Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ιδέες για food styling

Ιδέες για food styling που μου δίνουν έξτρα κίνητρο για να οργανώνω μαζώξεις φίλων στο σπίτι.

Γιατί να περιοριζόμαστε στα τετριμμένα; Σερβίτσια, πιατέλες, μπολ και άλλα καθημερινά ή επίσημα μα εντελώς συνηθισμένα; Η έμπνευση έρχεται από μερικές φωτογραφίες που κάνουν τις λιχουδιές μας να δείχνουν ακόμα πιο λαχταριστές και πολύ πολύ όμορφες!

Πατάτες σαν τηγανιτές μαγειρεμένες στον φούρνο (δείτε τη συνταγή εδώ). Τις ξέρουμε, τις αγαπάμε, τις προτιμάμε πολύ συχνά, γιατί να μην τις σερβίρουμε με έναν διαφορετικό τρόπο;

food styling1
Φωτογραφία: Pinterest

food styling2
Φωτογραφία: Pinterest

food styling3
Φωτογραφία: Pinterest

food styling4
Φωτογραφία: Pinterest

Για τα κέικ τι να πούμε; Θα μπορούσα να ζω με κέικ! Οι συνταγές μας είναι πολλές, τις βρίσκετε εδώ, και φυσικά υπάρχουν τόσες πολλές ακόμα που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας με ένα μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ωστόσο, γιατί να σερβίρουμε το κέικ σε πιατέλα; Γιατί να μην "παίξουμε" σε άλλο ταμπλό... ή μήπως πλατό ή ακόμα και σε ένα ξύλο κοπής;

food styling5
Φωτογραφία: Pinterest

Burger, σάντουιτς και πίτσα στη λαδόκολλα; Γιατί όχι; Γιατί να μην αφήσουμε τις πιατέλες στην ησυχία τους; Τώρα θα μου πείτε ότι τις έχουμε δώρο από τον γάμο και κάποτε πρέπει να τις χρησιμοποιούμε αλλά ας κάνουμε και μια ανατροπή στο τραπέζι μας. Ξύλινα πλατό με στρωμένη λαδόκολλα και ας είναι και τσαλακωμένη.

food styling6
Φωτογραφία: Pinterest

food styling6a
Φωτογραφία: Pinterest

food styling6b
Φωτογραφία: Pinterest

food styling6c
Φωτογραφία: Pinterest

Παγωτάκι σε φόρμα για κέικ; Το έχετε ξαναδεί; Σίγουρα θα πρωτοτυπήσουμε αν σερβίρουμε το παγωτό με αυτόν τον τρόπο. Φυσικά, δεν ξεχνάμε το χαρτί ψησίματος ανάμεσα στην φόρμα και το παγωτό.

food styling7
Φωτογραφία: Pinterest

Φυσικοί χυμοί και smoothies σε μπουκάλια και βαζάκια. Τους αγαπάμε, τους προτιμάμε... και εδώ θα βρείτε συνταγές για smoothies και φρεσκοστυμμένους χυμούς. Αλλά και πάλι.. Τι να τους κάνουμε τους δίσκους; Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να τα σερβίρουμε.

food styling10
Φωτογραφία: Pinterest

food styling11
Φωτογραφία: Pinterest

Μπισκότα και κουλουράκια σε γάζα και λινάτσα;

food styling12
Φωτογραφία: Pinterest

Και οι πετσέτες κάτω από τα πιάτα παίζουν πολύ! Δίνουν χρώμα και στιλ στο σερβίρισμα. Γιατί να τις χρησιμοποιούμε μόνο για να σκουπίζουμε τα χέρια μας ή τα πιάτα; Και φυσικά δε χρειάζεται να τις στρώνουμε εντελώς. Μισοδιπλωμένες, επιμελώς ατημέλητες κάτω από τα πιάτα, μπορούν να αλλάξουν την όψη του τραπεζιού.

food styling8a
Φωτογραφία: Pinterest

food styling9
Φωτογραφία: Pinterest

food styling9a
Φωτογραφία: Pinterest

Κερασάκια και άλλα φρούτα εποχής στο καλάθι. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τα μπολ γυάλινα ή πλαστικά.

food styling13
Φωτογραφία: Pinterest

Όσο κι αν ψάχνουμε, μπορούμε να βρίσκουμε ιδέες και προτάσεις για πρωτότυπο food styling.

