Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Προτάσεις για δώρα: Γιορτινά καλάθια

Μια πολύ ωραία ιδέα για δώρο στις μέρες των γιορτών και όχι μόνο είναι τα καλάθια με διάφορα τοπικά προϊόντα, βότανα, μέλι και άλλα είδη. Φέτος είχα την τύχη να παραλάβω δύο τέτοια καλάθια και πολύ το χάρηκα!

Τι μπορούμε να βάλουμε σε ένα γιορτινό καλάθι για να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό δώρο; Σε γενικές γραμμές καλό είναι να σκεφτούμε σε ποιον απευθύνεται και να λάβουμε υπόψη διάφορες παραμέτρους όπως για παράδειγμα την ηλικία των παραληπτών, τον τρόπο ζωής τους, τις διατροφικές τους συνήθειες, το αν έχουν μικρά παιδιά. Έτσι, αν για παράδειγμα το καλάθι μπορεί να περιέχει:

1. Βαζάκια ή σακουλάκια με βότανα, μέλι ή μαρμελάδες, ακόμα καλύτερα αν είναι σπιτικές, τραχανά, χυλοπίτες, αποξηραμένα φρούρα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, ειδικά αν είναι μπαχαρικά συνδυασμένα με το χειμώνα, όπως η κανέλα ή το τζίντζερ ή λίγο πιο ιδιαίτερα υλικά όπως ο κουρκουμάς ή ο κρόκος Κοζάνης

2. Μπουκάλια με κρασί και διάφορα είδη κράκερ ή παξιμαδιών, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το κρασί σε ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά

3. Σπιτικά λικέρ ή γλυκά κουταλιού

4. Μια πιο ιδιαίτερη μουστάρδα ή ένα μπουκάλι ξύδι, για παράδειγμα βαλσάμικο με μέλι ή ακόμα και το λιγότέρο δημοφιλές οξύμελι που κάνει θαύματα όταν προστίθεται σε σαλάτες και φαγητά

5. Μπισκοτάκια, χειροποίητες σοκολάτες ή άλλες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές

6. Ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι ή ένα γούρι ή ακόμα και μερικά αληθινά ρόδια

Εννοείται πως η λίστα δεν τελειώνει τόσο εύκολα. Με μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα με παραδοσιακά είδη ή σε ένα παντοπωλείο, μπορούν να μας έρθουν πολλές ακόμα ιδέες. Εκτός όμως από τη συγκέντρωση των προϊόντων μας, καλό θα ήταν να στολίσουμε και λίγο τα σακουλάκια ή τα βαζάκια με μια - δυο κορδέλες και να γράψουμε μια κάρτα με ευχές για ένα ακόμα πιο προσωπικό αποτέλεσμα.

christmas-gifts-6

christmas-gifts-15

christmas-gifts-20

Φυσικά αντί για καλάθι θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο κουτί που ανάλογα με το μέγεθός του μπορεί να περιέχει από μπισκοτάκια ή σοκολατάκια μέχρι οτιδήποτε από την παταπάνω λίστα.

christmas-gifts-44

Να πούμε εδώ βέβαια ότι το τι θα περιέχει το καλάθι εξαρτάται και από το δικό μας προϋπολογισμό. Πάντως είναι δυνατό να γεμίσουμε ένα καλάθι με πολλών ειδών καλούδια χωρίς να κάνουμε μεγάλα έξοδα αν επιλέξουμε περισσότερα βότανα και σπιτικά παρασκευάσματα. Μια επίσκεψη στην κοντινή λαϊκή αγορά σίγουρα θα μας δώσει αρκετές ιδέες και τη δυνατοτητα να αγοράσουμε πχ. ρίγανη, τσάι του βουνού, φασκόμηλο, δενδρολίβανο και άλλα μυρωδικά σε πολύ καλές τιμές. Και έτσι μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας καλάθι αρωματικών ή μπαχαρικών ή βοτάνων και να το χαρίσουμε σε έναν αγαπημένο φίλο. Επίσης, θα μπορούσαμε να κάνουμε τον κόπο να γράψουμε πάνω σε κάθε σακουλάκι με κάποιο βότανο πώς χρησιμοποιείται, ποια είναι τα οφέλη του, με ποιες τροφές ταιριάζει κ.λπ. Νομίζω πως δε θα υπήρχε παραλήπτης που δε θα χαιρόταν ένα τέτοιο δώρο!  

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
12.10.2013
Στα χρώματα του φθινοπώρου

Και μια που μιλήσαμε για τη φθινοπωρινή ποδηλατοβόλτα στην εξοχή, ας δούμε και μια άκρως φθινοπωρινή στιλιστική πρόταση για τις βόλτες με το ποδήλατο μέσα στην πόλη.

