Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

4 τρόποι να οργανώνετε τις ενδυματολογικές επιλογές σας κάθε εβδομάδα

Πώς θα είστε πιο ξεκούραστη και πιο χαλαρή όταν ξυπνάτε το πρωί;
Πώς μπορείτε να κερδίζετε περισσότερο χρόνο ύπνου;
Πώς θα έχετε λιγότερο άγχος όσο ετοιμάζεστε για τη δουλειά;
Πώς θα καταφέρνετε να μην αργείτε στο γραφείο;

Μερικές από τις κλασικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο αφορούν στο κολατσιό σας για τη δουλειά και στις καθημερινές σας ενδυματολογικές επιλογές. Έτσι καλό είναι να έχετε ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ το πρωινό, το δεκατιανό ή το μεσημεριανό σας, γενικότερα το γεύμα ή τα γεύματα που θα φάτε στη δουλειά, καθώς και τα ρούχα της επόμενης ημέρας.

Ωστόσο για να μην παιδεύεστε κάθε βράδυ και με το φαγητό και με τα ρούχα, η λύση μπορεί να δοθεί αν κάθε Κυριακή αφιερώνετε λίγη ώρα για να ετοιμάσετε τις "στολές" της εβδομάδας. Ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, παπούτσια, όλα σε παράταξη και σε ετοιμότητα για να κερδίζετε χρόνο μέσα στην εβδομάδα. Έτσι θα σας φύγει έστω το ένα από τα δύο ζητήματα που σας απασχολούν κάθε βράδυ ή κάθε πρωί.

Αν έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι σας, όπως ένα άδειο δωμάτιο με ένα μεγάλο κρεβάτι ή καναπέ, μπορείτε να απλώνετε τα ρούχα σας και να έχετε τις ενδυμασίες της εβδομάδας "ξαπλωτές".

organize 1 b
Φωτογραφία: Pinterest

Αν πάλι ο χώρος είναι πιο περιορισμένος, μπορείτε να συγκεντρώνετε τα ρούχα κάθε μέρας σε μια κρεμάστρα. Αυτή είναι και η δική μου τακτική τον τελευταίο καιρό και έχει αποτέλεσμα. Δεν αναρωτιέμαι κανένα πρωί "τι να φορέσω". Παίρνω την κρεμάστρα και ντύνομαι με ό,τι έχει πάνω της. Έτσι θέλετε ουσιαστικά 5 - 6 κρεμάστρες, οι οποίες συνήθως τοποθετούνται στα πόμολα της ντουλάπας. Πόσο να αντέξουν και αυτά; Μόλις χαλάσουν, θα μιλήσουμε και για το πώς θα τα φτιάξουμε.

Σε περίπτωση που θέλετε να το προχωρήσετε κι άλλο, γιατί σας αρέσει η λεπτομέρεια σε όλα, θα μπορούσατε να τυπώσετε και καρτελάκια με το αρχικό γράμμα κάθε ημέρας και να το κρεμάτε και αυτό στον γάντζο της κρεμάστρας. Αυτές οι τσαχπινιές είναι πολυ ωραίες, σε περίπτωση που έχετε παιδάκια και κάνετε την αντίστοιχη προετοιμασία ρούχων και γι αυτά.

organize 2 b
Φωτογραφία: Pinterest

organize 2 c
Φωτογραφία: Pinterest

Αν πάλι το σπίτι σας έχει διαδρόμους και κάποιος διάδρομος έχει αρκετό φάρδος για να μην παρενοχλείται η διέλευσή σας από εκεί, μπορείτε να βάλετε μια επιτοίχια κρεμάστρα κατά μήκος του. Για περισσότερο στιλ, θα μπορούσατε είτε να βρείτε και να αγοράσετε μια έτοιμη κρεμάστρα με μαυροπίνακα στο πάνω μέρος ή να φτιάξετε μια αυτοσχέδια με μαυροπίνακα ή μαγνητικό πίνακα ή τον κλασικό πίνακα με φελλό στο πάνω μέρος και γάντζους στο κάτω μέρος. Όποιον πίνακα και να επιλέξετε, μπορείτε να τον χωρίσετε σε 5 ή 6 ή 7 μέρη και να σημειώσετε την ημέρα της εβδομάδας. Έτσι εκτός από πίνακα ρούχων, θα έχετε και πίνακα για να βάζετε τα "to do" κάθε ημέρας.

