Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Let's do it Greece 2015: Η πρότασή μας για μια διαφορετική Κυριακή

Αυτή την Κυριακή, 26 Απριλίου, η μέρα μας μπορεί να ξεκινήσει νωρίς. Ένα δυναμωτικό πρωινό, ένα ευχάριστο τραγούδι, πρόχειρα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου και βουρ... βγαίνουμε από το σπιτι.

Πού πηγαίνουμε;

Σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας θα πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μια "let's do it" δράση. Με την καλύτερη δυνατή διάθεση και το πιο μεγάλο μας χαμόγελο, πάμε να συναντήσουμε τους υπόλοιπους εθελοντές στον τόπο συνάντησης - γύρω στις 8:30 - 9:30 είναι τα ραντεβού στις περισσότερες περιοχές - και όλοι μαζί θα γίνουμε μια  μεγάλη ομάδα εθελοντών που θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας, βάζοντας ένα λιθαράκι στη βελτίωση του αστικού και φυσικού μας περιβάλλοντος.

Όσοι δεν γνωρίζετε το κίνημα "Let's do it", μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ, εδώ και εδώ.

Όσοι πάλι το γνωρίζετε και δεν έχετε λάβει μέρος, αυτή την Κυριακή έχετε ακόμη μια ευκαιρία. Μην την αφήσετε να πάει χαμένη. Αν δε γνωρίζετε πού είναι η πιο κοντινή σας προγραμματισμένη δράση, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ και επειδή βλέπω ότι μάλλον δεν είναι απόλυτα επικαιροποιημένος ο κατάλογος, μπορείτε να μας ρωτήσετε και θα μάθουμε εμείς για σας!

Και φυσικά, όσοι είμαστε ενημερωμένοι σχετικά με το εν λόγω κίνημα και έχουμε συμμετάσχει στο παρελθόν, νομίζω πως δεν έχουμε λόγο να μη συμμετέχουμε και φέτος.

Και μερικές προσωπικές σκέψεις σε σχόλια που άκουσα τιον τελευταίο καιρό σχετικά με το ότι "Με μία μέρα δεν κάνουμε τίποτα, δεν αλλάζει κάτι, το κράτος πρέπει να μεριμνήσει κ.λπ., κ.λπ."

Συμφωνώ πως μία μέρα δε φτάνει. Εξάλλου, τη μία μέρα καθαρίζουμε, την επόμενη μέρα λερώνεται ο τόπος. Όμως όταν κάποιος καθαρίσει ένα πάρκο, ένα δρόμο, μια πλατεία, είναι σχεδόν αδύνατο να ρίξει κάποια στιγμή στη ζωή του σκουπίδι κάτω και είναι πολύ πιθανό να κάνει μια παρατήρηση σε κάποιον που θα δει να ρίχνει σκουπίδια εκτός κάδου, σε σχέση με κάποιον που ποτέ δεν έχει συμμετάσχει σε τέτοιες δράσεις και είναι πιο εύκολο να αδιαφορήσει μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση.

Επίσης δεν υπάρχει μικρό παιδί που θα συμμετέχει σε μια τέτοια δράση και δε θα χαρεί και δε θα εκτιμήσει το καθαρό περιβάλλον. Αυτά τα παιδιά, και το λέω από προσωπική πείρα με μικρά παιδιά του οικογενειακού μου κύκλου, δεν ξαναρίχνουν σκουπίδια κάτω και είναι αυτά που ίσως κάποια στιγμή φροντίσουν να έχουμε ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Με τέτοιες δράσεις, ακόμα και οι έφηβοι μπορούν να μάθουν πως η "μαγκιά" δεν είναι να ρίχνω το χαρτί της τσίχλας στο δρόμο ή να κολλάω την τσίχα κάτω από το θρανίο, αλλά η μαγκιά είναι να φροντίζω να είναι καθαρά το θρανίο μου, η τάξη μου, ο δρόμος μου, το παγκάκι που πάω και κάθομαι με τους φίλους μου. Όταν οι έφηβοι υιοθετήσουν αυτό τον τρόπο σκέψης, είναι αυξημένες οι πιθανότητες να μυήσουν και τους γονείς τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Γι αυτό και η μία μέρα δράσης είναι μεν συμβολική αλλά μπορεί να είναι καθοριστική και φυσικά μπορεί πάντα να λειτουργεί ως αφετηρία για τη συνάντηση - γνωριμία εθελοντών με κοινά ενδιαφέροντα και οράματα και την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων.

