Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Θεσσαλονίκη: Ένας από τους καλύτερους προορισμούς για το 2013

Η Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για το 2013 σύμφωνα με το National Geographic.

Διάβασα το νέο με μεγάλη χαρά και δε σας κρύβω, με μεγάλη έκπληξη. Ίσως επειδή εμείς αντιμετωπίζουμε ή τουλάχιστον αντιμετωπίζαμε την πόλη, την πόλη μας, ως το μαγικό τόπο των φοιτητικών μας χρόνων, ως τόπο συγκέντρωσης και επανένωσης της παλιάς παρέας, έναν ιδανικό προορισμό για βόλτες, ψώνια, καφέδες και καλό φαγητό, ενώ για τους ξένους είναι ένας ιδανικός προορισμός για τουρισμό.

Τουρισμό στα μέρη που εμείς περπατούσαμε και ουσιαστικά αγνοούσαμε την ιστορία τους. Πίναμε καφέ έξω από τη Ροτόντα αλλά δεν είχαμε μπει ποτέ μέσα, βγαίναμε για φαγητό και ποτό στα κάστρα ή το Μπιτ Παζάρ αλλά δεν πήγαμε ποτέ εκεί μέρα να περπατήσουμε με τον τουριστικό οδηγό της πόλης στο χέρι, να γνωρίσουμε την ιστορία της, καθόμασταν στα παγκάκια έξω από το Λευκό Πύργο αλλά δεν μπήκαμε ποτέ μέσα να δούμε πώς είναι, κατεβαίναμε στη στάση Λαογραφικό Μουσείο αλλά δεν μπήκαμε ποτέ μέσα σε κανένα μουσείο να δούμε τα εκθέματα, περπατούσαμε στο κέντρο και αποφεύγαμε πάση θυσία να περάσουμε έξω από το Καπάνι και την ψαραγορά, γιατί μας μύριζαν τα ψάρια.

Τώρα πια όμως, ευτυχώς, έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε και εμείς πως αυτή η πόλη έχει απίστευτα όμορφες γωνιές, πως η βόλτα στους δρόμους της είναι μια διαρκής έκπληξη, πως η σπουδαία ιστορία της έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια σε περιοχές της πόλης, πως υπάρχει η ελπίδα να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη της. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι άλλαξε η δική μας οπτική για την πόλη. Φταίει και το ότι η Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να αλλάζει... Αποκτά σιγά σιγά μια πιο ευρωπαϊκή όψη με πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, με δεκάδες εθελοντικές οργανώσεις που προσπαθούν να ομορφύνουν, να καθαρίσουν, να εξευρωπαΐσουν την πόλη και να αφυπνίσουν τους πολίτες της. Αυτή η Θεσσαλονίκη μας αρέσει πιο πολύ! Αυτή η Θεσσαλονίκη αξίζει να είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για το 2013! Και αυτή τη χρονιά λέμε να την επισκεφτούμε κι εμείς με το μάτι του τουρίστα!

Φωτογραφία: National Geographic (by Peter Schickert, Alamy)

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
25.04.2013
Jessie Ware - Wildest Moments

Σήμερα έχουμε διάθεση για άγριες στιγμές μέσα από ένα μαγικό μουσικό ταξίδι.

Περισσότερα...
15.06.2015

Μοναδικές κρεμάστρες DIY με φυσικά υλικά

Μοναδικές κρεμάστρες DIY με φυσικά υλικά

Τρελαίνομαι για τέτοια DIY projects ακόμα κι αν μένουν μόνο στη λίστα με τα "to do" για καιρό, ακόμα κι αν δεν περνούν ποτέ στη λίστα με τα "done". Και με κάνουν να εύχομαι να είχε η μέρα 30 ώρες!

Περισσότερα...
24.05.2013

Cupcakes με λεμόνι και λικέρ αμαρέτο

Cupcakes με λεμόνι και λικέρ αμαρέτο

Όταν έχεις τέτοια λεμόνια, απευθείας από το δέντρο του κυρίου Τ., από την παραγωγή στην κατανάλωση, χωρίς κέρωμα και με εκπληκτικό άρωμα, δεν μπορείς να μην το εκμεταλλευτείς... ακόμα και αν είναι να αθετήσεις (πάλι) την υπόσχεση στον εαυτό σου και στη... ζυγαριά σου για το κορμί που θες να χτίσεις μέχρι το καλοκαίρι...

Περισσότερα...
30.11.2012
Καλλιτεχνικό εργαστήρι και παλιμπαιδισμός

Καλά φέτος μιλάμε για μεγάλη προκοπή!

