Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Κουλουρομπισκοτάκια που γίνονται ανάρπαστα!

Αυτά τα ζωάκια μας έγιναν ανάρπαστα στο πάρτι του Φίλιππου! Είναι από τις κλασικές συνταγές της οικογένειας που τελευταία άρχισαν λίγο να αλλάζουν για να προσαρμοστούν σε πιο πολλά γούστα, κυρίως παιδικά.

Κι έτσι από εκεί που ήταν τα παραδοσιακά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που έκανε η μαμά μου πάντα ως μικρές πλεξουδίτσες, περνώντας από πολλές δοκμασίες με κουπάτ, έγιναν αστεράκια, φεγγαράκια, δεντράκια και άλλα πολλά, και κατέληξαν να γίνουν ζωάκια σε δυο νέες εκδοχές, βανίλια και κακάο.

Δείτε την αρχική συνταγή εδώ.

Η παραλλαγή στην αρχική συνταγή είναι η εξής: Δεν πρόσθεσα κανέλα και γαρύφαλλο στο μίγμα. Έβαλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζύμωσα, χώρισα το μγίμα στα 2 και έβαλα στο μισό 2 βανίλιες (ή μια κουταλιά σούπας υγρή βανίλια) και στο άλλο μισό 2 κουταλιές σούπας κακάο. Ξαναζύμωσα καλά το κάθε ζυμαράκι και ξεκίνησα με τα κουπάτ να κάνω μπισκοτάκια, έχοντας βοηθό τον Φίλιππο φυσικά που έφτιαχνε δικά του μπισκότα με μεγάλη μαεστρία (και φαντασία).

Επειδή τα ζωάκια-κουπάτ μου είναι από αυτά με το ελατήριο που το πατάς και βγαίνουν τα σχήματα με λεπτομέρεια (όχι μόνο το περίγραμμα), άπλωνα το ζυμάρι έτσι ώστε να έχει μεγάλο πάχος. Έτσι δε βγαίνουν πάρα πολλά κομμάτια (γύρω στα 45). Τα έψησα στους 170oC για 11-12 λεπτά στον αέρα σε προθεσμασμένο φούρνο. Αν όμως χρησιμοποιήσουμε τα κλασικά μεταλλικά κουπάτ που μας δίνουν μόνο το περίγραμμα, μπορεί το ζυμάρι να απλωθεί σε πολύ πιο λεπτό στρώμα, οπότε βγαίνουν πολύ περισσότερα κομμάτια. Σχεδόν τα διπλά. Τότε θέλουν λιγότερο ψήσιμο. Γενικά παίζει ρόλο το πόσο τραγανά ή μαλακά τα θέλουμε, οπότε βλέπουμε πότε ροδίζουν και τα αφαιρούμε από τον φούρνο.

Επιπλέον, μπορούμε να συνδυάσουμε τη ζύμη με τη βανίλια με τη ζύμη με το κακάο για ανάμκτα μπισκοτάκια. Το σίγουρο είναι ότι όπως και να είναι (με βανίλια, κακάο ή κανέλα), θα φαγωθούν άμεσα.

Δοκιμάστε τα! 

3nd birthday 13 of 38

Βασιλική

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
03.10.2013
Keep calm & think positively

Οι θετικές σκέψεις είναι απαραίτητες στο ξεκίνημα της ημέρας. 

Περισσότερα...
14.03.2013

Ένα κέικ μα τι κέικ;

Ένα κέικ μα τι κέικ;

Νηστίσιμο για να τρώει η γιαγιά, χωρίς ζάχαρη, με αλεύρι ολικής και με ελαιόλαδο για να τρώνε οι της υγιεινής διατροφής, νόστιμο και δελεαστικό για να τρώμε οι νεότεροι.. Μα πόσο μας φροντίζει όλους αυτή η μαμά! Να μη μας λείπει κανένα θρεπτικό συστατικό, να τρώμε πάντα υγιεινά και νόστιμα.. 

