Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

Όλο έλεγα πως θα φτιάξω σπιτικά burgers, αληθινά σπιτικά burgers και όλο έμενα στα λόγια... Λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα... Είχα δώσει τον λόγο μου όμως και ο καιρός περνούσε. Και λόγο στον λόγο, τα κατάφερα.

Πριν λίγες μέρες ετοίμασα σπιτικά burgers και ήταν υπέροχα! Εξαιρετικά! Και αυτό ήταν καλό! Τουλάχιστον άξιζε η αναμονή! Ήταν τόσο πετυχημένα που φάγαμε πάρα πολύ. Ακόμα και η φίλη μου η λουίζα δυσκολεύτηκε να ανακουφίσει τα στομάχια μας. Και αυτό ήταν κακό.

Η λύση είναι μία: Να τρώμε πιο συχνά για να μη μας φαίνονται τόσο λαχταριστά.

Τι μπορεί να περιέχει ένα μεγάλο ξύλινο πλατό με σπιτικά burgers; Η δική μας εκδοχή περιείχε:

Μπιφτέκια σκεπασμένα με τυρί τσένταρ λιωμένο από τη θερμότητα των μπιφτεκιών και ένα έξτρα στρώμα ντομάτας πασπαλισμένης με αλάτι και ρίγανη που έπαιρνε έξτρα άρωμα και γεύση από τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Παρέα στα μπιφτέκια κάνανε πατατούλες τηγανιτές, που θα μπορούσαν άνετα να είναι και ψητές στη λαδόκολλα (σαν και αυτές) και σως φτιαγμένη από μαγιονέζα, αγγουράκι τουρσί και κάπαρη - ιδανική για burgers - σερβιρισμένη πάνω σε φρέσκα φύλλα μαρουλιού. Παρέα στη σως, έκανε η μουστάρδα και το κέτσαπ, ενώ την οικογένεια των burgers συμπλήρωναν ψημένες πιτούλες που αντικατέστησαν επιτυχώς τα κλασικά στρόγγυλα ψωμάκια.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Και το δίδαγμα; Είχε τρία σκέλη:

1. Το "βρώμικο" στο σπίτι είναι απαραίτητο και με λίγη προσπάθεια δεν υστερεί σε τίποτα από το έτοιμο fast food.

2. Τα καλύτερα μπιφτέκια είναι τα πιο απλά. Τα δικά μας πειριείχαν μοσχαρίσιο κιμά (περίπου 700 γρ.), 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, μπόλικο μαϊδανό, λίγο ελαιόλαδο, ελάχστο ξύδι και κάτι λιγότερο από δυο φέτες ψωμί ζυμωτό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μείγμα μπαχαρικών για μπιφτέκια και λίγο ξερό δυόσμο. Λένε μάλιστα πως στα αυθεντικά burgers τα μπιφτέκια είναι ακόμα πιο απλά. Μόνο ο κιμάς και τα μπαχαρικά μπορούν να γίνουν μπιφτέκι! Εντάξει, εμείς θέλαμε να έχουν περισσότερη γεύση και να είναι αφράτα. Νομίζω πως σε αυτό το τελευταίο βοήθησε το τηγάνι - γκριλιέρα και το γεγονός ότι δε ζύμωσα πολύ τον κιμά. Ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια το μείγμα έμεινε για λίγες ώρες στο ψυγείο και έτσι ήταν εύκολο στο πλάσιμο των μπιφτεκιών λίγο πριν το ψήσιμο. 

3. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις καραμελωμένα κρεμμύδια. Και είναι τόσο νόστιμα! Ακόμα κι αν γενικά δεν τρως κρεμμύδια, σε αυτή την εκδοχή τους δεν μπορείς να αντισταθείς. Τι χρειάζεται: Κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ή ροδέλες, ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγη μαύρη ή ακόμα και άσπρη ζάχαρη. Η μαύρη ζάχαρη βοηθάει να αποκτήσουν πιο καραμελένιο χρώμα. Βάζεις το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε σχετικά δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, σοτάρεις τα κρεμμύδια και μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτεις τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτεις λίγο νεράκι και περιμένεις να μαραθούν αρκετά. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις βαλσάμικο ξύδι μεινώνοντας την ποσότητα του νερού.

burgers

burgers-9

Δοκιμάστε τα!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
25.12.2012
Καλά Χριστούγεννα!

Ξημέρωσε Χριστούγεννα!

