Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο

Έχω καιρό τώρα που ζορίζομαι στην ιδέα ότι το πάντα περιποιημένο, σουλουπωμένο, τακτοποιημένο, όμορφο, χωρίς ριχτάρια, χωρίς περιττά πράγματα σαλόνι - καθιστικό μου τείνει να γίνει παιδότοπος σε μόνιμη κατάσταση πανικού. Και δεν είναι μόνο η ιδέα, είναι και η θέα. Κάθε που φορά που βλέπω το σαλόνι τόσο ανάστατο και τόσο... πολύχρωμο, κάτι με πιάνει.

Και σκεφτείτε ότι ήμουν από αυτούς που έλεγα ότι το παιδί θα παίζει στο δικό του δωμάτιο και δε θα κουβαλάει τα παιχνίδια του στο σαλόνι αλλά στην πράξη δεν το βρήκα τόσο εύκολο (και αν εσείς το κάνατε πείτε μου πώς). Το παιδί θέλει παρέα και θέλεις και εσύ και παράλληλα πρέπει να μαγειρέψεις, να πλύνεις πιάτα, να ζεστάνεις νερό και ένα σωρό άλλες δουλειές που καλώς ή κακώς γίνονται παράλληλα με το παιχνίδι τουλάχιστον όσο το παιδί είναι μικρό και ακόμα δεν πολυπαίζει μόνο του ή όταν είναι σε αυτή την τόσο χαριτωμένη μα συνάμα τόσο κουραστική φάση που η λέξη ΜΑΜΑ βγαίνει από το στόμα του κάθε λεπτό.

Βέβαια ο μικρός μας, η μασκότ μας, είναι ακόμα πολύ μικρός για να καταλάβει και να μην αφήνει τα πράγματά του όπου να 'ναι, για να μην πετάει τα παιχνίδια εδώ και εκεί, για να μην κατεβάζει πράγματα από όπου φτάνει (και φτάνει όλο και πιο ψηλά όσο περνάει ο καιρός), για να του αφήσουμε όλες τις διόδους ανοιχτές προς επικίνδυνα σημεία (γι αυτόν και για μας), βλέπε τηλεόραση, αλλά από την άλλη υπάρχει και η λογική ότι οι κανόνες μπαίνουν από νωρίς και άλλα τέτοια που βρίσκονται στο μυαλό μου και μάχονται μεταξύ τους.

Και σε όλα αυτά, αυτό που περισσότερο με απασχολεί είναι ότι θέλω το σαλόνι να είναι φιλικό και προς εμάς τους μεγάλους αλλά και προς τον μικρό μας. Παράλληλα θέλω να είναι όσο γίνεται τακτοποιημένο, όσο γίνεται καθαρό, όσο γίνεται να παίζει το παιδί καλά, να το ευχαριστιέται, να μη νιώθει περιορισμένο, να μην καταπιέζεται... Μπορούμε όμως παράλληλα να μην καταπιεζόμαστε και εμείς έστω το βράδυ που κοιμάται ο μπόμπιρας και το σαλόνι γίνεται και πάλι δικό μας;

Τις σκέψεις αυτές και τους προβληματισμούς μου, που φαντάζομαι ότι μοιράζεται η  μέση μαμά, είχε μάλλον στο μυαλό της η φίλη Μαρία και μας χάρισε πολύτιμες ιδέες, προτάσεις και συμβουλές για ένα ποιοτικό και ήρεμο παιχνίδι στο καθιστικό. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο! Διαβάστε όσα μας έγραψε και βρείτε τον τρόπο να προσαρμόσετε όσα προτείνει στον χώρο σας! Θα κάνω ξανά και εγώ το ίδιο και νομίζω (και ελπίζω) πως θα δω διαφορά. Σε ευχαριστώ Μαρία!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
08.10.2013

Tom Odell - Another Love

Tom Odell - Another Love

Ο Tom Odell παίρνει τη σκυτάλη από τη SMA RAG DA και μας τραγουδά για μια άλλη αγάπη..

Περισσότερα...
27.12.2014

5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

Κάθε Δεκέμβριο οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θέτουμε νέους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους και υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά, θα προσπαθήσουμε και όντως θα επιτύχουμε τα όνειρα μας. Πώς μπορούμε όντως όμως να οδηγηθούμε στην επιτυχία;

Περισσότερα...
30.08.2013
Η τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου

Τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου. Είναι τόσο δύσκολο να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι και να πούμε καλό φθινόπωρο. Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να χαρούμε για ένα διάστημα ακόμα τις καλές θερμοκρασίες και να μπούμε σταδιακά σε φθινοπωρινή διάθεση.

Περισσότερα...
15.03.2013
Travel Style Outfits

Το πρώτο τρίημερο του Μαρτίου είναι προ των πυλών και παρότι ο καιρός φαίνεται ότι δε θα είναι με το μέρος μας, εμείς δεν πτοούμαστε και σε καμία περίπτωση δε χάνουμε το στιλ μας.

Περισσότερα...
24.10.2012
Το πάρτυ της Γιαμούρ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 6:30 μ.μ.

Περισσότερα...
25.02.2014

Milan Fashion Week 2014

Milan Fashion Week 2014

Πέντε διαφορετικές εμφανίσεις που τράβηξαν την προσοχή μας κατά την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο (18-23 Φεβρουαρίου).