Περισσότερα...
15.09.2013

Nouvelle Vague - Dancing with myself

Nouvelle Vague - Dancing with myself

Ας ακούσουμε παρέα τη Melanie Pain να μας τραγουδάει "Dancing with myself". Την Παρασκευή που μας πέρασε βέβαια, χορέψαμε όλοι μαζί με την Παριζιάνικη μπάντα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα...
23.04.2014

Ώρα για αποτοξίνωση

Ώρα για αποτοξίνωση

Ένα μήνυμα της αγαπημένης μας φίλης Ιωάννας έφτασε στο inbox μας. Αυτή τη φορά δε μοιράστηκε μαζί μας συμβουλές ομορφιάς ούτε σκέψεις περί αγάπης ούτε συνταγές της μαμάς. Αντί όλων αυτών, επέλεξε να μας μυήσει στη δική της τακτική αποτοξίνωσης μετά τις αμαρτωλές - σε σχέση με το φαγητό - ημέρες του Πάσχα.

Περισσότερα...
10.04.2015

Eνδυματολογικές προτάσεις με αέρα Παρισιού

Eνδυματολογικές προτάσεις με αέρα Παρισιού

Μια που ο καιρός θα έχει λίγο από όλα αυτές τις μέρες, ας πάρουμε μερικές ιδέες για πιθανές ενδυματολογικές μας επιλογές βασιζόμενες στις εμφανίσεις της πάντα στιλάτης Miroslava Duma κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εβδομάδας μόδας στο Παρίσι.

Περισσότερα...
25.06.2013

Η ξύλινη σκάλα αλλιώς

Η ξύλινη σκάλα αλλιώς

Άλλη μια πρωτότυπη ιδέα για τη διακόσμηση του μπαλκονιού μας..

Περισσότερα...
29.09.2013

Sundayman - Now That I Found You

Sundayman - Now That I Found You

Γνωστό τραγούδι με ιδιαίτερο βίντεο κλιπ!

Περισσότερα...
17.04.2013

Μια καλή πράξη την ημέρα...

Μια καλή πράξη την ημέρα...

το γιατρό, το κακό, τη λύπη, ό,τι δυσάρεστο και ζόρικο το κάνει πέρα...

Ένα βίντεο που δεν είναι video clip, δεν είναι trailer... Είναι όμως ένα από τα πιο ωραία βίντεο που έχουμε δει. Είναι το βίντεο που πρέπει όλοι να βλέπουμε στο ξεκίνημα της μέρας μας.

Περισσότερα...
26.09.2014

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Πόσες προειδοποιητικές πινακίδες βλέπουμε στο δρόμο όταν οδηγούμε; Να μην υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας, να κρατάμε ασφαλή απόσταση, να μη μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε... Πόσες φορές ακούμε για ατυχήματα που προκλήθηκαν όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην προσπάθειά του να πιάσει το κινητό, να στείλει ένα μήνυμα, να αλλάξει CD κτλ; Και πόσο τα έχουμε συνηθίσει όλα αυτά και δε δίνουμε την πρέπουσα προσοχή;

Περισσότερα...
19.05.2015

Run Greece Καστοριά 2015

Run Greece Καστοριά 2015

Είναι όμορφη, είναι μαγευτική, είναι γραφική, είναι ρομαντική, ενίοτε μελαγχολική, είναι... μια πόλη χάρμα οφθαλμών και να που έγινε και πολύχρωμη. Και θα σκεφτεί κανείς πως η Άνοιξη έφερε χρώμα στην πόλη με τα ανθισμένα λουλούδια της αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Περισσότερα...
08.02.2013
Χρωματιστές μάλλινες γιρλάντες

Μια που σήμερα μιλήσαμε για χρώμα σκεφτείτε την παλαιότερη ιδέα μας για αιωρούμενες γιρλάντες σε μια διαφορετική εκδοχή.

Περισσότερα...
20.07.2016

Ξηρολίβαδο Βερμίου - 6ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος 14,5 χιλιομέτρων

Ξηρολίβαδο Βερμίου - 6ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος 14,5 χιλιομέτρων

Ξηρολίβαδο; Ποιο Ξηρολίβαδο; Εδώ τα πάντα είναι καταπράσινα και η διαδρομή ανεβαίνοντας ονειρική. Το χωριό είναι ένας από τους πιο ορεινούς οικισμούς στην Ελλάδα και ανεβαίνοντας, αγναντεύεις τον εύφορο κάμπο της Ημαθίας. Πυκνές οξιές στη διαδρομή σχηματίζουν έναν καταπράσινο θόλο σε πάρα πολλά σημεία και όπου αραιώνουν, επιτρέπουν στο βλέμμα να ταξιδέψει μέχρι τον Θερμαϊκό.

