Ψάρια στη σχάρα και άλλοι καλοκαιρινοί μεζέδες: Αγαπημένο γεύμα
Ένα από τα πιο γευστικά και πιο αγαπημένα γεύματα του καλοκαιριού από τότε που άρχισα να εκτιμώ την αξία των ψαριών είναι τα ψάρια είτε τηγανητά είτε στο φούρνο είτε ψημένα στη σχάρα. Ιδιαίτερα όταν ο ψήστης είναι καλός και όταν εκτός από ψήστης είναι και ψαράς και τα ψάρια είναι φρεσκότατα, τότε τι να πω... Δεν υπάρχουν λόγια.
Ένα τέτοιο γεύμα είχαμε την τύχη να απολαύσουμε μια από τις προηγούμενες μέρες. Χωριάτικη σαλάτα ως απαραίτητο ορεκτικό του καλοκαιριού, μελιτζάνες τηγανητές, τζατζίκι που πάει πολύ με τις μελιτζάνες, ψάρια ψητά από τις ψαρόβαρκες στο λιμάνι και ψάρια τηγανητά που από τον κουβά του δικού μας ψαρά μπήκαν αυθημερόν στο τηγάνι. Να μην ξεχάσω και την κολοκυθοσαλάτα της μαμάς, που σχεδόν ποτέ δε λείπει από το τραπέζι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ιδού το αποτέλεσμα, που αποτελεί ένα κορυφαίο καλοκαιρινό γεύμα για όλη την οικογένεια και ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς από μας.
Με αυτό το γεύμα είχαμε και την ευκαιρία να απολαύσουμε το ευωδιαστό λευκό κρασί που πήραμε από τη Σιάτιστα πριν λίγο καιρό και που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.