Περισσότερα...
10.05.2017

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 2η στάση: Πόρος

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 2η στάση: Πόρος

Με τον ήλιο να χάνεται πίσω από το Αγκίστρι και νωπές τις τελευταίες εικόνες από την Αίγινα, πάμε για Πόρο με μια σύντομη στάση στα Μέθανα. Έχει ήδη πέσει για τα καλά η νύχτα όταν φτάνουμε στον Πόρο και κατευθυνόμαστε απευθείας στο ξενοδοχείο, το οποίο φροντίσαμε και κλείσαμε πριν την έναρξη του ταξιδιού για δυο νύχτες. Αρκετά κουρασμένοι γιατί εκτός από την κούραση της ημέρας περπατήσαμε και κανένα χιλιόμετρο σέρνοντας τις αποσκευές, φτάνουμε στο δωμάτιο που ευτυχώς μας γεμίζει ικανοποίηση. Η καταπόνηση και η πείνα μας οδηγούν για φαγητό δίπλα στο ξενοδοχείο. Λίγο αργότερα αν και έχουμε αρκετές απορίες για το τι βλέπουμε τριγύρω, πώς είναι η χώρα του νησιού, τι είναι όλα αυτά τα φώτα κ.λπ., ο Μορφέας μας παρασύρει σχετικά εύκολα σε βαθύ ύπνο.

Περισσότερα...
29.01.2013

Να μ' αγαπάς

Να μ' αγαπάς

Τρεις φωνές σε ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι.

Περισσότερα...
29.11.2012
Κρυμμένοι θησαυροί...

Ελεύθερη μετάφραση: Ιδιαίτερα πράγματα υπάρχουν ακόμα και στις πιο απλές καθημερινές μας στιγμές. Κρυμμένοι θησαυροί μπορεί να βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον μας.

Περισσότερα...
15.09.2013

Nouvelle Vague - Dancing with myself

Nouvelle Vague - Dancing with myself

Ας ακούσουμε παρέα τη Melanie Pain να μας τραγουδάει "Dancing with myself". Την Παρασκευή που μας πέρασε βέβαια, χορέψαμε όλοι μαζί με την Παριζιάνικη μπάντα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα...
07.01.2014

Τι να φορέσω;

Τι να φορέσω;

Το μαύρο χρώμα είναι πάντα μια καλή βάση για οποιαδήποτε εμφάνισή μας. Κάθε φορά λοιπόν που αναρωτιόμαστε τι να φορέσουμε, η πιο ασφαλής επιλογή είναι τα αγαπημένα μας μαύρα βασικά κομμάτια, που δεν είναι άλλα από το μαύρο παντελόνι και το μαύρο πουλόβερ.

Περισσότερα...
27.10.2014

Η βάπτιση της Μαργαρίτας

Η βάπτιση της Μαργαρίτας

Όπως σας εκμυστηρευτήκαμε πρόσφατα, κάπως έτσι άρχισαν όλα. 

Περισσότερα...
19.01.2015
Sia - Chandelier

Μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον αυτό ήταν το αγαπημένο κομμάτι της μικρής μου φίλης, που ακούει στο όνομα Μελίνα. Το άκουσα νωρίτερα, τη σκέφτηκα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Ανεβάστε την ένταση, πατήστε play και...1,2,3...αφεθείτε στον ρυθμό του. Προσοχή όμως, γιατί είναι εθιστικό ;-)

Περισσότερα...
12.12.2012
Μικρές αλλαγές για μεγαλύτερες χαρές

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη και εξαιρετικά οικονομική ιδέα για ανανέωση σε κάποια γωνιά του σπιτού.

Περισσότερα...
20.03.2016

Domino με ζωάκια για μικρά παιδιά

Domino με ζωάκια για μικρά παιδιά

Άλλο ένα παιχνίδι που προσφέρεται τόσο για καλοπέραση μικρών μεγάλων όσο και για μεταφορά.

Το γνωστό σε όλους μας domino που δέχθηκε ο Φίλιππος ως δώρο στα γενέθλιά του από μια έμπειρη μαμά, προσαρμοσμένο στην ηλικία του! Domino με ζωάκια!

Περισσότερα...
22.08.2016

DesignIsThis και Νέος Διαγωνισμός για τα πιο πρωτότυπα σκουλαρίκια (ΕΛΗΞΕ)

DesignIsThis και Νέος Διαγωνισμός για τα πιο πρωτότυπα σκουλαρίκια (ΕΛΗΞΕ)

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του κι εγώ είμαι πάλι εδώ... Λίγο μακριά από τη βάση μου ακόμα αλλά κοντά σε εσάς! Κι έχω να σας πω πολλά. Ξεκινάω ευθύς αμέσως με μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη.

Περισσότερα...
18.07.2016

Ο τοίχος μου!

Ο τοίχος μου!

Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη και δουλειά σημαίνει δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις. Μοναξιά, ζέστη, φωτογραφίες σε όλα τα social media με ζευγαράκια να λιάζονται (ναι! ζηλεύω!), ελάχιστες εξορμήσεις στη θάλασσα, ελάχιστες έξοδοι, μακριά από την οικογένεια. Για άλλους μπορεί να ήταν ευκαιρία για ξεφάντωμα, εμένα διάφοροι παράμετροι δε μου το επιτρέπουν στον βαθμό που θα ήθελα. Στην προσπάθειά μου, λοιπόν, να γεμίσω τον χρόνο μου, πέρα από αγγλικά και λογοτεχνικά βιβλία που διαβάζω, ασχολούμαι και με τη νέα διακόσμηση του σπιτιού μου.

