Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Να ονειρευτώ ξανα: Νέος βιβλιο - Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Να ονειρευτώ ξανά

Και μόνο από τον τίτλο θα μπορούσα να επιλέξω αυτό το βιβλίο. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι χωρίς όνειρα δε ζεις, κέντρισε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή. Διαβάζοντας την περιγραφή στο οπισθόφυλλο, βρήκα έναν ακόμη λόγο για να το προτιμήσω. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα, μέρες που έρχονται, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας παντού. Στην εξοχή για πρωινή ανάγνωση στη δροσιά κατά τις ημέρες του Πάσχα, σε ένα ήσυχο καφέ, στο κρεβάτι για ανάγνωση πριν τον ύπνο, στην παραλία. Παντού! 

Είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει καλή συντροφιά. Παρόλο όμως που διαβάζεται εύκολα, θίγει ζητήματα πολύ σοβαρά.

Το μυθιστόρημα που μετράει σχεδόν έξι μήνες κυκλοφορίας και είναι έργο της ελληνίδας συγγραφέως Ιφιγένειας Τέκου, είμαι σίγουρη ότι έχει βρει φανατικούς θαυμαστές. Μπορεί να πραγματεύεται το δικαίωμα στο όνειρο και τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή αλλά νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του είναι το ιστορικό πλαίσιο που κινείται. Μέσα από τις ιστορίες των πρωταγωνιστών θίγονται ζητήματα που αποτελούν, δυστυχώς, χαρακτηριστικά της δυσκολότερης ίσως εποχής της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. 

Δωσίλογοι, ισχυροί που έγιναν ισχυρότεροι συνεργαζόμενοι με τους κατακτητές, προδοσίες, βασανιστήρια αντιστασιακών, εβραίοι που δοκιμάστηκαν τόσο σκληρά και αναγκάστηκαν ακόμα και να εγκαταλείψουν τα μωρά τους φεύγοντας για τα εφιαλτικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, παράνομες υιοθεσίες... Είναι μερικές από τις τραγικές καταστάσεις που σημάδεψαν τη χώρα κατά τη γερμανική κατοχή. Και είναι ζητήματα που έχουν στιγματίσει τις ζωές των ηρώων.

Σε αυτά προστίθενται η πάντα επίκαιρη ενδοοικογενειακή βία και έντονα συναισθήματα έρωτα, αγάπης, εγκατάλειψης, ελπίδας. Όλα μαζί συνθέτουν την πλοκή του βιβλίου που κερδίζει τον αναγνώστη από την αρχή. Ίσως καταλήγει λίγο προβλέψιμο αλλά επειδή ζεις όλες τις δυσκολίες μαζί με τους πρωταγωνιστές, το θες το happy end, την αποζητάς και εσύ τη δικαίωση τους.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ.

na oneireuto xana 2

Ένα αντίτυπο αυτού του βιβλίου μπορεί να γίνει δικό σας μέσα από τον νέο διαγωνισμό που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα.  Ο διαγωνισμός  ξεκινάει την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 στις 23:59. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μόνο κάτοικοι Ελλάδας.

Για να λάβετε μέρος πρέπει να κάνετε τα παρακάτω βήματα:

1. Comment (σχόλιο) στην ανάρτηση που αφορά στον διαγωνισμό στη σελίδα του maresei στο facebook.
2. Share (δημόσια κοινοποίηση) της παραπάνω ανάρτησης.
3. Like στη σελίδα του maresei στο facebook.
4. Like στη σελίδα των εκδόσεων Διόπτρα (προαιρετικά).

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στο facebook, μπορείτε να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  με θέμα "Διαγωνισμός για το βιβλίο Να ονειρευτώ ξανά". Διπλές συμμετοχές, και μέσω facebook και μέσω mail, δε θα ληφθούν υπόψη.

Όλες οι συμμετοχές θα συγκεντρωθούν και μετά από ηλεκτρονική κλήρωση θα αναδειχθεί ο νικητής, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στον διαδικτυακό τόπο maresei.gr. Ο νικητής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω facebook ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  για να διευθετήσουμε την παραλαβή του δώρου.

Αν είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το δώρο του από το κατάστημα των Εκδόσεων Διόπτρα που βρίσκεται στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

Διαφορετικά, το βιβλίο θα σταλεί στον παραλήπτη με κούριερ με έξοδα των εκδόσεων Διόπτρα.

