Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Σπιτικά σουβλάκια από ψαρονέφρι

Όσο βελτιώνεται ο καιρός και περνάμε όλο και περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού τόσο περισσότερο μας αρέσει να τρώμε έξω. Γύρος, σουβλάκια, κρέπες, κρύα σάντουιτς και παντός τύπου fast food μας αρέσει και μας κλείνει πονηρά το μάτι όταν περνάμε έξω από ταχυφαγεία. Και μετά αρχίζει ο αγώνας και οι φωνές της υγιεινής διατροφής, του καλλίγραμου κορμιού, του καλοκαιριού που έρχεται και που θα μας βρει με μαγιώ και λίγο πιο γεματούληδες από πέρυσι.. Άγχος; Ε όχι άγχος και γι αυτό!

Σε αυτό το πλαίσο της προσεχτικής διατροφής (τρώμε πάντα λίγο ή λίγο περισσότερο και από όλα) το μεσημέρι της Κυριακής ετοιμάσαμε σπιτικά σουβλάκια από ψαρονέφρι και τα συνοδεύσαμε με κυπριακές πίτες και ό,τι άλλο πρέπει να έχει μέσα ένα καλό σάντουιτς: ντομάτα, κρεμμύδι και μουστάρδα. Προσθέσαμε και λίγη πράσινη πιπεριά για χρώμα και με τεράστιο σθένος αποφύγαμε τις τηγανιτές πατάτες.

Ιδού το αποτέλεσμα:

souvl 2

Και επειδή εκτός από εμφάνιση έχουν και υπέροχη γεύση, δείτε τη συνταγή από το βιβλίο της Σοφίας Σκούρα και μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε σπιτικά σουβλάκια από ψαρονέφρι. 

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κρασί λευκό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1/2 κουταλιά θυμάρι
  • Ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
  • Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

  • Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε το κόβετε σε κύβους και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. 
  • Ρίχνετε σε μια λεκάνη το λάδι, το κρασί, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το θυμάρι και ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε το κρέας, ανακατεύετε να πάει παντού το παραπάνω μείγμα και το αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Στραγγίζετε το κρέας και το περνάτε στα σουβλάκια. 
  • Τα ψήνετε στη σχάρα του φούρνου για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές ή τα ψήνετε στα κάρβουνα.
  • Τα σερβίρετε σε πιατέλα.

souvl 4

Βέβαια στη δική μας εκτέλεση, επειδή κάρβουνα δε διαθέτουμε και επειδή η σχάρα του φούρνου θέλει πολλή υπομονή για να καθαριστεί αν ψήσουμε τα σουβλάκια απευθείας πάνω της, επιλέξαμε να στερεώσουμε τα σουβλάκια στα τοιχώματα ενός στρόγγυλου ταψιού, έτσι ώστε το κρέας να είναι στον αέρα και τα άκρα των μεταλλικών βεργών να στηρίζονται στα τοιχώματα του ταψιού. Μέσα στο ταψί ρίξαμε λίγο νεράκι. Επιπλέον τα ψήσαμε περίπου 45 λεπτά πάνω κάτω στους 180-190οC. Βέβαια παρακολουθώντας τη διαδικασία ψησίματος και ανάλογα με τη θερμοκρασία ή το φούρνο, μπορείτε να επιλέξετε να τα ψήσετε λιγότερη ή περισσότερη ώρα. 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Φεβρουάριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
20.10.2014
6η Γιορτή Μανιταριού στο Σκλήθρο Αγιάς - Λαρίσης

Το σαββατοκύριακο που πέρασε δε θέλαμε να μείνουμε σπίτι. Ο καιρός ήταν τόσο καλός, μύριζε καλοκαίρι, εμείς είχαμε καιρό να ξεκουνηθούμε από τη βάση μας, είχαμε δυο μέρες και κάτι αν ξεκινήσεις από το απόγευμα της Παρασκευής να τις γεμίσουμε διαφορετικά και αδράξαμε την ευκαιρία.

Λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και του δεσμού μας με την περιοχή, κινηθήκαμε προς τα παράλια Λάρισας. Εκεί διοργανώθηκαν δύο εκδηλώσεις, η Γιορτή Μανιταριού στο Σκλήθρο και η Γιοργή Κάστανου στη Σκήτη. Πρόκειται για χωριά της Λάρισας που στη μετά τον Καλλικράτη ανήκουν στο Δήμο Αγιάς.

Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην περιοχή από το Σκλήθρο, αφού αυτό επισκεφτήκαμε πρώτο.

Περισσότερα...
22.10.2012
Όταν ο ήλιος δύει...

Πολύ μας αρέσουν τα χρώματα του ουρανού την ώρα που ο ήλιος δύει!

05.02.2013

Cupcakes Hot Dog

Cupcakes Hot Dog

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη των γλυκών cupcakes, σειρά έχουν τα αλμυρά και ιδιαίτερα πρωτότυπα cupcakes με hot dog. Οι φίλοι μου ξέρετε τρώνε αρκετά και εμένα μ' αρέσει πάντα να τους ετοιμάζω ωραίες λιχουδιές.

Περισσότερα...
28.09.2012

Πρωινό στο μπαλκόνι

Πρωινό στο μπαλκόνι

Σάββατο σήμερα.. Ευκαιρία για πρωινό στο μπαλκόνι, όσο ακόμα κρατάει ο καιρός.

