Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Κανάλια, γέφυρες, γόνδολες... Viva Venezia!

Ξακουστή για την αρχιτεκτονική και τις τέχνες της, τα κανάλια και τις γόνδολες, η Βενετία είναι μια από τις πόλεις που προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών όλες τις εποχές του χρόνου. Λόγω της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της με τα κανάλια και τις γέφυρες, δανείζει το όνομά της και σε πόλεις της βόρειας Ευρώπης, που αποκαλούνται "Βενετία του Βορρά". Μπορεί λοιπόν στο βορρά να έχουμε πολλές "Βενετίες", διόλου άσχημες, αλλά η αυθεντική Βενετία βρίσκεται πολύ κοντά σε μας και σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια φωτογραφική βόλτα στα γραφικά σοκάκια της (ουπς, κανάλια ήθελα να πω).

Η Βενετία, Venezia στα ιταλικά, είναι χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Βρίσκεται στην ομώνυμη ελώδη λιμνοθάλασσα που απλώνεται κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ των εκβολών των ποταμών Πάδου και Πιάβε. Ολόκληρη η πόλη μαζί με τη λιμνοθάλασσά της είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, και όχι άδικα.

Κανάλια, γέφυρες, γραφικά στενά, γόνδολες, η πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία, γραφικά καφέ, και ένας διάχυτος ρομαντισμός σε όλη την πόλη - εκτός της περιόδου του καλοκαιριού που συχνά αντικαθίσταται με την υπέρμετρη εμπορικότητα, λόγω του τεράστιου όγκου τουριστών - καθιστούν τη Βενετία ως έναν πολυπόθητο προορισμό για κάθε ερωτευμένο ζευγάρι και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται μια από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο.

Αν περιηγηθείς στην πόλη με μια ρομαντική διάθεση, είναι πολύ εύκολο να πλάσεις το δικό σου παραμύθι. Αν πάλι είσαι λίγο πιο πρακτικός, με τεχνοκρατική σκέψη, μάλλον θα προσγειωθείς απότομα, παρατηρώντας την υγρασία στα κτίρια, αποτέλεσμα του νερού και της στάθμης του που ανεβαίνει κατά τους χειμερινούς μήνες, και της ενίοτε άσχημης μυρωδιάς του ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Σε αυτή την πόλη με τα δύο πρόσωπα και τα πολλά χρώματα, βρέθηκα 4 χρόνια πριν. Τη νύχτα έπλαθα το παραμύθι, τη μέρα το γκρέμιζα. Ήταν καλοκαίρι βλέπετε και ακόμα και στα κανάλια οι γόνδολες δημιουργούσαν μποτιλιάρισμα. Αν το σκεφτώ πάντως, τη Βενετία δεν την χόρτασα, θα 'θελα πολύ να ξαναβρεθώ εκεί, μάλλον κατά την περίοδο της άνοιξης ή του φθινοπώρου και να τη ζήσω λίγο παραπάνω. Μέχρι τότε νοσταλγώ τις στιγμές που πέρασα εκεί και ονειρεύομαι αυτές που εύχομαι ότι θα ξαναπεράσω, κοιτώντας μερικές φωτογραφίες.

Περπατώντας στις γέφυρες, χαζεύοντας τα κανάλια...

venice-1-2

venice-2-2

venice-3-2

Στην πλατεία του Αγίου Μάρκου 

venice-4-2

venice-5-2

Αν δε σε πειράζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω, πίνεις τον καφέ σου στην πλατεία του Αγίου Μάρκου ακούγοντας κλασική μουσική ζωντανά. Μοναδική εμπειρία! Οι καρέκλες είναι άδειες γιατί ήταν ακόμα νωρίς. Λίγη ώρα αργότερα, οι πελάτες ήταν πολλοί.

venice-6-2

Ακόμα και το "Gondola Service", σημείο συγκέντρωσης των γόνδολων και αφετηρία της γονδολοβόλτας έχει τη χάρη του το βράδυ. Το ίδιο και οι γονδολιέρηδες.

venice-7-2

Ένας πίνακας ζωγραφικής μπροστά στα μάτια σου. Σου δίνεται πολλές φορές αυτή η εντύπωση καθώς περιηγείσαι στην πόλη.

venice-9-2

Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί την ορθόδοξη εκκλησία της Βενετίας.

venice-8-2

Οι γόνδολες στη σειρά.

venice-11-2

Η βόλτα με τη γόνδολα δεν είναι μεγάλη και σίγουρα αν δεν συντρέχουν λόγοι πολύ προσωπικοί, βλέπε προτάσεις γάμου..., καλύτερα να είναι γεμάτη με επιβάτες για να μην είναι πολύ μεγάλο το κόστος. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο ειδικά αν δεν έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις στην πόλη. Βλέπεις διάφορα σημεία με αποκορύφωμα την είσοδο στο Μεγάλο Κανάλι.

venice-12-3

venice-13-2

Και η έξοδος από το Μεγάλο Κανάλι.

