Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Θεσσαλονίκη: Ένας από τους καλύτερους προορισμούς για το 2013

Η Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για το 2013 σύμφωνα με το National Geographic.

Διάβασα το νέο με μεγάλη χαρά και δε σας κρύβω, με μεγάλη έκπληξη. Ίσως επειδή εμείς αντιμετωπίζουμε ή τουλάχιστον αντιμετωπίζαμε την πόλη, την πόλη μας, ως το μαγικό τόπο των φοιτητικών μας χρόνων, ως τόπο συγκέντρωσης και επανένωσης της παλιάς παρέας, έναν ιδανικό προορισμό για βόλτες, ψώνια, καφέδες και καλό φαγητό, ενώ για τους ξένους είναι ένας ιδανικός προορισμός για τουρισμό.

Τουρισμό στα μέρη που εμείς περπατούσαμε και ουσιαστικά αγνοούσαμε την ιστορία τους. Πίναμε καφέ έξω από τη Ροτόντα αλλά δεν είχαμε μπει ποτέ μέσα, βγαίναμε για φαγητό και ποτό στα κάστρα ή το Μπιτ Παζάρ αλλά δεν πήγαμε ποτέ εκεί μέρα να περπατήσουμε με τον τουριστικό οδηγό της πόλης στο χέρι, να γνωρίσουμε την ιστορία της, καθόμασταν στα παγκάκια έξω από το Λευκό Πύργο αλλά δεν μπήκαμε ποτέ μέσα να δούμε πώς είναι, κατεβαίναμε στη στάση Λαογραφικό Μουσείο αλλά δεν μπήκαμε ποτέ μέσα σε κανένα μουσείο να δούμε τα εκθέματα, περπατούσαμε στο κέντρο και αποφεύγαμε πάση θυσία να περάσουμε έξω από το Καπάνι και την ψαραγορά, γιατί μας μύριζαν τα ψάρια.

Τώρα πια όμως, ευτυχώς, έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε και εμείς πως αυτή η πόλη έχει απίστευτα όμορφες γωνιές, πως η βόλτα στους δρόμους της είναι μια διαρκής έκπληξη, πως η σπουδαία ιστορία της έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια σε περιοχές της πόλης, πως υπάρχει η ελπίδα να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη της. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι άλλαξε η δική μας οπτική για την πόλη. Φταίει και το ότι η Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να αλλάζει... Αποκτά σιγά σιγά μια πιο ευρωπαϊκή όψη με πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, με δεκάδες εθελοντικές οργανώσεις που προσπαθούν να ομορφύνουν, να καθαρίσουν, να εξευρωπαΐσουν την πόλη και να αφυπνίσουν τους πολίτες της. Αυτή η Θεσσαλονίκη μας αρέσει πιο πολύ! Αυτή η Θεσσαλονίκη αξίζει να είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για το 2013! Και αυτή τη χρονιά λέμε να την επισκεφτούμε κι εμείς με το μάτι του τουρίστα!

Φωτογραφία: National Geographic (by Peter Schickert, Alamy)

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
16.01.2013

Frank Sinatra - New York, New York

Frank Sinatra - New York, New York

Με αφορμή τη χθεσινή έκπληξη το μυαλό μας ακόμη ταξιδεύει στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται!

Περισσότερα...
05.10.2013
Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο

Συνδυάστε μερικά κλαδιά με τα origami έργα σας και δημιουργήστε χειροποίητα διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο. Έτσι μπορείτε να αναμείξετε διάφορα υλικά και χρώματα, δίνοντας ιδιαίτερο ύφος στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Περισσότερα...
21.11.2012

Τι φοράμε πάλι αύριο;

Τι φοράμε πάλι αύριο;

Άσπρο - μαύρο - γκρι: μια τριχρωμία ιδανική για όλες τις ώρες. Βγάλαμε και τα χοντρά μας κασκόλ και για μερικούς μήνες δεν τα αποχωριζόμαστε κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι.

