Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Διακοπές με παιδιά και... οι ερωτήσεις που μας φέρνουν κοντά

Καλημέρα! Kαλησπέρα! Αχ τι καλό που είναι! Το πρώτο σας είναι; Εσάς πόσο είναι; Είναι ήσυχο; Τρώει καλά; Κοιμάται το βράδι; Θα το βάλετε στη θάλασσα; Αγοράκι ή κοριτσάκι είναι; Αχ τι χαριτωμένο!

Ερωτήσεις που μας φέρνουν πιο κοντά!

Τόσα χρόνια σε θάλασσες και ακτές δε μιλούσα με κανέναν που δεν ήξερα. Όπως φτάναμε στα "in" beach bars, πιάναμε τις ξαπλώστρες μας, μιλούσαμε στον σερβιτόρο για την παραγγελία, στον παραδίπλα που δεν πρόσεξε με τις ρακέτες και το μπαλάκι προσγειώθηκε πάνω στον καφέ ή στον άλλο που είχε ωραίες ρακέτες και θέλαμε να τις δοκιμάσουμε  ή και στην κοπέλα που διάβαζε ένα βιβλίο με δελεαστικό εξώφυλλο και θέλαμε να ακούσουμε την κριτική της.

Τώρα όμως... τώρα που κουβαλάμε τον 2,5χρονο Φίλιππο, τα κουβαδάκια - φτυαράκια - τσουγκράνες - βαρκούλες - μπρατσάκια - νεροπίστολα... και όλα αυτά που βλέπαμε τους μπαμπάδες να κουβαλάνε παλιότερα με βλέμμα απορίας που πλέον αντικαταστάθηκε με συμπόνοια, το καρότσι της μπέμπας και ενίοτε την μπέμπα αγκαλιά, την τσάντα με τις πετσέτες και τα δεύτερα μαγιό, την τσαντούλα με τα απαραίτητα της μπέμπας, τη θερμοσακούλα με το γιαουρτάκι - φρουτάκια κ.λπ. για τον Φίλιππο, τώρα είμαστε τοσο κοινωνικοί!

Μέχρι να φτάσεις στην τελική σου θέση στην παραλία έχεις εντοπίσει γύρω σου όλες τις μαμάδες και ακόμα περισσότερο τις μαμάδες (και μπαμπάδες βεβαίως) με μικρά μωρά... Λες και έχουν μαμαδομαγνήτη. Λες και έχεις και εσύ μαμαδομαγνήτη και οι αντίθετοι πόλοι σας έλκονται. Και μέχρι να διαλέξεις πού θα καθίσεις, αλλάζεις και αρκετές απόψεις, ίσως και θέσεις για να βρεις την καλύτερη με την πιο παχιά σκιά, να μη ζεσταθεί το μωρό που το σέρνεις μαζί σου στην παραλία αλλά να είσαι και κοντά στη θάλασσα, πρώτη γραμμή αν είναι δυνατόν, για να μη σε φάνε τα δρομολόγια "πήγαινε γέμισε κουβαδάκι με νερό".... Μέχρι να διαλέξεις λοιπόν πού θα καθίσεις και ενώ κουβαλάς όλα σου τα μπαγκάζια, βρίσκεις την εξαιρετική διάθεση να ανταλλάξεις μια, δυο, τρεις ή εικοσιτρείς κουβέντες με όλες τις μικρομαμάδες. Και μικρογιαγιάδες. Ακόμα και με πιο λακωνικούς μικρομπαμπάδες.

Και βέβαια, δεν είναι μονο η παραλία. Περπατάς στον δρόμο και χαιρετάς ή χαμογελάς σχεδόν σε κάθε μαμά, ενίοτε και σε μπαμπά, γιαγιά ή παππού που σέρνει ένα καρότσι με μικρό μωρό, γνωρίζεις γείτονες στους οποίους μπορεί να μην έλεγες ούτε καλημέρα τόσα χρόνια και συχνά απορείς! Γιατί δε μοίραζες τόσο απλόχερα τις καλημέρες και παλιότερα;

Αφού έχεις λίγο κλειστεί μέσα στο σπίτι, αφού δεν κυκλοφορείς στα μέρη που κυκλοφορούσες, αφού δεν ήξερες κανέναν σε αυτή τη γειτονιά, στο σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα... πώς ξαφνικά μιλάς με τόσο κόσμο; Πώς έγινες τόσο κοινωνική;