Σημασία έχει να μη βαριόμαστε να επιμελούμαστε το στιλ στο φαγητό μας, όχι μόνο όταν έχουμε φίλους στο σπίτι αλλά και όταν είμαστε μόνοι. Συχνά μας τρώει το άγχος και θέλουμε να τα κάνουμε όλα γρήγορα, να μαγειρέψουμε κάτι γρήγορο, να φάμε στα γρήγορα, να δούμε και τηλεόραση παράλληλα ή να διαβάσουμε τα νέα στον υπολογιστή... Σίγουρα είναι πολλές φορές αναγκαίο και αυτό το "γρήγορο" αλλά είναι και συνήθεια. Και για μένα, που το κάνω τελευταία πολλές φορές, είναι κακή συνήθεια. Δεν απολαμβάνω το φαγητό, τη στιγμή, την παρέα όσο θα μπορούσα.

Επίσης, σημασία δεν έχει να είναι όλα τέλεια. Τέλεια κομμένη και στρωμένη η λαδόκολλα, τέλεια σιδερωμένη και στρωμένη η πετσέτα κάτω από το πιάτο, τέλεια κομμένο το ψωμί ή ολοστρόγγυλο το μπιφτέκι στο burger και πάει λέγοντας. Πιο πιθανό είναι να ακουμπήσουμε τυχαία μια πετσέτα στο τραπέζι και από πάνω να αφήσουμε ένα πιάτο και να δείχνει όμορφο, παρά να αφιερώσουμε χρόνο για το πώς θα τοποθετήσουμε την πετσέτα ή το φαγητό στο πιάτο.

Γι' αυτό δεν έχουμε παρά να είμαστε ανοιχτοί στο διαφορετικό και να τολμάμε!

Κύρια Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
27.07.2013

Και η μάχη με τα βότσαλα συνεχίζετα​ι

Και η μάχη με τα βότσαλα συνεχίζετα​ι

Όλο και πιο συχνά βλέπεις μικρούς και μεγάλους να ψάχνουν κάτι στην παραλία. Και συνήθως αυτό το κάτι είναι βότσαλα ή κοχύλια. Ψάχνουν τα πιο όμορφα βότσαλα, λευκά ή χρωματιστά για να διακοσμήσουν το χώρο τους, να παίξουν, να κατασκευάσουν χειροποίητα έργα.

Περισσότερα...
08.12.2013
Συννεφιασμένη Κυριακή

Άλλη μια κρύα, παγωμένη για να ακριβολογούμε, μέρα ξημέρωσε! Και μια που είναι Κυριακή έχουμε την τέλεια αφορμή να διαλέξουμε έναν κοντινό προορισμό, να βρούμε ένα μικρό καταφύγιο μέσα στη φύση, έναν ξενώνα, ένα σαλέ, ένα πετρόχτιστο ξενοδοχείο, να πάρουμε τους φίλους μας και να πάμε να περάσουμε τη μέρα μας εκεί, πίνοντας καφεδάκι, διαβάζοντας εφημερίδες, συζητώντας, παίζοντας επιτραπέζια.

Περισσότερα...
19.08.2013
Το όνειρο

Υπάρχει ζωή χωρίς όνειρα;

Περισσότερα...
16.11.2015
Sam Smith - Writing's On The Wall (from Spectre)

Άλλο ένα κομμάτι που κέρδισε την προσοχή μας από την πρώτη φορά που το ακούσαμε. Και λογικά θα το έχετε ακούσει κι εσείς ή θα έχετε έστω ακούσει ότι είναι το μουσικό θέμα της τελευταίας ταινίας του πράκτορα 007.

Περισσότερα...
17.02.2013

Ξύλινες σκάλες στο στολισμό του γάμου

Ξύλινες σκάλες στο στολισμό του γάμου

Τις νέες χρήσεις μιας παλιάς ξύλινης σκάλας στη διακόσμηση του σπιτιού τις είδαμε πριν λίγες εβδομάδες. Οι εναλλακτικοί τρόποι χρήσης μιας σκάλας, όμως, δεν περιορίζονται μόνο εντός σπιτιού. Ακόμα και ο στολισμός του γάμου μπορεί να βασιστεί σε μια - δυο παλιές ξύλινες σκάλες. 

Περισσότερα...
21.01.2015

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Eσείς πόσες αγκαλιές χαρίσατε σήμερα;

Περισσότερα...
19.05.2013

Πολύχρωμη Ομελέτα

Πολύχρωμη Ομελέτα

Κυριακή σήμερα, η μέρα είναι μπροστά μας και τι καλύτερο να την ξεκινήσουμε πολύχρωμα! Τι λέτε λοιπόν για μια ομελέτα που θα μας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα;

Περισσότερα...
09.03.2015

Μάρτης είναι... πότε κλαίει, πότε γελάει

Μάρτης είναι... πότε κλαίει, πότε γελάει

Οι προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. για το περασμένο σαββατοκύριακο, που έλεγαν χιόνια στα ορεινά, βγήκαν αληθινές. Φωτογραφίες με μαρτιάτικο χιόνι έφτασαν στο inbox μας!

