Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 1ο)

Πέντε - έξι χρόνια τώρα μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις μου είναι η συλλογή βιβλίων, περιοδικών, σκισμένων από περιοδικά σελίδων, εκτυπωμένων από το διαδίκτυο σελίδων και γραμμένων με το χέρι σελίδων με συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

Βιβλία, περιοδικά, τετράδια και ντοσιέ έχουν γεμίσει ήδη δύο ράφια της βιβλιοθήκης, καταλαμβάνοντας πολύτιμο χώρο σε βάρος ποτηριών, διακοσμητικών, ποτών ή ακόμα και άλλων βιβλίων.

Πολλές φορές σκέφτομαι ότι μάταια κρατάω όλο αυτό το έντυπο υλικό, καθώς σχεδόν κάθε φορά που θέλω να φτιάξω ένα φαγητό ή ένα γλυκό, ψάχνω μια νέα συνταγή στο διαδίκτυο και άρα η ως τώρα συλλογή μου μένει ανεκμετάλλευτη! Γι αυτό και αυτή τη φορά ενόψει της φιλικής μάζωξης στο σπίτι είπα να ξεκινήσω αναζητώντας συνταγές πρώτα στα τεφτέρια μου!

Ξεκίνησα λοιπόν με γλυκά και μάλιστα με λατρεμένα muffins με μήλο! Η αρχική συνταγή βέβαια είναι για ολόκληρο κέικ με μήλα, αλλά υλοποίηση συνταγής χωρίς παρέμβαση δε γίνεται!

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 3 μήλα μέτρια σε μέγεθος
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (κοφτό)
  • 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • χάρτινες θήκες για muffins
  • φόρμες για 12 muffins

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στις φόρμες και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 22-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσει για να ξεφορμάρουμε.

Σημείωση: Η αρχική συνταγή "Κέικ με μήλα" έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Extra Gourmet της Κυριακάτικης Εφημερίδας με θέμα "Υπέροχες συνταγές για κέικ & μάφινς". Η παραπάνω εκδοχή αποτελεί μια παραλλαγή της.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
26.12.2012
Φωτιστικό από παλιό σίδερο

Μια ιδέα που πολύ μας αρέσει! Ένα φωτιστικό φτιαγμένο από το παλιό σίδερο της γιαγιάς.

Περισσότερα...
04.04.2015

Λαμπάδες maresei

Λαμπάδες maresei

Όπως ήδη αναφέραμε, φέτος ήταν η πρώτη φορά που τα κορίτσια του maresei.gr αποφασίσαμε να φτιάξουμε μόνες μας τις λαμπάδες για τα πνευματικά μας παιδιά αλλά και για αγαπημένους φίλους!

Μας αρέσει πολύ να δημιουργούμε άλλωστε και μετά την εμπειρία των βαπτιστικών πακέτων, η δημιουργία των χειροποίητων λαμπάδων ήταν σχεδόν δεδομένη. Δεν χρειάστηκε 2η σκέψη. Προμηθευτήκαμε τα κεριά και κάποια συμπληρωματικά υλικά και λάβαμε δράση.

Ήδη σας έχουμε παρουσιάσει την πρώτη maresei λαμπάδα για τη βαπτιστήρα μιας φίλης μας. Σειρά σήμερα έχουν οι λαμπάδες που δημιουργήθηκαν για ένα ζευγάρι φίλων μας. Στόχος μας, πέρα από το να τους χαρίσουμε χαμόγελα, ήταν να τους θυμίσουμε το γαμήλιο ταξίδι τους στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, τη Νέα Υόρκη. Είχαμε άλλωστε τα υλικά από τη δημιουργία της λαμπάδας που φτιάχτηκε αποκλειστικά για τη ροκ μικρή κυρία που ακούει στο όνομα Μαργαρίτα.

Περισσότερα...
01.12.2012
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Περισσότερα...
25.09.2014

Of Monsters and Men - Dirty Paws

Of Monsters and Men - Dirty Paws

Μπορώ να το ακούω συνέχεια!

Περισσότερα...
01.12.2012

Minor Project - In colors

Minor Project - In colors

Ας αυξήσουμε την ένταση για να το απολαύσουμε και ας ακολουθήσουμε την προτροπή των Minor Project:

"..I want you cool,
I want you to live your life in colors.."

Περισσότερα...
02.03.2015

Τα κουτάκια μου και εγώ...

Τα κουτάκια μου και εγώ...

Τα κουτάκια! Σε κάθε σχήμα, χρώμα, μέγεθος, υλικό, για κάθε πιθανή χρήση! Είναι μια από τις εμμονές μου! Μ' αρέσουν πολύ τα κουτιά μικρά και μεγάλα και μαντέψτε... οι φίλες μου πολλές φορές μου φέρνουν κουτιά ή άλλα δώρα σε κουτιά! Ειδικά η καλή μου η κουμπάρα! Εξού και το κουτί με τα πολλά κουτάκια στη βάπτιση του μικρού μας αντάρτη!

Περισσότερα...
11.02.2013
H playlist της Δευτέρας

Καλημέρα όλη μέρα! Είναι Δευτέρα αλλά ας μην πτοηθούμε! Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας δυναμικά και μουσικά! Εξάλλου η μουσική δεν είναι ποτέ αρκετή!