organize3b
Φωτογραφία: Pinterest

Αν είστε τόσο τυχερές που έχετε χώρο μέσα στη ντουλάπα σας, για να μην νιώθετε πως τα ρούχα σας "πνίγουν' τον χώρο και δίνουν την αίσθηση του ατακτοποίητου, θα μπορούσατε να κρεμάστε μια υφασμάτινη ραφιέρα μέσα στη μπάρα της ντουλάπας και να τοποθετείτε τα ρούχα κάθε ημέρας στο αντίστοιχο ράφι. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση ίσως έχετε ένα θέμα με ρούχα που τσαλακώνουν, όπως για παράδειγμα τα πουκάμισα. Αυτά μπορείτε να τα κρεμάτε από δίπλα.

organize4a
Φωτογραφία: Pinterest

Ό,τι κι αν επιλέξετε, να είστε σίγουρες πως θα εξοικονομείτε χρόνο καθημερινά και θα είστε και πιο καλοντυμένες! Επίσης, είναι πιο πιθανό να φοράτε περισσότερα από τα ρούχα που έχετε στη ντουλάπα σας και όχι τα πιο καινούρια ή αυτά που σας κάνουν να νιώθετε πιο άνετα, καθώς όταν πιεζόμαστε και θέλουμε να βρούμε κάτι να φορέσουμε ΤΩΡΑ, συνήθως διαλέγουμε ότι μας είναι πιο άνετο. Όταν όμως έχουμε χρόνο να κάνουμε συνδυασμούς, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ. Έτσι δεν έχουμε διαρκώς την αίσθηση ότι δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε παρόλο που η ντουλάπα μας είναι ασφυκτικά γεμάτη. Επιπλέον, το να ανοίγεις την ντουλάπα, να χαζεύεις τα ρούχα, να κάνεις συνδυασμούς... σε κάνει να νιώθεις όμορφα, σαν να είσαι και λίγο σε ταινία, δρα αγχολυτικά και απομακρύνει την ένταση. Είναι μια εβδομαδιαία "σύσκεψη" με τον εαυτό μας που ενισχύει το αίσθημα της γυναίκας μέσα μας και μας κάνει να νιώθουμε λίγο "fashion icon". Τέλος, με τον τρόπο αυτό είναι πιο εύκολο να διατηρούμε μια πιο τακτοποιημένη ντουλάπα. Και μόνο γι αυτό αξίζει τον κόπο η προσπάθεια να εντάξουμε την οργάνωση των καθημερινών μας εμφανίσεων στις κυριακάτικες συνήθειές μας.

Κεντρική Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
26.06.2015

FLOW by DIMY

FLOW by DIMY

Κι έτσι απλά, έρχεται ο έρωτας μια μέρα στη ζωή και τα αλλάζει όλα... Γεννιούνται ήχοι και λόγια που δεν έχουν ακουστεί. Όσα δεν μπορούσες, ξαφνικά τα μπορείς. Αρκεί μόνο να αφήνεις τη ζωή να κυλήσει, μέχρι ο ίδιος να γίνεις η αγάπη...

Περισσότερα...
11.01.2013
Ταξιδιάρες ψυχές

Αν η ευτυχία δε βρίσκεται στη φύση, στα ταξίδια, στις βόλτες, στη θέα της θάλασσας, στη θέα που κόβει την ανάσα από την κορυφή ενός βουνού, τότε πού να είναι;

Περισσότερα...
20.09.2013

Με άρωμα λεβάντας

Με άρωμα λεβάντας

Μερικά κλαδάκια λεβάντας και δυο - τρία υφασμάτινα πουγκιά από μπομπονιέρες είναι αρκετά για να δημιουργήσουμε τα δικά μας αρωματικά και προστατευτικά για τα ρούχα και τις ντουλάπες μας.

Περισσότερα...
31.01.2013
Ένα trick για να μεγαλώσετε το δωμάτιό σας

Έχετε σκεφτεί πώς μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο;

Περισσότερα...
15.06.2014

Μεταξοχώρι: Ένα πηλιορείτικο χωριό στον Κίσσαβο

Μεταξοχώρι: Ένα πηλιορείτικο χωριό στον Κίσσαβο

Πάρα πολλές οι πηγές απ' τις οποίες αντλεί κανείς πληροφορίες για το Μεταξοχώρι (Ρέτσιανη) Αγιάς - Λαρίσης...

Κτισμένο στους νότιους πρόποδες του όρους των Κελλίων, δηλαδή του Κισσάβου ή της Όσσας, πνιγμένο κυριολεκτικά στο πράσινο, με τα υπεραιωνόβια πλατάνια να κυριαρχούν κατά μήκος του ξηροπόταμου πλέον Άμυρου που το "χωρίζει" στα δύο, "στέκεται" καμαρωτό, ατενίζει απέναντι το Μαυροβούνι και χαμηλά τον εύφορο κάμπο με τα πάσης φύσης καρποφόρα δένδρα. Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα χωριά του Πηλίου.

