Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Μια αυτοσχέδια πίτσα...

στα γρήγορα!

Mερικές φορές το στομάχι μας διαμαρτύρεται και δεν μπορεί να περιμένει. Και ως γνωστόν "νηστικό αρκούδι δε χορεύει", οπότε αν δε γεμίσει το στομάχι, δε λειτουργεί και το μυαλό, πέφτουν οι βιορυθμοί, ενίοτε μας πιάνει και η αναποδιά μας...  Γιατί να το ρισκάρουμε λοιπόν; Ας ετοιμάσουμε μια γρήγορη αυτοσχέδια πίτσα!

Η ζαπάτα είναι το ιδανικό ψωμί για να αποτελέσει τη βάση της πίτσας μας. Κόβουμε ένα κομμάτι ζαπάτα, όσο μεγάλο θέλουμε ανάλογα με το μέγεθος της πείνας μας. Στη συνέχεια το κάβουμε ξανά έτσι ώστε να χωριστούν οι δυο πλευρές (η πάνω και η κάτω) και γυρνάμε και τα δύο κομμάτια με την ψίχα προς τα πάνω. 

Βουτυρώνουμε λίγο το ψωμί και βάζουμε από πάνω αρχικά τα αλλαντικά που έχουμε στο ψυγείο μας. Στη δική μας εκδοχή βάλαμε γαλοπούλα και σαλάμι αέρος. 

Πάνω από τα αλλαντικά προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας ή αν θέλουμε και φρέσκια ντομάτα. Εμείς ευτυχώς για αυτές τις περιπτώσεις έχουμε την καταπληκτική σάλτσα ντομάτας και κόκκινης πιπεριάς της μαμάς Μάγδας.

Μετά τη σάλτσα προσθέτουμε ό,τι τυρί θέλουμε, όπως παρμεζάνα και ανθότυρο και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στο φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω).

Όταν ψηθεί η πίτσα μας πασπαλίζουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε μια πολύ νόστιμη πίτσα γρήγορα και εύκολα!

dinner2

ΥΓ. Αν δε συνηθίζετε να αγοράζετε ζαπάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί του τοστ. Όμως η ζαπάτα είναι εξαιρετική όταν είναι ψημένη. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Αύγουστος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
09.11.2012

Jason Mraz - Life is Wonderful

Jason Mraz - Life is Wonderful

Γνωστό κι αγαπημένο! Η ζωή είναι υπέροχη και είναι και πολύ μικρή για να μην τη ζούμε όπως μας αρέσει!

Περισσότερα...
25.08.2014

Μήλος, όταν η Αφροδίτη συνάντησε τους πειρατές

Μήλος, όταν η Αφροδίτη συνάντησε τους πειρατές

Μήλος, το νησί του έρωτα, των πειρατών, της Αφροδίτης, του απόλυτου τιρκουάζ, των σπηλιών, των ηφαιστείων, του ηλιοβασιλέματος, των ιδιόμορφων γεωλογικών σχηματισμών, της γεωθερμίας, των πετρωμάτων, της ιστορίας, των μεταλλείων και των ορυχείων. Ναι, η Μήλος είναι ίσως το πιο εξωπραγματικά όμορφο και γεμάτο γοητευτικές αντιθέσεις νησί και η πιθανότητα να την ερωτευτείς είναι δραματικά υπέρ της.

Περισσότερα...
26.02.2014
Μια κορνίζα στην κουζίνα

Πόσο μ' αρέσει όταν συναντώ μικρά αντικείμενα σε απρόβλεπτα μέρη του σπιτιού! Για μια ανατρεπτική διακόσμηση! Για έμπνευση και πρωτοτυπία!

