Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Εργαστήρι Τεχνών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια διαφορετική πρόταση για το Σαββατοκύριακο για όσους ζείτε στην πρωτεύουσα ή τύχει να την επισκεφθείτε.

Το Μουσείο της Ακρόπολης από τα μέσα Ιανουαρίου καθιέρωσε άλλη μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη δράση που μας αρέσει πολύ! 

Για να ξεφύγετε λοιπόν λίγο από όλα όσα έφερε η καταιγίδα και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, για αυτό το Σάββατο ή αυτή την Κυριακή σας προτείνουμε μια βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που θα συνδυάζει μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και την παρακολούθηση ενός Εργαστηρίου Τεχνών. Μετά το Εργαστήριο μπορείτε να συνεχίσετε την ημέρα σας απολαμβάνοντας τον καφέ ή το γεύμα σας στο Καφέ-Εστιατόριο του Μουσείου για το οποίο έχουμε ακούσει τα καλύτερα.

Όσοι δεν έχετε ακόμη επισκεφθεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης μην το αναβάλλετε άλλο, βάλτε το στο πρόγραμμα το συντομότερο δυνατό, γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο. Αλλά κι εσείς που το έχετε ήδη κάνει μια ή και περισσότερες φορές, τώρα έχετε έναν ακόμη λόγο να το ξαναεπισκεφθείτε μια και θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς πραγματοποιείται η τρισδιάστατη αντιγραφή γλυπτών.

Ας δούμε το παραπάνω βίντεο για να πάρουμε μια πρώτη γεύση και ας διαβάσουμε παρέα το δελτίο τύπου του Μουσείου:

Το Μουσείο Ακρόπολης ανταποκρίνεται στην επιθυμία των επισκεπτών του για ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες γνώσεις με την καθιέρωση ενός Εργαστηρίου Τεχνών. Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές και οι Συντηρητές του Μουσείου θα παρουσιάζουν στο κοινό θέματα που σχετίζονται με την αρχαία τεχνολογία, τη δημιουργία έργων τέχνης, την παραγωγή πιστών αντιγράφων, αλλά και σύγχρονες εργαστηριακές εφαρμογές για την κατανόηση των εκθεμάτων του Μουσείου.

Το Εργαστήρι Τεχνών ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου 2013 με θέμα την τρισδιάστατη αντιγραφή των γλυπτών και πραγματοποιείται από Τρίτη έως Κυριακή, δύο φορές την ημέρα, στις 11 π.μ. και στις 12 το μεσημέρι. 

Συμμετοχή: Έως 20 άτομα κάθε φορά. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή απαιτείται εισιτήριο ημέρας.

Πληροφοριακά:

  • Το συγκεκριμένο θέμα του Εργαστηρίου διαρκεί μέχρι τις 30.04.2013. 
  • Ώρες λειτουργίας:

1 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου
Τρίτη έως Πέμπτη: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 10:00 μ.μ.
Σάββατο και Κυριακή: 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Δευτέρα: Κλειστό

1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου
Τρίτη έως Κυριακή: 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή: 8:00 π.μ - 10:00 μ.μ.
Δευτέρα: Κλειστό

  • Το Εστιατόριο λειτουργεί ότι όλες τις ώρες που λειτουργεί το Μουσείο, πλην Παρασκευής που είναι ανοικτό μέχρις τις 12.00 το βράδυ.

Πληροφορίες και Φωτογραφία: Μουσείο της Ακρόπολης

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
19.01.2013

Ο Βασιλιάς (2002)

Ο Βασιλιάς (2002)

Μιλώντας αρκετά περί κινηματογράφου τον τελευταίο καιρό, ας αναφερθούμε και σε μια παλαιότερη ελληνική ταινία του Νίκου Γραμματικού.

Περισσότερα...
18.05.2013
Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Καλημέρα! Σαββατιάτικη, χαλαρή, θετική! Τι έχει σήμερα το πρόγραμμά σας; Τι θα λέγατε για μια βόλτα στο πιο κοντινό μουσείο μια που τα μουσεία σήμερα έχουν την τιμητική τους και... έχουν και ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα...
24.04.2013

Leader of the Broken Hearts

Leader of the Broken Hearts

Άλλη μια διαφορετική πρόταση αυτή την εβδομάδα που ταιριάζει με την ανεβασμένη ανοιξιάτικη διάθεσή μας. 

