Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

7 ενδυματολογικές προτάσεις για τις 7 ημέρες της επόμενης εβδομάδας

Το τελευταίο μου απόκτημα είναι μια πλεκτή ζακέτα με κρόσσια. Οι ζακέτες γενικά μου αρέσουν πολύ και τα τελευταία χρόνια αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας μου. Ζακέτες σε διάφορα χρώματα, μήκη και στιλ έχουν διεισδύσει στη ντουλάπα μου και δε λένε να βγουν. Κατ' επέκταση έχουν κάπως αυξηθεί και τα T-shirts που αποτελούν το πρώτο επίπεδο στις ενδυματολογικές επιλογές μου, από πάνω μπαίνει η ζακέτα, κάπου πιο πάνω υπάρχει η σχεδόν μόνιμη κάλυψη του λαιμού είτε πρόκειται για φουλάρι είτε για κασκόλ είτε για κάποιον πλεκτό γιακά...

Αυτό που σίγουρα παρατηρώ είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο αποφεύγω τις γόβες, τα πουκάμισα και τις μπλούζες σε πιο επίσημο στιλ, τα λίγο πιο "καθωσπρέπει" ρούχα που επιζητούσα στα 20 και κάτι έτη μου. Τότε προφανώς βιαζόμουν να μεγαλώσω. Τώρα θέλω να δείχνω μικρούλα. Φαντάζομαι (κι ελπίζω) πως είναι φυσιολογικό και πως δε συμβαίνει μόνο σε μένα.

Με αφορμή την καινούρια μου ζακέτα, έκανα μια έρευνα στο Pinterest και εντόπισα μερικά ενδιαφέροντα outfits με αντίστοιχο στιλ. Πλεκτές oversized ζακέτες με ή χωρίς κρόσσια αντικαθιστούν το μπουφάν ή το παλτό ή φοριούνται συνδυαστικά με σακάκια ή λεπτά δερμάτινα jackets.

(1) Μια ζακέτα, σε μπορντό απόχρωση, απόλυτα συνυφασμένη με τη φετινή μόδα, μπορεί να συνδυαστεί με μαύρο παντελόνι και T-shirt. Η τσάντα είτε μπορντό είτε μαύρη συμπληρώνει την εμφάνιση, ενώ ένα κολιέ ή άλλα κοσμήματα μπορούν να δώσουν λάμψη και περισσότερο στιλ.

(2) Ζακέτα με μύτες μπροστά, ανοιχτή σε αποχρώσεις μπλε - λευκού - κόκκινου συνδυάζεται υπέροχα με τζιν παντελόνι και λευκό T-shirt. Αγαπημένο στοιχείο η τσάντα στη συγκεκριμένη απόχρωση και τα αξεσουάρ στο χέρι.

cardigan34

(3) Μπορεί να μην έχει μανίκια αλλά είναι στο γενικότερο στιλ που αναζητώ. Κολάν, σακάκι ή δερμάτινο τζάκετ ή ένα λεπτό πουλοβεράκι και από πάνω το πλεκτό μακρύ αμάνικο που αναδεικνύει το στιλ. Οι μπότες ή τα μποτάκια είναι τα απαραίτητα (για μένα) υποδήματα με το κολάν, ενώ η τσάντα σε πιο έντονη απόχρωση τραβάει το βλέμμα.

(4) Μια ζακέτα κλειστή είτε με κουμπιά είτε με ένα ιδιαίτερο κούμπωμα είτε με μια καρφίτσα μπορεί να αποτελέσει το βασικό πανωφόρι. Το γκρι είναι ένα από τα χρώματα που κυριαρχούν στις ντουλάπες όσων αγαπούν τις ουδέτερες και σκούρες αποχρώσεις και μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με τα πάντα.

cardigan5

(5) Μπορντό ζακέτα και πάλι σε διαχρονική αντίθεση με πρασινοχακί αποχρώσεις και σε τολμηρό συνδυασμό με τον πορτοκαλί γιακά. Αρκετές αποχρώσεις μπερδεμένες, κοντινές και μη για ιδιαίτερο στιλ.

cardigan67 

(6) Να και τα κρόσσια που προσδίδουν κίνηση σε όλη την εμφάνιση. Τα υπόλοιπα ρούχα, τζιν, T-shirt, μπότες, τσάντα μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε ουδέτερη απόχρωση της χρωματικής παλέτας, εφόσον η ζακέτα κινείται σε πιο έντονους τόνους και κλέβει την παράσταση.