Εγώ το έχω εντοπίσει καιρό τώρα. Από τότε που έβγαινα βόλτες με τον Φίλιππο μπεμπάκο στο καρότσι, από τότε έγινα πιο κοινωνική (προς αγνώστους). Ειδικά με μαμάδες και μπαμπάδες. Και φέτος στις διακοπές, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, μέσα σε 2,5 μέρες έχω μιλήσει με πολύ περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά. Στο πρώτο beach bar που πήγαμε, με πρωτεύον κριτήριο την παχιά σκιά, γνώρισα μια μαμά με μια σχεδόν συνομήλικη μπεμπούλα και μια τρίχρονη κόρη. Το επόμενο πρωινό κι ενώ πήγαινα να αγοράσω γάλα και ψωμί στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς γνώρισα τη γιαγιά του 5χρονου Παναγιώτη. Μια κυρία που παραθερίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε αυτή την περιοχή αλλά εγώ πρώτη φορά της χάρισα την πολύτιμη καλημέρα μου! Και έχει και ο Παναγιώτης μια αδερφούλα. Και το απόγευμα στη θάλασσα, μίλησα με τη μαμά του Παναγιώτη. Και την άλλη μέρα ξανά με τη γιαγιά του.

Και κάτι μου λέει πως στο διάστημα των διακοπών θα αλλάξω πολλές ακόμα κουβέντες με μαμάδες και γιαγιάδες, όπως συμβαίνει και στην παιδική χαρά της περιοχής μας ή στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας. Και θα γίνω σαν τη μαμά μου που όπου κι αν πηγαίνει, κάνει "φίλες". Και την πειράζουμε. Μέχρι και κινέζα "φίλη" στις διακοπές της στη Σαντορίνη έκανε. Η μία μιλούσε κινέζικα και λίγα αγγλικά, η άλλη ελληνικά και λίγα αγγλικά... και όμως πέρασαν μαζί την ξενάγηση στο ηφαίστειο και συνεννοούνταν, λέει. Τι να πω! Νομίζω πως μ' αρέσει αυτή η αυξημένη μου κοινωνικότητα. Μάλλον μ' αρέσει που πλέον χαρίζω απλόχερα τις καλημέρες μου. Και πείραζα και τον μπαμπά μου που στο καθημερινό του περπάτημα στον τόπο των διακοπών μας καλημέριζε όλους τους κατοίκους της περιοχής που έβλεπε κάθε πρωί στις αυλές τους. "Τους ξέρεις;", τον ρωτούσα πάντα. "Όχι, αλλά περνάω από δω κάθε πρωί, να μην τους χαιρετήσω; Μια καλημέρα είναι αυτή και δεν είμαστε πολλοί οι μόνιμοι κάτοικοι του καλοκαιριού εδώ". Και τώρα κάνω το ίδιο. Και νομίζω πως το απολαμβάνω!

Και το καλύτερο... νομίζω πως χαίρομαι με την κοινωνική και χαμογελαστή εικόνα που βλέπει ο Φίλιππος και εύχομαι να βλέπει και η μπέμπα μεγαλώνοντας.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Φεβρουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  
10.06.2013

Πρωινό στο μπαλκόνι

Πρωινό στο μπαλκόνι

Το πρωινό σύμφωνα με τους ειδικούς της διατροφής είναι ή έστω πρέπει να είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, κατά το οποίο πρέπει να λαμβάνουμε την απαραίτητη ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά για να αντιμετωπίζουμε τις μετέπειτα υποχρεώσεις μας. Μάλιστα όταν τρώμε καλό πρωινό είναι πιο πιθανό να έχουμε πιο ισορροπημένα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και έτσι να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος αποφεύγοντας τα τσιμπολογήματα. 

