Μια αυτοσχέδια πίτσα...
στα γρήγορα!
Mερικές φορές το στομάχι μας διαμαρτύρεται και δεν μπορεί να περιμένει. Και ως γνωστόν "νηστικό αρκούδι δε χορεύει", οπότε αν δε γεμίσει το στομάχι, δε λειτουργεί και το μυαλό, πέφτουν οι βιορυθμοί, ενίοτε μας πιάνει και η αναποδιά μας... Γιατί να το ρισκάρουμε λοιπόν; Ας ετοιμάσουμε μια γρήγορη αυτοσχέδια πίτσα!
Η ζαπάτα είναι το ιδανικό ψωμί για να αποτελέσει τη βάση της πίτσας μας. Κόβουμε ένα κομμάτι ζαπάτα, όσο μεγάλο θέλουμε ανάλογα με το μέγεθος της πείνας μας. Στη συνέχεια το κάβουμε ξανά έτσι ώστε να χωριστούν οι δυο πλευρές (η πάνω και η κάτω) και γυρνάμε και τα δύο κομμάτια με την ψίχα προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε λίγο το ψωμί και βάζουμε από πάνω αρχικά τα αλλαντικά που έχουμε στο ψυγείο μας. Στη δική μας εκδοχή βάλαμε γαλοπούλα και σαλάμι αέρος.
Πάνω από τα αλλαντικά προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας ή αν θέλουμε και φρέσκια ντομάτα. Εμείς ευτυχώς για αυτές τις περιπτώσεις έχουμε την καταπληκτική σάλτσα ντομάτας και κόκκινης πιπεριάς της μαμάς Μάγδας.
Μετά τη σάλτσα προσθέτουμε ό,τι τυρί θέλουμε, όπως παρμεζάνα και ανθότυρο και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στο φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω).
Όταν ψηθεί η πίτσα μας πασπαλίζουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε μια πολύ νόστιμη πίτσα γρήγορα και εύκολα!
ΥΓ. Αν δε συνηθίζετε να αγοράζετε ζαπάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί του τοστ. Όμως η ζαπάτα είναι εξαιρετική όταν είναι ψημένη. Μια δοκιμή θα σας πείσει!