Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για το 2015 ξεκινά

Εμείς θα συμμετέχουμε! Εσείς;

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2002 και έκτοτε καθιερώθηκε ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ' επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη εβδομάδα υλοποιείται μια σειρά από δράσεις σε όλη την Ευρώπη με σκοπό την ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Από φέτος η καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ενώνεται με την καμπάνια DoTheRightMix με στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Κάθε χρόνο κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας αφορά στο συνδυασμό των τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό και στην προτροπή του κοινού σε ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Δίνει έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Αυτό θα βοηθήσει τις πόλεις μας να γίνουν περισσότερο καθαρές, ήσυχες, ασφαλέστερες, λιγότερο συνωστισμένες και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε.

Τι λέτε να αναζητήσουμε τις δράσεις που διοργανώνονται στην πόλη μας και να συμμετέχουμε κι εμείς; Τι λέτε να αρχίσουμε να αλλάζουμε και να παρασύρουμε κι άλλους μαζί μας στον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε σε σχέση με τη χρήση μέσων μεταφοράς; Τι λέτε να αρχίσουμε να περπατάμε περισσότερο, να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς περισσότερο και να οδηγούμε λιγότερο;

Ακολουθώντας τη λογική της καμπάνιας

choose change combine

ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
07.11.2012
Ομελέτα για πρωινό

Ξεκινάμε την ημέρα μας πάντα με ένα δυναμωτικό πρωινό! Είναι το πιο μικρό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας! Μια γρήγορη ομελέτα είναι μια πολύ καλή λύση για να πάρουμε την απαραίτητη ενέργεια!

Περισσότερα...
16.01.2013

Frank Sinatra - New York, New York

Frank Sinatra - New York, New York

Με αφορμή τη χθεσινή έκπληξη το μυαλό μας ακόμη ταξιδεύει στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται!

Περισσότερα...
25.02.2013
Tips για τη Δευτέρα

Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί από την Κυριακή το βράδυ μελαγχολούμε με τον επικείμενο ερχομό της Δευτέρας. Ίσως επειδή η Δευτέρα είναι η μέρα που...

Περισσότερα...
06.05.2013
Εξόρμηση στη λίμνη Ζηρού

Αργίες σήμερα και αύριο για αρκετούς, ο καιρός προβλέπεται εξαιρετικός και δεν έχουμε κανένα λόγο να μείνουμε σπίτι.. Ακόμη και όσοι δεν πήγαμε κάποια εκδρομή αυτές τις μέρες και δεν είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μπάνια, η μέρα είναι ιδανική για μια κοντινή εξόρμηση στη φύση..για καφέ ή φαγητό ή απλά ένα περίπατο. Βρείτε την κοντινότερη λίμνη ή το πλησιέστερο ποτάμι ή βουνό και.. βγείτε να πιάσετε τον Μάη..

Περισσότερα...
10.12.2012
Αλληλεγγύη

Σύνθημά μας η Αλληλεγγύη...

Περισσότερα...
24.02.2016

Ο δεκάλογος της μικρής τραπεζαρίας

Ο δεκάλογος της μικρής τραπεζαρίας

Πώς μπορεί να δείχνει ο χώρος της τραπεζαρίας μεγαλύτερος; Πώς θα λύσουμε τον γρίφο "μικρός χώρος, τι τραπεζαρία να βάλω"; Σε κάθε περίπτωση έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον αήττητο εχθρό των λιγοστών τετραγωνικών. Και μπορεί να είναι αήττητος αλλά μπορούμε έστω να προσπαθήσουμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Ακολουθώντας τις δέκα προτάσεις - συστάσεις της ειδικής επί του θέματος, Μαρίας, μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Ας μη χάνουμε καιρό...

Περισσότερα...
02.06.2014

Άνδρος: Ένα αρχοντικό νησί με μαγευτικές παραλίες

Άνδρος: Ένα αρχοντικό νησί με μαγευτικές παραλίες

Η Άνδρος ήταν ο τόπος προορισμού στις περσινές μας διακοπές. Ο βασικός λόγος επιλογής του νησιού ήταν η κοντινή απόσταση από το πλησιέστερο σε μας λιμάνι της Ραφήνας. Περίπου 2 ώρες με το πλοίο. Ικανοποιητικός χρόνος δεδομένου ότι λόγω ειδικών συνθηκών το στομάχι μου δεν άντεχε πολλές δοκιμασίες.

Περισσότερα...
27.01.2016

Χαλί πάνω στο χαλί

Χαλί πάνω στο χαλί

Μια ιδέα για την ανανέωση του σπιτιού που έχω δει εδώ και καιρό και μου άρεσε πολύ. Και όσο ακόμα ο χειμώνας καλά κρατεί, είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε φλοκάτες, κιλίμια και άλλα παραδοσιακά χαλιά που πιάνουν χώρο στη ντουλάπα και στενοχωρούν τη γιαγιά μας που μένουν στο ...ράφι.

Χαλί πάνω στο χαλί λοιπόν, το χοντρό πάνω στο λεπτό, για άποψη, για στιλ, για ζεστασιά, για ανανέωση.

Περισσότερα...
01.06.2015

Με βότσαλα και πέτρες...

Με βότσαλα και πέτρες...

Όσο πάει και περισσότερες ιδέες - προκλήσεις εμφανίζονται μπροστά μου για τα diy projects μου.. Να 'χε η μέρα 30 ώρες πάλι δε θα μου έφταναν να κάνω όσα θέλω!

