Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Τα 2α γενέθλια του Φίλιππου

Και αισίως ο Φίλιππος έγινε 2 ετών! Πώς έγινε αυτό; Πότε έγινε; Πότε γεννήθηκε, πότε μεγάλωσε... Σαν τώρα θυμάμαι εκείνες τις πρώτες μέρες που τον είχαμε σπίτι και νομίζαμε πως ήταν οι μεγαλύτερες μέρες της ζωής μας. Μάλλον γιατί κρατούσαν σχεδόν 24 ώρες (χωρίς ύπνο).

Και τώρα έχει ήδη περάσει μια εβδομάδα από τα δεύτερα γενέθλιά του και είμαστε μια εβδομάδα πιο κοντά στον ερχομό της μικρής πριγκίπισσας.

Όσο έχουμε ακόμα λίγη ησυχία, ελπίζω να βρίσκω χρόνο για μερικές αναρτήσεις. Μια από αυτές είναι φυσικά το πάρτι γενεθλίων του Φίλιππου, το οποίο προετοίμασα με πολλή χαρά, αργά το βράδι τις περισσότερες μέρες με ένα μάτι ανοιχτό, ένα μάτι κλειστό. Παρόλο αυτό, όλα πήγαν πολύ καλά, με αποτέλεσμα η χαρά μου να είναι πλέον ακόμα μεγαλύτερη!

Ας ξεκινήσω με τη χειροποίητη γιρλάντα μας, γιατί από αυτήν ξεκίνησα και τις ετοιμασίες. Δε θέλαμε συγκεκριμένο θέμα στο πάρτι, μια που ακόμα δεν έχει αγαπημένο ήρωα. Μας αρέσουν τα χρώματα και γι' αυτό η γιρλάντα στηρίχθηκε σε μια αγαπημένη τριχρωμία και κρεμάστηκε με παραμανούλες στις κουρτίνες του χώρου που έγινε το πάρτι.

birthday party 7

Συνεχίζω με τα δωράκια, καθώς αυτό ήταν το δεύτερο θέμα στο οποίο καταλήξαμε όταν σχεδιάζαμε το πάρτι. Τα δωράκια μας ήταν μικρά καμβαδάκια για να ζωγραφίσουν οι μελλοντικοίι καλλιτέχνες. Και χαίρομαι γιατί πήρα feedback ότι πολλά από τα καμβαδάκια ζωγραφίστηκαν αμέσως μετά το πάρτι. 

Καμβαδάκια με πριγκιπισσούλες και πειρατές και άλλα με ελέφαντες και λιοντάρια, από αυτά που έχουν τα βασικά χρώματα στο πίσω μέρος τους, καθώς και μικρά σακουλάκια με μπαλόνια και λιχουδιά, συσκευάστηκαν όλα μαζί σε μια πιο μεγάλη χαρτοσακούλα με σπάγκο και γαλάζια κορδέλα. Αποτέλεσαν μέρος της διακόσμησης στο πάρτι και (ευτυχώς που το θυμήθηκα) μοιράστηκαν στους μικρούς καλεσμένους όταν έφευγαν από το πάρτι.

birthday party

birthday party 0582

Το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας του πάρτι, που είχε επιλεγεί εξαρχής αλλά οριστικοποιήθηκε μετά τα δωράκια ήταν ο χώρος. Το φουαγιέ ενός ξενοδοχείου της περιοχής μας έδωσε την άνεση που θέλαμε για να μην είμαστε στριμωγμένοι αλλά παράλληλα να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, χαλαρά και όμορφα, να έχουμε άπλετο φυσικό φως (καθώς το πάρτι έγινε στις 11:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής) και υπέροχη θέα.

birthday party 10

birthday party 12

birthday party 14

Στα συν του χώρου φυσικά ήταν ο εξαιρετικός αλμυρός μπουφές με νόστιμη πίτσα, κροκέτες τυριού, κεφτεδάκια, φρέσκιες τηγανιτές πατάτες, τυροπιτάκια, καφέδες και χυμούς, η καθαριότητα και η άψογη φιλοξενία.