Περισσότερα...
15.01.2013

Morcheeba - Wonders Never Cease

Morcheeba - Wonders Never Cease

Πράγματι! Οι αναζητήσεις ποτέ δε σταματούν.. αυτό άλλωστε είναι ένα από τα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης!

Περισσότερα...
11.01.2014

Spreadin' Rhythm Around

Spreadin' Rhythm Around

Διαδίδοντας τον ρυθμό.. μια μουσική πρόταση της αγαπημένης φίλης Ρούλας.

Περισσότερα...
11.11.2014

Δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους με ξύλινα τελάρα

Δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους με ξύλινα τελάρα

Τα κλασικά ξύλινα τελάρα (ή καφάσια ή κουτιά) μπορούν να έχουν άλλη μία χρήση.

Περισσότερα...
10.02.2016

Ιδέες για βαλεντίνους

Ιδέες για βαλεντίνους

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φτάνει όπου να 'ναι. Και παρόλο που στην παρέα του maresei δεν είμαστε fans της γιορτής για τους γνωστούς λόγους (αν θες γιορτάζεις κάθε μέρα και δεν περιμένεις μία συγκεκριμένη μέρα να γιορτάσεις τον έρωτά σου... και είναι και πολύ εμπορική γιορτή κ.λπ. κ.λπ.), φέτος είπαμε να τη δούμε αλλιώς. Η συγκεκριμένη μέρα είναι μια καλή αφορμή για να δημιουργήσουμε για τον έρωτά μας. Αυτό που μας χρειάζεται είναι έμπνευση, καλή διάθεση και χρόνος. Οπότε, ας δούμε με αυτή την οπτική τη συγκεκριμένη μέρα και ας ετοιμάσουμε μικρές εκπλήξεις στο έτερον ήμισυ.

Ιδέες μπορείτε να πάρετε παρακάτω.

Περισσότερα...
23.10.2013
Tι να φορέσω;

Πλησιάζουμε στο τέλος του φθινοπώρου, αλλά η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις. Η κατάλληλη απάντηση στην ερώτηση "Τι να φορέσω σήμερα;" δεν είναι άλλη από το ντύσιμο σε επίπεδα.

Περισσότερα...
22.09.2013
London Fashion Week SS 2014

To πανωφόρι χωρίς μανίκια προτιμήθηκε ιδιαίτερα από τις φίλες της μόδας για τις εμφανίσεις τους στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου.

Περισσότερα...
20.08.2014
Mayra Andrade - We Used to Call It Love

Kαιρό έχουμε να ακούσουμε μουσική παρέα..

Τι λέτε λοιπόν για ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα με την Mayra Andrade να μας τραγουδά "We used to call it love";

Περισσότερα...
15.07.2013
Ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό με φράουλες

Καλημέρα και καλή εβδομάδα με ένα χρωματιστό και θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσουμε με ενέργεια το 2ο μισό του Ιουλίου!

Περισσότερα...
14.05.2013

Cupcakes με μέλι και κανέλα

Cupcakes με μέλι και κανέλα

Κι ενώ ενόψει καλοκαιριού θα περίμενε κανείς παύση εργασιών στην κουζίνα, κατά έναν περίεργο λόγο οι κουτάλες έχουν πάρει φωτιά, οι πειραματισμοί είναι συχνοί και τα γλυκά δε λείπουν ποτέ από το μενού! Πολύ περισσότερο τα cupcakes. 

Περισσότερα...
01.12.2012

Minor Project - In colors

Minor Project - In colors

Ας αυξήσουμε την ένταση για να το απολαύσουμε και ας ακολουθήσουμε την προτροπή των Minor Project:

"..I want you cool,
I want you to live your life in colors.."

Περισσότερα...
17.04.2014

Ευχαριστώ νονά ;)

Ευχαριστώ νονά ;)

Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη σε όλους τους νονούς που δεν ξεχνούν τα βαφτιστήρια τους και τους δείχνουν την αγάπη τους με κάθε πιθανό τρόπο..

