Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Κέικ χωρίς ζάχαρη

Μετά τη θραύση που έκαναν τα χωρίς ζάχαρη κουλουράκια, η μητέρα πήρε θάρρος και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας και άλλες αντίστοιχες συνταγές για όσους προτιμούν τα "άγλυκα" γλυκά.

Αυτή τη φορά σειρά έχει το κέικ της το οποίο είναι επίσης πολύ υγιεινό, με αλεύρι ολικής άλεσης, με λίγο μέλι και πολλά άλλα υλικά για έξτρα άρωμα και γεύση.

Δείτε τη συνταγή και βρείτε χρόνο το σαββατοκύριακο να μπείτε στην κουζίνα.

Υλικά:

  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
  • 1/2 κούπα τρούφα
  • 1/2 κούπα κράνμπερι
  • 1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1 μπέικiν πάουντερ
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι (αν θέλετε ολικής άλεσης)
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Συγκεντρώνουμε σε ένα βαθύ μπολ το ινδοκάρυδο, την τρούφα, τα κράνμπερι, τα καρύδια, την κανέλα, το μπέικiν και το αλεύρι.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τα αυγά και το μέλι, ώσπου το μέλι να διαλυθεί καλά.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα στον κάδο του μίξερ, συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα.
  4. Αδειάζουμε λίγο λίγο το μείγμα των στέρεων υλικών από το μπολ στη λεκάνη του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι όλο το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή σε ταψί με λαδόκολλα. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω, για να έχουμε... κέικ με σχέδια στο πάνω μέρος του!
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στον αέρα στους 150οC - 170οC (ανάλογα με το φούρνο - όπως ψήνετε συνήθως τα κέικ). 

Σημείωση: Το αλεύρι ολικής άλεσης κρατάει όλα τα γλυκά λίγο πιο "σκληρά" και σίγουρα πιο σκούρα. Έτσι εξηγείται και το σκούρο χρώμα που έχει το κέικ, όπως και η ηλιοκαμένη όψη που έχουν τα κουλουράκια.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
18.03.2013
Ανθισμένη καλημέρα

Μια ανθισμένη καλημέρα! Παρά την πτώση τη θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες, η άνοιξη είναι εδώ και η φύση μας το αποδεικνύει.. οι αμυγδαλιές άρχισαν να ανθίζουν!

Περισσότερα...
07.01.2013
Συναυλίες για το Χαμόγελο του Παιδιού σήμερα και αύριο στην Αυλαία

Για να μη σβήσει το χαμόγελο από τα παιδικά πρόσωπα, η μουσική σκηνή Αυλαία  διαθέτει το χώρο της για δύο μεγάλες συναυλίες σήμερα και αύριο για να  ενισχύσουν οικονομικά το «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Περισσότερα...
17.03.2013

Ricky Martin - Un dos tres

Ricky Martin - Un dos tres

Είμαστε ήδη ντυμένοι καρναβαλάκια και έτοιμοι να ξεχυθούμε στους δρόμους.. 

Περισσότερα...
22.11.2012
Ηλιοβασίλεμα στον Αμβρακικό

Ηλιοβασίλεμα στον Αμβρακικό! Και συγκερκιμένα στην Κορωνησία..

Περισσότερα...
23.06.2015

Σαν τη Ζυρίχη το καλοκαίρι δεν έχει!

Σαν τη Ζυρίχη το καλοκαίρι δεν έχει!

Ήταν ένας καυτός Ιούλης όταν βρέθηκα για πρώτη και τελευταία δυστυχώς φορά στη Ζυρίχη. Σε έναν κατεξοχήν χειμερινό προορισμό δηλαδή όπου φαντάζεται κανείς χιόνια, Άλπεις, ζεστή σοκολάτα, ρολόγια, Χάιντι και τα συναφή. Πάντα έβρισκα συναρπαστικό το να βρεθείς σε ένα μέρος, στο οποίο έχει αποδοθεί μια πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, τη "λάθος" εποχή, για παράδειγμα στο Σαρακήνικο της Μήλου το χειμώνα, ή σε ένα χιονοδρομικό πχ. στη Βασιλίτσα το καλοκαίρι, είναι αυτή η γοητεία των αντιθέσεων. Δε φανταζόμουν όμως ποτέ ότι η Ζυρίχη θα με εκπλήξει έτσι.