Σε περίπτωση που ο νικητής δεν ανταποκριθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών από την ημέρα ανακοίνωσης του αποτελέσματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη επιλαχόντα νικητή.

Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μία μόνο φορά στον διαγωνισμό.

Ρητώς αναφέρεται ότι το δώρο του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

Χορηγοί Επικοινωνίας Διαγωνισμού: saveandwin.gr  και likekaikerdise.com

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Διόπτρα για την προσφορά ενός αντιτύπου του βιβλίου "Να ονειρευτώ ξανά" μέσω της σελίδας μας και αναμένω τις συμμετοχές σας.

Να περνάτε όμορφα και να διαβάζετε για να ταξιδεύει το μυαλό!

(Τελευταία ενημέρωση: 27/4/2017)

Ο διαγωνισμός έληξε και ένα αντίτυπο του βιβλίου "Να ονειρευτώ ξανά" θα βρει πλέον νέο σπίτι. Είχαμε 177 έγκυρες συμμετοχές, είτε με mail είτε μέσω facebook και η ηλεκτρονική κλήρωση ανέδειξε τον τυχερό.

results1

Αγαπητέ Αναστάσιε συγχαρητήρια! Να είσια πάντα τυχερός! Αναμένουμε τα στοιχεία σου για να διευθετήσουμε την παραλαβή του δώρου σου. 

Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μας! Μείνετε συντονισμένοι! Έρχεται νέος διαγωνισμός και πολλές βιβλιοπροτάσεις!

Τα φιλιά μου,

Βασιλική

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
12.02.2013

Νατάσσα Μποφίλιου - Οι μέρες του φωτός

Νατάσσα Μποφίλιου - Οι μέρες του φωτός

Για τη Νατάσα Μποφίλιου ξαναμιλήσαμε μόλις πριν λίγες μέρες, όταν μιλώντας στην καρδιά ακούσαμε το πολύ τρυφερό τραγούδι "Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει".

Περισσότερα...
23.02.2014

Χιονοβόλτες στα Γρεβενά (και πάλι!)

Χιονοβόλτες στα Γρεβενά (και πάλι!)

Η ευκαιρία για νέες χιονοβόλτες στα Γρεβενά δόθηκε απρόσμενα και χρονικά πολύ κοντά με την πρώτη, οπότε δεν είναι να την χάνεις. Μέσα Φλεβάρη, καιρός ανοιξιάτικος, το βράδυ πανσέληνος και νύχτα ακόμη ξεκίνησα για τα ψηλά. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι μια ανάβαση στο ύψωμα Αννίτσα, απέναντι κατά κάποιο τρόπο από τη Βασιλίτσα και τον Σμόλικα, θα έδινε την ευκαιρία να θαυμάσεις ταυτόχρονα την ανατολή του ηλίου και τη δύση του φεγγαριού και όχι μόνο. Ο καθαρός ουρανός προσφέρεται για φωτογραφίες και αγνάντεμα.

Περισσότερα...
23.11.2012

ORIGAMI

ORIGAMI

Έργο του Δημήτρη Δάλα, ομιλητή στην εκδήλωση

Η παρακολούθηση μιας απογευματινής εκδήλωσης πριν λίγες εβδομάδες στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψω την τεχνική ORIGAMI. Πρόκειται για μια τεχνική διπλώματος χαρτιού με διάφορους τρόπους, με στόχο να παίρνει σχήματα και να αποκτά μορφές.

Περισσότερα...
07.01.2016

Η σαλάτα που έκλεψε τις εντυπώσεις

Η σαλάτα που έκλεψε τις εντυπώσεις

Μια σαλάτα που κέρδισε την προσοχή όλων στα γιορτινά τραπέζια μας σας προκαλεί να τη δοκιμάσετε.

Περισσότερα...
01.02.2013
Πρόταση για το σαββατοκύριακο

Το Παζάρι Βιβλίου μετά την πολυετή παραμονή του στην πλατείτα Κλαυθμώνος και την ολιγοήμερη στάση του στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο, έχει πλέον μετεγκατασταθεί στη πλατεία Κοτζιά. Ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα...
08.11.2016

Ριζότο άγριων μανιταριών

Ριζότο άγριων μανιταριών

Δημιουργώ και απολαμβάνω. Και φέρνω τη φύση στο τραπέζι μου. Από το δάσος στο πιάτο.

Κι όλα αυτά γιατί τα άγρια μανιταράκια δίνουν άλλο άρωμα και άλλη γεύση ακόμα και στο πιο απλό ριζότο.

