Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 3η στάση: Ύδρα

Είδαμε Αίγινα και Πόρο και πάμε για άλλα... Άλλος με τη βάρκα μας;

Επόμενη διαμονή έχουμε στις Σπέτσες αλλά εννοείται πως δεν μπορούμε να μην επισκεφτούμε τη μία και μοναδική Ύδρα. Οι πληροφοριοδότες μας έχουν πει τα καλύτερα για το ιστορικό νησί.

Η Ύδρα καθώς την προσεγγίζει το καράβι και φανερώνεται, φαντάζει πανέμορφη. Για πρώτη φορά την είδαμε όταν έδεσε για λίγο το φέρι πηγαίνοντας για Σπέτσες, οπότε σχηματίσαμε μια πρώτη εικόνα. Στάθηκε σχεδόν αδύνατο να κλείσουμε δωμάτιο μέσω ίντερνετ γιατί στο νησί είχε πολλούς γάμους το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο (!!!), οπότε το πρόγραμμα προέβλεπε αυθημερόν επίσκεψη - εκδρομή από Σπέτσες.

hydra 6322

Την επισκεφθήκαμε λοιπόν ένα πρωινό. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο που είναι και γνώρισμα του νησιού είναι το ότι δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Η χαρά του πεζού και των μικρών παιδιών. Γαϊδουράκια και αχθοφόροι που σπρώχνουν καρότσες δημιουργούν ενίοτε ένα διαφορετικό ... μποτιλιάρισμα.

Για μας η μέρα δεν ήταν πολύ καλή. Ίσως έφταιγε η πνιγηρή ζέστη και η υγρασία, ίσως η δική μας κούραση. Ωστόσο, δεν μπορούσαμε να μην τριγυρίσουμε στη χώρα, να μη θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της, τη γραφικότητα του τοπίου, την αρχοντιά του μικρού κόλπου, τα ... ταπεινά σκάφη που είναι αραγμένα στο λιμάνι. Συλλογιζόμενοι και τη μακριά ιστορία του νησιού, τη συμβολή του Μιαούλη, των Κουντουριώτηδων και λοιπών Καπεταναίων στον αγώνα του '21, το δέος το νιώθεις θες δε θες.

Η βόλτα μας στη χώρα ήταν σύντομη, γι αυτό και δεν μπορώ να πω πολλά. Και δυστυχώς δεν είχαμε τον χρόνο να δούμε τις υπόλοιπες ομορφιές του νησιού, να μπούμε στα καραβάκια που σε πηγαίνουν στις παραλίες κ.λπ. Αλλά φεύγοντας η εικόνα του κόλπου μένει χαραγμένη στο νου. Αντίο Ύδρα! Ίσως τα ξαναπούμε...

hydra 6458

hydra 6473

hydra 6477

hydra 6493

hydra 6504

hydra 6517

hydra 2

Θοδωρής

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
27.02.2013
Ονειρέψου για πάντα αλλά ζήσε το σήμερα

Και αυτό είναι τρόπος ζωής που χαρακτηρίζει την καθημερινότητά μας.

Βέβαια μπορεί κανείς να ζει χωρίς άγχος, χωρίς πίεση, χωρίς αγωνία για το αύριο και για όσα πρόκειται να έρθουν; Προφανώς και όχι!

Περισσότερα...
12.12.2012
Μικρές αλλαγές για μεγαλύτερες χαρές

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη και εξαιρετικά οικονομική ιδέα για ανανέωση σε κάποια γωνιά του σπιτού.

Περισσότερα...
16.01.2015

Λαχταριστά αφράτα ψωμάκια για σπιτικά hot dogs

Λαχταριστά αφράτα ψωμάκια για σπιτικά hot dogs

Αυτά τα ψωμάκια είναι τόσο αφράτα και τόσο λαχταριστά όσο φαίνονται! Είναι πεντανόστιμα και είναι ιδανικά για hot dog. Είναι εξαιρετική επιλογή για μια βραδιά με finger food. 

Περισσότερα...
02.12.2012
Πρωινό Κυριακής

Τουλάχιστον τις Κυριακές ας προσπαθούμε να αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο στο πρωινό.

Περισσότερα...
29.05.2013

Η ώρα της πίτσας!

Η ώρα της πίτσας!

