Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο

Έχω καιρό τώρα που ζορίζομαι στην ιδέα ότι το πάντα περιποιημένο, σουλουπωμένο, τακτοποιημένο, όμορφο, χωρίς ριχτάρια, χωρίς περιττά πράγματα σαλόνι - καθιστικό μου τείνει να γίνει παιδότοπος σε μόνιμη κατάσταση πανικού. Και δεν είναι μόνο η ιδέα, είναι και η θέα. Κάθε που φορά που βλέπω το σαλόνι τόσο ανάστατο και τόσο... πολύχρωμο, κάτι με πιάνει.

Και σκεφτείτε ότι ήμουν από αυτούς που έλεγα ότι το παιδί θα παίζει στο δικό του δωμάτιο και δε θα κουβαλάει τα παιχνίδια του στο σαλόνι αλλά στην πράξη δεν το βρήκα τόσο εύκολο (και αν εσείς το κάνατε πείτε μου πώς). Το παιδί θέλει παρέα και θέλεις και εσύ και παράλληλα πρέπει να μαγειρέψεις, να πλύνεις πιάτα, να ζεστάνεις νερό και ένα σωρό άλλες δουλειές που καλώς ή κακώς γίνονται παράλληλα με το παιχνίδι τουλάχιστον όσο το παιδί είναι μικρό και ακόμα δεν πολυπαίζει μόνο του ή όταν είναι σε αυτή την τόσο χαριτωμένη μα συνάμα τόσο κουραστική φάση που η λέξη ΜΑΜΑ βγαίνει από το στόμα του κάθε λεπτό.

Βέβαια ο μικρός μας, η μασκότ μας, είναι ακόμα πολύ μικρός για να καταλάβει και να μην αφήνει τα πράγματά του όπου να 'ναι, για να μην πετάει τα παιχνίδια εδώ και εκεί, για να μην κατεβάζει πράγματα από όπου φτάνει (και φτάνει όλο και πιο ψηλά όσο περνάει ο καιρός), για να του αφήσουμε όλες τις διόδους ανοιχτές προς επικίνδυνα σημεία (γι αυτόν και για μας), βλέπε τηλεόραση, αλλά από την άλλη υπάρχει και η λογική ότι οι κανόνες μπαίνουν από νωρίς και άλλα τέτοια που βρίσκονται στο μυαλό μου και μάχονται μεταξύ τους.

Και σε όλα αυτά, αυτό που περισσότερο με απασχολεί είναι ότι θέλω το σαλόνι να είναι φιλικό και προς εμάς τους μεγάλους αλλά και προς τον μικρό μας. Παράλληλα θέλω να είναι όσο γίνεται τακτοποιημένο, όσο γίνεται καθαρό, όσο γίνεται να παίζει το παιδί καλά, να το ευχαριστιέται, να μη νιώθει περιορισμένο, να μην καταπιέζεται... Μπορούμε όμως παράλληλα να μην καταπιεζόμαστε και εμείς έστω το βράδυ που κοιμάται ο μπόμπιρας και το σαλόνι γίνεται και πάλι δικό μας;

Τις σκέψεις αυτές και τους προβληματισμούς μου, που φαντάζομαι ότι μοιράζεται η  μέση μαμά, είχε μάλλον στο μυαλό της η φίλη Μαρία και μας χάρισε πολύτιμες ιδέες, προτάσεις και συμβουλές για ένα ποιοτικό και ήρεμο παιχνίδι στο καθιστικό. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο! Διαβάστε όσα μας έγραψε και βρείτε τον τρόπο να προσαρμόσετε όσα προτείνει στον χώρο σας! Θα κάνω ξανά και εγώ το ίδιο και νομίζω (και ελπίζω) πως θα δω διαφορά. Σε ευχαριστώ Μαρία!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
05.10.2014

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Μήπως τελικά το μαγείρεμα των άγριων μανιταριών είναι αντρική υπόθεση; Η διάσημη πλέον σάλτσα μανιταριών του οικογενειακού μας μανιταροσυλλέκτη αποτελεί πρόκληση και μυεί άλλον έναν άντρα στην κουζίνα. Η δική του εκτέλεση οδηγεί σε μια πιο πικάντικη αίσθηση που για τους άμαθους - σαν και μένα - στα καυτερά είναι δυναμίτης!

