Ένα πεντανόστιμο κέικ με ταχίνι
Κεϊκάκι κανείς;
Αυτή τη φορά μπήκα πάλι στην κουζίνα και άφησα την έμπνευση και την όρεξη να με καθοδηγήσουν. Στόχος ήταν να φτιάξω ένα κέικ που θα συντροφεύει το πρωινό μας, το απογευματινό μας, το ζεστό καφέ που επανέρχεται στο προσκήνιο... Ένα κέικ για όλες τις ώρες!
Και ναι τα κατάφερα! Η προσπάθεια πέτυχε! Το κέικ έγινε πολύ νόστιμο και ήρθε η ώρα να σας γράψω τη συνταγή.
Υλικά:
- 4 μεγάλα ή 5 μικρά αυγά
- 2 φλ. ζάχαρη (όχι εντελώς γεμάτα)
- 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. αραβοσιτέλαιο
- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι
- 1 φλ. γάλα
- 2 βανίλιες
- 100 γρ. λεπτοκομμένη μαύρη σοκολάτα
- 3/4 φλ. ταχίνι
Προαιρετικά: Σταφίδες, τριμμένα καρύδια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε διαρκώς.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Τελευταία ρίχνουμε τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή τα τριμμένα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να πάνε παντού στο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Σημείωση: Αν έχουμε μακρόστενες φόρμες, θα χρειαστούμε δύο.
Ψήσιμο:
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155oC για 1 ώρα στον αέρα. Μόλις περάσει η ώρα, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε άλλα 10-15 λεπτά το γλυκό μέσα στο φούρνο.
- Στη συνέχεια το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Αφήνουμε πάλι να κρυώσει πριν κόψουμε τα πρώτα κομμάτια.
Σημείωση: Προσαρμόστε τον χρόνο και τον τρόπο ψησίματος του γλυκού, στις συνήθεις συνθήκες στις οποίες ψήνετε τα κέικ.