Τι θα φάμε απόψε; Κλασικό ερώτημα και μια από τις αγαπημένες απαντήσεις είναι η πίτσα! Και όταν η πίτσα είναι σπιτική και ελαφριά, τότε απολαμβάνουμε το γεύμα μας χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Περισσότερα...
16.05.2015

DIY παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά

DIY παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά

Τέσσερις ήμασταν οι μόνιμοι ανήλικοι παραθεριστές στη μικρή αυλή μας πριν πολλά πολλά χρόνια. Παίζαμε, τρώγαμε, δημιουργούσαμε διάφορα αυτοσχέδια παιχνίδια, τι γήπεδο τένις στην παραλία με συνολικό μήκος όχι πάνω από 4 μέτρα και φιλέ από παλιά υφάσματα, τι σκηνές από κουβέρτες στο μπαλκόνι, τι κεφτεδοπόλεμο με "κεφτέδες" από βρεγμένη άμμο, τι αγώνες με τα κύματα όταν καθόμασταν εκεί που σκάει το κύμα, τι στρατιωτάκια, τι τσιλίκα...

Περισσότερα...
19.01.2015
Sia - Chandelier

Μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον αυτό ήταν το αγαπημένο κομμάτι της μικρής μου φίλης, που ακούει στο όνομα Μελίνα. Το άκουσα νωρίτερα, τη σκέφτηκα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Ανεβάστε την ένταση, πατήστε play και...1,2,3...αφεθείτε στον ρυθμό του. Προσοχή όμως, γιατί είναι εθιστικό ;-)

Περισσότερα...
25.05.2013
Ανοιχτές Πόρτες 2013

Οι φίλοι του κρασιού που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα οινοποιεία που ανήκουν στο δίκτυο των "Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας" στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Ανοιχτές Πόρτες 2013".

Περισσότερα...
24.04.2015

Let's do it Greece 2015: Η πρότασή μας για μια διαφορετική Κυριακή

Let's do it Greece 2015: Η πρότασή μας για μια διαφορετική Κυριακή

Αυτή την Κυριακή, 26 Απριλίου, η μέρα μας μπορεί να ξεκινήσει νωρίς. Ένα δυναμωτικό πρωινό, ένα ευχάριστο τραγούδι, πρόχειρα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου και βουρ... βγαίνουμε από το σπιτι.

Πού πηγαίνουμε;

Περισσότερα...
17.06.2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - "Φλεγκιάδα" 2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - "Φλεγκιάδα" 2014

Αποφασίσαμε με το βασικό μόνιμο συνοδοιπόρο να ξεκινήσουμε τις ορεινές περιπλανήσεις του 2014 απ΄τις δρακόλιμνες Φλέγκα, να τις απολαύσουμε και να τις φωτογραφίσουμε όσο ακόμη υπάρχει χιόνι, ελπίζοντας παράλληλα να είμαστε οι πρώτοι που θα τις επισκεφτούν για φέτος (μεγάλος στόχος!!!).

Περισσότερα...
03.04.2014

Let's do it Greece 2014

Let's do it Greece 2014

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η καμπάνια "Let's do it Greece" έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά, να μας σηκώσει από τον καναπέ και να μας βγάλει από το σπίτι, περνώντας το μήνυμα ότι ένα καθαρό φυσικό και αστικό περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερα...
18.06.2013

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο σπιτικό παγωτό

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο σπιτικό παγωτό

Χρειάζεστε όρεξη, είκοσι λεπτά από το χρόνο σας συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των σκευών, και χώρο στην κατάψυξη... Α! Και μερικά απλά υλικά.

Δείτε τα:

Περισσότερα...
08.10.2012
Melanie Fiona - Monday Morning

Ώρα να ανέβουμε με ένα από τα κλασικά δευτεριάτικα τραγούδια!

Περισσότερα...
12.03.2014

Θα 'ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

Θα 'ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

Αν και η άνοιξη τυπικά έφτασε πριν λίγες μέρες, ουσιαστικά μας κάνει κάπως τη δύσκολη και ο καιρός δε λέει να φτιάξει. Βέβαια παράπονο δεν μπορούμε να έχουμε, γιατί ζήσαμε ανοιξιάτικες μέρες μέσα στους προηγούμενους χειμωνιάτικους μήνες αλλά ως γνωστόν, ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον καιρό... Όταν έχει ζέστη μέσα στο καταχείμωνο, το χαιρόμαστε μεν, παραδεχόμενοι δε ότι δεν είναι φυσιολογικό. Κι όταν έχει κρύο, βροχές και χιόνια, πάλι δυσανασχετούμε και λέμε άντε ν' ανοίξει ο καιρός.