birthday party 15

birthday party 3013

birthday party 11

Βοήθησε βέβαια και η προνοητικότητά μας, να ετοιμάσουμε ένα τραπέζι δραστηριοτήτων για τα παιδιά, με πλαστελίνες, αυτοκινητάκια, κουζινικά, μαρκαδόρους, μπογιές, κηρομπογιές και εκτυπωμένα σχέδια (free printable) για να απασχοληθούν οι μικροί καλεσμένοι δημιουργικά. Το τραπέζι ή καλύτερα τα τραπέζια στήθηκαν στο κέντρο του χώρου πάνω σε χαλί για να μπορούν τα παιδιά να κάθονται στα ζεστά.

birthday party 8

Η επόμενη φωτογραφία τραβήχτηκε στο τέλος του πάρτι. Φαίνεται άλλωστε!

birthday party 3027 2

Για να επιστρέψουμε όμως στον μπουφέ, είχαμε ετοιμάσει και εμείς αρκετές λιχουδιές για τους γλυκατζήδες. Αν και το ξενοδοχείο προσέφερε και κέικ εκτός από τα αλμυρά εδέσματα, ήθελα και εγώ να προσφέρω το σοκολατένιο κέικ στους προσκεκλημένους μας. Αλλά εκτός από αυτό, ο μπουφές είχε και την περσινή μας μηλόπιτα (αφού αρέσει, τι να κάνουμε!), αστεράτα cupcakes με γλάσο λεμονιού, πολύχρωμα τρουφάκια, σοκολατάκια με καρύδα και το απίστευτο banoffee της Εύης! Για τα σοκολατάκια και το banoffee πρέπει να σας δώσω συνταγή, καθώς κέρδισαν πολύ καλές κριτικές!

birthday party 2

birthday party 6

birthday party 3

birthday party 13

birthday party 0464

Α! Είχε και ζαχαρωτά ο μπουφές που αν και προσωπικά δεν τα συμπαθώ καθόλου, είπα να τα τολμήσω περισσότερο για διακόσμηση και χρώμα. Είδα, ωστόσο, ότι κάποια παιδιά τα προτιμούν σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα εδέσματα.

birthday party 4

birthday party 5

Και βέβαια έστω και την τελευταία στιγμή, μαμά και νονά ετοίμασαν και καρτελάκια με το μενού.

birthday party 9

Καρτελάκια ευχαριστήρια τοποθετήθηκαν και στις αυτοσχέδιες θήκες για τις χαρτοπετσέτες, στα τραπέζια που καθόταν οι καλεσμένοι.

birthday party 0751

Και νομίζω ότι κάπως έτσι είχαμε όλα όσα ήταν απαραίτητα για το πρώτο οργανωμένο πάρτι μας, για να χαρεί ο Φίλιππος και τα άλλα παιδιά, να χαρεί και η μαμά που της αρέσει να δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια, να χαρεί και ο μπαμπάς που χάρηκαν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας... Και δε σας είπα ότι ο μπαμπάς ήταν και dj! Τα παιδιά ζήτησαν Καμήλα και καμήλα τους βάλαμε. Χόρεψαν στο ρυθμό των Mazoo and the Zoo, χτύπησαν παλαμάκια κ.λπ. κ.λπ. και κάπως έτσι το πάρτι στέφθηκε (νομίζω και ελπίζω) με επιτυχία.

Για την τούρτα, επιλέξαμε μια απλή lila pause χωρίς ζαχαρόπαστα και πολλή σαντιγύ, μια που κανένας μας δεν την πολυτρώει και δε θέλαμε κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο. Ακόμα κι έτσι όμως εκτός από φρεσκότατη ήταν και πολύ εμφανίσιμη με τα μπαλόνια και τα αστέρια της.

birthday party 0678

Όλα καλά λοιπόν και... άντε και του χλόνου που λέει και ο Φίλιππος!