Περισσότερα...
05.08.2014

Πρόσβαση για όλους στη θάλασσα

Πρόσβαση για όλους στη θάλασσα

Ολοένα και περισσότερες τέτοιες υποδομές εμφανίζονται στις παραλίες και μας κάνουν να νιώθουμε, αν όχι και να είμαστε, κάπως πιο πολιτισμένοι! Υποδομές που θα έπρεπε να υπάρχουν χρόνια τώρα για να δίνουν σε όλους το δικαίωμα να απολαμβάνουν ένα από τα ελεύθερα αγαθά, το περιζήτητο - κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες - δροσερό νερό της θάλασσας! Φυσικά κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Περισσότερα...
19.03.2013

Σπαγγέτι ολικής με σολομό

Σπαγγέτι ολικής με σολομό

Βλέποντας την ταινία "Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη" είπα να πειραματιστώ και να δοκιμάσω να φτιάξω ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα ζυμαρικών! Η ταινία να σας πω την αλήθεια ήταν μέτρια, αλλά τουλάχιστον η προσπάθεια στην κουζίνα στέφθηκε με επιτυχία! 

Περισσότερα...
29.01.2013

U2 - Beautiful Day

U2 - Beautiful Day

Για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ροκ διάθεση!

Περισσότερα...
07.08.2013

Και ο κολιός τον Αύγουστο

Και ο κολιός τον Αύγουστο

Και μια που μιλάμε για ψάρια σήμερα, να ένα φαγητό που δεν το ξέρουν πολλοί και που όταν το δοκιμάσουν, κυριολεκτικά γλείφουν τα δάχτυλά τους! Εξάλλου ψάρι χωρίς χέρι τρώγεται; Δεν τρώγεται!

Περισσότερα...
18.01.2013

Vassilikos - Dream a little dream of me

Vassilikos - Dream a little dream of me

Ας κλείσουμε με την ημέρα μας με τη γλυκιά αυτή διασκευή του "Dream a Little Dream of Me" από τον Vassiliko..

Περισσότερα...
22.11.2012
Στιλιστική πρόταση

Στιλιστική πρόταση: Παίζουμε με τριχρωμίες, ένα χρώμα έντονο και ένα πιο διακριτικό, κρατώντας ως βάση ένα ουδέτερο χρώμα, όπως το μαύρο. Η εμφάνιση είναι απλή αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη.

Περισσότερα...
05.01.2013

Περπατώντας στα Τρίκαλα

Περπατώντας στα Τρίκαλα

Μπορεί ο Μύλος των Ξωτικών να είναι το βασικό αξιοθέατο των Τρικάλων κατά την περίοδο των γιορτών αλλά κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της πόλης, ανακαλύψαμε πολλές ακόμα όμορφες γωνιές. 

Περισσότερα...
22.10.2013

Με σημείο αναφοράς την παλιά καρέκλα

Με σημείο αναφοράς την παλιά καρέκλα

Μια παλιά καρέκλα σε μια γωνία, ένα ριχτάρι ριγμένο επάνω της, μια μεγάλη κορνίζα από πίσω, δυο τρία ανθοδοχεία και άλλα τόσα κηροπήγια ή καράφες αριστερά και δεξιά ακουμπισμένα πρόχειρα και μερικά βιβλία συνθέτουν μια ιδιαίτερη γωνιά στο σπίτι. Δεν είναι πολύ όμορφη και πολύ "τυχαία" διακοσμημένη;

Περισσότερα...
10.07.2014

Στο σπήλαιο της Αλιστράτης

Στο σπήλαιο της Αλιστράτης

Ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ελλάδας, ίσως μοναδικό με βάση τα είδη και τις μορφές των σταλαγμικτών, των σταλακτιτών και των σπάνιων εκκεντριτών είναι το Σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών. Ανήκει σε δίκτυο σπηλαίων του Αγγίτη ποταμού, παραπόταμου του Στρυμόνα. Είναι εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις και αξίζει να το επισκεφθεί κανείς.

Περισσότερα...
20.03.2013
Στο ηλιοβασίλεμα

Σήμερα ξεκινήσαμε τη μέρα μας μουσικά με ένα τραγούδι που ταξιδεύει περισσότερα από 50 χρόνια σε όλον τον κόσμο, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους, συνεχίσαμε με μια φωτογραφική βόλτα στη Θράκη και τον ποταμό Άρδα, και κάπως έτσι θα την κλείσουμε...

Περισσότερα...
06.05.2013
Εξόρμηση στη λίμνη Ζηρού

Αργίες σήμερα και αύριο για αρκετούς, ο καιρός προβλέπεται εξαιρετικός και δεν έχουμε κανένα λόγο να μείνουμε σπίτι.. Ακόμη και όσοι δεν πήγαμε κάποια εκδρομή αυτές τις μέρες και δεν είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μπάνια, η μέρα είναι ιδανική για μια κοντινή εξόρμηση στη φύση..για καφέ ή φαγητό ή απλά ένα περίπατο. Βρείτε την κοντινότερη λίμνη ή το πλησιέστερο ποτάμι ή βουνό και.. βγείτε να πιάσετε τον Μάη..