Περισσότερα...
02.12.2012
Θα βάλουμε τα καλά μας;

Ανοιχτόχρωμα ρούχα και το χειμώνα! Ειδικά τις Δευτέρες επιβάλλονται για να μας ανεβάζουν τη διάθεση. Επιλέξτε για αύριο ένα συνδυασμό με λευκά ή άλλα ανοιχτόχρωμα και φωτεινά ρούχα και εξοπλιστείτε με περισσότερη όρεξη για την εβδομάδα που ξεκινά.

Περισσότερα...
26.10.2013

Διακοσμήστε την είσοδο του σπιτιού σας

Διακοσμήστε την είσοδο του σπιτιού σας

Τι χρειάζεται ένα χωλ για να είναι άνετο και πρακτικό;

Περισσότερα...
19.02.2013
Όσοι αγαπούν το φαγητό

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε! Μας αρέσει το καλό φαγητό! Μόνο να μην το παρακάνουμε, γιατί σε κάτι τέτοιες περιπρώσεις ισχύει και το "παν μέτρον άριστον" και πρέπει που και που να δείχνουμε λίγη αυτοσυγκράτηση!

Περισσότερα...
02.07.2013
Ένας διαφορετικός πίνακας ανακοινώσεων

Και αφού φτιάξετε μερικά από τα χειροποίητα αξεσουάρ που είδαμε νωρίτερα, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του γραφείου σας με έναν διαφορετικό πίνακα ανακοινώσεων..ή διαθέσεων..

Περισσότερα...
02.10.2015

Εγκυμοσύνη στη μόδα ή μόδα στην εγκυμοσύνη;

Εγκυμοσύνη στη μόδα ή μόδα στην εγκυμοσύνη;

Θέμα που καίει! Εγκυμοσύνη στη μόδα ή μόδα στην εγκυμοσύνη;

Και τι να φορέσει η έγκυος που η κοιλιά όσο πάει και μεγαλώνει και δε θέλει να χαλάσει ούτε την κομψότητα ούτε το στιλ της;

Και από τη μία, ωραία τα φορέματα και τα στενά ρούχα που δείχνουν ότι η σιλουέτα σου δεν έχει χαλάσει αν εξαιρέσεις το πεπονοκαρπούζι που κατάπιες αλλά από την άλλη θες και κάτι που να μην κολλάει πάνω σου, να μη σε καταπιέζει αλλά να μη σε δείχνει και ετοιμόγενη από τον 5ο μήνα.

Περισσότερα...
04.12.2012

Tom Baxter - Tell her today

Tom Baxter - Tell her today

Tι ωραίο τραγούδι! Για να μην ξεχνάμε να λέμε "σ'αγαπώ" στους ξεχωριστούς για μας ανθρώπους κάθε μέρα!

Περισσότερα...
14.10.2012
Ώρα για χαλάρωση με μια γεύση από yoga...

Κυριακή απόγευμα... μια καλή ευκαιρία για ησυχία και περισυλλογή με μουσική κατάλληλη για yoga και χαλάρωση!

Περισσότερα...
08.03.2013
Mαθήματα στιλ για άνδρες: Πώς να δένετε τη γραβάτα σας

Μπορεί σήμερα να είναι η Γιορτή της Γυναίκας και πολλές γυναικοπαρέες να κανονίζουν έξοδο χωρίς συντρόφους ή άντρες φίλους αλλά εμείς σας έχουμε άλλη πρόταση. Και μάλιστα πρόταση που αφορά στους αρσενικού γένους επισκέπτες μας. Σήμερα συνοδεύστε τις γυναίκες σας, τις φίλες σας, τις αδερφές σας στις εξόδους τους. Και μάλιστα, γιορτή είναι, προσέξτε λίγο παραπάνω την εμφάνισή σας! Βγάλτε επιτέλους και εκείνη τη γραβάτα από τη ντουλάπα. Θέλει και αυτή να πάρει τον αέρα της! Και αν δεν ξέρετε πώς να τη δέσετε, έχουμε τη λύση! Στο εξής ο V θα φροντίζει για σας...