Περισσότερα...
03.04.2013
Ανεβαίνοντας στο Μέτσοβο

Στο δρόμο για το Μέτσοβο, πριν λίγες εβδομάδες...

Περισσότερα...
06.03.2013

The hidden strength inside of you: Climbing up the Gramos Mountain

The hidden strength inside of you: Climbing up the Gramos Mountain

I'd love to share with you the joy of experiencing a mountain, the sounds of nature, the tranquillity, the team spirit, the panting and the sense of achievement when you get at the top. There are a number of chances for such jaunts in Greece I could think of. I'm starting the one to Gramos mountain.

Περισσότερα...
04.05.2013
Το δώρο της τελευταίας στιγμής

Θέλετε να πάρετε κάτι.. Ένα δωράκι στους φίλους που θα σας φιλοξενήσουν το Πάσχα, στη γιαγιά στο χωριό, στο συνάδελφο που αρραβωνιάστηκε ή που μπήκε σε καινούργιο σπίτι, στην κόρη της φίλης σας που τελειώνει το Λύκειο και θα μείνει πια σε δικό της σπίτι, στη φίλη σας που έχει γενέθλια..

Περισσότερα...
15.02.2016

19ος Μπιζάνιος δρόμος 2016

19ος Μπιζάνιος δρόμος 2016

Έκτακτη ανάρτηση η σημερινή, γιατί ο δρομέας της maresei παρέας μας πήρε πάλι τους δρόμους για να συμμετέχει στον 19ο Μπιζάνιο αγώνα τρεξίματος. Οπότε έχουμε αναλυτικό φωτορεπορτάζ καθώς οι φίλοι δρομείς αναμένουν φωτογραφίες!

Περισσότερα...
18.12.2012

Δώρα Χριστουγέννων (Μέρος Ι)

Δώρα Χριστουγέννων (Μέρος Ι)

Μέρες τώρα σκέφτομαι ότι πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για δώρα Χριστουγέννων για τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Και προφανώς αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα. Φέτος βέβαια ο προϋπολογισμός όλων μας είναι κάπως περιορισμένος, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει...

Περισσότερα...
10.05.2013
Όνειρα με μάτια ανοιχτά

Μπορεί κάποιος να ονειρεύεται με μάτια ανοιχτά; 

Περισσότερα...
10.06.2013

Πρωινό στο μπαλκόνι

Πρωινό στο μπαλκόνι

Το πρωινό σύμφωνα με τους ειδικούς της διατροφής είναι ή έστω πρέπει να είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, κατά το οποίο πρέπει να λαμβάνουμε την απαραίτητη ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά για να αντιμετωπίζουμε τις μετέπειτα υποχρεώσεις μας. Μάλιστα όταν τρώμε καλό πρωινό είναι πιο πιθανό να έχουμε πιο ισορροπημένα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και έτσι να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος αποφεύγοντας τα τσιμπολογήματα. 

Περισσότερα...
20.05.2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Κίσσαβο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Κίσσαβο

"Ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος τα δυο βουνά μαλώνουν, το 'να να ρίξει τη βροχή, τ' άλλο να ρίξει χιόνι", λέει το δημοτικό ποίημα-τραγούδι. Τον Όλυμπο ως "αρχηγό" τον επισκεφθήκαμε πολλές φορές και πάλι θα τον επισκεφθούμε. Τον Κίσσαβο όμως ως "αντίπαλο δέος" του Ολύμπου να τον αφήσουμε με το παράπονο; Είναι και εύκολη η "κατάκτησή" του, οπότε ήρθε κι αυτουνού η σειρά.

Περισσότερα...
18.10.2012

Bob Marley - Don't worry be Happy

Bob Marley - Don't worry be Happy

Υπέροχο για την έναρξη της ημέρας μας!

Εξάλλου αν λάβουμε υπόψη και το Νόμο της Έλξης όσο ανησυχούμε και σκεφτόμαστε αρνητικά τόσο έλκουμε και άλλες αρνητικές σκέψεις!

Περισσότερα...