Περισσότερα...
10.02.2013
FREEDAY

Ένας ακόμα αγαπημένος φίλος, πολυπράγμων και μέγας νοικοκύρης, αποφάσισε στο εξής να μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις του από τις μαγειρικές του, την αγάπη του για την αντρική μόδα, τον αθλητισμό, το ποδήλατό του, τα στέκια του στην πρωτεύουσα, καθώς και ό,τι άλλο κατά καιρούς του αρέσει. Ας τον καλοσωρίσουμε παρέα και ας του ευχηθούμε "Καλή αρχή".

Περισσότερα...
02.04.2013
Shelf Styling

Μια πρωτότυπη ιδέα για το γέμισμα των ραφιών της επιτοίχιας βιβλιοθήκης σας. Αντί για βιβλία μπορείτε να τη γεμίσετε με καδράκια.

Περισσότερα...
26.05.2014

Εξόρμηση στη Λίμνη Πηγών Αώου

Εξόρμηση στη Λίμνη Πηγών Αώου

Ένας πολύ όμορφος τόπος προορισμού για χαλάρωση, βόλτα, απόλαυση της φύσης ειδικά αυτή την εποχή που όλα είναι καταπράσινα, είναι η πιο ορεινή λίμνη της Ελλάδας, αυτή των πηγών του Αώου στα λιβάδια του Μετσόβου.

Περισσότερα...
02.11.2013

Περπατώντας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο (ΙI)

Περπατώντας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο (ΙI)

Είστε έτοιμοι για μια δεύτερη βόλτα στο περίφημο Σαν Φρανσίσκο;

Περισσότερα...
03.01.2013

Florence + The machine - Never Let Me Go

Florence + The machine - Never Let Me Go

Ας κλείσουμε την ημέρα μας με τα αιθέρια φωνητικά της αγγλίδας Florence Welch.

Περισσότερα...
25.01.2014
James Blunt - Bonfire Heart

"People like us,
we don't need that much
just someone that starts,
starts the spark in our bonfire hearts.."

Από την πρώτη φορά που το άκουσα στο ραδιόφωνο πρόσεξα τους παραπάνω στίχους. Όλο έλεγα θα το ψάξω και όλο το αμελούσα. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και πλέον μπορούμε να το ακούσουμε παρέα, ως ακόμη μια γλυκιά υπενθύμιση του τι έχει πραγματικά αξία για εμάς και τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχείς.

Περισσότερα...
18.01.2013
Για τις βόλτες εντός και εκτός πόλης

Μια αλλαγή στα μαλλιά ισοδυναμεί με αλλαγή στη γυναικεία διάθεση! Θα μπορούσε να έχει και μαθηματική απόδειξη...

Περισσότερα...
28.12.2012
Ένα πρωτότυπο φωτιστικό

Μετά το χειροποίητο πορτατίφ στο κομοδίνο των φίλων μας, ας δούμε και ένα διαφορετικό φωτιστικό οροφής φτιαγμένο από μπουκάλια κρασιού.

Περισσότερα...
17.09.2013

Συμβουλές για τον ύπνο από τον Russel Foster

Συμβουλές για τον ύπνο από τον Russel Foster

Γιατί κοιμόμαστε; Πόσο σημαντικό είναι να κοιμόμαστε σωστά και τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;

Στα ερωτήματα αυτά έψαχνε απαντήσεις ο φίλος μας ο Β., που επέλεξε να μοιραστεί αυτό το βίντεο μαζί μας.

Περισσότερα...
19.08.2013

Ella & Louis - Dream a Little Dream of Me

Ella & Louis - Dream a Little Dream of Me

Και μια και ξεκινήσαμε την ημέρα μας με όνειρα.. ας απολαύσουμε παρέα το αγαπημένο "Dream a lilltle dream of me".

