Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Keukenhof: Ένα πολύχρωμο πάρκο γεμάτο τουλίπες

Keukenhof: Ένα πολύχρωμο πάρκο γεμάτο τουλίπες

Αυτό που δεν προλάβαμε να κάνουμε εμείς (και θέλαμε τόσο... και έφταιγα εγώ που δεν προλάβαμε...), όταν πήγαμε στο Άμστερνταμ, έκανε η φίλη μου η Δ. στην πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα της ...τουλίπας! Δε φτάνει που πήγε στο Ρότερνταμ και μας άφησε εμάς πίσω, περιπλανήθηκε και στη μαγευτική εξοχή της Ολλανδίας και επισκέφτηκε και το συνήθως πολύχρωμο Keukenhof, το τεράστιο πάρκο με τις τουλίπες!

Και ευτυχώς έβγαλε πολλές φωτογραφίες και ευτυχώς πάλι, θέλησε να μοιραστεί μερικές μαζί μας! Έτσι για να ξέρουμε τι χάσαμε και για να έχουμε έναν ακόμα λόγο να "πεταχτούμε" ξανά στην Ολλανδία. Και εκτός από τις φωτογραφίες, μας έγραψε και δυο λόγια για να μας μεταφέρει ακόμα πιο έντονα στο πάρκο και να μας κάνει να νιώσουμε ακόμα πιο αμήχανα για τα σχεδόν ανύπαρκτα ελληνικά πάρκα. Εντάξει μπορεί να μην ήταν αυτός ο στόχος της αλλά είναι γεγονός πως κάθε φορά που βρίσκεσαι σε πάρκο στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, τρελαίνεσαι με την κατάσταση των ελληνικών πάρκων.

Ας δούμε τι μας έγραψε...

"Το Keukenhof, το πάρκο με τις τουλίπες, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ρότερνταμ. Λειτουργεί μόνο ένα συγκεκριμένο διάστημα κι αυτό γιατί οι τουλίπες παραμένουν ανθισμένες μόνο την άνοιξη. Φέτος είναι ανοιχτό από τις 20-3 έως 17-5 και ήμασταν τυχεροί γιατί βρεθήκαμε εκεί στο opening.

Μια τεράστια έκταση που τα χρώματα, τα είδη των λουλουδιών, τα αρώματα και οι διάφοροι σχηματισμοί τους δημιουργούν έναν πελώριο, πολύχρωμο και πανέμορφο κήπο. Ποταμάκια, γέφυρες και μεγάλες εκτάσεις με πράσινο και τι άλλο; Τουλίπες!Το πάρκο είναι διαθεματικό και κάθε χώρος αναδεικνύει συγκεκριμένα άνθη με διαφορετικό τρόπο.

Στο τέλος της βόλτας βρίσκεται ο ανεμόμυλος σήμα κατατεθέν της Ολλανδίας και από εκεί μπορείς να νοικιάσεις βαρκούλα και να ξεναγηθείς μέσω των καναλιών σε ολόκληρο το πάρκο. Φεύγοντας μπορείς να προμηθευτείς βολβούς, άνθη και διάφορα αναμνηστικά από τα μαγαζάκια που δεν χορταίνω να χαζεύω!"

keukenhof 1

keukenhof 2

keukenhof 3

keukenhof 5

keukenhof 6

keukenhof 8

keukenhof 9

keukenhof 10

keukenhof 12

keukenhof 13

keukenhof 14

keukenhof 15

keukenhof 16

keukenhof 17

keukenhof 19

keukenhof 20

keukenhof 21

keukenhof 24

keukenhof 25

keukenhof 26

keukenhof 23

keukenhof 27

keukenhof 28

Και εγώ δε χορταίνω να τα χαζεύω... Μας αποκάλυψε επίσης, ότι τους κούρασε τους φίλους της με τις αλλεπάλληλες φωτογραφίες! Και εμείς το ίδιο κάνουμε. Η φωτογραφική μηχανή παίρνει φωτιά! Μας πώς αλλιώς μπορείς να απαθανατίσεις τις στιγμές, πώς μπορείς να τις κρατήσεις πιο βαθιά χαραγμένες στη μνήμη σου; Πώς αλλιώς θα θυμάσαι πώς μπορεί να είναι ένα αληθινό περιποιημένο πάρκο;

Φίλη μου σε ευχαριστώ για την εμπειρία που μοιράστηκες μαζί μας! Ελπίζω μια μέρα να βρεθούμε και με τα παιδάκια μας σε αυτό το πάρκο! :)

ΥΓ.1. Δείτε περισσότερα για το Keukenhof στην επίσημη ιστοσελίδα του κι αν θελήσετε να το επισκεφθείτε, ετοιμαστείτε για μια κάπως τσιμπημένη τιμή εισόδου (τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα)... 16€/άτομο παρακαλώ αλλά τόσες τουλίπες, τόσοι κηπουροί, τόσοι υπάλληλοι καθαριότητας, τόση οργάνωση...

ΥΓ.2. Είστε έτοιμοι και για μια ξενάγηση στο Άμστερνταμ;

Μ' αρέσει | 2012