Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κοντούλα λεμονιά

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κοντούλα λεμονιά

Το γνωστό δημοτικό τραγούδι "Μωρή κοντούλα λεμονιά με τα πολλά λεμόνια..." ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση. Οι καιρικές συνθήκες, η περιοχή και το κλίμα, η καλή χρονιά(;), όλα μαζί συνετέλεσαν έτσι ώστε η κοντούλα λεμονιά της γειτονιάς μας ειδικά φέτος να φτιάξει τόσα πολλά λεμόνια που κυριολεκτικά σε πλήθος ανταγωνίζονται τα φύλλα της. Οι φωτογραφίες το μαρτυρούν.

lemontree 8

Τώρα όσον αφορά στον χυμό τους, τη γεύση και το άρωμα δεν μπορείτε να φανταστείτε τη μοναδικότητά τους. Είναι δε και βιολογική η καλλιέργεια και αν τύχει να στολίζει την αυλή σου μαζί με τις καμέλιες... τι χαρά, τi χρώματα, τι αρώματα!!! Αλλά και στην αυλή φίλων να τα βλέπεις όπως στην περίπτωσή μας το ίδιο κάνει!

flower 1 5

Η λεμονιά στολίζει την αυλή χειμώνα καλοκαίρι και είναι δέντρο - φαινόμενο, καθώς ενώ είναι φορτωμένη με λεμόνια, ανθίζει ταυτόχρονα για τη νέα σοδειά. Και τα άνθη της είναι τόσο ευωδιαστά! Αλλά και η πιατέλα στολισμένη με τους πανέμορφους καρπούς πάνω στην κουζίνα, σου δημιουργεί τη διάθεση να φτιάξεις γλυκά και φαγητά που να ζητούν λεμόνι.

Να 'χαμε κανένα ψαράκι ψητό με λαδολέμονο, κανένα ψητό μανιτάρι, κανένα αφέψημα αρωματισμένο με σταγόνες λεμονιού, έστω ένα από τα πολλά κέικ λεμονιού που τόσο αγαπάμε! Και μόνο με τη σκέψη οι σιελογόνοι αδένες ήδη ενεργοποιήθηκαν και ποιος μας σώζει!!!

lemontree 10

Μ' αρέσει | 2012