Περισσότερα...
24.03.2014

Disconnect

Disconnect

Μια ταινία που έγραψε ο Andrew Stern και σκηνοθέτησε ο Henry Alex Rubin. Προβλήθηκε σε 2 κινηματογραφικά Φεστιβάλ το 2012 (Τορόντο και Βενετία) και στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2013. Οι βαθμολογίες των χρηστών στη γνωστή ιστοσελίδα IMDB.com της δίνουν έναν κολακευτικό μέσο όρο 7,6 στα 10.

Μια "αληθινή" ταινία που στάθηκε αφορμή για σκέψη και συζήτηση. Mια ταινία που αξίζει να δείτε.

Περισσότερα...
25.02.2013
Tips για τη Δευτέρα

Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί από την Κυριακή το βράδυ μελαγχολούμε με τον επικείμενο ερχομό της Δευτέρας. Ίσως επειδή η Δευτέρα είναι η μέρα που...

Περισσότερα...
16.11.2012
Έχει κρύο... ντυθείτε καλά!

Η πρόσφατη πτώση θερμοκρασίας στάθηκε η αφορμή για ανασκαφές στη ντουλάπα. Κασκόλ, χοντρά μπουφάν, μπότες, πουλόβερ, βγήκαν όλα στην επιφάνεια. Ντυνόμαστε χοντρά λοιπόν για να κυκλοφορούμε άνετα εντός και εκτός σπιτιού.

Περισσότερα...
03.07.2013
Αυτό που χρειαζόμαστε

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνετε κάθε φορά που ξυπνάτε;

Να μερικές πιθανές σκέψεις:

Περισσότερα...
27.10.2015

8ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος "Μπούρινος"

8ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος "Μπούρινος"

Την τιμητική τους είχαν η Σιάτιστα και ο Μπούρινος την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 με τον 8ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος "Μπούρινος". Αθλητές από όλη τη Δυτική Μακεδονία και άλλες κοντινές πόλεις, βρέθηκαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν είτε στον πολύ απαιτητικό αγώνα δρόμου των 30 χιλιομέτρων είτε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Περισσότερα...
20.07.2013

Καλοκαιρινός Προορισμός: Κύθηρα

Καλοκαιρινός Προορισμός: Κύθηρα

Αυτό το Σαββατοκύριακο αποφασίσαμε να το αφιερώσουμε στα Κύθηρα και να σας ξεναγήσουμε σε αυτά μέσα από τον φωτογραφικό μας φακό.

Περισσότερα...
24.12.2012

Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό

Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό

Αν η ώρα πέρασε και δεν προλάβατε να κάνετε γλυκό για το αυριανό τραπέζι, δοκιμάστε να φτιάξετε έναν πολύ γρήγορο κορμό, ιδανικό για τους λάτρεις των "γλυκών" γλυκών.

Περισσότερα...
11.02.2013
Πώς να οργανώσετε τον χώρο με τα υλικά για τα DIY projects σας

Για όσους αγαπούν τις χειροτεχνίες, τη ζωγραφική, τη ραπτική και κάθε άλλη τέχνη, ένα πρώτο βήμα για την επιτυχία των προσπαθειών είναι η σωστή οργάνωση.

Περισσότερα...
22.04.2015

Προτάσεις για μικρά μπαλκόνια

Προτάσεις για μικρά μπαλκόνια

Έτσι είναι... Όταν παίρνουμε τα βουνά και βγαίνουμε στη φύση, παίρνει το μυαλό μας αέρα και θέλουμε να φέρουμε τη φύση στο σπίτι ή έστω στο μπαλκόνι μας. Και τώρα που απ' ότι φαίνεται ήρθε για τα καλά η Άνοιξη, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Για όσους το "θα φτιάξω το μπαλκόνι" είναι ακόμα στη λίστα με τα "to do", η ώρα έφτασε.

Ακόμα και αν το μπαλκόνι μας είναι μικρό, ακόμα και αν το μπαλκόνι μας είναι στενό, ακόμα και αν το μπαλκόνι μας δεν έχει ωραία θέα, ακόμα και αν δε ζούμε σε μια γραφική γειτονιά, υπάρχει πάντα το περιθώριο να φτιάξουμε το δικό μας καταφύγιο που θα μας δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε μέσα στη φύση.