Περισσότερα...
25.01.2014
James Blunt - Bonfire Heart

"People like us,
we don't need that much
just someone that starts,
starts the spark in our bonfire hearts.."

Από την πρώτη φορά που το άκουσα στο ραδιόφωνο πρόσεξα τους παραπάνω στίχους. Όλο έλεγα θα το ψάξω και όλο το αμελούσα. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και πλέον μπορούμε να το ακούσουμε παρέα, ως ακόμη μια γλυκιά υπενθύμιση του τι έχει πραγματικά αξία για εμάς και τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχείς.

Περισσότερα...
24.12.2014

Σπιτικά μπισκοτοκουλουράκια κανέλας

Σπιτικά μπισκοτοκουλουράκια κανέλας

Σιγοτραγουδώντας το "πλάθω - πλάθω κουλουράκια" φτιάξαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μπισκοτάκια κανέλας και μοιράσαμε σε φίλους και γνωστούς. Είναι νόστιμα, είναι τραγανά, είναι εύπλαστα, είναι παιχνίδι όταν έχεις και παιδιά να ασχολούνται... είναι και νηστίσιμα για όσους μπαίνουν και στο θρησκευτικό πνεύμα των ημερών. Είναι για όλους ;)

Περισσότερα...
12.06.2013
Η αξία του βιβλίου

Τι αξία έχει ένα βιβλίο;

Περισσότερα...
09.03.2014

When Your Mind's Made Up

When Your Mind's Made Up

Mια μουσική πρόταση που μας έρχεται από το Λονδίνο..

Περισσότερα...
27.11.2012
Μεσάνυχτα και κάτι

Τα μεσάνυχτα δε διαρκούν για πάντα 
Το σκοτάδι γίνεται φως

Περισσότερα...
23.05.2013

Οδοιπορικό στα Ζαγοροχώρια

Οδοιπορικό στα Ζαγοροχώρια

Το είχαμε στο πρόγραμμα να ανέβουμε για μια φορά ακόμη στην Τύμφη. Τώρα Μάη μήνα που οι κορυφές της Αστράκας και της Καμήλας είναι ακόμη χιονισμένες και η δρακόλιμνη της Τύμφης μισοπαγωμένη. Τα πολλά νερά που τρέχουν παντού σχηματίζουν εποχιακές λίμνες και μικρούς καταρράκτες και είναι πολύ όμορφα. Η τριμελής ομάδα λοιπόν ξεκίνησε στις 5 το πρωί για Τύμφη (να 'χουμε τη μέρα μπροστά μας).

Περισσότερα...
25.06.2014

Κανόνες για Ασφαλή Κολύμβηση

Κανόνες για Ασφαλή Κολύμβηση

Παιχνίδια στην παραλία και τη θάλασσα, χαμόγελα, μουσικές και άφθονες βουτιές είναι όλα όσα μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΤο καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά στη χώρα μας και ήδη οι πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες έχουν γίνει.

Για να απολαύσουμε όμως αυτές τις χαρές της θάλασσας χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες καταστάσεις, πρέπει να τηρούμε ορισμένους κανόνες ασφαλείας:

Περισσότερα...
31.10.2013

OneRepublic - Good Life

OneRepublic - Good Life

Mια μουσική καλημέρα για μια όμορφη μέρα και μια καλή ζωή!

Περισσότερα...
28.07.2013
Ψάρια στη σχάρα και άλλοι καλοκαιρινοί μεζέδες: Αγαπημένο γεύμα

Ένα από τα πιο γευστικά και πιο αγαπημένα γεύματα του καλοκαιριού από τότε που άρχισα να εκτιμώ την αξία των ψαριών είναι τα ψάρια είτε τηγανητά είτε στο φούρνο είτε ψημένα στη σχάρα. Ιδιαίτερα όταν ο ψήστης είναι καλός και όταν εκτός από ψήστης είναι και ψαράς και τα ψάρια είναι φρεσκότατα, τότε τι να πω... Δεν υπάρχουν λόγια.

Περισσότερα...
14.05.2015
Imagine Dragons - I Bet My Life

Τι να πούμε για τους Imagine Dragons; Έχουμε γίνει fans!

Άλλο ένα τραγούδι που μας αρέσει πολύ! I bet my life on you!

Περισσότερα...
18.06.2013
In The Summertime

Τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε τη μέρα μας μουσικά και άκρως καλοκαιρινά; In the Summertime!

