Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Με ποδήλατο στη δουλειά

Στη δουλειά με το ποδήλατο! Μα πόσο ωραία είναι να βγαίνεις στην πρωινή δροσιά με το ποδήλατο! Να συναντάς και άλλους συναδέλφους και συμποδηλάτες, να ανταλλάσσεις χαμογελαστές καλημέρες, να νιώθεις πως συμμετέχεις και εσύ σε μια ολοένα και πιο δημοφιλή καμπάνια!

Λίγα λόγια για την καμπάνια:

Βασικός άξονας

1. Παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο
2. Προβάλλει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες
3. Προβάλλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο

Πώς λειτουργεί;

Η καμπάνια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εμπνεύσει εργαζόμενους να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο. Δημιουργεί ποδηλατική κουλτούρα στους χώρους εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους έμπειρους ποδηλάτες να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους συνεργάτες τους.

Σε ατομικό επίπεδο, κάθε ποδηλάτης που συμμετέχει καταγράφει τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που κάνει για ένα μήνα προς και από τη δουλειά στην ιστοσελίδα της καμπάνιας.

Η καμπάνια λειτουργεί καλύτερα σαν ομαδική προσπάθεια. Όποιος οργανώσει μια ομάδα, παρακινεί τους συνεργάτες του να συμμετέχουν. Όποιος οργανώσει τη συμμετοχή του εργοδότη του, διαφημίζει την καμπάνια σε όλους τους συναδέλφους του.

Οι ομάδες αποτελούνται από 1-4 ποδηλάτες και ανήκουν προαιρετικά σε μια εταιρία/οργανισμό.

Η εγγραφή ποδηλατών, ομάδων, και οργανισμών γίνεται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της καμπάνιας. Τις καταχωρήσεις μπορείτε να τις κάνετε όποτε μπορείτε μέσα στο Μάιο.

Κάθε μέλος μιας ομάδας κάνει τις μετακινήσεις του ατομικά και καταχωρεί τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που έκανε. Αν θέλετε να κάνετε τη διαδρομή μαζί με άλλους, δεν σας εμποδίζει κανείς. Μάλιστα είναι καλή πρακτική κάποιος καινούργιος ποδηλάτης να κάνει τη διαδρομή μαζί με κάποιον έμπειρο.

Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των μελών της ομάδας προστίθενται στην ομάδα. Οι ομάδες συναγωνίζονται μεταξύ τους με κριτήριο τον συνολικό αριθμό διαδρομών της ομάδας.

Αν γεμίσει η ομάδα σας και έχετε και άλλους ποδηλάτες, φτιάξτε δεύτερη και τρίτη ομάδα. Ένας οργανισμός μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό ομάδων. Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των ομάδων κάθε οργανισμού προστίθενται στον οργανισμό και οι οργανισμοί συναγωνίζονται μεταξύ τους.

Κάθε ομάδα ή και κάθε μεμονωμένος ποδηλάτης μπορεί να ανήκει σε μια πόλη. Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των μελών της πόλης προστίθενται στην πόλη ώστε να δημιουργείται συναγωνισμός και μεταξύ των πόλεων. Τα στατιστικά των πόλεων κανονικοποιούνται αναλογικά με τον πληθυσμό τους, για να μπορούν οι μικρές πόλεις να συναγωνιστούν με μεγάλες πόλεις.

Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας και απανταχού ποδηλάτες, λάβετε μέρος!  

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
28.04.2014

Leon of Athens - Lifeline

Leon of Athens - Lifeline

Ώρα για μουσικό διάλειμμα!

Περισσότερα...
13.03.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Σμόλικα

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Σμόλικα

Αν σας άρεσε η ανάβαση στον Γράμο, μπορείτε να μας ακολουθήσετε ...πάμε για Σμόλικα, τον υπαρχηγό των ελληνικών βουνών. Ο Σμόλικας είναι από γεωγραφικής άποψης το φυσικό σύνορο Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου και μπορείς να τον προσεγγίσεις από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές διαδρομές.

Περισσότερα...
10.10.2013

Κάτι γλυκό και γρήγορα παρακαλώ!

Κάτι γλυκό και γρήγορα παρακαλώ!