Περισσότερα...
17.08.2013

Στη Χίο.. λίγο πριν την αυγή

Στη Χίο.. λίγο πριν την αυγή

Η ανταπόκριση από το νησί της Χίου, που επιλέξαμε για τις φετινές καλοκαιρινές μας διακοπές, ξεκινά με εικόνες από το ξημέρωμα στο λιμάνι της πόλης της Χίου ή αλλιώς της Χώρας.

Περισσότερα...
04.03.2015

Φωτογραφίζοντας την Καβάλα

Φωτογραφίζοντας την Καβάλα

Καθαρά Δευτέρα πρωί και μετά τον ξέφρενο ρυθμό του ξανθιώτικου καρναβαλιού, εγκαταλείψαμε την υπέροχη Ξάνθη, όπου έβρεχε ασταμάτητα, με σκοπό να επιστρέψουμε στη βάση μας. Πώς όμως θα μπορούσαμε να περάσουμε έξω από την Καβάλα χωρίς έστω και μια σύντομη στάση;

Περισσότερα...
09.02.2013

Νατάσσα Μποφίλιου - Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει

Νατάσσα Μποφίλιου - Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει

Μα πόσο γλυκό κομμάτι! Όσοι είστε στην πρωτεύουσα μπορείτε να το απολαύσετε και ζωντανά απόψε ή ένα από τα επόμενα Σάββατα. Οι υπόλοιποι ας αρκεστούμε στο υπέροχο βίντεο κλιπ του.

Περισσότερα...
10.03.2014
Μαργαριταρένια καλημέρα

Μπορεί ο καιρός να μη θυμίζει κάθολου Άνοιξη, αλλά αυτό δεν μας πτοεί. Σύντομα, ο ήλιος θα επιστρέψει στην παρέα μας και οι βόλτες στη φύση θα είναι και πάλι εφικτές.

Περισσότερα...
30.01.2013
Στιλάτες Καθημερινές Εμφανίσεις

Οι τέσσερις εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε σήμερα στο Pinterest δίνοντας έμφαση στα έντονα χρώματα..

Περισσότερα...
21.04.2016
Sam Smith - I'm not the only one

Ένα αγαπημένο κομμάτι ντύνει μουσικά το απόγευμα μας.

Περισσότερα...
21.08.2013
Η χαρά

Έτσι για μια μικρή υπενθύμιση!

Περισσότερα...
04.11.2015

Ιδέες μαυροπίνακα για το παιδικό δωμάτιο

Ιδέες μαυροπίνακα για το παιδικό δωμάτιο

Λατρεύω κάθε αφορμή για δημιουργικές δράσεις, ειδικά για τα παιδιά και ακόμα περισσότερο μ' αρέσει όταν οι αφορμές δίνονται απλόχερα στα παιδιά, πχ. στα παιδικά τους δωμάτια. Γι αυτό και μ' αρέσουν πολύ οι μαυροπίνακες. Και το έχω ξαναπεί...

Περισσότερα...
27.03.2014

Chinawoman - Nothing to Talk About

Chinawoman - Nothing to Talk About

Ένα νέο κομμάτι που δύσκολα περνά απαρατήρητο..

Περισσότερα...
22.01.2013

Never Give Up!

Never Give Up!

Αναπτύσσοντας σκέψεις για τη δημιουργικότητα, το φόβο μας να μη κάνουμε λάθη και αποτύχουμε και την απόφαση να επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας, ας παρακολουθήσουμε το παραπάνω βίντεο από το TedxAthens 2012. 

Περισσότερα...
17.12.2016

Τυλίγουμε δώρα αξιοποιώντας φακέλους και χαρτοσακούλες

Τυλίγουμε δώρα αξιοποιώντας φακέλους και χαρτοσακούλες

Σήμερα το διαδικτυακό μας μενού έχει ιδέες για τα περιτυλίγματα των χριστουγεννιάτικων δώρων σας προς τους αγαπημένους σας ανθρώπους, βασισμένες στα περσινά μας δώρα.

Περισσότερα...
21.10.2012
Κατακόκκινα Τριαντάφυλλα

Και πώς να μη χαμογελάς πλατιά.. όταν βγαίνεις από το σπίτι σου και αντικρίζεις αυτή την εικόνα..