Περισσότερα...
15.01.2013
Κουτί έκπληξη από τη Νέα Υόρκη!

Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με μουσικές αναζητήσεις.. και συνεχίστηκε με ευχάριστες εκπλήξεις..

Περισσότερα...
03.05.2015

Mango Lassi

Mango Lassi

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, η θερμοκρασία έχει ανέβει, οι τάσεις φυγής έχουν ενισχυθεί...

Τι λέτε λοιπόν για ένα δροσερό, υγιεινό και έθνικ ρόφημα; Έτσι για να δώσουμε στον εαυτό μας άλλη μια αφορμή για ένα έστω γευστικό ταξίδι!

Περισσότερα...
05.04.2013

Ο μαυροπίνακας, η καρέκλα, τα ράφια της κουζίνας, τα λεμόνια...

Ο μαυροπίνακας, η καρέκλα, τα ράφια της κουζίνας, τα λεμόνια...

Ξεχωριστή διακόσμηση για την κουζίνα με συνδυασμό όσων έχουμε δει κατά καιρούς:

Περισσότερα...
25.11.2012
Βιβλιοθήκη

Και πόσο μας αρέσουν οι μεγάλες βιβλιοθήκες που καλύπτουν όλο τον τοίχο..

Περισσότερα...
22.03.2014
James Blunt - Heart to Heart

Πολύ χαιρόμαστε κάθε φορά που λαμβάνουμε μηνύματα από εσάς με σχόλια και προτάσεις. Αυτό συνέβη και όταν πριν λίγες μέρες λάβαμε ένα μήνυμα από μια σχετικά νέα φίλη του maresei.gr, τη Μαρία Λ., με την εν λόγω μουσική πρόταση. 

Περισσότερα...
10.09.2013
New York Fashion Week SS 2014

Από τις 5 Σεπτεμβρίου τα βλέμματα των φίλων της μόδας είναι στραμμένα στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Τι λέτε λοιπόν για μια στιλιστική βόλτα στους δρόμους της Νέας Υόρκης;

Περισσότερα...
04.03.2013
Κυνήγησε τα όνειρά σου

Η πρώτη ολόκληρη εβδομάδα του νέου μήνα, του πρώτου μήνα της άνοιξης. Αν δεν είναι και τώρα η ευκαιρία μας να το πάρουμε απόφαση και να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, πότε θα είναι;

Περισσότερα...
28.11.2013

Ματούλα Ζαμάνη - Aamononoke

Ματούλα Ζαμάνη - Aamononoke

Μια διαφορετική μουσική πρόταση!

Περισσότερα...
13.05.2016

Τρεχαλίτσες: Υφασμάτινες, ξύλινες, ποιοτικές

Τρεχαλίτσες: Υφασμάτινες, ξύλινες, ποιοτικές

 Τρεχαλίτσες που βλέπω ακόμα και στο σαλόνι, παρατημένες για μέρες και δε με ενοχλούν καθόλου. Και κάθε φορά που τις αντικρίζω θυμάμαι το άρθρο της Μαρίας για το "Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο". Γιατί αυτό είναι. Είναι παιχνίδια ποιοτικά, όμορφα που θα μπορούσαν να διοκοσμούν το ανάλαφρο σαλόνι μας!

Περισσότερα...
20.12.2014

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

Την Ξανθίππη τη γνωρίσαμε πριν λίγες μέρες. Ήταν η νικήτρια του ενός εκ των δύο αντιτύπων του βιβλίου "Μ' αρέσει να πλέκω" και κουβέντα στην κουβέντα μάθαμε μερικά πράγματα γι αυτή ;)

Απ' ότι φαίνεται δεν της αρέσει μόνο να πλέκει... Της αρέσει να δημιουργεί γενικώς. Μια ένδειξη της δημιουργικότητάς της είναι τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έφτιαξε μόνη της και τα χάρισε στους φίλους της. Φωτογραφίες από αυτά τα στολίδια μας έδειξε, μας άρεσαν και με την άδειά της πάντα, τις μοιραζόμαστε μαζί σας για να πάρετε ιδέες για μικρά χειροποίητα δωράκια Χριστουγέννων.

Περισσότερα...
19.11.2013

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ο καιρός χάλασε, οι μέρες άρχισαν να γίνονται πιο σκοτεινές, τα ζεστά ροφήματα, τα βιβλία και το χουχούλιασμα στον καναπέ αποτελούν τις νέες απογευματινο-βραδινές μας συνήθειες και κάπως έτσι... αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα. 