Περισσότερα...
05.09.2013

Τα καραβάκια αλλιώς

Τα καραβάκια αλλιώς

Ως παιδιά κάνατε καραβάκια;

Ίσως ήταν ένα από τα πρώτα έργα τέχνης που κάναμε με χαρτί ή που μας τα έκαναν οι μεγάλοι και κοιτούσαμε με το στόμα ανοιχτό!

Περισσότερα...
18.04.2013

Κάτι να τσιμπήσουμε κι απόψε...

Κάτι να τσιμπήσουμε κι απόψε...

Κάτι πρέπει να φάμε κι απόψε. Κάτι νόστιμο και ...ελαφρύ! Τι θα λέγατε να γεμίσουμε το ξύλινο πλατό μας με αλλαντικά, τυριά, παξιμάδια, κριτσινάκια και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας και να χαλαρώσουμε στον καναπέ απολαμβάνοντας μια ταινία ή παίζοντας επιτραπέζια; 

Περισσότερα...
15.11.2014

Απαθανατίζοντας αγαπημένες στιγμές

Απαθανατίζοντας αγαπημένες στιγμές

Είναι κάποια πράγματα απλά, μικρά καθημερινά που συμβαίνουν πιο συχνά τα σαββατοκύριακα σε σχέση με τις καθημερινές. Για παράδειγμα, ένα καλό πρωινό, ένα ιδιαίτερο φαγητό, το καθάρισμα του σπιτιού, η εβδομαδιαία εξόρμηση στο super market, μια συνάντηση με φίλους, μια ταινία στο σινεμά ή στον καναπέ...

Άλλες από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να είναι βαρετές υποχρεώσεις, μέρος της ρουτίνας μας και άλλες ευχάριστες στιγμές γεμάτες ενδιαφέρουσες συζητήσεις, συναισθήματα θαλπωρής και συνωμοτικά χαμόγελα.

Περισσότερα...
25.06.2013

Η ξύλινη σκάλα αλλιώς

Η ξύλινη σκάλα αλλιώς

Άλλη μια πρωτότυπη ιδέα για τη διακόσμηση του μπαλκονιού μας..

Περισσότερα...
07.06.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στην Τύμφη

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στην Τύμφη

...Και να 'μαστε 15 μέρες μετά το οδοιπορικό στα Ζαχοροχώρια να πραγματώνουμε το "τάμα". Ανάβαση στη Δρακόλιμνη της Τύμφης μέσω καταφυγίου Αστράκας που είχε αναβληθεί λόγω καιρού. Ε τώρα συμβουλευτήκαμε ως και το δορυφόρο που δείχνει τον καιρό, όμως κι αυτός τελικά δε μας τα είπε καλά. Ξεκινάς με τις καλύτερες συνθήκες, τα κατάλληλα εφόδια και αποφασισμένος. Η πιθανότητα ελαφριάς και σύντομης βροχόπτωσης ήταν 20%, όμως πάλι είχαμε ψιλοπεριπέτεια...

Περισσότερα...
05.08.2013
Τι να φορέσω;

To καλοκαίρι το λευκό είναι το αγαπημένο μας χρώμα. Και αυτή είναι μια από τις εμφανίσεις που μας αρέσει πολύ!

Περισσότερα...
04.11.2013

Πεζόδρομος η Λεωφόρος Νίκης

Πεζόδρομος η Λεωφόρος Νίκης

Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα ήταν χθες για 8 ώρες η λεωφόρος Νίκης και αυτό άρεσε πολύ στους φίλους από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο..

Περισσότερα...
10.06.2013

Rihanna - Diamonds

Rihanna - Diamonds

Δευτέρα απόγευμα και ένα μουσικό διάλειμμα κρίνεται απαραίτητο για να πάρουμε δυνάμεις για τη συνέχεια της εβδομάδας.. Ανεβάζουμε την ένταση και ακολουθούμε το παράδειγμα της Rihanna η οποία:

"Shine bright like a diamond - Find light in the beautiful sea - Ι choose to be happy"

Περισσότερα...
03.05.2013

Λουκουμάκια.. να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

Λουκουμάκια.. να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

Τη σχέση μας με τα λουκούμια την έχετε καταλάβει.. Η ιστορία τους μας συγκινεί και μπορείτε να τη διαβάσετε εν συντομία εδώ.. Μας συνοδεύουν κατά τη διάρκεια του ελληνικού καφέ και μας ταξιδεύουν στην Ανατολή...