Περισσότερα...
21.01.2014

Federico Aubele - Somewhere Else (feat. Melody Gardot)

Federico Aubele - Somewhere Else (feat. Melody Gardot)

 Μια μελωδία απ' αλλού φερμένη..

Περισσότερα...
28.09.2015

Στη φημισμένη Μακρυνίτσα

Στη φημισμένη Μακρυνίτσα

Ένα πανέμορφο, απίστευτα γραφικό χωριό, σχεδόν ανέπαφο από το πέρασμα του χρόνου, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από τον Βόλο, στο μαγευτικό Πήλιο. Νομίζω ότι οι λέξεις δεν αρκούν για να δώσουν μια πλήρη περιγραφή της Μακρυνίτσας. Δεύτερη φορά στον τόπο αυτό και δεύτερη φορά απόλυτα γοητευμένη από τον πηλιορείτικο χαρακτήρα του, το ιδιαίτερο ύφος του, την αρχοντιά του. Καταλαβαίνω απόλυτα τους φίλους που κατάγονται από δω και με τόση περηφάνια μιλούν για το χωριό τους.

Περισσότερα...
29.01.2014

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Την φοβόμουν λίγο αυτή τη μέρα, αλλά τελικά βρήκα τρόπο να την περάσω όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Πώς; Γιόρτασα την προηγούμενη μέρα! Όταν ακόμα ήμουν 29! Κι έτσι ανήμερα των γενεθλίων δε συνέβη κάτι, όλα καλά!

Θα ήθελα λοιπόν, λόγω αυτής της κρίσιμης ηλικιακής φάσης, να αφιερώσω στις συνομήλικες τριαντάρες κάποια αποφθέγματα διάσημων ανδρών και γυναικών.

Περισσότερα...
20.05.2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Κίσσαβο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Κίσσαβο

"Ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος τα δυο βουνά μαλώνουν, το 'να να ρίξει τη βροχή, τ' άλλο να ρίξει χιόνι", λέει το δημοτικό ποίημα-τραγούδι. Τον Όλυμπο ως "αρχηγό" τον επισκεφθήκαμε πολλές φορές και πάλι θα τον επισκεφθούμε. Τον Κίσσαβο όμως ως "αντίπαλο δέος" του Ολύμπου να τον αφήσουμε με το παράπονο; Είναι και εύκολη η "κατάκτησή" του, οπότε ήρθε κι αυτουνού η σειρά.

Περισσότερα...
30.09.2014

Kολοκυθόσουπα βελουτέ με τζίντζερ και λαχανικά, ένα πορτοκαλί γευστικό κύμα ζεστασιάς

Kολοκυθόσουπα βελουτέ με τζίντζερ και λαχανικά, ένα πορτοκαλί γευστικό κύμα ζεστασιάς

Μπορεί κάποιοι ακόμα να κολυμπάνε, ωστόσο εμείς εδώ στη Grenoble βιώνουμε το απόλυτο φθινόπωρο με κουβερτούλες, μπουφάν και άλλα τέτοια αξεσουάρ, και μια βελουτέ σούπα είναι ό,τι πρέπει για να απαλύνει τον πόνο μας, που το καλοκαίρι μας εγκατέλειψε στα κρύα του λουτρού.

Περισσότερα...
15.01.2013
Αμνησία

Την "Αμνησία" τη διάβασα όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα και μπήκε εξαρχής στη λίστα με τα αγαπημένα βιβλία.

Περισσότερα...
31.05.2014
Τι να φορέσω;

Η πρόσκληση στη βάπτιση του γιου αγαπημένων φίλων, αποτέλεσε αφορμή για μια σύντομη αναζήτηση στο Pinterest. Στόχος μου να βρω απάντηση στο κλασικό ερώτημα "Τι να φορέσω αύριο;".

Περισσότερα...
23.12.2014

Διαγωνισμός: Οι χειροποίητες γιορτινές δημιουργίες της Δέσποινας

Διαγωνισμός: Οι χειροποίητες γιορτινές δημιουργίες της Δέσποινας

Τη Δέσποινα την γνωρίσαμε μετά τον 2ο διαγωνισμό μας. Είναι μια από τις νικήτριες του βιβλίου "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015". Συνομιλώντας μαζί της στο facebook, μάθαμε πως της αρέσει να "ποιεί με τα χέρια" και διαθέτει τα δικά της Χειρο-ποιήματα.

Περισσότερα...
29.09.2013

Sundayman - Now That I Found You

Sundayman - Now That I Found You

Γνωστό τραγούδι με ιδιαίτερο βίντεο κλιπ!