venice-14-2

Μια εικόνα που αν ζεις στη Βενετία είναι καθημερινή, για μας όμως ήταν όμορφη έκπληξη!

venice-15-2

Ενημερωτικά, πολλοί από τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Βενετία, επιλέγουν να μείνουν στο Μέστρε, στο ηπειρωτικό τμήμα της περιφέρειας Βένετο στην οποία ανήκει η Βενετία, όπου η πρόσβαση είναι πιο εύκολη λόγω της απόστασης από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο και το μεγάλο λιμάνι της περιοχής, ενώ εκεί είναι πιο οικονομικές και οι επιλογές διαμονής.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιανουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
08.09.2014

Τα πλεκτά της γιαγιάς στο κεφαλάρι του κρεβατιού

Τα πλεκτά της γιαγιάς στο κεφαλάρι του κρεβατιού

Πόση χαρά μπορεί να πάρουν οι γιαγιάδες αν υιοθετήσουμε αυτή την άποψη στο κεφαλάρι του κρεβατιού ή για την ακρίβεια στον τοίχο πάνω από το κεφαλάρι...

Περισσότερα...
24.06.2013
Monday

Η σημερινή Δευτέρα είναι από αυτές που μας αρέσουν, μια και για τους περισσότερους από μας ισοδυναμεί με περισσότερο ύπνο, καφεδάκι, ηλιοθεραπεία ή βόλτες στον ήλιο και περισσότερο χρόνο για ό,τι άλλο μας αρέσει.. πάντα με καλή παρέα!

Περισσότερα...
07.07.2014
Never Give Up

Ένα μήνυμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ... Never Give Up! Μην τα παρατάτε! Ονειρευτείτε!

Περισσότερα...
25.02.2013

Νατάσσα Μποφίλιου - Ας βρέχει

Νατάσσα Μποφίλιου - Ας βρέχει

Ένα ακόμα τραγούδι που ξεχωρίσαμε στο τελευταίο άλμπουμ της Νατάσας Μποφίλιου "Οι μέρες του φωτός", σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι "Ας βρέχει" και είναι και επίκαιρος. Ας βρέχει λοιπόν, εμείς θα το ακούσουμε!

Περισσότερα...
17.01.2016

Τα 2α γενέθλια του Φίλιππου

Τα 2α γενέθλια του Φίλιππου

Και αισίως ο Φίλιππος έγινε 2 ετών! Πώς έγινε αυτό; Πότε έγινε; Πότε γεννήθηκε, πότε μεγάλωσε... Σαν τώρα θυμάμαι εκείνες τις πρώτες μέρες που τον είχαμε σπίτι και νομίζαμε πως ήταν οι μεγαλύτερες μέρες της ζωής μας. Μάλλον γιατί κρατούσαν σχεδόν 24 ώρες (χωρίς ύπνο).

Και τώρα έχει ήδη περάσει μια εβδομάδα από τα δεύτερα γενέθλιά του και είμαστε μια εβδομάδα πιο κοντά στον ερχομό της μικρής πριγκίπισσας.

Περισσότερα...
29.04.2013
Τι να φορέσω;

Φέτος φοράμε ριγέ! Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα συνθήματα της άνοιξης σχετικά με τις στιλιστικές μας επιλογές.

Περισσότερα...
27.11.2013

Ήρθε ο καιρός να ντυθούμε ζεστά!

Ήρθε ο καιρός να ντυθούμε ζεστά!

Τώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν κάθε μέρα και περισσότερο, τώρα που ο ήλιος - όταν εμφανίζεται - μας δείχνει τα δόντια του, τώρα που έχουμε ανάγκη να νιώθουμε ζεστές, ήρθε η ώρα να βγάλουμε από το πατάρι της ντουλάπας τα ζεστά μας αξεσουάρ.

Περισσότερα...
21.01.2015

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Eσείς πόσες αγκαλιές χαρίσατε σήμερα;

Περισσότερα...
24.11.2013
Katerine Duska - One in a Million

Πολλά μπράβο στην Κατερίνα Ντούσκα! Η οποία σίγουρα είναι "One in a Million".

Περισσότερα...
15.10.2013
Με φόντο την κορυφή της Τύμφης

Σήμερα ξυπνήσαμε με άκρως φθινοπωρινή διάθεση...

Περισσότερα...
04.11.2012
Το να αγαπιέσαι πολύ από κάποιον σου δίνει δύναμη, ενώ το να αγαπάς πολύ κάποιον σου δίνει θάρρος.

Λάο Τσε, Κινέζος φιλόσοφος, Ιδρυτής του Ταοϊσμού

05.04.2016

Η τούρτα της κόρης

Η τούρτα της κόρης

Μαθημένοι από τον γιο δεν είχαμε και ιδιαίτερο πρόβλημα στις τούρτες για τα γενέθλιά του – άντε μέχρι και τρίτη/τετάρτη Δημοτικού. Κανένας σκαντζόχοιρος (κορμός-μωσαϊκό με καθαρισμένα αμύγδαλα για αγκάθια), κανένα απλό παγωτό με γραμμένη την ομάδα του...φτάσαμε στα 11. Πλέον οι τούρτες και τα κεράκια «είναι για μωρά».