Βασιλική

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
08.06.2013

Lana Del Rey - Summertime Sadness

Lana Del Rey - Summertime Sadness

Μπορεί το τραγούδι να μιλά για λύπη και να μη συνάδει με τη δική μας - ελπίζουμε ούτε με τη δική σας - διάθεση ως προς τους στίχους αλλά η μελωδία του και η φωνή της ερμηνεύτριας είναι ιδανικά για να μας συντροφεύσουν στο σούρουπο.

Περισσότερα...
12.12.2012

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Ας αφήσουμε στην άκρη τα τρέχοντα θέματα και ας διώξουμε για λίγο την ένταση ακούγοντας ένα αγαπημένο τραγούδι, με ωραία μελωδία και χαλαρή διάθεση.

19.01.2014

Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο

Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο

Άλλη μια ωραία πρωτοβουλία του Μεγάρου Μουσικής για μικρά και μεγάλα παιδιά που μας αρέσει πολύ!

Περισσότερα...
03.03.2013
Caro Emerald - Tangled Up

Πώς σας φαίνεται το ολοκαίνουριο κομμάτι της Caro Emerald; Εμάς πάντως μας αρέσει πολύ και θεωρούμε ότι ο ρυθμός του ταιριάζει γάντι με τη διάθεση της ημέρας!

Περισσότερα...
21.04.2013
Τα σοκολατάκια μας...

Τα χειροποίητα σοκολατάκια της φίλης μας με το μανταρίνι και τα καρύδια τα θυμάστε; Φυσικά τώρα που τα μανταρίνια είναι εκτός εποχής, μπορείτε να τα φτιάχνετε χρησιμοποιώντας φλούδα και χυμό πορτοκαλιού...

Περισσότερα...
29.11.2016

Junior Secret Santa 2016

Junior Secret Santa 2016

Πόσο χάρηκα φέτος για τη συμμετοχή μου στο Junior Secret Santa! Έγινα ο μυστικός Άγιος Βασίλης για δυο κοριτσάκια. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω προς το παρόν τα λιγοστά που γνωρίζω για καμιά από τις δύο.

Περισσότερα...
12.05.2014

Indila - Tourner Dans Le Vide

Indila - Tourner Dans Le Vide

H Indila έχει έρθει για να μείνει! Το "Dernière Danse" το αγαπήσαμε πολύ και το νέο της single με τίτλο "Tοurner dans le vide" τράβηξε την προσοχή μας με το χαρακτηριστικό πια ρυθμό και το παραμυθένιο video clip!

Περισσότερα...
14.08.2013

Bryan Adams - Summer of 69

Bryan Adams - Summer of 69

Κλείνουμε την ημέρα μας με ροκ διάθεση.. αφήνοντας τον Bryan Adams να μας ταξιδέψει στο καλοκαίρι του '69..

Περισσότερα...
01.03.2013

Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση

Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση

Ξεκίνησα από προχθές να λέω για ανανέωση του σπιτιού με ανοιξιάτικη διάθεση και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που μπορούν να ντύσουν το σπίτι με την ανοιξιάτικη στολή του.

Περισσότερα...
13.01.2013

Πάρε με αγκαλιά και πάμε

Πάρε με αγκαλιά και πάμε

Ίσως επειδή μιλήσαμε για ταξίδια ως στην κορυφή του βουνού και ακόμα πιο πάνω, πάνω από τα σύννεφα, ίσως επειδή κάθε ταξίδι είναι ομορφότερο όταν έχεις καλή παρέα, ξύπνησα σήμερα έχοντας στο μυαλό μου αυτό το τραγούδι...

Περισσότερα...
01.10.2012

Fun. - We are young

Fun. - We are young

'cause we are young!

