Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Στο Αυγό της Ξάνθης

Η πόλη της Ξάνθης είναι γνωστή για πολλούς λόγους: για το καρναβάλι, την παλιά πόλη και τις γιορτές της, το μίγμα των πολιτισμών που συναντά κανείς εκεί... αλλά για όσους αγαπούν τη φύση, είναι γνωστή και για την περιοχή γύρω απ' αυτή. Όταν βρίσκεσαι εκεί κοντά, αξίζει να περιπλανηθείς στα ορεινά. Πολλά τα βουνά και τα λαγκάδια, τα χωριά και τα γεφύρια.

Ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση που έχεις, επιλέγεις διαδρομές.

Μια τέτοια σύντομη διαδρομή με αφετηρία το Εκκλησιαστικό Λύκειο, ξεκινάει από ένα όμορφο και ξεκάθαρο μονοπάτι μέσα στο πευκοδάσος, συνεχίζει σε πετρώδες έδαφος, καθαρό, ανοιχτό, που νωρίς σχετικά σου κάνει ορατό και το στόχο.

augo 1 of 10

augo 2 of 10

Ποιος είναι ο στόχος; Μα το Αυγό τη Ξάνθης. Ένας πανέμορφος λόφος που από την πόλη φαντάζει εντυπωσιακός. Κόσμος πάει κι έρχεται και ανεβαίνεις σχετικά εύκολα.

augo 5 of 10

Σε μία περίπου ώρα λοιπόν είσαι στο Αυγό και αγναντεύεις όσο επιτρέπει η υγρασία και το νέφος την πόλη, τη Βιστωνίδα και πιο μακριά τη Σαμοθράκη προς τα ανατολικά, τη Θάσο προς τα νότια και τις πιο ψηλές γύρω κορυφές βόρεια - βορειοδυτικά.

augo 6 of 10

augo 9 of 10

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχει αρκετό κόσμο αυτή η κορυφή, μέχρι και περιβαλλοντική ομάδα σχολείου πετύχαμε αν και μέρα Σάββατο.

augo 7 of 10

Κάθεσαι λοιπόν, αγναντεύεις, αδειάζεις το μυαλό, γεμίζεις μπαταρίες, το ευχαριστιέσαι και μόλις νιώσεις έτοιμος, παίρνεις το δρόμο της επιστροφής. Η κατάβαση είναι πιο άνετη και σε 50' περίπου φτάνεις γεμάτος από ηρεμία, θέα, ξενοιασιά...

Οι μεγάλες ομορφιές και διαδρομές είναι πιο βόρεια, Λειβαδίτης, Τέμπη του Νέστου κ.α., οπότε δοθείσης ευκαιρίας, θα σας ταξιδέψουμε και προς τα εκεί.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
13.10.2013
Τα φύλλα στο τραπέζι σας

Σκεφτήκατε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το στολισμό του τραπεζιού σας σύμφωνα με την εποχή που διανύουμε;

Περισσότερα...
26.09.2014

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Πόσες προειδοποιητικές πινακίδες βλέπουμε στο δρόμο όταν οδηγούμε; Να μην υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας, να κρατάμε ασφαλή απόσταση, να μη μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε... Πόσες φορές ακούμε για ατυχήματα που προκλήθηκαν όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην προσπάθειά του να πιάσει το κινητό, να στείλει ένα μήνυμα, να αλλάξει CD κτλ; Και πόσο τα έχουμε συνηθίσει όλα αυτά και δε δίνουμε την πρέπουσα προσοχή;

Περισσότερα...
06.01.2013
Νέες χρήσεις του παλιού σας τζιν

Δεν είναι μόνο τα χωνιά που με λίγη φαντασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά. Είναι και ένα παλιό τζιν μπουφάν, πουκάμισο ή παντελόνι.

Περισσότερα...
23.08.2013
Imagine Dragons - Bleeding Out

Τους "Imagine Dragons" τους θυμάστε;

Το "Radioactive" που σας παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες είναι σχεδόν εθιστικό. Απ' ότι φαίνεται αυτό ισχύει για τα περισσότερα τραγούδια τους.

Περισσότερα...
06.11.2013

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Αυτή τη φορά η περιήγησή μας στο Σαν Φρανσίσκο μας φέρνει στο ξακουστό του πάρκο και στην Ακαδημία Επιστημών.

Ας πάρουμε μια γεύση...