Μη σκέφτεστε έπιπλα, διακοσμήσεις, μετακομίσεις! No money, no honey!

Περισσότερα...
15.11.2017

Απολογισμός του περσινού μας advent calendar

Απολογισμός του περσινού μας advent calendar

Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που στο σπίτι μας μπήκε Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης για τα Χριστούγεννα. Δωράκια, πραγματάκια που αγοράσαμε και άλλα που είχαμε, απαραίτητα για κατασκευές και δραστηριότητες μπήκαν σε χαρτοσακουλάκια ή τυλίχτηκαν όμορφα και όλα μαζί κρεμάστηκαν στο γιορτινό μας ημερολόγιο.

Περισσότερα...
15.06.2013

Florence & The Machine - Postcards From Italy

Florence & The Machine - Postcards From Italy

Άλλο ένα αγαπημένο κομμάτι από την Florence Welch και την παρέα της.

Περισσότερα...
15.09.2014

Η βάπτιση του Αχιλλέα

Η βάπτιση του Αχιλλέα

Αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαφτίσεων για την παρέα του maresei. Μετά από αρκετά χρόνια όπου επικρατούσαν οι γάμοι, φέτος έχουμε κυρίως βαφτίσεις για να μας θυμίζουν πως μεγαλώνουμε και ... νοικοκυρευόμαστε. Εμείς και οι φίλοι μας! Αποκτούμε παιδιά ή γινόμαστε πνευματικοί γονείς ή και τα δύο. Σημασία έχει πως μεγαλώνοντας, προσπαθούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και (στον ολοένα και λιγότερο ελεύθερο χρόνο μας) να καταπιανόμαστε με όσα μας αρέσουν.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, καταπιαστήκαμε με τις βαφτίσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν η βάφτιση του Αχιλλέα που απέκτησε και επίσημα το όνομά του στις 13 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της βάφτισης ήταν ασορτί με την εποχή: έναρξη νέας σχολικής χρονιάς, βιβλία, βιβλιοθήκες, χάρακες, μολύβια, κασετίνες. Από όλα είχε η βάφτιση σε υπέροχα φωτεινά χρώματα.

Περισσότερα...
13.02.2013

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Μια που σήμερα μιλάμε για χρώματα και αρώματα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι όμορφο να προσθέτουμε χρώμα στο σπίτι, στο μπαλκόνι και στις πόλεις, ιδιαίτερα όταν μπαίνει η άνοιξη, αλλά δεν είναι ωραίο να έχουμε χρώμα και στο πιάτο μας;

Περισσότερα...
02.04.2013

Cayetano - Fairy Tales

Cayetano - Fairy Tales

Μια και σήμερα τα παραμύθια έχουν την τιμητική τους, ας κλείσουμε την ημέρα μας μουσικά με τα παραμύθια του Cayetano.

Περισσότερα...
05.07.2013
The Babysitters Circus - Everything's Gonna Be Alright

Παρασκευή σήμερα και δε μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ένα χαρούμενο τραγούδι..

Περισσότερα...
02.08.2013

Bebel Gilberto - August Day Song

Bebel Gilberto - August Day Song

H πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου είναι εδώ και στο γενικότερο πνεύμα της χαλάρωσης και της ξενοιασιάς υποδεχόμαστε την αγαπημένη μέρα της εβδομάδας με lounge διάθεση.

Περισσότερα...
04.01.2014

Koop - Come to Me

Koop - Come to Me

Ωρα για μουσικό διάλειμμα με διάθεση για χορό!

Περισσότερα...
15.07.2013
Ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό με φράουλες

Καλημέρα και καλή εβδομάδα με ένα χρωματιστό και θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσουμε με ενέργεια το 2ο μισό του Ιουλίου!

Περισσότερα...
04.03.2013

Μαρίζα Ρίζου-Μια άλλη ευτυχία

Μαρίζα Ρίζου-Μια άλλη ευτυχία

Ένα μουσικό διάλειμμα με ένα ακόμη κομμάτι από τη Μαρίζα Ρίζου..

Περισσότερα...
08.04.2015

Για τον Αχιλλέα

Για τον Αχιλλέα

Λίγο μετά τη Μάγια, τη Μαργαρίτα και τον Φίλιππο, τη λαμπάδα του παρέλαβε και ο Αχιλλέας. Τελικά το project "φτιάχνουμε δικές μας λαμπάδες" έγινε ένα από τα αγαπημένα μας diy projects.

Περισσότερα...
04.11.2015

Ιδέες μαυροπίνακα για το παιδικό δωμάτιο

Ιδέες μαυροπίνακα για το παιδικό δωμάτιο

Λατρεύω κάθε αφορμή για δημιουργικές δράσεις, ειδικά για τα παιδιά και ακόμα περισσότερο μ' αρέσει όταν οι αφορμές δίνονται απλόχερα στα παιδιά, πχ. στα παιδικά τους δωμάτια. Γι αυτό και μ' αρέσουν πολύ οι μαυροπίνακες. Και το έχω ξαναπεί...

Περισσότερα...