Περισσότερα...
07.01.2016

Η σαλάτα που έκλεψε τις εντυπώσεις

Η σαλάτα που έκλεψε τις εντυπώσεις

Μια σαλάτα που κέρδισε την προσοχή όλων στα γιορτινά τραπέζια μας σας προκαλεί να τη δοκιμάσετε.

Περισσότερα...
21.01.2013

Je Ne Veux Pas Travailler

Je Ne Veux Pas Travailler

Το Σαββατοκύριακο όσο γεμάτο κι αν είναι δεν είναι ποτέ αρκετό και έτσι πολύ συχνά τη Δευτέρα το πρωί σιγοτραγουδάμε στο ρυθμό του κομματιού "Sympatique" των Pink Martini..

Περισσότερα...
22.12.2013

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα - Της τελευταίας στιγμής

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα - Της τελευταίας στιγμής

Μπορεί να έμειναν λίγες μόλις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και να μην έχετε στολίσει είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων για να ετοιμάσετε ολόκληρο δέντρο είτε γιατί απλώς βαριέστε. Όπως και να έχει σας έχουμε δύο προτάσεις, πολύ απλές, πολύ εύκολες, πολύ γρήγορες, πολύ οικονομικές για να στολίσετε και εσείς το σπίτι σας έστω και την τελευταία στιγμή.

Περισσότερα...
21.11.2013

To ριζότο της αναμονής

To ριζότο της αναμονής

Μια δημιουργική παραλλαγή της εξαιρετικής συνταγής της αγαπημένης μου φίλης, που μεταξύ άλλων ακούει και στο ψευδώνυμο "Dear".

Περισσότερα...
30.10.2016

Αυγοφέτες της γιαγιάς

Αυγοφέτες της γιαγιάς

Αυτή τη φορά όχι με την κλασική συνταγή της γιαγιάς, που λέει "Τι να βάζει άραγε η γιαγιά, ας βάλω κι εγώ" αλλά με την επίσημη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Περισσότερα...
19.06.2013
DIY Kεφαλάρι

Μια ωραία πρόταση για δημιουργικούς πειραματισμούς!

Περισσότερα...
30.06.2013
Το μακρύ μακό φόρεμα

Τα μάξι μακό φορέματα με ρίγες κυκλοφόρησαν έντοντα πέρυσι, μου άρεσαν πολύ και εξακολουθούν να μου αρέσουν πολύ και φέτος!

Τα βρίσκω τρομερά άνετα, δροσερά, κομψά και casual ταυτόχρονα.

Περισσότερα...
30.01.2013

Μαρίζα Ρίζου - Γλυκό Πρωί

Μαρίζα Ρίζου - Γλυκό Πρωί

Ο πιο γλυκός τρόπος να ξεκινήσουμε την ημέρα μας..

Περισσότερα...
10.05.2013

Η φακή αλλιώς..

Η φακή αλλιώς..

Όσο ο καιρός μας το επιτρέπει ακόμη, μια και η θερμοκρασία έπεσε λιγάκι αυτές τις μέρες, και στο πλαίσιο της αποτοξίνωσης από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος των τελευταίων ημερών, τι λέτε να μαγειρέψουμε ένα από τα αγαπημένα μας όσπρια;

Περισσότερα...
29.10.2013

Περπατώντας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο (Ι)

Περπατώντας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο (Ι)

Ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε παρέα σε ένα μέρος μαγικό κι ονειρεμένο, μακρινό, πολύ μακρινό... να περάσουμε τον Ατλαντικό και να φτάσουμε σχεδόν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αγαπημένος φίλος βρέθηκε στο ξακουστό Σαν Φρανσίσκο, συνδύασε δουλειά με βόλτες στην πόλη και με μεγάλη (δική μας) χαρά επέλεξε να μοιραστεί μερικές φωτογραφίες μαζί μας.

Περισσότερα...