Περισσότερα...
03.04.2015

Keukenhof: Ένα πολύχρωμο πάρκο γεμάτο τουλίπες

Keukenhof: Ένα πολύχρωμο πάρκο γεμάτο τουλίπες

Αυτό που δεν προλάβαμε να κάνουμε εμείς (και θέλαμε τόσο... και έφταιγα εγώ που δεν προλάβαμε...), όταν πήγαμε στο Άμστερνταμ, έκανε η φίλη μου η Δ. στην πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα της ...τουλίπας! Δε φτάνει που πήγε στο Ρότερνταμ και μας άφησε εμάς πίσω, περιπλανήθηκε και στη μαγευτική εξοχή της Ολλανδίας και επισκέφτηκε και το συνήθως πολύχρωμο Keukenhof, το τεράστιο πάρκο με τις τουλίπες!

Περισσότερα...
03.07.2014

Λαμπερά, πολύτιμα "σκουπίδια"! Παίζοντας με τις πέρλες της γιαγιάς

Λαμπερά, πολύτιμα "σκουπίδια"! Παίζοντας με τις πέρλες της γιαγιάς

Μια μικρή ιστοριούλα..

Playing with granny's pearls!

Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας φορούσαν παλιά αυτά τα μικρά μαργαριταράκια, ή αλλιώς "ρυζάκια"! Σειρές ολόκληρες με χρυσά πολύπλοκα κουμπώματα, μέσα στις μπιζουτιέρες, απαραίτητο αξεσουάρ για γιορτές, επισκέψεις, events, αλλά και για τα δικά μας κοριτσίστικα παιχνίδια!

Περισσότερα...
11.09.2013
Νύχτες Πρεμιέρας 2013

Ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα του 19ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας.

Περισσότερα...
07.07.2013

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Βαλς για ενα φιλί

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Βαλς για ενα φιλί

Κλείνουμε τη μέρα μας με ένα τραγούδι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη από το τελευταίο άλμπουμ της.

Περισσότερα...
23.01.2013

Οι κρεμάστρες στο προσκήνιο και πάλι

Οι κρεμάστρες στο προσκήνιο και πάλι

Θυμάστε τις προτάσεις μας για την εναλλακτική χρήση των κρεμαστρών στους τοίχους είτε με αφίσες, εικόνες και σκίτσα είτε με τα σεμεδάκια της γιαγιάς;

Περισσότερα...
02.01.2015
Fink - Walking In The Sun (PANG! Slow Things Down Mix)

Ας κλείσουμε την ημέρα μουσικά!

Περισσότερα...
07.02.2013

Μαρία Παπαγεωργίου - Μπαλώνω Κενά

Μαρία Παπαγεωργίου - Μπαλώνω Κενά

Νέο χαρούμενο τραγούδι από τη Μαρία Παπαγεωργίου!

Περισσότερα...
23.06.2013

Μια φωτιά στην άμμο

Μια φωτιά στην άμμο

Ρυθμικό, καλοκαιρινό, υπέροχο!

Περισσότερα...
06.11.2012
Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο!

Ο άρχοντας της λατέρνας! Ο πιο παραδοσιακός καλλιτέχνης του δρόμου!

17.07.2014

H Monika live στο Ηρώδειο

H Monika live στο Ηρώδειο

Την "γνώρισα" το 2008 και αμέσως μπήκε στη λίστα με τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Κάπου στις αρχές του 2009 είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την πρώτη - αν δεν κάνω λάθος - solo συναυλία της στο Gagarin 205 και έκτοτε ακολουθώ την εξέλιξη της χαρισματικής Μonika.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, μόλις έμαθα για τη μοναδική για το 2014 live εμφάνισή της στο Hρώδειο (!), έσπευσα να προμηθευτώ το εισιτήριο μου.. και χθες είχα την τύχη να την απολαύσω να το διασκεδάζει με όλη της την ψυχή και να παρασύρει αντίστοιχα το κοινό στο κατάμεστο Ηρώδειο, δίνοντάς του φτερά!

Περισσότερα...
27.02.2013

Cupcakes βανίλιας με μπισκότα oreo

Cupcakes βανίλιας με μπισκότα oreo

Χθες βράδυ με έπιασε μια υπογλυκαιμία, μια τρομερή διάθεση για γλυκό και λαχταρούσα να σηκωθώ το πρωί και να βρω ένα νόστιμο πρωινό. Ένα, ή τουλάχιστον ένα, cupcake ήταν η τέλεια επιλογή και παράλληλα ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Ψάχνοντας διαθέσιμες συνταγές στα βιβλία μου, εντόπισα αυτή που βόλευε βάσει των υλικών που είχα στην κουζίνα και του χρόνου που απαιτούσε για την εκτέλεσή της. Το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατα cupcakes βανίλιας με σοκολατένια μπισκότα oreo! Δεν ακούγεται άσχημα, ε; Και πιστέψτε με, δεν είναι!  