Μπορώ να γράφω για ώρες... αλλά προφανώς δεν έχει νόημα. Εύχομαι μόνο ο αριθμός των εθελοντών να ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε πανελλαδικό επίπεδο και ονειρεύομαι τη μέρα που δε θα χρειάζεται να λέω στον γιο μου να μην πιάνει τα σκουπίδια στον δρόμο, όχι γιατί θα έχει μεγαλώσει και θα καταλαβαίνει ότι δεν είναι παιχνίδια ή πέτρες αλλά γιατί πολύ απλά δε θα υπάρχουν σκουπίδια. Ουτοπικό; Σίγουρα. Αλλά πώς μπορεί να ζει κανείς χωρίς όνειρα;

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
12.09.2015

Ένα μπαρ στο μπαλκόνι

Ένα μπαρ στο μπαλκόνι

Τι  κι αν το μπαλκόνι σου είναι μικρό; Τι κι αν δεν έχει πολύ χώρο; Ιδέες υπάρχουν! Κι αυτή μου άρεσε πολύ!

Ένα μπαρ στο μπαλκόνι!

Αφού δε χωράει τραπέζι και καρέκλες και καναπέδες και χαλιά και όλα αυτά που βλέπουμε σε φωτογραφίες και ζηλεύουμε και νομίζουμε ότι όλα τα μπαλκόνια - εκτός από το δικό μας - μπορούν να γίνουν επίγειοι παράδεισοι... Ε λοιπόν, γιατί να μη δημιουργήσουμε ένα μπαρ στο μπαλκόνι;

Περισσότερα...
16.01.2013

Frank Sinatra - New York, New York

Frank Sinatra - New York, New York

Με αφορμή τη χθεσινή έκπληξη το μυαλό μας ακόμη ταξιδεύει στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται!

Περισσότερα...
04.04.2014

Οδοιπορικό: Συρράκο - Καλαρρύτες - Πράμαντα - Τζουμέρκα

Οδοιπορικό: Συρράκο - Καλαρρύτες - Πράμαντα - Τζουμέρκα

Μια κουραστική αλλά ιδιαίτερη εκδρομή στην περιοχή των Τζουμέρκων μπορεί να ξεκινά λίγο πριν ή λίγο μετά τα Ιωάννινα, αφήνοντας την Εγνατία οδό και βγαίνοντας στην έξοδο για Τζουμέρκα.

Περισσότερα...
18.09.2013
Γλυκό πρωινό με άρωμα φρούτων

Φρυγανιές, βούτυρο, μαρμελάδες κι ένα ποτήρι φρέσκο γάλα γιατί το πρωί χρειαζόμαστε ενέργεια.

Περισσότερα...
18.03.2013
Ανθισμένη καλημέρα

Μια ανθισμένη καλημέρα! Παρά την πτώση τη θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες, η άνοιξη είναι εδώ και η φύση μας το αποδεικνύει.. οι αμυγδαλιές άρχισαν να ανθίζουν!

Περισσότερα...
08.10.2012

Τυρόψωμο: Ευθύς αμέσως στην κουζίνα... για κολατσιό!

Τυρόψωμο: Ευθύς αμέσως στην κουζίνα... για κολατσιό!

Σπιτικά τυρόψωμα εύκολα, γρήγορα και νόστιμα, τραγανά απέξω, αφράτα από μέσα.

