφού περιέχει ιχνοστοιχεία όμοια με αυτά του σώματός μας. Έτσι κάθε λουτροθεραπεία εμπλουτίζει τον οργανισμό μας με μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο, ενισχύοντάς τον. Γι' αυτό τον λόγο, η σύσταση είναι οι λουόμενοι είναι να μην ξεπλένονται αμέσως μετά τη λουτροθεραπεία, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση των στοιχείων. Επίσης για να ενισχύσουν τα αποτελέσματά τους επιτρέπονται μέχρι και τρεις λούσεις ημερησίως αρκεί να απέχουν τουλάχιστον 6 ώρες μεταξύ τους. Η θερμοκρασία του νερού τόσο στις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές πισίνες διατηρείται στους 37οC.

Φυσικά στο ταξίδι μας στα λουτρά Πόζαρ δεν αρκεστήκαμε μόνο σε λουτροθεραπείες, αφού ανακαλύψαμε και άλλες υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας. Αφεθήκαμε σε υπέροχο χαλαρωτικό μασάζ και δοκιμάσαμε να το συνδυάσουμε με ιαματική σκόνη απολέπισης. Μία εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη, αφού έκανε το δέρμα μας να λάμπει!!! Η συνταγή της σκόνης δεν μας αποκαλύφθηκε αφού είναι μυστική, καταφέραμε όμως να εκμαιεύσουμε τα συστατικά της. Η σκόνη αυτή αποτελείται από ιαματική άμμο της περιοχής και περιέχει επιπλέον πράσινο σαπούνι, μαστίχα Χίου, ροδόνερο και αποξηραμένα φρούτα χαρίζοντας λάμψη και θρέψη στην επιδερμίδα μας.

Γυρίσαμε πίσω στην πόλη ανανεωμένοι με ένα τεράστιο χαμόγελο να κοσμεί το πρόσωπό μας, αντικατροπτίζοντας τις στιγμές χαλάρωσης και απολαύσης που βιώσαμε. Θα επιστρέψουμε σύντομα...

loutra pozar 2

loutra pozar 3

loutra pozar 5

loutra pozar 6

loutra pozar 1

Κείμενο - Φωτογραφίες: Δέσποινα Κοψαχείλη

Μ' αρέσει | 2012