(7) Αντίστοιχη περίπτωση και η τελευταία εμφάνιση με το στενό σκισμένο τζιν να αποτελεί βασικό στοιχείο μιας πιο ροκ επιλογής.

Me gustan mucho! Όλες οι εμφανίσεις μ' αρέσουν και είναι 7! Μία για κάθε μέρα της εβδομάδας, προσαρμοσμένη σε όσα περιέχει η ντουλάπα μου. Η επιχείρηση "Δημιουργία στολών" ξεκινά. Αυτή δεν είναι η συνηθισμένη συμβουλή για το πώς να είστε καλοντυμένη κάθε μέρα χωρίς να χάνετε χρόνο σκεφτόμενη "τι να φορέσω"; Πάμε λοιπόν. Ζακέτες, τζιν, μπλουζάκια, πουκάμισα, φουλάρια και κασκόλ απλώνονται στο κρεβάτι και αρχίζουν οι συνδυασμοί... Μπότες και μποτάκια σε ετοιμότητα και πάμε για μια πολύ στιλάτη εβδομάδα!

Φωτογραφίες: Pinterest (1), (2), (3), (4), (5), (6), (7) 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
10.02.2013
FREEDAY

Ένας ακόμα αγαπημένος φίλος, πολυπράγμων και μέγας νοικοκύρης, αποφάσισε στο εξής να μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις του από τις μαγειρικές του, την αγάπη του για την αντρική μόδα, τον αθλητισμό, το ποδήλατό του, τα στέκια του στην πρωτεύουσα, καθώς και ό,τι άλλο κατά καιρούς του αρέσει. Ας τον καλοσωρίσουμε παρέα και ας του ευχηθούμε "Καλή αρχή".

Περισσότερα...
09.02.2013
Ενδυματολογικές προτάσεις για ζευγάρια

Για να μην αφήνουμε παραπονεμένους και τους άντρες φίλους μας, οι τρεις εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε στο Pinterest αυτή τη φορά αφορούν και τα δύο φύλα..

Περισσότερα...
03.08.2013
Ανθισμένη Καλημέρα

Πόσο μ'αρέσουν τα φρέσκα λουλούδια!

Περισσότερα...
18.10.2014

Η βάπτιση του Φίλιππου

Η βάπτιση του Φίλιππου

Σας είπαμε ξανά ότι αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαπτίσεων για την παρέα του maresei. Όχι μόνο γιατί γίναμε μάρτυρες σε αρκέτες βαπτίσεις, αλλά και γιατί σε τρεις από αυτές είχαμε ενεργό ρόλο και συμμετοχή, είτε ως γονείς είτε ως νονοί είτε ως βοηθοί των πνευματικών γονέων. Και στις τρεις πάντως περιπτώσεις βάλαμε τα χεράκια μας για τη δημιουργία του "βαπτιστικού πακέτου".

Έχουμε ήδη μοιραστεί μαζί σας τη βάπτιση του Αχιλλέα και σήμερα σειρά έχει αυτή του Φίλιππου που έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου. Αλλάς ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή..

Περισσότερα...
06.05.2014
Pharrell Williams - Happy

Ώρα για μουσική!

"..Clap along if you feel like that's what you wanna do.."

Περισσότερα...
08.03.2017

Secret taste swap - Συμμετοχή σε άλλη μία μυστική ανταλλαγή

Secret taste swap - Συμμετοχή σε άλλη μία μυστική ανταλλαγή

Μετά τη χαρά που μου έδωσε το Junior Secret Santa 2016 (η μυστική χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή για παιδικά δωράκια), δεν μπορούσα να αντισταθώ σε άλλη μία ανταλλαγή. Αυτή τη φορά ο σκοπός ήταν η ανταλλαγή γεύσης. Ναι, καλά διαβάζετε! Όλες οι συμμετέχουσες ανταλλάξαμε ή ακόμα ανταλλάσουμε - κάποια δέματα δεν έφτασαν ακόμα στον προορισμό τους - γεύσεις!

Σπιτικές λιχουδιές ή άλλα αγοραστά εδέσματα και τοπικά προϊόντα μπήκαν σε σακουλάκια και κουτάκια και ταξίδεψαν. Είτε μακριά είτε κοντά, ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους έφτασαν στα χέρια των παραληπτριών τους και τους (μας) οδήγησαν σε νέα γευστικά μονοπάτια.