Περισσότερα...
09.09.2013

Μ' ένα φουλάρι στα μαλλιά

Μ' ένα φουλάρι στα μαλλιά

Τώρα που φθινοπωριάζει και τα φουλάρια θα ενταχθούν πάλι δυναμικά στις καθημερινές μας εμφανίσεις...

Περισσότερα...
25.01.2013

Δημιουργήστε με σπάγκο

Δημιουργήστε με σπάγκο

Πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με ένα κομμάτι σπάγκο; Πολλά! Φαντασία να υπάρχει...

Δείτε μερικές προτάσεις για να παίρνετε ιδέες.

Περισσότερα...
30.11.2012

2012 World Press Photos

2012 World Press Photos

Μπαίνοντας το καλοκαίρι στον κεντρικό σταθμό της Στουργκάρδης στη Γερμανία, με μεγάλη έκπληξη αντικρίσαμε μια έκθεση με τις καλύτερες φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο το 2011.

Περισσότερα...
03.05.2015

Mango Lassi

Mango Lassi

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, η θερμοκρασία έχει ανέβει, οι τάσεις φυγής έχουν ενισχυθεί...

Τι λέτε λοιπόν για ένα δροσερό, υγιεινό και έθνικ ρόφημα; Έτσι για να δώσουμε στον εαυτό μας άλλη μια αφορμή για ένα έστω γευστικό ταξίδι!

Περισσότερα...
31.05.2014
Τι να φορέσω;

Η πρόσκληση στη βάπτιση του γιου αγαπημένων φίλων, αποτέλεσε αφορμή για μια σύντομη αναζήτηση στο Pinterest. Στόχος μου να βρω απάντηση στο κλασικό ερώτημα "Τι να φορέσω αύριο;".

Περισσότερα...
30.11.2012
Νέα πρόταση για το κέντρο του τραπεζιού

Αυτές οι κολοκύθες ήταν παρατημένες και κατασκονισμένες σε ένα ξεχασμένο ράφι στο μανάβικο της γειτονιάς, ποιος ξέρει για πόσο καιρό;

Περισσότερα...
02.06.2014

Άνδρος: Ένα αρχοντικό νησί με μαγευτικές παραλίες

Άνδρος: Ένα αρχοντικό νησί με μαγευτικές παραλίες

Η Άνδρος ήταν ο τόπος προορισμού στις περσινές μας διακοπές. Ο βασικός λόγος επιλογής του νησιού ήταν η κοντινή απόσταση από το πλησιέστερο σε μας λιμάνι της Ραφήνας. Περίπου 2 ώρες με το πλοίο. Ικανοποιητικός χρόνος δεδομένου ότι λόγω ειδικών συνθηκών το στομάχι μου δεν άντεχε πολλές δοκιμασίες.

Περισσότερα...
03.12.2014

1ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ξάνθης: Ήμασταν εκεί!

1ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ξάνθης: Ήμασταν εκεί!

Η περίοδος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου θα έλεγε κανείς πως είναι η περίοδος που κινούμαστε στο πνεύμα των εορτών. Οι θερμοκρασίες σιγά-σιγά πέφτουν, εμείς κουκουλωνόμαστε, μένουμε λίγο περισσότερο στο σπίτι, στολίζουμε, φτιάχνουμε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, τρώμε περισσότερο, βλέπουμε φίλους...

Και όμως... Αυτή είναι η μία όψη των χαρών της ζωής. Η άλλη έρχεται όταν αποχωριζόμαστε τον καναπέ, βγαίνουμε από το σπίτι, αθλούμαστε και συμμετέχουμε...

Έτσι λοιπόν, για τους απανταχού δρομείς, οι τρεις τελευταίοι μήνες του έτους και ειδικά ο Νοέμβριος είναι ο μήνας των αγώνων. Ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας και άλλοι μικρότεροι σε μήκος και φήμη αγώνες δρόμου σε άσφαλτο ή σε βουνό διοργανώνονται αυτήν την περίοδο και προσελκύουν αμέτρητους λάτρεις του τρεξίματος.