Περισσότερα...
10.05.2014

Στο Αυγό της Ξάνθης

Στο Αυγό της Ξάνθης

Η πόλη της Ξάνθης είναι γνωστή για πολλούς λόγους: για το καρναβάλι, την παλιά πόλη και τις γιορτές της, το μίγμα των πολιτισμών που συναντά κανείς εκεί... αλλά για όσους αγαπούν τη φύση, είναι γνωστή και για την περιοχή γύρω απ' αυτή. Όταν βρίσκεσαι εκεί κοντά, αξίζει να περιπλανηθείς στα ορεινά. Πολλά τα βουνά και τα λαγκάδια, τα χωριά και τα γεφύρια.

Ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση που έχεις, επιλέγεις διαδρομές.

Περισσότερα...
14.10.2012
Μια από τις όμορφες πλευρές της βροχής

Κάθε φορά που "συναντώ" στο δρόμο μου ένα ουράνιο τόξο, χαμογελώ αυθόρμητα σαν μικρό παιδί!

Περισσότερα...
15.05.2014

Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?

Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?

Εσείς θέλετε να ξέρετε;

Περισσότερα...
19.10.2012

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 1ο)

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 1ο)

Πέντε - έξι χρόνια τώρα μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις μου είναι η συλλογή βιβλίων, περιοδικών, σκισμένων από περιοδικά σελίδων, εκτυπωμένων από το διαδίκτυο σελίδων και γραμμένων με το χέρι σελίδων με συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

Περισσότερα...
13.01.2013
Γλυκάκι θα φάμε σήμερα;

Γλυκάκι θα φάμε σήμερα;

Περισσότερα...
01.07.2013

Daft Punk ft. Pharrell Williams - Get Lucky

Daft Punk ft. Pharrell Williams - Get Lucky

Για να είναι ο Ιούλιος ο τυχερός μας μήνας.. 

Περισσότερα...
06.03.2013
Ειδική περίσταση

Την περασμένη Κυριακή σας είπαμε ότι θα κάνουμε την ημέρα μας ομορφότερη δημιουργώντας ειδικές περιστάσεις, στρώνοντας ωραία τραπέζια και περνώντας χρόνο με αγαπημένους φίλους. Και πράγματι έτσι έγινε.

Περισσότερα...
11.03.2013

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μέτρησα

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μέτρησα

Μετά τη χθεσινή αναφορά στο νέο τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, το μυαλό μου άρχισε να τρέχει σε όλα εκείνα τα τραγούδια της που έχουμε αγαπήσει και χιλιοτραγουδήσει.

Περισσότερα...
05.02.2013
Χειροποίητος γιακάς

Ώρα για δημιουργική εκτόνωση με χειροποίητες κατασκευές... Τη ραπτική μπορεί να μην την κατέχουμε αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά και φυσικά ποτέ δε χάνουμε τη διάθεσή μας για δημιουργικούς πειραματισμούς.

Περισσότερα...
18.09.2012

Ειρήνη Σκυλακάκη - In the light

Ειρήνη Σκυλακάκη - In the light

Nice & Greek! 

Η Ειρήνη Σκυλακάκη είναι μια νέα ελληνίδα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια. To "In the light" είναι το πρώτο της single και έκλεψε άμεσα τις εντυπώσεις..

Περισσότερα...
12.10.2013
Στα χρώματα του φθινοπώρου

Και μια που μιλήσαμε για τη φθινοπωρινή ποδηλατοβόλτα στην εξοχή, ας δούμε και μια άκρως φθινοπωρινή στιλιστική πρόταση για τις βόλτες με το ποδήλατο μέσα στην πόλη.

Περισσότερα...
22.04.2014

Ανθισμένες Στιγμές

Ανθισμένες Στιγμές

Ο καιρός τις προηγούμενες ημέρες μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος δυνατός, αλλά αυτό δε μας εμπόδισε να βγούμε βόλτα στην ανθισμένη φύση! 

Περισσότερα...
31.03.2013

i saw 43 sunsets - Nightcall & Under your spell

i saw 43 sunsets - Nightcall & Under your spell

Αποχαιρετάμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης μουσικά με μια υπέροχη διασκευή!

Περισσότερα...
21.11.2012
Ξηροί καρποί στα ενδιάμεσα γεύματα

Ιδανικό σνακ! Ξηροί καρποί, cranberries και κομμάτια κουβερτούρας..

Περισσότερα...
08.07.2013

Nouvelle Vague - Ever Fallen In Love

Nouvelle Vague - Ever Fallen In Love

Αγαπημένο κομμάτι από τους Nouvelle Vague.

Περισσότερα...
05.09.2013

Waldeck - Memories

Waldeck - Memories

Ένα μουσικό διάλειμμα για να "ταξιδέψουμε" στις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις..

Περισσότερα...
08.02.2015

Μετρώντας αντίστροφα για τα Όσκαρ

Μετρώντας αντίστροφα για τα Όσκαρ

Πλησιάζει και φέτος η ημέρα της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ και ήδη έχουμε ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα, να κάνουμε προβλέψεις και να σβήνουμε από τη λίστα μας τις ταινίες που πρέπει να δούμε για να έχουμε άποψη πριν τη μεγάλη βραδιά. 

Περισσότερα...
27.12.2016

Χιονόμπαλες από γυάλινα βαζάκια - DIY

Χιονόμπαλες από γυάλινα βαζάκια - DIY

Μια ακόμα δραστηριότητα από το Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης (advent calendar 2016) ήταν οι μικρές μας χιονόμπαλες.

Και συνεργαστήακαμε οι 3 στους 4 για να τις φτιάξουμε, Φίλιππος, μπαμπάς, μαμά! Η Μάγδα μάλλον λίγο ενοχλούσε αλλά ήταν περίεργη να βλέπει τι κάνουμε! Ήταν πολύ πολύ ωραία η διαδικασία!

Περισσότερα...