Περισσότερα...
24.03.2013

Περπατώντας στο Λονδίνο - Μια ευχάριστη έκπληξη

Περπατώντας στο Λονδίνο - Μια ευχάριστη έκπληξη

Περπατώντας στους δρόμους και τα πάρκα του Λονδίνου συναντάει κανείς πολλές εκπλήξεις. Αλλά ποιά μπορεί να είναι πιο ευχάριστη από ένα σκιουράκι που απολαμβάνει με τόση λαχτάρα το φαγητό του;

Περισσότερα...
02.05.2013
Τι να φορέσω;

Μια ακόμα τάση της φετινής σεζόν που αγαπάμε πολύ είναι τα παντελόνια σε παστέλ αποχρώσεις. Είναι ανάλαφρα, όμορφα, ανοιξιάτικα και συνδυάζονται με πάρα πολλά ρούχα. Τείνουν να αντικαταστήσουν τα τζιν μας... Και εδώ που τα λέμε είναι πιο μαλακά, πιο δροσερά, πιο άνετα... γιατί να μην τα συμπεριλάβουμε στις στιλιστικές μας επιλογές;

Περισσότερα...
21.03.2017

Δημιουργώντας με pon pon

Δημιουργώντας με pon pon

Ιδέες δανεικές έγιναν η αφορμή για να αγοράσω pon pon και να ανακαλύψω πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με αυτά! Και επειδή ξετρελαθήκαμε με την ευκολία και το αποτέλεσμα μεγάλοι και μικροί σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Περισσότερα...
23.10.2014
Ένα φιλί - Χάρις Αλεξίου

Ένα φιλί
και τα όνειρα γίνονται πάλι

Περισσότερα...
01.04.2014

Το wallpaper του Απριλίου

Το wallpaper του Απριλίου

Το wallpaper του Απριλίου είναι εδώ! Δεν είναι ψέμα!

Περισσότερα...
21.05.2013
Προσκλητήρια γάμου με εναλλακτικό ύφος

Για όλους εσάς που σχεδιάζετε το γάμο σας και τρέχετε για εκκλησία, νυφικό, κοστούμι, προσκλητήρια, μπομπονιέρες και .... (η λίστα δεν έχει τελειωμό) ... σας έχουμε μια εναλλακτική πρόταση για τα προσκλητήρια του γάμου σας.

Περισσότερα...
04.12.2014

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού "Μ' αρέσει να πλέκω"

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού "Μ' αρέσει να πλέκω"

Ο Διαγωνισμός "Μ' αρέσει να πλέκω" έληξε χθες και μετά από κλήρωση αναδείχθηκαν οι δύο τυχερές. 

Περισσότερα...
21.06.2015

Στιγμές ευτυχίας και αναζωογόνησης στο βουνό

Στιγμές ευτυχίας και αναζωογόνησης στο βουνό

"Σαν την Τύμφη δεν έχει"... Τη σύγκρινε ακόμα και με τον Όλυμπο. "Και όμως δεν συγκρίνεται! Το τοπίο είναι μαγευτικό, ανεπανάληπτο. Ίσως συγκρίνεται με το Οροπέδιο των Μουσών. Και μόνο με αυτό". Έτσι είπε μετά την πρώτη του ανάβαση στην Τύμφη.

Περισσότερα...
05.12.2012

Dusk - What are the chances

Dusk - What are the chances

Tην ανακάλυψα πρόσφατα και για άλλη μια φορά χάρηκα που πρόκειται για νέα ελληνίδα τραγουδοποιό με ιδιαίτερη φωνή και μελωδικές συνθέσεις. Το όνομα της είναι Αυγή (εξ ου και το Dusk) Πλατανίδη και πολύ μ'αρέσει.

Περισσότερα...
04.05.2015

Βολτάροντας σε ένα μαγικό νησί

Βολτάροντας σε ένα μαγικό νησί

Ήθελα πολύ να πάω ένα ταξιδάκι αυτή την εποχή. Ένα ταξίδι σε ένα μέρος μικρό, ήσυχο, όμορφο, πολύχρωμο. Μα τι να κάνω που δεν μπορώ και δε βολεύει και μια σειρά διαφόρων παραγόντων δε μου επιτρέπουν να απομακρυνθώ αρκετά.

Μήπως γι αυτό μόλις είδα τις φωτογραφίες της Μαρίας, ταξίδεψα μαζί της; Μήπως γιατί το μέρος που βρέθηκε η Μαρία πριν λίγες ημέρες ήταν μαγικό κι ονειρεμένο; Μήπως γιατί ζήλεψα και λίγο...

Περισσότερα...