Περισσότερα...
19.09.2014

Στον ρυθμό της Lady Gaga

Στον ρυθμό της Lady Gaga

Είτε σου αρέσει είτε όχι, οφείλεις να παραδεχτείς ότι είναι μια και μοναδική.

Και μια και τυχαίνει να εμφανίζεται σήμερα στη «γειτονιά» μας, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι και να μην παρευρεθούμε.

Περισσότερα...
13.09.2013
Τα ΒορΟινά και πάλι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης !

Θυμάστε τα ΒορΟινά; Πέρυσι ήμασταν εκεί τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα και οι εντυπώσεις μας ήταν ιδιαίτερα θετικές! Φέτος έρχονται και πάλι αύριο, 14 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
21.05.2013
Τι να φορέσω σήμερα;

Η σημερινή μας στιλιστική πρόταση δίνει απάντηση στο καθημερινό "τι να φορέσω" ερώτημα που με τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχει αρχίσει να μας βασανίζει σε ρυθμούς καλοκαιριού...

Περισσότερα...
17.02.2013

Γιώργος Ρους - Λένε

Γιώργος Ρους - Λένε

Αν και σήμερα μάλλον θα ταίριαζε περισσότερο το "Ένα χειμωνιάτικο πρωί" από την εξαιρετική φωνή της Ελένης Βιτάλη, εμείς ας αψηφήσουμε τον καιρό και ας απολαύσουμε ένα χρωματιστό πρωινό, ακούγοντας την ιδιαίτερη φωνή του Γιώργου Ρους να μας τραγουδάει ένα κομμάτι που αγαπήσαμε πολύ και έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε.

Περισσότερα...
15.03.2013
Μας αρέσει!

Μας αρέσει... το πώς μας βρίσκετε. Μας αρέσει το τι ψάχνετε όταν καταλήγετε στο maresei. Και μας αρέσει γιατί μας βρίσκετε ψάχνοντας πράγματα που - τι άλλο; - μας αρέσουν! Μας θυμίζουν πόσο ωραία είναι η ζωή αρκεί να μπορούμε να το δούμε, πόσο μαγικές είναι οι μικρές καθημερινές απολαύσεις της, πόσο δημιουργικές οι μικρές καθημερινές έγνοιες της. Ιδού μερικά παραδείγματα αναζήτησης που οδηγούν σε μας...

Περισσότερα...
23.11.2014

Νηστίσιμα τζιντζερομπισκοτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης και μέλι

Νηστίσιμα τζιντζερομπισκοτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης και μέλι

Είναι χειροποίητα, νηστίσιμα, φτιαγμένα με αλεύρι ολικής άλεσης, καστανή ζάχαρη και μέλι και μπορούν να συνοδεύσουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι.

Είναι η πρώτη μου δημιουργία στην κουζίνα στο πλαίσιο των γιορτών που πλησιάζουν. Ήταν και ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το τζίντζερ που είχα πάρει εδώ και καιρό και περίμενε να δώσω νόημα στην ύπαρξή του στο ντουλάπι μου.

Περισσότερα...
13.10.2012

Brenda Boykin - Love is in town

Brenda Boykin - Love is in town

Για να ξεκινήσει με jazz διάθεση το Σάββατο.. Μα πόσο ωραίο κομμάτι!

Περισσότερα...
31.12.2016

Από την περσινή επίσκεψη του Άγιου Βασίλη

Από την περσινή επίσκεψη του Άγιου Βασίλη

Ο Άγιος Βασίλης πέρυσι ήρθε στο σπίτι μας και μάλιστα μας έφερε δύο δώρα, ένα για τον Φίλιππο, ένα για τη μπεμπούλα που εκείνη την περίοδο ακόμα την περιμέναμε. Φέτος λέτε να μας επισκεφθεί; Και πόσα να μας φέρει; ;)

Περισσότερα...
23.11.2015

Χειροποίητα σαπούνια: Δημιουργίες για μικρούς και μεγάλους

Χειροποίητα σαπούνια: Δημιουργίες για μικρούς και μεγάλους

Όταν το παιδί μεγαλώνει βαριέται – και συ μαζί του, μπορεί και περισσότερο εσύ- τις χαρτοκοπτικές και τις μωρουδίστικες ζωγραφικές. Ως απεγνωσμένη μητέρα ψάχνεις ... ας είναι καλά το internet. Βρίσκεις λοιπόν άπειρες, αμέτρητες, μυριάδες δραστηριότητες. Επιλέγεις διάφορες και ξεκινάς με μία που εμπεριέχει και οικολογική πλευρά. Σαπούνι! Σπιτικό σαπούνι.