Περισσότερα...
23.03.2013
Η ώρα της γης 2013

Η Ώρα της Γης είναι μια ετήσια συμβολική δράση που συμβαίνει κάθε Μάρτιο και έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα...
26.02.2013
Μια επιχειρηματική Οδύσσεια και η αξία της Ιθάκης

Μια και μιλήσαμε για ταξίδια και προορισμούς και εν αναμονή της έναρξης των αιτήσεων για το 4ο TEDxΤhessaloniki, ας παρακολουθήσουμε παρέα μια από τις ομιλίες της περσινής διοργάνωσης με τίτλο "Μια επιχειρηματική Οδύσσεια και η αξία της Ιθάκης" και ομιλητή τον Eric Parks.

Περισσότερα...
17.01.2013
Bonjour!

Καλημέρα αλά γαλλικά!

Περισσότερα...
18.09.2014

Με έμφαση στο περιτύλιγμα ΙΙ

Με έμφαση στο περιτύλιγμα ΙΙ

 

Πολλές φορές η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Άλλη μια πρόταση λοιπόν για μοναδικές συσκευασίες δώρων φτιαγμένες με τα χεράκια μας!

Περισσότερα...
14.07.2016

Φυσική προστασία από τους καλοκαιρινούς μας "φίλους"

Φυσική προστασία από τους καλοκαιρινούς μας "φίλους"

"Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μικρός για να κάνεις τη διαφορά... προσπάθησε να κοιμηθείς με ένα κουνούπι στο δωμάτιο".
- Δαλάι Λάμα

Περισσότερα...
09.12.2012
Πρωινό Κυριακής

Μέρες τώρα σκεφτόμουν να ξαναρχίσω τους φρέσκους χυμούς με διάφορα φρούτα εποχής αλλά όλο κάτι τύχαινε και με τη συνεχή δικαιολογία του ότι δεν προλαβαίνω, άφηνα τα φρούτα παραπονεμένα και ειδικά τα ρόδια είχαν γίνει σχεδόν διακοσμητικά!

Περισσότερα...
06.11.2013

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Αυτή τη φορά η περιήγησή μας στο Σαν Φρανσίσκο μας φέρνει στο ξακουστό του πάρκο και στην Ακαδημία Επιστημών.

Ας πάρουμε μια γεύση...

Περισσότερα...
08.05.2014

Ρολά γεμιστά με μαρμελάδα και μπισκότο

Ρολά γεμιστά με μαρμελάδα και μπισκότο

Καμιά φορά τα αυτοσχέδια εδέσματα είναι τα καλύτερα! Και όταν έχεις δυο πιτσιρίκια στο σπίτι που ψάχνουν κάθε τόσο για κάτι γλυκό, τι καλύτερο για σπιτικές λιχουδιές με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας; 

Περισσότερα...
01.05.2015

Μόνο λουλούδια

Μόνο λουλούδια

Η άνοιξη άργησε τουλάχιστον ένα μήνα αλλά πλέον ήρθε για τα καλά! Κι έτσι φτάσαμε στον Μάιο.

Τι άλλο να σκεφτώ; Λουλούδια και μόνο λουλούδια.

Περισσότερα...
21.05.2013
Προσκλητήρια γάμου με εναλλακτικό ύφος

Για όλους εσάς που σχεδιάζετε το γάμο σας και τρέχετε για εκκλησία, νυφικό, κοστούμι, προσκλητήρια, μπομπονιέρες και .... (η λίστα δεν έχει τελειωμό) ... σας έχουμε μια εναλλακτική πρόταση για τα προσκλητήρια του γάμου σας.

Περισσότερα...
02.06.2013
Τι να φορέσω;

Το ιδανικό look για τις καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη και όχι μόνο..

Περισσότερα...
13.12.2012

Get Well Soon - Roland, I feel you

Get Well Soon - Roland, I feel you

Πολύ μ'αρέσει η μελωδία του.. πράγματι sweet melody.. όπως αναφέρεται κ στους στίχους..

Περισσότερα...