Περισσότερα...
08.04.2015

Για τον Αχιλλέα

Για τον Αχιλλέα

Λίγο μετά τη Μάγια, τη Μαργαρίτα και τον Φίλιππο, τη λαμπάδα του παρέλαβε και ο Αχιλλέας. Τελικά το project "φτιάχνουμε δικές μας λαμπάδες" έγινε ένα από τα αγαπημένα μας diy projects.

Περισσότερα...
13.04.2013

Ένα ανοιξιάτικο Σάββατο στα πανέμορφα Ιωάννινα

Ένα ανοιξιάτικο Σάββατο στα πανέμορφα Ιωάννινα

Όταν ο ήλιος κάνει τη χάρη στους κατοίκους των Ιωαννίνων και νικάει τα σύννεφα και τη βροχή, τότε αυτοί προς ένδειξη ευγνωμοσύνης ξεχύνονται στους δρόμους.

Περισσότερα...
18.02.2013

Τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε...

Τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε...

Τις βάφουμε σε διάφορα χρώματα, βάζουμε μαξιλαράκια και δημιουργούμε μια μοναδική τραπεζαρία, πρωτότυπη και με στιλ.

Περισσότερα...
07.04.2013
Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Είναι κάποιες στιγμές που το μόνο που θες είναι να απομονωθείς από το θόρυβο και την ένταση της πόλης, να βρεθείς στην εξοχή, σε ένα μέρος με θέα, να ακούς μόνο τους ήχους της φύσης, να έχεις ένα ποτήρι κρασί κι ένα καλό βιβλίο.. Και αν μπορείς να αγναντεύεις ένα όμορφο τοπίο μπροστά σου, τότε το όνειρο εκπληρώνεται και το απόγευμα, εκεί λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, μπορεί να σου δημιουργήσει τα πιο υπέροχα αισθήματα ξενοιασιάς, αγαλλίασης, ευτυχίας.. 

Περισσότερα...
30.03.2013
Street art - Graffiti

Κάθε φορά που περπατάω στο δρόμο είτε βρίσκομαι σε μια γνώριμη πόλη, είτε περιπλανιέμαι σε κάποια για πρώτη φορά, ένα από τα πράγματα που μου τραβάνε την προσοχή είναι η τέχνη του δρόμου. Εκτός όμως από από τους καλλιτέχνες του δρόμου, τους οποίους αγαπώ και πάντα με συντροφεύουν ευχάριστα στις βόλτες μου, παρατηρώ και τα δεκάδες γκράφιτι που ανάλογα με το τι αναπαριστούν και με το πού βρίσκονται μπορούν να αλλάζουν εντελώς την εικόνα των δρόμων, των κτιρίων ή και ολόκληρης της πόλης, άλλοτε θετικά, άλλοτε αρνητικά.

Περισσότερα...
06.03.2014

Paris Fashion Week 2014

Paris Fashion Week 2014

Ολοκληρώθηκαν χθες και οι φετινές εκδηλώσεις για τις τάσεις και τις προτάσεις των σχεδιαστών για την επόμενη σεζόν (Φθινόπωρο-Χειμώνας 2015). Η αυλαία έπεσε στην πόλη του φωτός και πρωτεύουσα της μόδας. Μια έστω και σύντομη βόλτα στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας επιβάλλεται.

Περισσότερα...
16.05.2014

Εξόρμηση στα ορεινά των Τρικάλων

Εξόρμηση στα ορεινά των Τρικάλων

Η άνοιξη είναι η ιδανικότερη εποχή για εκδρομές και ταξίδια. Και μπορεί να μας τα χαλάει που και που ο καιρός, αλλά εμείς μόλις δούμε ήλιο και καλές για την εποχή θερμοκρασίες, δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και βουρ.. για περιπλανήσεις σε βουνά και σε λαγκάδια. Αυτή το φορά "πεταχτήκαμε" στα ορεινά των Τρικάλων, που εκτός από μανιταροεξορμήσεις προσφέρονται για επισκέψεις σε γεφύρια και όμορφα χωριά.

Περισσότερα...