Περισσότερα...
05.11.2016

Διαγωνισμός για ένα αντίτυπο του βιβλίου "Αύριο είναι μια καινούρια μέρα" (ΈΛΗΞΕ)

Διαγωνισμός για ένα αντίτυπο του βιβλίου "Αύριο είναι μια καινούρια μέρα" (ΈΛΗΞΕ)

Πριν λίγες μέρες σας έγραψα τις εντυπώσεις μου για το βιβλίο της Lori Nelson Spielman "Αύριο είναι μια καινούρια μέρα" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Και μάλλον μέσα από τη δική μου αναγνωστική ματιά άρεσε και σε σας, γιατί είχα αρκετά μηνύματα σχετικά με το βιβλίο. Όσοι δε διαβάσατε την σχετική ανάρτηση, δείτε τη εδώ. Όσοι πάλι τη διαβάσατε, προχωρήστε απευθείας παρακάτω... :)

Από σήμερα και για 20 περίπου μέρες θα έχετε δυνατότητα να το αποκτήσετε και εσείς μέσω του νέου μας διαγωνισμού!

Περισσότερα...
11.11.2012

Σπιτικές pancakes!

Σπιτικές pancakes!

Το είπαμε και το κάναμε! Κυριακή πρωί ετοιμάσαμε super πρωινό με σπιτικές pancakes. Συνταγές βρήκαμε πολλές στο διαδίκτυο, αλλά τις προσαρμόσαμε στα υλικά που είχαμε σπίτι.

Περισσότερα...
12.10.2013

Lorde - Royals

Lorde - Royals

Εσείς γνωρίζετε τη Lorde;

Περισσότερα...
10.01.2013

Ειρήνη Δούκα & Greggy K - Mind Games

Ειρήνη Δούκα & Greggy K - Mind Games

Aς ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας με τη μουσική συνεύρεση της Ειρήνης Δούκα με τον Greggy K στο remix του τραγουδιού "Mind Games" των Her Majesty's Sound.

Περισσότερα...
06.06.2016

All about my Cakes: Όλες οι συνταγές συγκεντρωμένες

All about my Cakes: Όλες οι συνταγές συγκεντρωμένες

Όπως ίσως έχετε καταλάβει, τα κέικ τα λατρεύω! Μ' αρέσουν τόσο πολύ! Και μ' αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές, να κάνω δικές μου παραλλαγές, να προσαρμόζω τα υλικά που έχω στο σπίτι, ενώ συχνά απλώς σκέφτομαι "Τι θα ήθελα να έχει μέσα το κέικ μου; Τι θα ήθελα να φάω;" και με οδηγό την απάντησή μου, τροποποιώ μια κλασική συνταγή.

Επειδή λοιπόν έχουμε πολλές συνταγές για κέικ στη σελίδα, για να  μην παιδεύεται όποιος ψάχνει, είπα να τις συγκεντρώσω σε αυτή την ανάρτηση. Βέβαια, είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν και άλλες κεϊκοσυνταγές, οπότε όταν βρίσκω χρόνο θα ανανεώνω την παρούσα ανάρτηση.

Περισσότερα...
09.01.2013
Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία.

Ζίγκμουντ Φρόυντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος

06.07.2014

Daphne And The Fuzz - F.M.R.

Daphne And The Fuzz - F.M.R.

Εσείς γνωρίζετε τους "Daphne and the Fuzz"; Αν όχι, ελάτε να τους γνωρίσουμε παρέα φτιάχνοντας παράλληλα μια τάρτα με φράουλες!

Περισσότερα...
29.10.2013

Περπατώντας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο (Ι)

Περπατώντας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο (Ι)

Ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε παρέα σε ένα μέρος μαγικό κι ονειρεμένο, μακρινό, πολύ μακρινό... να περάσουμε τον Ατλαντικό και να φτάσουμε σχεδόν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αγαπημένος φίλος βρέθηκε στο ξακουστό Σαν Φρανσίσκο, συνδύασε δουλειά με βόλτες στην πόλη και με μεγάλη (δική μας) χαρά επέλεξε να μοιραστεί μερικές φωτογραφίες μαζί μας.

Περισσότερα...
14.10.2012
Ονειρέψου τη ζωή... Ζήσε το όνειρο...

Τα όμορφα όνειρα προϋποθέτουν καλή διάθεση. Και η διάθεσή μας επηρεάζεται άμεσα από το χώρο που ζούμε και κινούμαστε.

Περισσότερα...