Περισσότερα...
10.10.2012

Μαριέττα Φαφούτη - Kookoobadi

Μαριέττα Φαφούτη - Kookoobadi

Και επειδή η ημέρα ξεκίνησε αισιόδοξα με τη μελωδική φωνή της Μαριέττας Φαφούτη, ας συνεχιστεί και έτσι, αισιόδοξα και φωτεινά.

Περισσότερα...
07.06.2014

Άρδας 2014 - 20η Συνάντηση Νέων

Άρδας 2014 - 20η Συνάντηση Νέων

Το δελτίο τύπου για την 20η Συνάντηση Νέων στον Άρδα έφτασε εδώ και λίγο καιρό.... Καιρός λοιπόν να σας το κοινοποιήσουμε.

Περισσότερα...
06.04.2013

Πάμε Μέτσοβο;

Πάμε Μέτσοβο;

Στο Μέτσοβο ανεβήκαμε και το τοπίο όπως είδατε ήταν εκπληκτικό. Όλη η γύρω περιοχή έχει μια φυσική ομορφιά απείρου κάλλους. Αν βρεθείς στο δρόμο Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα και τύχει να ψιλοχιονίζει, φτάνοντας εκεί, λίγο πριν την έξοδο για Μέτσοβο, δεν μπορείς να πιστέψεις στα μάτια σου αυτό που βλέπεις. Τα δέντρα, ο τρόπος που το χιόνι "κάθεται" πάνω στα κλαδιά τους, τα γύρω βουνά, οι γέφυρες.. Ένα μοναδικό σκηνικό που δεν το χορταίνει το μάτι σου. 

Περισσότερα...
30.10.2014

Διασχίζοντας το φαράγγι του Βίκου

Διασχίζοντας το φαράγγι του Βίκου

Υπάρχει ένα μέρος στην Ήπειρο εξαιρετικά δημοφιλές στους απανταχού φυσιολάτρες για το μεγάλο βάθος του, τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του και τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει σε όσους τολμούν να το διασχίσουν. Γεωγραφικά ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και εντάσσεται στον Εθνικό Δρυμό Βίκου - Αώου που μαζί με τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, αποτελούν το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. Φυσικά μιλάμε για το φαράγγι του Βίκου, που έχει καταγραφεί στο βιβλίο Guinness ως το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο. Το βάθος του φαραγγιού ξεπερνάει τα 1.000 μέτρα και έχει μήκος περίπου 12 χλμ. Το διασχίζει ο Βοϊδομάτης, παραπόταμος του Αώου. Σε φήμη συναγωνίζεται το φαράγγι της Σαμαριάς.

Στο φαράγγι του Βίκου θα σας ταξιδέψουμε σήμερα.

Περισσότερα...
01.11.2012

Αλλάζω μαλλιά… αλλάζω διάθεση!

Αλλάζω μαλλιά… αλλάζω διάθεση!

Μαύρα, καστανά ή ξανθά, βαμμένα ή φυσικά, ίσια ή σγουρά, τα μαλλιά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας εμφάνισης (και της αντρικής φυσικά αλλά εδώ ας επικεντρωθούμε στις γυναίκες και σε επόμενο post θα μιλήσουμε και για τους άντρες). Για πολλές γυναίκες μια αλλαγή στα μαλλιά πηγάζει από την ανάγκη για ανανέωση και συνήθως συνεπάγεται βελτίωση της διάθεσης και της ψυχολογίας.

Περισσότερα...
15.07.2013
Βαγγέλης Γερμανός - Κρουαζιέρα

Μια και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και για πολλούς ήδη ξεκίνησαν οι διακοπές, ας ακούσουμε παρέα το κλασικό αυτό και αγαπημένο τραγούδι.. και να ευχηθούμε "Καλές Διακοπές" σε όσους ξεκινά η άδειά τους σήμερα! Πολλές βουτιές και να περάσετε εξαιρετικά!

Περισσότερα...
29.01.2016

Έμπνευση για τις κρύες μέρες

Έμπνευση για τις κρύες μέρες

Τώρα που εγώ δεν πάω (σχεδόν) πουθενά
τώρα που δεν μπορώ (όπως θα 'θελα) να ντυθώ

περιμένοντας τον πελαργό,
τώρα όλο συναντώ
ωραίες εμφανίσεις
σε τυχαίες πλοηγήσεις...

Περισσότερα...
12.10.2013
Στα χρώματα του φθινοπώρου

Και μια που μιλήσαμε για τη φθινοπωρινή ποδηλατοβόλτα στην εξοχή, ας δούμε και μια άκρως φθινοπωρινή στιλιστική πρόταση για τις βόλτες με το ποδήλατο μέσα στην πόλη.