Σας έπιασε υπογλυκαιμία και θέλετε ένα γλυκό άμεσα;

Και θέλετε να μην είναι πολύ βαρύ;

Περισσότερα...
25.08.2016

Η Γέφυρα των Μυστικών

Η Γέφυρα των Μυστικών

Φέτος στις διακοπές μπορεί να διάβασα μόνο τρία βιβλία αλλά πέτυχα διάνα στις επιλογές μου! Τρία βιβλία... ένα κι ένα!

Ομολογώ πως γενικά τρία βιβλία για μένα είναι λίγα, πολύ λίγα! Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, με τον Φίλιππο και την μπέμπα να κοιμούνται ελάιχστα μέσα στη μέρα, η εξοικονόμηση έστω και δέκα λεπτών δικών ΜΟΥ πριν παραδοθώ στην αγκαλιά του Μορφέα, ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση!

Περισσότερα...
07.01.2013

Προτάσεις στιλ για άνδρες

Προτάσεις στιλ για άνδρες

Επιστρέφοντας μετά από μερικές ημέρες άδειας στη δουλειά, νιώθουμε συχνά την ανάγκη για ανανέωση και ψάχνουμε τρόπους εκτόνωσης αυτής της ανάγκης μέσω της εμφάνισής μας. Ψάχνοντας για συνδυασμούς ρούχων για καθημερινές εμφανίσεις εντοπίσαμε μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές για άντρες, τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Περισσότερα...
07.10.2013
Paris Fashion Week SS 2014

Ποιος είπε ότι το πουλόβερ είναι κατάλληλο μόνο για τις καθημερινές μας εμφανίσεις; Η ανταπόκριση από την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι μας αποδεικνύει το αντίθετο.

Περισσότερα...
14.10.2012

Μια εικόνα...χίλιες σταγόνες

Μια εικόνα...χίλιες σταγόνες

Ένα από τα ωραιότερα μέρη στα οποία έχω βρεθεί ποτέ είναι ο καταρράκτης του Ρήνου κοντά στην πόλη Schaffhausen στη Βόρεια Ελβετία.

Περισσότερα...
29.10.2013

Περπατώντας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο (Ι)

Περπατώντας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο (Ι)

Ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε παρέα σε ένα μέρος μαγικό κι ονειρεμένο, μακρινό, πολύ μακρινό... να περάσουμε τον Ατλαντικό και να φτάσουμε σχεδόν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αγαπημένος φίλος βρέθηκε στο ξακουστό Σαν Φρανσίσκο, συνδύασε δουλειά με βόλτες στην πόλη και με μεγάλη (δική μας) χαρά επέλεξε να μοιραστεί μερικές φωτογραφίες μαζί μας.

Περισσότερα...
11.09.2013
Επιστροφή στο σχολείο

Back to school, back to reality!

Πολλές σκέψεις κι άλλες τόσες αναμνήσεις μου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτομαι αυτή την ημέρα.

Περισσότερα...
29.04.2015

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

Ναι, ήρθε το έναυσμα για την 1η μου απόπειρα στην αρθρογραφία. Και αν αρέσει στην ομάδα του maresei, θα είναι ο λόγος να φτάσουν όσα γράφω στην οθόνη σας :). Δεν είναι άλλο, παρά η επιθυμία μου να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με μια διαφορετική ταινία που έφτασε στα χέρια μου και με συγκίνησε απρόσμενα. Περισσότερο ντοκιμαντέρ θα τη χαρακτήριζα, αλλά σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ντοκιμαντέρ όχι εκπαιδευτικό, αλλά βιογραφικό. Και μόλις τώρα, που την είδα, ανακαλύπτω την ιστορία και τα διάφορα κινήματα γύρω από τη μορφή του ατόμου που αφορά.

Περισσότερα...
01.10.2012

Fun. - We are young

Fun. - We are young

'cause we are young!

Περισσότερα...
17.08.2013

Ανατολή στον Βροντάδο

Ανατολή στον Βροντάδο

Η πρώτη μας βόλτα στο νησί της Χίου συνεχίστηκε με κατεύθυνση τον γνωστό Βροντάδο.