Περισσότερα...
25.04.2014

Ένας rock γάμος

Ένας rock γάμος

Το Πάσχα πέρασε και η εποχή των γάμων ξεκινά και πάλι. Μελλοντικά ζευγάρια και κυρίως μέλλουσες νυφούλες αναζητούν το ύφος του γάμου, το νυφικό, τον ιδανικό στολισμό, εκκλησία και αίθουσα... Μια μεγάλη λίστα, με την οποία έχουμε κατά καιρούς ασχοληθεί σε ποικίλα posts με θέμα το γάμo, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σήμερα σας έχουμε μια ακόμα πολύ όμορφη πρόταση για έναν rock γάμο, όπως τον αργάνωσε ένα αγαπημένο φιλικό μας ζευγάρι.

Περισσότερα...
08.02.2013
Για μια Παρασκευή γεμάτη λάμψη!

Άλλη μια Παρασκευή είναι εδώ! Ας προσθέσουμε λίγη λάμψη στη ζωή μας..

Περισσότερα...
07.02.2013
Μια διαφορετική τραπεζαρία

Πόσες λύσεις μπορεί να υπάρχουν τελικά για τη διακόσμηση ενός χώρου, όταν ο στόχος είναι η δημιουργία ενός διαφορετικού σπιτιού με ιδιαίτερο στιλ και έντονη προσωπικότητα;

Περισσότερα...
06.12.2012

Paolo Conte - Via con me

Paolo Conte - Via con me

Μα πόσο μ'αρέσει αυτό το κομμάτι. Κάθε φορά που το ακούω μου φτιάχνει τη διάθεση.

It's wonderful! Έτσι δεν είναι;

Περισσότερα...
29.07.2013

Nouvelle Vague - Blue Monday

Nouvelle Vague - Blue Monday

Μια γλυκιά μουσική καλημέρα.. για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα!

Περισσότερα...
23.12.2012
Δαντελοπειραματισμοί με κρεμάστρες

Δοκιμές διακόσμησης σε μια retro εκδοχή... ένα μικρό διάλειμμα από τα χριστουγεννιάτικα ντεκόρ για να δούμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε όσα σας προτείνουμε.

Περισσότερα...
09.01.2013
Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία.

Ζίγκμουντ Φρόυντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος

11.02.2013
H playlist της Δευτέρας

Καλημέρα όλη μέρα! Είναι Δευτέρα αλλά ας μην πτοηθούμε! Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας δυναμικά και μουσικά! Εξάλλου η μουσική δεν είναι ποτέ αρκετή!

Περισσότερα...
20.11.2012

Αγαπημένα ποιήματα για τα παιδιά (από το Γιάννη Ρίτσο)

Αγαπημένα ποιήματα για τα παιδιά (από το Γιάννη Ρίτσο)

Το "Αν όλα τα παιδιά της γης"  είναι ένα πολύ αγαπημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, από τα πρώτα post που κάναμε σε αυτό το blog.Κάθε φορά που το διαβάζουμε μας αρέσει περισσότερο. Ένα άλλο εξαιρετικό έργο του ποιητή το απόσπασμα από το ποίημα "Αναφυλλητό"..

Περισσότερα...
01.07.2013

Daft Punk ft. Pharrell Williams - Get Lucky

Daft Punk ft. Pharrell Williams - Get Lucky

Για να είναι ο Ιούλιος ο τυχερός μας μήνας.. 

Περισσότερα...
25.01.2013

Ειρήνη Σκυλακάκη - Into the ocean

Ειρήνη Σκυλακάκη - Into the ocean

Παρασκευή σήμερα και ξεκινάμε την ημέρα μας με το χαρούμενο ρυθμό της Ειρήνης Σκυλακάκη!

Περισσότερα...
02.04.2013
Shelf Styling

Μια πρωτότυπη ιδέα για το γέμισμα των ραφιών της επιτοίχιας βιβλιοθήκης σας. Αντί για βιβλία μπορείτε να τη γεμίσετε με καδράκια.

Περισσότερα...