Muffins με άρωμα λεμόνι και κομματάκια μαύρης σοκολάτας
ή αλλιώς βασιλoπιτάκια!
Κάθε χρόνο την Πρωτοχρονιά που τρώμε την αγαπημένη μας βασιλόπιτα, λέμε ότι αφού μας αρέσει τόσο πολύ, θα την φτιάχνουμε και σε άλλες ανύποπτες στιγμές του χρόνου σαν απλό κέικ. Και κάθε χρόνο περνάνε οι μέρες και μένουμε στα λόγια.
Σήμερα όμως είπα να δοκιμάσω μια εναλλακτική εκτέλεση της συνταγής για τη δημιουργία muffins. Η συνταγή είναι όπως ακριβώς σας την παρουσιάσαμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μπορείτε να τη βρείτε στο παλαιότερο post. Όμως τώρα θα βάλετε στη φόρμα των muffins χάρτινες θήκες, θα βάλετε το μείγμα του κέικ μέσα σε αυτές και θα ψήσετε τα γλυκάκια σας σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά (ανάλογα με τοn φούρνο) στους 175-180 βαθμούς. Εγώ τα έψησα στον αέρα, για 22 λεπτά ακριβώς, στους 180 βαθμούς.
Περίμενα λίγο να κρυώσουν και τα δοκίμασα και με άχνη και χωρίς και ήταν πεντανόστιμα και στις δύο εκδοχές.
Είναι αρωματικά, αφράτα και ταιριάζουν εξαιρετικά με καφέ φίλτρου. Φυσικά έγιναν ανάρπαστα!
Πειραματιστείτε και εσείς με αυτή τη συνταγή ή με κάποια από τις προηγούμενες συνταγές μας για muffins μήλου, βανίλιας ή φυσικά με τα υπέροχα σουφλέ σοκολάτας. Ίσως τα πιο νόστιμα σουφλέ που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Δείτε τα εδώ και στην εκδοχή των λατρεμένων μας chocobites!