Περισσότερα...
11.12.2012
Let it snow!

Όσο περισσότερο χιόνι βλέπουμε, τόσο πιο δυναμικά μπαίνουμε στο κλίμα των Xριστουγέννων!

Καλό μας απόγευμα!

28.02.2014

Αντιθέσεις...

Αντιθέσεις...

Τοπίο άγριο, έρημο, μελαγχολικό για αυτοσυγκέντρωση και περισυλλογή στη Βελίκα... ή χρωματιστό, ζωντανό και ξένοιαστο καλοκαιρινό τοπίο;

Περισσότερα...
10.03.2013
Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μη φεύγεις μη μένεις

Συστάσεις για την Ελευθερία Αρβανιτάκη σίγουρα δε χρειάζονται. Η πορεία της στην ελληνική μουσική σκηνή είναι γνωστή και η αγάπη μας για τα τραγούδια και τις ερμηνείες της μεγάλη.

Περισσότερα...
04.11.2013

YouTube Music Awards 2013

YouTube Music Awards 2013

Kλείνουμε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας με έναν από τους νικητές των πρώτων μουσικών βραβείων του YouTube. Πρόκειται για το κομμάτι "Radioactive" των Lindsey Stirling και Pentatonix, το οποίο κέρδισε στην κατηγορία "Response of the Year".

Περισσότερα...
31.12.2016

Από την περσινή επίσκεψη του Άγιου Βασίλη

Από την περσινή επίσκεψη του Άγιου Βασίλη

Ο Άγιος Βασίλης πέρυσι ήρθε στο σπίτι μας και μάλιστα μας έφερε δύο δώρα, ένα για τον Φίλιππο, ένα για τη μπεμπούλα που εκείνη την περίοδο ακόμα την περιμέναμε. Φέτος λέτε να μας επισκεφθεί; Και πόσα να μας φέρει; ;)

Περισσότερα...
12.10.2015

Τραχανότο άγριων μανιταριών

Τραχανότο άγριων μανιταριών

Εκεί που με ρωτάει ο μανιταροσυλλέκτης πατέρας πότε θα μαγειρέψω τα άγρια μανιτάρια με νέο τρόπο, εμφανίζεται μπροστά μου η φωτογραφία της φίλης Ανθής για ένα λαχταριστό τραχανότο άγριων μανιταριών. Και μαζί έρχεται και η συνταγή!

Περισσότερα...
21.06.2013

Οδοιπορικό στη Βάλια Κάλντα - Προς αναζήτηση της Gymnadenia frivaldii

Οδοιπορικό στη Βάλια Κάλντα - Προς αναζήτηση της Gymnadenia frivaldii

Βάλια Κάλντα σημαίνει Ζεστή Κοιλάδα. Είναι η Ζεστή Κοιλάδα του ομώνυμου Εθνικού Δρυμού, που περιλαμβάνεται πια στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Περισσότερα...
19.12.2012

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Πράγα

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην Πράγα

Πήραμε μια γεύση από τη στολισμένη Βουδαπέστη, να μην πάρουμε μια μικρή γεύση και από την Πράγα; Φέτος είναι οι δυο TOP προορισμοί των φίλων μας για τις ημέρες των γιορτών.

Περισσότερα...
09.04.2014

Εξόρμηση στη φύση - Κάθε βόλτα κι ένα γεφύρι

Εξόρμηση στη φύση - Κάθε βόλτα κι ένα γεφύρι

Ένα απ' τα πολλά ξακουστά γεφύρια των Γρεβενών, μικρό μεν αλλά πανέμορφο και ξεχωριστής νοοτροπίας όσον αφορά στα υλικά κατασκευής του, είναι το πέτρινο γεφύρι της Αλατόπετρας ή Προσβόρου ή Γκαβού.

Περισσότερα...