Περισσότερα...
22.11.2012
Δυναμωτικό Πρωινό

Ωραία ιδέα για δυναμωτικό πρωινό! Βρώμη, ψητά μήλα & γιαούρτι.

Περισσότερα...
24.11.2012
Αγαπημένη συνήθεια

Πρωινό Σαββάτου: Συνάντηση με φίλους για βόλτα, καφεδάκι και κουβεντούλα!

08.09.2015

Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2015 - Χ.Κ. Βασιλίτσας

Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2015 - Χ.Κ. Βασιλίτσας

Πέρυσι είχαμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να βρεθούμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα downhill στη Βασιλίτσα Γρεβενών, όπου οι αθλητές μας πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα και αφορμή για πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Αυτό το τελευταίο έγινε η αιτία να γνωρίσουμε (αν και η αλήθεια είναι ότι αυτός μας γνώρισε) έναν εκ των διοργανωτών του αγώνα σε μια επόμενη επίσκεψη μας στο χιονοδρομικό κέντρο. Και κουβέντα στην κουβέντα μας έπεισε - δε δυσκολεύτηκε και πολύ - να παρευρεθούμε και στο φετινό αγώνα για νέες φωτογραφίες.

Περισσότερα...
14.02.2014

Ας φανταστούμε...

Ας φανταστούμε...

Διπλή χαρά στο σπίτι μας σήμερα! Και όταν λέμε σπίτι εννοούμε το αγαπημένο μας στέκι, εδώ στο maresei! Οι λόγοι της χαράς μας είναι αφενός το ότι έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε άλλο ένα άρθρο της αγαπημένης μας φίλης Σίσσυς Κ. και αφετέρου ότι εδώ και λίγες μέρες είναι στον αέρα η ιστοσελίδα της. Η Ώρα του Παιδιού είναι ένα site αφιερωμένο στα παιδιά!

Aς γίνουμε λοιπόν για λίγο πάλι παιδιά, αφήνοντας τη Σίσσυ να μας μεταφέρει στον κόσμο του Ευγένιου Τριβιζά.

Περισσότερα...
17.08.2013

Στη Χίο.. λίγο πριν την αυγή

Στη Χίο.. λίγο πριν την αυγή

Η ανταπόκριση από το νησί της Χίου, που επιλέξαμε για τις φετινές καλοκαιρινές μας διακοπές, ξεκινά με εικόνες από το ξημέρωμα στο λιμάνι της πόλης της Χίου ή αλλιώς της Χώρας.

Περισσότερα...
29.09.2014

Λιναρόσπορος: ένα σπουδαίο αντιοξειδωτικό με πλούσια ιστορία

Λιναρόσπορος: ένα σπουδαίο αντιοξειδωτικό με πλούσια ιστορία

Για τον λιναρόσπορο πρωτοάκουσα μερικά χρόνια πριν, όταν σε μια παρέα που βρέθηκα τον εξυμνούσαν. "Είναι πολύ ωφέλιμος, έχει καλά λιπαρά, είναι τρομερό αντιοξειδωτικό" και άλλα πολλά. Τα κράτησα όλα αυτά στο μυαλό μου και την επόμενη φορά που βρέθηκα σε κατάστημα με βιολογικά είδη και διάφορους καρπούς φρόντισα να προμηθευτώ ένα σακουλάκι. Το ένα σακουλάκι διαδέχτηκε το άλλο και πλέον, ο λιναρόσπορος δε λείπει σχεδόν ποτέ από το ντουλάπι και από το πρωινό μου. 

Επειδή όμως είναι καλό να ξέρουμε περισσότερα για ό,τι τρώμε, μοιράζομαι μαζί σας μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που συνάντησα στο health4you.gr, σχετικά με την ιστορία και τη θρεπτική αξία του συγκεκριμένου καρπού.

Περισσότερα...
21.04.2014

Lana Del Rey - West Coast

Lana Del Rey - West Coast

Πώς σας φαίνεται το νέο τραγούδι της Lana Del Rey;

Περισσότερα...