Περισσότερα...
20.03.2013
Στο ηλιοβασίλεμα

Σήμερα ξεκινήσαμε τη μέρα μας μουσικά με ένα τραγούδι που ταξιδεύει περισσότερα από 50 χρόνια σε όλον τον κόσμο, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους, συνεχίσαμε με μια φωτογραφική βόλτα στη Θράκη και τον ποταμό Άρδα, και κάπως έτσι θα την κλείσουμε...

Περισσότερα...
16.10.2012

Singin' in the rain (2012)

Singin' in the rain (2012)

Κι αν βρεθείτε στο Λονδίνο, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε το εν λόγω μιούσικαλ..

Περισσότερα...
24.11.2013
Katerine Duska - One in a Million

Πολλά μπράβο στην Κατερίνα Ντούσκα! Η οποία σίγουρα είναι "One in a Million".

Περισσότερα...
28.11.2012

Lily Allen - Not fair

Lily Allen - Not fair

Ακόμα κι αν η μέρα σας δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, πατήστε το play, ανεβάστε την ένταση και αφήστε τη Lily Alen να σας παρασύρει στο ρυθμό του τραγουδιού της!

26.04.2013
Μικρές βιτρίνες...

Ένα από τα αγαπημένα μου στοιχεία στην κουζίνα είναι τα διάφανα γυάλινα βάζα που γεμάτα με μπαχαρικά, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, καρπούς... αποτελούν ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία των ραφιών και γενικότερα του χώρου της κουζίνας.

Περισσότερα...
07.01.2015

Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

Όλο έλεγα πως θα φτιάξω σπιτικά burgers, αληθινά σπιτικά burgers και όλο έμενα στα λόγια... Λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα... Είχα δώσει τον λόγο μου όμως και ο καιρός περνούσε. Και λόγο στον λόγο, τα κατάφερα.

Πριν λίγες μέρες ετοίμασα σπιτικά burgers και ήταν υπέροχα! Εξαιρετικά! Και αυτό ήταν καλό! Τουλάχιστον άξιζε η αναμονή! Ήταν τόσο πετυχημένα που φάγαμε πάρα πολύ. Ακόμα και η φίλη μου η λουίζα δυσκολεύτηκε να ανακουφίσει τα στομάχια μας. Και αυτό ήταν κακό.

Η λύση είναι μία: Να τρώμε πιο συχνά για να μη μας φαίνονται τόσο λαχταριστά.

Περισσότερα...
14.08.2013
Το γκρι παιδικό δωμάτιο

Έχετε σκεφτεί ποτέ γκρι έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο;

Περισσότερα...
02.03.2013
Josh Kumra  ft. K Koke - Helicopters and Planes

To κομμάτι που μου έχει κάνει εντύπωση την τελευταία εβδομάδα!

Περισσότερα...
15.09.2014

Η βάπτιση του Αχιλλέα

Η βάπτιση του Αχιλλέα

Αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαφτίσεων για την παρέα του maresei. Μετά από αρκετά χρόνια όπου επικρατούσαν οι γάμοι, φέτος έχουμε κυρίως βαφτίσεις για να μας θυμίζουν πως μεγαλώνουμε και ... νοικοκυρευόμαστε. Εμείς και οι φίλοι μας! Αποκτούμε παιδιά ή γινόμαστε πνευματικοί γονείς ή και τα δύο. Σημασία έχει πως μεγαλώνοντας, προσπαθούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και (στον ολοένα και λιγότερο ελεύθερο χρόνο μας) να καταπιανόμαστε με όσα μας αρέσουν.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, καταπιαστήκαμε με τις βαφτίσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν η βάφτιση του Αχιλλέα που απέκτησε και επίσημα το όνομά του στις 13 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της βάφτισης ήταν ασορτί με την εποχή: έναρξη νέας σχολικής χρονιάς, βιβλία, βιβλιοθήκες, χάρακες, μολύβια, κασετίνες. Από όλα είχε η βάφτιση σε υπέροχα φωτεινά χρώματα.

Περισσότερα...
08.10.2012

Τυρόψωμο: Ευθύς αμέσως στην κουζίνα... για κολατσιό!

Τυρόψωμο: Ευθύς αμέσως στην κουζίνα... για κολατσιό!

Σπιτικά τυρόψωμα εύκολα, γρήγορα και νόστιμα, τραγανά απέξω, αφράτα από μέσα.

Περισσότερα...