Περισσότερα...
13.05.2014

Στολισμός γάμου για ρομαντικούς

Στολισμός γάμου για ρομαντικούς

Να και μερικές ιδέες γαμήλιου στολισμού για ρομαντικούς μελλόνυμφους:

Περισσότερα...
16.02.2015

Ιδέες, προτάσεις και τάσεις διακόσμησης

Ιδέες, προτάσεις και τάσεις διακόσμησης

Πόσο μ' αρέσει να χαζεύω σπίτια, ράφια, βιβλιοθήκες, συμβουλές οργάνωσης του σπιτιού... Όσες ώρες κι αν έχω στη διάθεσή μου, θα μπορούσα να τις τρώω ψάχνοντας νέες ιδέες και λύσεις διακόσμησης. Και κάθε τόσο, όταν ξεχωρίσω αυτές που μου αρέσουν περισσότερο και μπορώ να τις προσαρμόσω στο δικό μου χώρο και στα διαθέσιμα αντικείμενα, θέλω να μένω μόνη στο σπίτι και να πειραματίζομαι. Συνήθως κατεβάζω τα πάντα κάτω, αδειάζω ράφια, βιβλιοθήκες, μικροέπιπλα, τα πάντα... και αρχίζουν οι αναπροσαρμογές. Εξάλλου είμαι από αυτούς που βαριούνται εύκολα, πολύ εύκολα, θέλουν να ανανεώνεται ο χώρος τους και να φαίνεται η εποχή του χρόνου και μέσα στο σπίτι.

Περισσότερα...
25.04.2013
Jessie Ware - Wildest Moments

Σήμερα έχουμε διάθεση για άγριες στιγμές μέσα από ένα μαγικό μουσικό ταξίδι.

Περισσότερα...
04.01.2013
Cocktails and Dreams

Μπορεί να είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, αλλά ένα cocktail είναι πάντα μια ωραία επιλογή..

Περισσότερα...
27.12.2013

Φωτογραφική βόλτα στην Καστοριά - ΙΙ

Φωτογραφική βόλτα στην Καστοριά - ΙΙ

Η πόλη της Καστοριάς αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μας προορισμούς κάθε φορά που έχουμε ευκαιρία για εξορμήσεις. Είναι μια ιδιαίτερα γραφική πόλη, που διατηρεί το στοιχείο της παράδοσης έντονο και ξεχωρίζει για τα υπέροχα διατηρητέα κτίρια, τη λίμνη, τα σοκάκια της... Κάθε φορά που βρισκόμαστε εκεί, ανακαλύπτουμε πανέμορφες γωνιές και φυσικά δεν παραλείπουμε να περπατήσουμε πλάι στη λίμνη.

Περισσότερα...
07.07.2014
Never Give Up

Ένα μήνυμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ... Never Give Up! Μην τα παρατάτε! Ονειρευτείτε!

Περισσότερα...
28.02.2013
Nick Cave & The Bad Seeds - Into My Arms

Ένας καλλιτέχνης που δε χρειάζεται συστάσεις σε ένα εξαιρετικό τραγούδι, ιδανικό για να κλείσουμε τη βραδιά μας μελωδικά.

Περισσότερα...
05.02.2013
Χειροποίητος γιακάς

Ώρα για δημιουργική εκτόνωση με χειροποίητες κατασκευές... Τη ραπτική μπορεί να μην την κατέχουμε αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά και φυσικά ποτέ δε χάνουμε τη διάθεσή μας για δημιουργικούς πειραματισμούς.

Περισσότερα...
04.11.2015

Ιδέες μαυροπίνακα για το παιδικό δωμάτιο

Ιδέες μαυροπίνακα για το παιδικό δωμάτιο

Λατρεύω κάθε αφορμή για δημιουργικές δράσεις, ειδικά για τα παιδιά και ακόμα περισσότερο μ' αρέσει όταν οι αφορμές δίνονται απλόχερα στα παιδιά, πχ. στα παιδικά τους δωμάτια. Γι αυτό και μ' αρέσουν πολύ οι μαυροπίνακες. Και το έχω ξαναπεί...

Περισσότερα...
17.04.2014

Βαμμένα κόκκινα... αυγά

Βαμμένα κόκκινα... αυγά

Τα αυγουλάκια μας είναι έτοιμα και φέτος. Βαμμένα με κόκκινη μπογιά και κηρομπογιές. 

Περισσότερα...
17.05.2014

Simple Minds - Dancing Barefoot

Simple Minds - Dancing Barefoot

Ώρα να χορέψουμε ξυπόλητοι!

Περισσότερα...
06.09.2013

Καλλιτέχνης επί τω έργω

Καλλιτέχνης επί τω έργω

γιατί η διάθεση για δημιουργία δεν έχει ώρα.

Περισσότερα...