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, ψάξαμε, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε ιδέες και λύσεις για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Γιατί και φέτος ανυπομονούμε να γίνουμε Christmastreestas!

Περισσότερα...
08.10.2013

Tom Odell - Another Love

Tom Odell - Another Love

Ο Tom Odell παίρνει τη σκυτάλη από τη SMA RAG DA και μας τραγουδά για μια άλλη αγάπη..

Περισσότερα...
17.01.2014

How long will I love you

How long will I love you

Η καλύτερη στιγμή της εβδομάδας έφτασε. Ώρα να γιορτάσουμε ακούγοντας το κομμάτι που μας πρότεινε η Χρύσα..

Περισσότερα...
12.05.2013

Όπερα της Βαλίτσας

Όπερα της Βαλίτσας

Ετοιμάστε βαλίτσες και φύγαμε! Ραντεβού στο σταθμό του μετρό "Σύνταγμα" στις 18.00.

Περισσότερα...
20.03.2016

Domino με ζωάκια για μικρά παιδιά

Domino με ζωάκια για μικρά παιδιά

Άλλο ένα παιχνίδι που προσφέρεται τόσο για καλοπέραση μικρών μεγάλων όσο και για μεταφορά.

Το γνωστό σε όλους μας domino που δέχθηκε ο Φίλιππος ως δώρο στα γενέθλιά του από μια έμπειρη μαμά, προσαρμοσμένο στην ηλικία του! Domino με ζωάκια!

Περισσότερα...
13.02.2013
Χρώματα κι αρώματα

Ποιο τραγούδι θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό με την πρωινή μας θεματολογία;

Περισσότερα...
25.02.2013
Λουλούδια και φαντασία

Μπαλκόνια, λουλούδια, χρώματα και αρώματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την άνοιξη που έρχεται. Μπορεί βέβαια οι αλλεπάλληλες βροχές να μη συμβαδίζουν με τις ανοιξιάτικες σκέψεις μας αλλά εμείς εν αντιθέσει με τον καιρό ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν να ανανεώσουν την εικόνα του μπαλκονιού ή της αυλής σας.

Περισσότερα...
03.12.2012

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμα Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται την 3η Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Περισσότερα...
15.02.2013

Κέικ χωρίς ζάχαρη

Κέικ χωρίς ζάχαρη

Μετά τη θραύση που έκαναν τα χωρίς ζάχαρη κουλουράκια, η μητέρα πήρε θάρρος και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας και άλλες αντίστοιχες συνταγές για όσους προτιμούν τα "άγλυκα" γλυκά.

Περισσότερα...
18.01.2015

Οι πλεχτές δημιουργίες της Καλλιόπης

Οι πλεχτές δημιουργίες της Καλλιόπης

Η φίλη Καλλιόπη ξαναχτυπά για άλλη μια φορά με χειροποίητες δημιουργίες. Αυτή τη φορά άφησε κατά μέρους τα κοσμήματα και έπιασε το ...πλέξιμο! Και ναι, ήθελε να κερδίσει το βιβλίο "Μ' αρέσει να πλέκω" που κληρώσαμε στο τέλος του έτους αλλά δε στάθηκε αρκετά τυχερή. Αυτό φυσικά δεν αποτέλεσε λόγο για να απαρνηθεί το νέο της χόμπι.

Η ενασχόλησή της με το πλέξιμο μετράει περίπου έναν χρόνο και έχει δώσει μεγάλη χαρά τόσο στην ίδια όσο και στην κόρη της που μπορεί πλέον να φοράει κάθε μέρα και άλλο γιακά, κασκόλ ή σκούφο. Εξάλλου είναι γνωστό σε όσους τις γνωρίζουν, πως τα αξεσουάρ είναι το φετίχ μάνας και κόρης.

Περισσότερα...
05.12.2012

Χειροποίητες δημιουργίες...έστω και σε παιδική εκδοχή

Χειροποίητες δημιουργίες...έστω και σε παιδική εκδοχή

Ακόμα και τα πιο απλά δωράκια μπορεί να μπουν σε ένα ξεχωριστό χειροποίητο περιτύλιγμα, αποκτώντας ειδική αξία.

Περισσότερα...