Και το κορίτσι το «ξεγελάσαμε» μέχρι τα τρίτα του γενέθλια. Πεταλούδες, πασχαλίτσες (φυσικά με κορμό-μωσαϊκό και χρωματιστή τρούφα ή/και smarties). Στα τέταρτα όμως ήταν ανένδοτη: ΘΕΛΩ ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ!!!. Ό,τι πεις πριγκιπέσσα μας... και το google πήρε φωτιά. Καταλήξαμε στην πιο εύκολη. Μην αποθαρρύνεστε από την ομορφιά της – αλήθεια είναι πολύ εύκολη!

Περισσότερα...
28.11.2013

Ματούλα Ζαμάνη - Aamononoke

Ματούλα Ζαμάνη - Aamononoke

Μια διαφορετική μουσική πρόταση!

Περισσότερα...
03.03.2013
Caro Emerald - Tangled Up

Πώς σας φαίνεται το ολοκαίνουριο κομμάτι της Caro Emerald; Εμάς πάντως μας αρέσει πολύ και θεωρούμε ότι ο ρυθμός του ταιριάζει γάντι με τη διάθεση της ημέρας!

Περισσότερα...
30.12.2015

Γιορτινά περιτυλίγματα σε μπεζ φόντο

Γιορτινά περιτυλίγματα σε μπεζ φόντο

Μια ιδέα που αγαπώ και υιοθετώ πολύ συχνά. Περιτυλίγματα δώρων σε μπεζ φόντο για να μπορώ να δίνω έμφαση με διακοσμητικά στοιχεία, κορδέλες, σπάγγους, φωτογραφίες.

Πόσο χαίρομαι που βρίσκω τέτοιο σύμμμαχο σε αυτή την επιλογή. Σαν να διάλεξα εγώ τις φωτογραφίες, σαν να έγραψα εγώ το κείμενο.

Περισσότερα...
09.04.2014

Εξόρμηση στη φύση - Κάθε βόλτα κι ένα γεφύρι

Εξόρμηση στη φύση - Κάθε βόλτα κι ένα γεφύρι

Ένα απ' τα πολλά ξακουστά γεφύρια των Γρεβενών, μικρό μεν αλλά πανέμορφο και ξεχωριστής νοοτροπίας όσον αφορά στα υλικά κατασκευής του, είναι το πέτρινο γεφύρι της Αλατόπετρας ή Προσβόρου ή Γκαβού.

Περισσότερα...
26.04.2013
Μικρές βιτρίνες...

Ένα από τα αγαπημένα μου στοιχεία στην κουζίνα είναι τα διάφανα γυάλινα βάζα που γεμάτα με μπαχαρικά, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, καρπούς... αποτελούν ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία των ραφιών και γενικότερα του χώρου της κουζίνας.

Περισσότερα...
04.12.2014

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού "Μ' αρέσει να πλέκω"

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού "Μ' αρέσει να πλέκω"

Ο Διαγωνισμός "Μ' αρέσει να πλέκω" έληξε χθες και μετά από κλήρωση αναδείχθηκαν οι δύο τυχερές. 

Περισσότερα...
06.12.2012
Απογευματινή απόλαυση

Διπλός ελληνικός καφές και λουκουμάκι μανιταριού!

Περισσότερα...
06.04.2013

Πάμε Μέτσοβο;

Πάμε Μέτσοβο;

Στο Μέτσοβο ανεβήκαμε και το τοπίο όπως είδατε ήταν εκπληκτικό. Όλη η γύρω περιοχή έχει μια φυσική ομορφιά απείρου κάλλους. Αν βρεθείς στο δρόμο Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα και τύχει να ψιλοχιονίζει, φτάνοντας εκεί, λίγο πριν την έξοδο για Μέτσοβο, δεν μπορείς να πιστέψεις στα μάτια σου αυτό που βλέπεις. Τα δέντρα, ο τρόπος που το χιόνι "κάθεται" πάνω στα κλαδιά τους, τα γύρω βουνά, οι γέφυρες.. Ένα μοναδικό σκηνικό που δεν το χορταίνει το μάτι σου. 

Περισσότερα...
29.01.2014

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Την φοβόμουν λίγο αυτή τη μέρα, αλλά τελικά βρήκα τρόπο να την περάσω όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Πώς; Γιόρτασα την προηγούμενη μέρα! Όταν ακόμα ήμουν 29! Κι έτσι ανήμερα των γενεθλίων δε συνέβη κάτι, όλα καλά!

Θα ήθελα λοιπόν, λόγω αυτής της κρίσιμης ηλικιακής φάσης, να αφιερώσω στις συνομήλικες τριαντάρες κάποια αποφθέγματα διάσημων ανδρών και γυναικών.

Περισσότερα...
22.06.2013

Πάνω απ' τα σύννεφα...

Πάνω απ' τα σύννεφα...

και πάνω απ' το Μόναχο.

Περισσότερα...