Περισσότερα...
16.01.2017

Καλημέρα άσπρη μέρα!

Καλημέρα άσπρη μέρα!

Άλλη σκόπευα να είναι η πρώτη ανάρτηση της χρονιάς (και την καθυστέρησα λίγο) αλλά όταν σηκώθηκα με τις πρώτες πρωινές φωνές των παιδιών - πριν χαράξει - αντίκρυσα και πάλι ένα λευκό τοπίο.. Και μου άρεσε πιο πολύ από ποτέ.

Περισσότερα...
11.10.2012
Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes and having fun.

Mary Loo Cook

08.10.2012

Τυρόψωμο: Ευθύς αμέσως στην κουζίνα... για κολατσιό!

Τυρόψωμο: Ευθύς αμέσως στην κουζίνα... για κολατσιό!

Σπιτικά τυρόψωμα εύκολα, γρήγορα και νόστιμα, τραγανά απέξω, αφράτα από μέσα.

Περισσότερα...
18.10.2012

Bob Marley - Don't worry be Happy

Bob Marley - Don't worry be Happy

Υπέροχο για την έναρξη της ημέρας μας!

Εξάλλου αν λάβουμε υπόψη και το Νόμο της Έλξης όσο ανησυχούμε και σκεφτόμαστε αρνητικά τόσο έλκουμε και άλλες αρνητικές σκέψεις!

Περισσότερα...
04.04.2017

Να ονειρευτώ ξανα: Νέος βιβλιο - Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Να ονειρευτώ ξανα: Νέος βιβλιο - Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Να ονειρευτώ ξανά

Και μόνο από τον τίτλο θα μπορούσα να επιλέξω αυτό το βιβλίο. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι χωρίς όνειρα δε ζεις, κέντρισε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή. Διαβάζοντας την περιγραφή στο οπισθόφυλλο, βρήκα έναν ακόμη λόγο για να το προτιμήσω. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα, μέρες που έρχονται, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας παντού. Στην εξοχή για πρωινή ανάγνωση στη δροσιά κατά τις ημέρες του Πάσχα, σε ένα ήσυχο καφέ, στο κρεβάτι για ανάγνωση πριν τον ύπνο, στην παραλία. Παντού! 

Είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει καλή συντροφιά. Παρόλο όμως που διαβάζεται εύκολα, θίγει ζητήματα πολύ σοβαρά.

Περισσότερα...
18.02.2013

Adele - Set Fire to the Rain

Adele - Set Fire to the Rain

Ένα υπέροχο κομμάτι για να βάλουμε "φωτιά" στη βροχή, μήπως και καταφέρουμε να την ξορκίσουμε και σταματήσει.

Περισσότερα...
20.10.2012

Όταν χαμογελάτε, ο κόσμος χαμογελά μαζί σας

Όταν χαμογελάτε, ο κόσμος χαμογελά μαζί σας

Αποσπάσματα από το βιβλίο "Συνδεδεμένοι" των κ.κ. Χρηστάκη & Φόουλερ σχετικά με τη μετάδοση των συναισθημάτων..

Περισσότερα...
02.02.2014

Indila - Dernière Danse

Indila - Dernière Danse

Εσείς γνωρίζετε την Indila;

Περισσότερα...
10.01.2013

Ειρήνη Δούκα & Greggy K - Mind Games

Ειρήνη Δούκα & Greggy K - Mind Games

Aς ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας με τη μουσική συνεύρεση της Ειρήνης Δούκα με τον Greggy K στο remix του τραγουδιού "Mind Games" των Her Majesty's Sound.

Περισσότερα...
08.02.2015

Μετρώντας αντίστροφα για τα Όσκαρ

Μετρώντας αντίστροφα για τα Όσκαρ

Πλησιάζει και φέτος η ημέρα της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ και ήδη έχουμε ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα, να κάνουμε προβλέψεις και να σβήνουμε από τη λίστα μας τις ταινίες που πρέπει να δούμε για να έχουμε άποψη πριν τη μεγάλη βραδιά. 

Περισσότερα...