Για βότσαλα μιλήσαμε πολλές φορές, τα βάψαμε, τα στολίσαμε... Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα, να τα αξιοποιήσουμε περισσότερο και να φτιάξουμε δικά μας έργα τέχνης.

 

Περισσότερα...
11.12.2012

The Baseballs - Let It Snow

The Baseballs - Let It Snow

Μας το πρότεινε μια φίλη μας που ξέρει από μουσική και πολύ μας άρεσε! Μα τι ωραία διασκευή και τι ωραίο βίντεο! Ταιριάζει δε απόλυτα με το κλίμα των ημερών..

Περισσότερα...
09.01.2013
Imagine

"A dream you dream alone is only a dream.

A dream you dream together is a reality."

John Lennon, Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης, ιδρυτικό μέλος των Beatles.

Περισσότερα...
11.06.2013
Keep calm summer is almost here

Αχ αυτή η Τρίτη... που φαίνεται τόσο κοντά στο σαββατοκύριακο που πέρασε και τόσο μακριά από το σαββατοκύριακο που έρχεται και που περιμένουμε με ανυπομονησία!

Περισσότερα...
01.03.2016

Περπατώντας στο Μιλάνο

Περπατώντας στο Μιλάνο

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης μόλις ξεκίνησε και όπως και να το κάνουμε το μυαλό μας παίρνει αέρα. Κι αν τα ταξίδια φαντάζουν μακρινά όνειρα, οι αναπολήσεις είναι εύκολες και γρήγορες και δεν κοστίζουν τίποτα.

Οπότε κινούμαστε σε ρυθμούς ταξιδιωτικούς και πάμε μια βόλτα στο Μιλάνο.

Περισσότερα...
22.03.2015

Ψάχνοντας για κοχύλια

Ψάχνοντας για κοχύλια

Μην πάει ο νους σας στο γνωστό μυθιστόρημα της Ρόζαμουντ Πίλτσερ... Είναι εποχή που στις παραλίες της Λάρισας, μετά τις μεγάλες φουρτούνες του χειμώνα, βρίσκεις υπέροχα κοχύλια, πραγματικά κοχύλια που τα βγάζει η θάλασσα και τα μοιράζει απλόχερα στους περιπατητές της παραλίας.

Περισσότερα...
11.12.2012

Christmastreestas

Christmastreestas

Tα τελευταία χρόνια στην παρέα μας έχουμε καθιερώσει το κίνημα των Christmastreestas, μιας "ομάδας δράσης" που έχει ως αποστολή το στολισμό των Χριστουγεννιάτικων δέντρων της παρέας..

Περισσότερα...
27.01.2013
Τι να φορέσω αύριο;

Τρεις νέες εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε στο pinterest για τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας που ξεκινά αύριο.

Περισσότερα...
30.11.2013
Θα περπατήσουμε παρέα στη Λεωφόρο Νίκης;

Αυτή την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου 2013 η Λεωφόρος Νίκης γίνεται και πάλι πεζόδρομος και ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες πολίτες χωρίς αυτοκίνητα.

Περισσότερα...
22.02.2013

Οδηγός οργάνωσης ταξιδιού

Οδηγός οργάνωσης ταξιδιού

Θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και φοβάστε; Δεν έχετε ξαναπάει μεμονωμένα, χωρίς γκρουπ ή κάποιον άλλο να σας καθοδηγεί; Δείτε μερικές απλές συμβουλές για να πάρετε θάρρος.

Περισσότερα...
27.11.2014
Emeli Sandé - Read All About It Pt. III

Ένα αγαπημένο κομμάτι από τη μοναδική Emeli Sandé! Ας το απολαύσουμε παρέα σε μια live εκτέλεση...

Περισσότερα...
23.12.2014

Διαγωνισμός: Οι χειροποίητες γιορτινές δημιουργίες της Δέσποινας

Διαγωνισμός: Οι χειροποίητες γιορτινές δημιουργίες της Δέσποινας

Τη Δέσποινα την γνωρίσαμε μετά τον 2ο διαγωνισμό μας. Είναι μια από τις νικήτριες του βιβλίου "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015". Συνομιλώντας μαζί της στο facebook, μάθαμε πως της αρέσει να "ποιεί με τα χέρια" και διαθέτει τα δικά της Χειρο-ποιήματα.

Περισσότερα...
01.02.2013
A Very Happy Friday

Kαλημέρα και καλό μας μήνα! 

Περισσότερα...
27.07.2013

Και η μάχη με τα βότσαλα συνεχίζετα​ι

Και η μάχη με τα βότσαλα συνεχίζετα​ι

Όλο και πιο συχνά βλέπεις μικρούς και μεγάλους να ψάχνουν κάτι στην παραλία. Και συνήθως αυτό το κάτι είναι βότσαλα ή κοχύλια. Ψάχνουν τα πιο όμορφα βότσαλα, λευκά ή χρωματιστά για να διακοσμήσουν το χώρο τους, να παίξουν, να κατασκευάσουν χειροποίητα έργα.

Περισσότερα...
27.10.2012
Μια αγαπημένη τριλογία βιβλίων

Μια πολύ αγαπημένη τριλογία βιβλίων από μία πολύ καλή συγγραφέα!

Περισσότερα...
15.05.2016
The Naked And Famous - Young Blood

Ένα ευχάριστο κομμάτι με ένα κεφάτο video clip που σε κάνει να θες να βγεις στη φύση, να ξεχυθείς, να μη μαζεύεσαι σπίτι με τίποτα.

Περισσότερα...