Περισσότερα...
21.04.2013

Ένα τζάκι την άνοιξη

Ένα τζάκι την άνοιξη

Μας αρέσει τόσο που ήρθε η άνοιξη, που έχει πρασινίσει η φύση, που πάψαμε πια να ντυνόμαστε σαν κρεμμύδια, που ξυπνάμε το πρωί κι έχει φως, που ακόμα και το πρωινό σφουγγάρισμα στο μπαλκόνι είναι ευχάριστο επειδή τα ανθισμένα λουλούδια μας κρατούν συντροφιά.. Μας αρέσει που η ατμόσφαιρα δε μυρίζει πια ξύλο που καίγεται ούτε πέλετ. Μας αρέσει που κυκλοφορούμε χωρίς ομπρέλα και πάντα με γυαλιά ηλίου.. Μας αρέσει που μυρίζει καλοκαίρι και που ξεκινούν τα πρώτα σχέδια για διακοπές.. Μας αρέσει που φέρνουμε την άνοιξη στο σπίτι με χαρούμενα χρώματα και με φυτά..

Περισσότερα...
07.10.2013
Paris Fashion Week SS 2014

Ποιος είπε ότι το πουλόβερ είναι κατάλληλο μόνο για τις καθημερινές μας εμφανίσεις; Η ανταπόκριση από την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι μας αποδεικνύει το αντίθετο.

Περισσότερα...
10.03.2013
Αλλάξτε μαλλιά

Τελευταία μιλήσαμε αρκετά για γυναικεία μόδα. Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάσαμε 3 προτάσεις για καθημερινές εμφανίσεις από την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο, 6 προτάσεις από την εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο και άλλες 6 από την εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη, σύνολο 21 εμφανίσεις για να πάρετε ιδέες και να ανανεώσετε και εσείς και εμείς μαζί το στιλ μας. Έχουμε βέβαια να σας παρουσιάσουμε και τις street style εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε από την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, αλλά θα γίνει και αυτό.

Περισσότερα...
04.04.2017

Να ονειρευτώ ξανα: Νέος βιβλιο - Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Να ονειρευτώ ξανα: Νέος βιβλιο - Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Να ονειρευτώ ξανά

Και μόνο από τον τίτλο θα μπορούσα να επιλέξω αυτό το βιβλίο. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι χωρίς όνειρα δε ζεις, κέντρισε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή. Διαβάζοντας την περιγραφή στο οπισθόφυλλο, βρήκα έναν ακόμη λόγο για να το προτιμήσω. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα, μέρες που έρχονται, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας παντού. Στην εξοχή για πρωινή ανάγνωση στη δροσιά κατά τις ημέρες του Πάσχα, σε ένα ήσυχο καφέ, στο κρεβάτι για ανάγνωση πριν τον ύπνο, στην παραλία. Παντού! 

Είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει καλή συντροφιά. Παρόλο όμως που διαβάζεται εύκολα, θίγει ζητήματα πολύ σοβαρά.

Περισσότερα...
30.07.2013
Corrina Jaye - Moon River/I Follow Rivers

Μια και η επικαιρότητα περιλαμβάνει River Party, τι λέτε να ακούσουμε παρέα μια διασκευή που συνδυάζει δύο από τα αγαπημένα μας κομμάτια που αναφέρονται σε ποτάμια;

Περισσότερα...
16.11.2012

The Cure - Friday I'm In Love

The Cure - Friday I'm In Love

We love Fridays! Μας αρέσουν οι Παρασκευές!

Ξυπνάμε με άλλη διάθεση και περιμένουμε το Σαββατοκύριακο...

25.05.2013
Καλό σαββατοκύριακο!

Το σαββατοκύριακο έφτασε επιτέλους και είμαστε πολύ χαρούμενοι! Για δυο μέρες έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε με οτιδήποτε μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα! Τι καλύτερο από το να νιώσουμε δημιουργικοί αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο μας για να κάνουμε χειροποίητες κατασκευές και γιατί όχι.. να ετοιμάσουμε μικρές εκπλήξεις στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Περισσότερα...
30.06.2013
Joe Cocker - Summer In The City

Αποχαιρετούμε τον 1ο μήνα του καλοκαιριού μουσικά με τον Joe Cocker να μας τραγουδά "Summer In the City".. υμνώντας τις καλοκαιρινές νύχτες και παρακινώντας μας να βγούμε έξω για χορό όλο το βράδυ!

Περισσότερα...