Περισσότερα...
07.01.2013

Προτάσεις στιλ για άνδρες

Προτάσεις στιλ για άνδρες

Επιστρέφοντας μετά από μερικές ημέρες άδειας στη δουλειά, νιώθουμε συχνά την ανάγκη για ανανέωση και ψάχνουμε τρόπους εκτόνωσης αυτής της ανάγκης μέσω της εμφάνισής μας. Ψάχνοντας για συνδυασμούς ρούχων για καθημερινές εμφανίσεις εντοπίσαμε μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές για άντρες, τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Περισσότερα...
21.01.2015

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Eσείς πόσες αγκαλιές χαρίσατε σήμερα;

Περισσότερα...
21.04.2014

Lana Del Rey - West Coast

Lana Del Rey - West Coast

Πώς σας φαίνεται το νέο τραγούδι της Lana Del Rey;

Περισσότερα...
02.12.2012
Πρωινό Κυριακής

Τουλάχιστον τις Κυριακές ας προσπαθούμε να αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο στο πρωινό.

Περισσότερα...
12.11.2013

Τραχανάς Βελουτέ

Τραχανάς Βελουτέ

Τι θα λέγατε για μια διαφορετική σούπα στα γρήγορα;

Περισσότερα...
21.04.2013
Parov Stelar Trio - The Invisible Girl

Για τον Parov Stelar ξαναμιλήσαμε πριν μερικούς μήνες. Αυτή τη φορά ακούμε ένα πολύ καινούριο μουσικό κομμάτι, που έφτασε κι αυτό στο inbox μας από έναν πολύ καλό μας φίλο.. 

Περισσότερα...
08.06.2015

Αντλώντας ενέργεια από τη φύση

Αντλώντας ενέργεια από τη φύση

Τοπία της φύσης εκπληκτικά, που δεν μπορείς να απαθανατίσεις την ομορφιά τους σε φωτογραφίες, σου δίνουν τόση ενέργεια, σε γαληνεύουν τόσο πολύ... 

Σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις και να απορείς γιατί επιλέγεις να ζεις σε μια από τις πολλές ελληνικές τσιμεντουπόλεις και όχι μέσα στη φύση.

Περισσότερα...
15.11.2012
Τα βιβλία της Paulina Simons

Αν σκέφτεστε τι δώρο θα κάνετε στον εαυτό σας ή στους φίλους σας και κυρίως στις φίλες σας για τις γιορτές των Χριστουγέννων σας προτείνουμε τα βιβλία της Paullina Simons. Είναι εξαιρετικά!

Περισσότερα...
03.03.2013
Caro Emerald - Tangled Up

Πώς σας φαίνεται το ολοκαίνουριο κομμάτι της Caro Emerald; Εμάς πάντως μας αρέσει πολύ και θεωρούμε ότι ο ρυθμός του ταιριάζει γάντι με τη διάθεση της ημέρας!

Περισσότερα...
05.04.2014

Οι κερασιές... ανθίσαν και φέτος

Οι κερασιές... ανθίσαν και φέτος

Παραφράζοντας τον τίτλο του βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη, οι πανέμορφες "νυφούλες" ετοιμάζονται να μας δώσουν σε δυο μήνες περίπου τους νοστιμότατους καρπούς τους...

Περισσότερα...
01.02.2013
Kick boxing - όχι μόνο ανδρική υπόθεση

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μερικοί φίλοι και φίλες επιλέγουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί μας...

Περισσότερα...
27.04.2013
Λιχουδιές για να κερδίσετε τις εντυπώσεις...

Σήμερα οργανώστε μια μάζωξη στο σπίτι με αγαπημένους φίλους και εκπλήξτε τους ευχάριστα με ξεχωριστούς μεζέδες και ένα αρωματικό λευκό κρασί. Μάλιστα ξεκινήστε από το απόγευμα στο μπαλκόνι, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα για να απολαύστε τα μοναδικά χρώματα του ουρανού την ώρα που ο ήλιος δύει.

Περισσότερα...