Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μπισκοτόσπιτο του maresei.gr

Το μπισκοτόσπιτο του maresei.gr

Ήρθε ο Άγιος Βασίλης στο σπίτι σας; Στο δικό μας ήρθε νωρίς - νωρίς και μάλιστα γλυκάθηκε πολύ!

Παραμονή Χριστουγέννων προχθές και είπαμε να φτιάξουμε ένα όμορφο μπισκοτόσπιτο για να στολίσει το σαλόνι μας και να ενισχύσει την εορταστική ατμόσφαιρα του σπιτιού μας!

Είχαμε ήδη προμηθευτεί από γνωστό πολυκατάστημα έτοιμα μπισκότα σε σχήματα που αποτελούν τα τμήματα για την κατασκευή ενός μικρού σπιτιού και έμενε να κάνουμε τη συναρμολόγηση και να διακοσμήσουμε το σπιτάκι μας.

biscuit house maresei1

Φτιάξαμε την κόλλα μας λιώνοντας περίπου 100 γρ. ζάχαρη σε σιγανή φωτιά και ανακατεύοντας την συνέχεια.

biscuit house maresei2

Κατόπιν είτε βουτώντας τις άκρες των μπισκότων στη λιωμένη ζάχαρη είτε απλώνοντας τη ζάχαρη σε αυτές, ενώσαμε τα κομμάτια των μπισκότων και στην κορυφή τοποθετήσαμε με τον ίδιο τρόπο την καμινάδα.

biscuit house maresei3

biscuit-house-maresei4

Και έτοιμο το σπιτάκι για διακόσμηση!

biscuit-house-maresei5

Για το γλάσο διακόσμησης χρειαστήκαμε:

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • περίπου 200 γρ. ζάχαρη άχνη

Ανακατέψαμε το ασπράδι με το χυμό λεμονιού σ' ένα μπολ και προσθέτοντας σταδιακά την άχνη χτυπήσαμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα σαν σαντιγί.

biscuit house maresei 6

Σημείωση: Mπορεί και να χρειαστεί λιγότερη άχνη, αν το αυγό είναι μικρό, επομένως σταματάμε την προσθήκη άχνης μόλις το μείγμα πάρει τη μορφή που θέλουμε. Ακόμη μπορούμε να χωρίσουμε το γλάσο σε μπολάκια και να προσθέσουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής, όπως κάναμε με το γλάσο των μπισκότων μας.

Στο επόμενο στάδιο αυτοσχεδιάσαμε. Κάναμε τα περιγράμματα με το κορνέ ζαχαροπλαστικής και τοποθετήσαμε πολύχρωμα καραμελάκια. 

biscuit house maresei 7

Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τα υλικά μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζαχαρωτά, σοκολατένια πουράκια, μικρά μπισκοτάκια, τρούφα και ό,τι άλλο φανταζόμαστε! Στο τέλος πασπαλίσαμε άχνη - χιόνι στην αυλή μας γιατί στο μπισκοτόσπιτό μας ονειρευόμαστε λευκά Χριστούγεννα!

biscuit house maresei 8

Μα γίνεται να μην έρθει ο Άι- Βασίλης σ' ένα τέτοιο σπίτι; Επιχειρήστε το για την Πρωτοχρονιά!

biscuit house maresei 9

Καλή επιτυχία και Χρόνια Πολλά!

Kείμενο - Φωτογραφίες: Σίσσυ Κ.

Μ' αρέσει | 2012