Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στιλιστικές προτάσεις - Κλασικές επιλογές (Μέρος Ι)

Στιλιστικές προτάσεις - Κλασικές επιλογές (Μέρος Ι)

Αφορμή γι αυτό το post στάθηκε μια πρόσφατη συζήτηση με μια φίλη μας, υπέρμαχο του κλασικού στιλ και των ασφαλών εμφανίσεων. Δεν της αρέσει να τολμάει πολλά, θέλοντας πάνω από όλα να νιώθει άνετα μέσα στα ρούχα της, να τα φοράει και να μην τη φοράνε, αγαπάει τα κοσμήματα και τα παντός τύπου αξεσουάρ και προσπαθεί πάντα οι εμφανίσεις της να συνάδουν με το σωματότυπο (σχετικά μικρόσωμη) και με την ηλικία της (50+).

Ωστόσο, δηλώνει ότι ενώ οι ντουλάπες της είναι ασφυκτικά γεμάτες, πολλές φορές νιώθει ότι "εγκλωβίζεται" συνέχεια στα ίδια κομμάτια και συχνά αναζητά νέους τρόπους να συνδυάσει τα διαθέσιμα ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ.

Με σκοπό να βοηθήσουμε τις δικές της αναζητήσεις, εντοπίσαμε μερικές εμφανίσεις που μας άρεσαν και που εναρμονίζονται - θεωρούμε - ιδανικά με το κλασικό της στιλ, προσθέτοντας συχνά και μερικές πιο νεανικές και χρωματιστές πινελιές. Ελπίζουμε φυσικά, οι προτάσεις μας να ταιριάζουν και σε άλλες επισκέπτριες - φίλες του κλασικού στιλ.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με μια σταθερή επιλογή που μπορεί να συνοδεύσει έξοχα φορέματα, φούστες - πουκάμισα, φούστες - μπλούζες, παντελόνια - τοπ και δεν είναι άλλη από το σακάκι. Σακάκια σε διάφορα χρώματα και όχι μόνο μαύρο - καφέ - γκρι ή στην καλύτερη περίπτωση ασπρόμαυρο (Ακούς μαμά; Αυτό το σχόλιο αφορά και στην αγαπημένη μου μαμά), μπορούν να αναδείξουν εξαιρετικά ακόμα και το πιο απλό φόρεμα. 

Πιο ιδιαίτερο μπορεί να θεωρηθεί ένα σακάκι με μανίκι 3/4 και διαφορετικά κουμπιά (όχι τόσο κλασικά), που να δένει χρωματικά με τη φούστα ή το παντελόνι και να δίνει την εντύπωση ταγιέρ ή κοστουμιού. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φορεθεί ακόμα και κουμπωμένο, έναντι πουκάμισου, φορώντας από κάτω ένα πολύ λεπτό τοπ.

Φυσικά, όσο πιο κλασικό είναι το στιλ, τόσο δεν πρέπει να παραλειφθεί ένα διακριτικό κρεμαστό στο λαιμό και ένα ίσως πιο έντονο βραχιόλι ή ρολόι ή ακόμα και ένας συνδυασμός κοσμημάτων στο χέρι.

blazer 1 

Ένα σακάκι με χρώμα, πχ. κόκκινο, μπορεί να συνοδεύσει μια κλασική μαύρη φούστα με ένα ασπρόμαυρο καρό πουκάμισο. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πιο κλασικές κυρίες, επιλέγουν ένα μαύρο σακάκι γι αυτή την εμφάνιση. Ωστόσο, με την προσθήκη ενός πιο έντονου και φωτεινού χρώματος, το αποτέλεσμα αλλάζει σημαντικά.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μια σειρά μαργαριτάρια ή πέρλες με τα αντίστοιχα σκουλαρίκια και δαχτυλίδια μπορεί να δώσει έξτρα φως και στιλ. Προσοχή μόνο να μη φτάσουμε σε σημείο υπερβολής. Η εμφάνιση είναι κλασική, οπότε τα πάρα πολλά δαχτυλίδια και βραχιόλια που βλέπουμε σε πιο ροκ και νενανικές εμφανίσεις είναι περιττά.

blazer 2

Να και το ασπρόμαυρο σακάκι συνδυασμένο με ένα στενό μαύρο φόρεμα. Απόλυτα ασφαλής επιλογή αν και αρκετά συνηθισμένη, αν εξαιρέσουμε το μήκος του σακακιού. Και σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να μην παραλείψουμε το κρεμαστό στο λαιμό, προσθέτοντας περισσότερο στιλ και κάνοντας το αποτέλεσμα περισσότερο "δικό μας". Εκτός όμως του κοσμήματος, μπορεί να προστεθεί και μια ταιριαστή ζώνη, αρκεί να μην είναι πολύ έντονος ο συνδυασμός κρεμαστού - ζώνης. Δυο διακριτικά κομμάτια μπορούν να φορεθούν μαζί, ενώ αν πρόκειται για πιο έντονες επιλογές, καλύτερα να προτιμηθεί ένα από τα δυο αξεσουάρ.

blazer 3

Να και πάλι το ασπρόμαυρο σακάκι, σε διαφορετική εκδοχή, μια που στην περίπτωση αυτή κυριαρχεί το λευκό έναντι του μαύρου στο μοτίβο. Βέβαια επειδή για πολλές κλασικές γυναίκες το λευκό παντελόνι μπορεί να συγκαταλέγεται στα απαγορευμένα ρούχα, το ίδιο σύνολο θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό και με μαύρο παντελόνι, αρκεί στο πάνω μέρος να υπερισχύει το λευκό χρώμα.

blazer 4

Άλλη μια ενδιαφέρουσα στιλιστική επιλογή είναι ο συνδυασμός παλ αποχρώσεων στη φούστα και τη μπλούζα ή το πουκάμισο με ένα σακάκι πιο σκούρας απόχρωσης. Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον τα ρούχα δε "φωνάζουν", μια μπουτονιέρα και ένα πιο έντονο κολιέ μπορούν να δώσουν περισσότερο στιλ αναβαθμίζοντας σημαντικά το σύνολο.

Επιπλέον, όταν επιλέγεται ένα σακάκι τόσο κλασικό και παράλληλα αρκετά ιδιαίτερο, όπως το παρακάτω, μπορεί η κλασική εκδοχή να σπάσει κάπως με περισσότερα αξεσουάρ στα χέρια (βραχιόλια και δαχτυλίδια), αρκεί να μην έχουν πολύ όγκο το καθένα από μόνο του.

blazer 5

Και για να μη μείνουμε στα ρούχα και τα αξεσουάρ, για κάθε μια από τις παραπάνω προτάσεις, μπορούν να επιλεγούν οι σωστές γόβες (ασφαλές χρώμα και μέσο τακούνι) για ένα απόλυτα διαχρονικό και κομψό αποτέλεσμα. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα καλοχτενισμένα μαλλιά, όπως επίσης και ένα ελαφρύ μακιγιάζ που θα αναδείξει καλύτερα ένα χαμογελαστό πρόσωπο!

(Συνεχίζεται...)

Φωτογραφίες: pinterest

 

Μ' αρέσει | 2012