Περισσότερα...
03.11.2013

Στις δρακόλιμνες Μουτσάλια στον Γράμο

Στις δρακόλιμνες Μουτσάλια στον Γράμο

Γράμος δε σημαίνει μόνο "κατάκτηση" των κορυφών του, υπάρχουν και άλλα πολλά σημεία που μπορείς να επισκεφθείς και να σου χαρίσουν ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Ένα τέτοιο σημείο είναι οι Δρακόλιμνες Μουτσάλια και η γύρω περιοχή. Ελάτε λοιπόν να τις επισκεφθούμε παρέα...

Περισσότερα...
01.11.2012

Enya - Only Time

Enya - Only Time

Να και ένα κομμάτι από το soundtrack της ταινίας Sweet November που σας έλεγα. Μη μου πείτε ότι δεν είναι εξαιρετικά μελωδικό... Και μόνο που το ακούς συγκινείσαι! Πόσο μάλλον να βλέπεις και την ταινία!

01.12.2014

Το wallpaper του Δεκεμβρίου

Το wallpaper του Δεκεμβρίου

Kαλωσορίζουμε τον πρώτο μήνα του Χειμώνα με νέο wallpaper στο πνεύμα των Christmastreestas Days.

Περισσότερα...
03.02.2017

Κουλουρομπισκοτάκια που γίνονται ανάρπαστα!

Κουλουρομπισκοτάκια που γίνονται ανάρπαστα!

Αυτά τα ζωάκια μας έγιναν ανάρπαστα στο πάρτι του Φίλιππου! Είναι από τις κλασικές συνταγές της οικογένειας που τελευταία άρχισαν λίγο να αλλάζουν για να προσαρμοστούν σε πιο πολλά γούστα, κυρίως παιδικά.

Κι έτσι από εκεί που ήταν τα παραδοσιακά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που έκανε η μαμά μου πάντα ως μικρές πλεξουδίτσες, περνώντας από πολλές δοκμασίες με κουπάτ, έγιναν αστεράκια, φεγγαράκια, δεντράκια και άλλα πολλά, και κατέληξαν να γίνουν ζωάκια σε δυο νέες εκδοχές, βανίλια και κακάο.

Περισσότερα...
29.05.2017

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 4η στάση: Σπέτσες

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 4η στάση: Σπέτσες

Κοντεύουμε στις Σπέτσες. Η θάλασσα είναι γεμάτη βραχονησίδες ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Σπετσοπούλα. Η πρώτη εντύπωση σου μένει. Από τις πρώτες εικόνες "φτιάχνεσαι". Καθώς ζυγώνουμε, τη θάλασσα διασχίζουν ατελείωτα παλιά και καινούρια ιστιοφόρα με φουσκωμένα τα πανιά, θαλαμηγοί αλλά και μικρά θαλάσσια ταξί που πάνε βολίδα απέναντι στην Πελοπόννησο, στην Κόστα της Αργολίδας. Τις μέρες που φτάνουμε στο νησί διεξάγεται η Regata 2016 και αυτός είναι και ο λόγος που είχαμε δυσκολευτεί να βρούμε κατάλυμα. Στην αποβάθρα μας περιμένει ο ξενοδόχος να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο που βρίσκεται ψηλά.

Περισσότερα...
19.11.2014
The National - Think You Can Wait

Μια υπέροχη μουσική πρόταση που έφτασε στο inbox μας πριν λίγες μέρες, είναι απόλυτα κατάλληλη για το κλείσιμο της σημερινής ημέρας.

Περισσότερα...
16.11.2012

Η προίκα

Η προίκα

Και μου έλεγε η γιαγιά μου... "Πάρε κορίτσι μου τα πλεχτά, εγώ για σένα τα έκανα, έβγαλα τα μάτια μου, η προίκα σου είναι, πάρτα και θα δεις ότι θα έρθει η στιγμή που θα τα στρώσεις"...

Περισσότερα...
14.01.2013

Χρυσές Σφαίρες 2013

Χρυσές Σφαίρες 2013

Τις τελευταίες μέρες ο κόσμος του κινηματογράφου βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας, μια και μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες..

Περισσότερα...
21.02.2013

Emeli Sandé - Next To Me

Emeli Sandé - Next To Me

Σήμερα δε θα μπορούσαμε να μην ακούσουμε ένα από τα τραγούδια της φετινής βασίλισσας των BRIT Αwards 2013, που δεν είναι άλλη από την Emeli Sandé. Επιλέγουμε λοιπόν το "Νext to me" που είναι ένα από τα αγαπημένα μας κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "Our Version of Events".

Περισσότερα...
08.08.2013
Τι να φορέσω;

Ακόμη μια εμφάνιση της style blogger από την Φλόριντα που ξεχωρίσαμε αυτή την εβδομάδα.

Περισσότερα...