Περισσότερα...
26.09.2013

Πάστα Φλώρα για τον πονοκέφαλο

Πάστα Φλώρα για τον πονοκέφαλο

Όταν έχεις στο ψυγείο σου βαζάκια όλων των μεγεθών με σπιτική μαρμελάδα μανούλας από ροδάκινα που έχεις μαζέψει με τα χεράκια σου, είναι δυνατόν να μη γίνει η πάστα φλώρα το αγαπημένο σου γλυκό;

Περισσότερα...
17.12.2012

The Baseballs - Jingle Bell Rock

The Baseballs - Jingle Bell Rock

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε..

Περισσότερα...
16.07.2013
Τι να φορέσω;

To ιδανικό look για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού..

Περισσότερα...
11.02.2015

Ενδυματολογικές προτάσεις για τις κρύες μέρες

Ενδυματολογικές προτάσεις για τις κρύες μέρες

Μπορεί να θεωρούμε πως όσο περνούν οι μέρες ο χειμώνας σιγά σιγά μας αποχαιρετά αλλά οι καιρικές συνθήκες έχουν άλλη άποψη. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, ο χιονιάς μας επισκέφθηκε και πάλι και εμείς ντυνόμαστε σαν τα κρεμμύδια κάθε φορά που ξεπορτίζουμε.

Με αυτό ακριβώς το θέμα θα ασχοληθούμε σήμερα. Βουρ για κρεμμυδοντυσίματα!

Περισσότερα...
12.12.2014

Ιδέες και λύσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού

Ιδέες και λύσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού

Και αν δε θέλω να στολίσω δέντρο; Και αν βαριέμαι να το βγάλω, να το στήσω, να ανοίγω κλαδιά, να τα βάζω στη θέση τους... ή αν το δέντρο μου χάλασε, έσπασε... και δεν με παίρνει να αγοράσω καινούριο; Ή αν εκτός από δέντρο, θέλω να στολίσω και άλλα σημεία του σπιτιού; Τι μπορώ να κάνω;

Δείτε μερικές ιδέες, διαλέξτε και φέρτε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι σας.

Περισσότερα...
19.10.2012

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 1ο)

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 1ο)

Πέντε - έξι χρόνια τώρα μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις μου είναι η συλλογή βιβλίων, περιοδικών, σκισμένων από περιοδικά σελίδων, εκτυπωμένων από το διαδίκτυο σελίδων και γραμμένων με το χέρι σελίδων με συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

Περισσότερα...
01.05.2013
Μετακόμιση τώρα - video clip

Το τραγούδι το ακούσαμε πρόσφατα με αφορμή τις μαζικές μετακομίσεις των φίλων μας. Τώρα όμως έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και το video clip, μια που βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του.

Περισσότερα...
13.10.2014

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Downhill στο Χ.Κ. Βασιλίτσας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Downhill στο Χ.Κ. Βασιλίτσας

Η Ελληνική Οµοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία µε τον Π.Α.Ο. "ΦΟΙΝΙΚΑΣ", το Εθνικό Χιονοδροµικό Κέντρο Βασιλίτσας και τον Ε.Π.Ο. Γρεβενών, διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας 2014, στις 11 και 12 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

Περισσότερα...
10.02.2013
Ένας πρωτότυπος πίνακας ανακοινώσεων

Ένας πίνακας ανακοινώσεων είτε από φελλό είτε μαγνητικός υπάρχει στα περισσότερα σπίτια (ή έστω στα περισσότερα σπίτια που έχω επισκεφτεί).

Περισσότερα...
23.12.2015

Αποτελέσματα διαγωνισμού "Ημερολόγιο Καλοτυχίας Ευ ζην 2016"

Αποτελέσματα διαγωνισμού "Ημερολόγιο Καλοτυχίας Ευ ζην 2016"

Το 2015 οδεύει προς στο τέλος του. Καλό, κακό... αυτό ήταν. Το 2016 ελπίζουμε πως θα είναι ευνοϊκότερο για όλους και πως θα μας χαρίσει περισσότερες καλές στιγμές. Και γι' αυτό θέλουμε την τύχη με το μέρος μας.

Περισσότερα...