Περισσότερα...
01.12.2012

Minor Project - In colors

Minor Project - In colors

Ας αυξήσουμε την ένταση για να το απολαύσουμε και ας ακολουθήσουμε την προτροπή των Minor Project:

"..I want you cool,
I want you to live your life in colors.."

Περισσότερα...
15.02.2013

Κέικ χωρίς ζάχαρη

Κέικ χωρίς ζάχαρη

Μετά τη θραύση που έκαναν τα χωρίς ζάχαρη κουλουράκια, η μητέρα πήρε θάρρος και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας και άλλες αντίστοιχες συνταγές για όσους προτιμούν τα "άγλυκα" γλυκά.

Περισσότερα...
16.10.2013

Moby with Wayne Coyne - The Perfect Life

Moby with Wayne Coyne - The Perfect Life

Kλείνουμε τα μάτια, πατάμε play και έτσι απλά ο πολυτάλαντος Μoby μας παρασύρει σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι.. και μια υπέροχη ζωή..

Περισσότερα...
07.05.2014
Με ποδήλατο στη δουλειά

Στη δουλειά με το ποδήλατο! Μα πόσο ωραία είναι να βγαίνεις στην πρωινή δροσιά με το ποδήλατο! Να συναντάς και άλλους συναδέλφους και συμποδηλάτες, να ανταλλάσσεις χαμογελαστές καλημέρες, να νιώθεις πως συμμετέχεις και εσύ σε μια ολοένα και πιο δημοφιλή καμπάνια!

Περισσότερα...
09.03.2013

Οι τσαγιέρες στο προσκήνιο

Οι τσαγιέρες στο προσκήνιο

Τα βιβλία τα αγαπάμε πολύ και μας αρέσουν οι μεγάλες βιβλιοθήκες από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι. Μας αρέσει όμως πολύ να αλλάζουμε και τακτικά διακόσμηση, να ανανεώνουμε το χώρο, να πρωτοτυπούμε όσο μπορούμε με ό,τι έχουμε σπίτι μας.

Περισσότερα...
15.10.2013
Με φόντο την κορυφή της Τύμφης

Σήμερα ξυπνήσαμε με άκρως φθινοπωρινή διάθεση...

Περισσότερα...
09.04.2016

Show me love!!! ❤❤

Show me love!!! ❤❤

Όπως σας είχα πει σε αυτή την ανάρτηση έχω ένα θέμα με τη μουσική. Με τις μελωδίες, τους ήχους και τα χρώματα που όλα αυτά τα ακούσματα μου φέρνουν στο μυαλό. Σήμερα, λοιπόν, θα σας βάλω να ακούσετε ένα ξένο τραγούδι ενός από τους μεγαλυτερους dj στον κόσμο, του Robin Schulz, που μαζί με τον Richard Judge έβαλαν σκοπό να με τρελάνουν και να με κάνουν να μην βάλω κανένα άλλο τραγούδι εκτός από αυτό στην καλοκαιρινή μου playlist.

Περισσότερα...
19.08.2013

Απέραντο Γαλάζιο

Απέραντο Γαλάζιο

Φαγητό στο "απέραντο γαλάζιο" στη νότια άκρη του νησιού, στον Άγιο Ιωάννη Βουνού με θέα τον κόλπο του Λιλικά και της Κώμης.

Περισσότερα...
08.11.2012

Monetrik - Latin beauty

Monetrik - Latin beauty

Ας κλείσουμε μελωδικά την ημέρα μας με μια εξαιρετική και πολύ φρέσκια διασκευή του Como quisiera decirte των Los Angeles Negros από τον ελληνικής καταγωγής νεαρό Dj/Producer/Chemist Monetrik.

Πολύ μας αρέσει!

29.05.2013
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2013

Αυτό το Σάββατο εκτός από το καλοκαίρι ξεκινάει και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου! Το θέατρο, η μουσική, ο χορός και τα εικαστικά έχουν την τιμητική τους και μας επιφυλάσσουν αρκετά ενδιαφέρουσες πολιτιστικές βραδιές.

Περισσότερα...