Περισσότερα...
16.08.2013

Τα σταφύλια

Τα σταφύλια

Αυτά τα σταφύλια σίγουρα δεν είναι τα "Σταφύλια της οργής" αλλά τα σταφύλια της γλύκας. Έτσι τα ονομάζει ο παραγωγός τους που επί χρόνια φροντίζει το κλήμα, μαζεύει τα σταφύλια και τα μοιράζει σε φίλους και γνωστούς. Οι περισσότεροι τα περιμένουν πως και πως κάθε Αύγουστο, μαζί με τους κολιούς και τα τονάκια.

Περισσότερα...
22.01.2013

Mandisa ft. TobyMac - Good Morning

Mandisa ft. TobyMac - Good Morning

Μια αισιόδοξη μουσική καλημέρα από τη Mandisa και τον TobyMac!

Περισσότερα...
10.07.2014

Στο σπήλαιο της Αλιστράτης

Στο σπήλαιο της Αλιστράτης

Ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ελλάδας, ίσως μοναδικό με βάση τα είδη και τις μορφές των σταλαγμικτών, των σταλακτιτών και των σπάνιων εκκεντριτών είναι το Σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών. Ανήκει σε δίκτυο σπηλαίων του Αγγίτη ποταμού, παραπόταμου του Στρυμόνα. Είναι εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις και αξίζει να το επισκεφθεί κανείς.

Περισσότερα...
20.07.2013

Καλοκαιρινός Προορισμός: Κύθηρα

Καλοκαιρινός Προορισμός: Κύθηρα

Αυτό το Σαββατοκύριακο αποφασίσαμε να το αφιερώσουμε στα Κύθηρα και να σας ξεναγήσουμε σε αυτά μέσα από τον φωτογραφικό μας φακό.

Περισσότερα...
26.10.2014

Milky Chance - Stolen Dance

Milky Chance - Stolen Dance

Ώρα για μουσικό διάλειμμα!

Περισσότερα...
29.01.2013

Φωτογραφική βόλτα στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας

Φωτογραφική βόλτα στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας

Χαλαρώστε και αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει σε χιονισμένες βουνοπλαγιές, ακολουθώντας μας σε μια φωτογραφική βόλτα στο πανέμορφο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας...

Περισσότερα...
06.01.2014
Βρες ένα λόγο...

Ένας λευκός καμβάς απέκτησε χθες "λόγο ύπαρξης" δια χειρός Lolly Pop και πλέον κοσμεί το σαλόνι μας. 

Περισσότερα...
30.04.2013
Easter table art

Για όσους επιμένετε επίσημα και θέλετε να ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό πασχαλινό τραπέζι, με σερβίτσια, κολονάτα ποτήρια και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ φαγητού, σας δίνουμε μερικές ιδέες..

Περισσότερα...
18.11.2012

Το Open House φέτος και στη Θεσσαλονίκη

Το Open House φέτος και στη Θεσσαλονίκη

Το Οpen House ήρθε στην Ελλάδα και ανοίγει πρώτα τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Νοεμβρίου 2012. Για δύο μέρες όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της πόλης.

Περισσότερα...
17.03.2013
75 brazil street - Nicola Fassano

 Συνεχίζουμε αποκριάτικα...

Περισσότερα...
06.03.2016

Νέος Διαγωνισμός για ένα σετ περιποίησης προσώπου από την Olea

Νέος Διαγωνισμός για ένα σετ περιποίησης προσώπου από την Olea

Πριν λίγες μέρες σας είπα για το πόσο ευχαριστημένη έμεινα με τη χρήση των προϊόντων Olea και σας υποσχέθηκα νέο διαγωνισμό!

Ήρθε η ώρα λοιπόν! Δύο σαπούνια ελαιόλαδου και μία κεραλοιφή υπόσχονται να σας περιποιηθούν με τον πιο φυσικό τρόπο και ανυπομονούν να βρουν το νέο τους σπίτι.

Περισσότερα...
14.05.2013

Cupcakes με μέλι και κανέλα

Cupcakes με μέλι και κανέλα

Κι ενώ ενόψει καλοκαιριού θα περίμενε κανείς παύση εργασιών στην κουζίνα, κατά έναν περίεργο λόγο οι κουτάλες έχουν πάρει φωτιά, οι πειραματισμοί είναι συχνοί και τα γλυκά δε λείπουν ποτέ από το μενού! Πολύ περισσότερο τα cupcakes. 

Περισσότερα...
07.09.2015

Madeleine Peyroux - Smile

Madeleine Peyroux - Smile

Smile! Για μια εβδομάδα γεμάτη χαμόγελα με την παρότρυνση της φίλης μας Μαρίας Λ.

Περισσότερα...
04.12.2015

Χριστούγεννα ντυμένα στα λευκά

Χριστούγεννα ντυμένα στα λευκά

Κι αν σας αρέσει το λευκό και το προτιμάτε ακόμα και τα Χριστούγεννα, σας έχουμε μια διαφορετική πρόταση για scadinavian χριστουγεννιάτικο ντεκόρ.

Τι ξεχωρίζουμε; Το "le sac en papier", τα πανέμορφα ξύλινα ταρανδάκια και τα στοιχεία της φύσης στο σπίτι.

Περισσότερα...
15.02.2013

Paul Creane and The Changing Band - All For You Baby

Paul Creane and The Changing Band - All For You Baby

Μια ακόμη μουσική πρόταση από την ανταποκρίτριά μας από τη Θεσσαλονίκη..

Περισσότερα...