Περισσότερα...
04.02.2013
Zaz - Je Veux

Μια μουσική καλημέρα για την έναρξη της εβδομάδας στα γαλλικά..

Περισσότερα...
28.01.2015

Ο ιβίσκος με τις πολλαπλές ιδιότητες

Ο ιβίσκος με τις πολλαπλές ιδιότητες

Εκτός από το αλάτι Ιμαλαΐων, η μητέρα μετά την τελευταία της επίσκεψη στη γραφική Ξάνθη, μου έφερε και ένα σακουλάκι με ένα κόκκινο βότανο. Το είδα και δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται, μέχρι που μου είπε ότι είναι ιβίσκος που τον αγόρασε γιατί όπως της είπε ο φίλος Όμηρος, έχει εξαιρετικές ιδιότητες.

Το άνοιξα το σακουλάκι, έβαλα το περιεχόμενό του σε ένα δοχείο τσαγιού και το τοποθέτησα στο ντουλάπι με τα βότανα. Και μπορεί να έμεινε εκεί ανέγγιχτο για μήνες αλλά από τότε που το δοκίμασα, συνηθίζω να προσθέτω λίγα φύλλα ιβίσκου πολύ συχνά στα ζεστά κοκτέιλ βοτάνων που εκτός από έξτρα γεύση αποκτούν και ένα θεσπέσιο κόκκινο χρώμα.

Περισσότερα...
18.12.2012

Δώρα Χριστουγέννων (Μέρος Ι)

Δώρα Χριστουγέννων (Μέρος Ι)

Μέρες τώρα σκέφτομαι ότι πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για δώρα Χριστουγέννων για τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Και προφανώς αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα. Φέτος βέβαια ο προϋπολογισμός όλων μας είναι κάπως περιορισμένος, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει...

Περισσότερα...
13.02.2013
Πολύχρωμη ζωή

Η λίστα με τα πολύχρωμα to do περιλαμβάνει:

Περισσότερα...
11.02.2013
H playlist της Δευτέρας

Καλημέρα όλη μέρα! Είναι Δευτέρα αλλά ας μην πτοηθούμε! Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας δυναμικά και μουσικά! Εξάλλου η μουσική δεν είναι ποτέ αρκετή!

Περισσότερα...
20.11.2012

Ben E. King - Stand by me

Ben E. King - Stand by me

Κλασικό και αγαπημένο!

Αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας! 

Περισσότερα...
21.01.2016

Δεν έγινε ο κόσμος για να 'μαστε μόνοι

Δεν έγινε ο κόσμος για να 'μαστε μόνοι

Ακούς ραδιόφωνο και η φωνή είναι γνώριμη... αλλά το κομμάτι όχι. Ακούς δεύτερη γνωστή φωνή.

Δυο αγαπημένοι ερμηνευτές ένωσαν τις δυνάμεις τους. Αυτό που ακούς σ' αρέσει και ψάχνεις να δεις τι είναι.

Περισσότερα...
20.09.2012

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Gorgeous and Greek as well! 

H 23χρονη Θωμαή Απέργη με το πρώτο της single "Μια Βραδιά" μας εντυπωσιάζει, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας κάνει να θέλουμε να χορέψουμε στο ρυθμό του. 

Περισσότερα...
03.08.2013
Ανθισμένη Καλημέρα

Πόσο μ'αρέσουν τα φρέσκα λουλούδια!

Περισσότερα...
14.10.2012

Μια εικόνα...χίλιες σταγόνες

Μια εικόνα...χίλιες σταγόνες

Ένα από τα ωραιότερα μέρη στα οποία έχω βρεθεί ποτέ είναι ο καταρράκτης του Ρήνου κοντά στην πόλη Schaffhausen στη Βόρεια Ελβετία.

Περισσότερα...
20.04.2013
Ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην Καστοριά

Η εικόνα αυτού του υπέροχου ηλιοβασιλέματος στη μαγευτική Καστοριά θα μας συντροφεύει στις μετά τη δύση του ηλίου σαββατιάτικες δραστηριότητες.

Περισσότερα...
28.04.2013

Κυριακάτικη βόλτα στο Μοναστηράκι

Κυριακάτικη βόλτα στο Μοναστηράκι

Καλοκαιρινή ήταν και η σημερινή ημέρα και αφού δεν πήγαμε για μπάνιο, είπαμε να πάμε μια βόλτα για καφέ και περιήγηση στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή.

Περισσότερα...
10.03.2013

Κέικ βανίλια - σοκολάτα

Κέικ βανίλια - σοκολάτα

Μία από τις δημιουργίες των χθεσινών πειραματισμών στην κουζίνα είναι αυτό το κέικ βανίλια - σοκολάτα. Τη συνταγή τη βρήκα στο χιλιοχρησιμοποιημένο τετράδιο συνταγών της μητέρας, η οποία δίπλα σε κάθε συνταγή έχει και ένα χαρακτηρισμό πχ. GOOD, EXCELLENT, ΑΡΙΣΤΟ ή αστεράκια που δείχνουν το μέγεθος της ικανοποίησης κατά τη δοκιμή κάθε παρασκευάσματος. 

Περισσότερα...
29.04.2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο (Γκορτσιά - Οροπέδιο Μουσών)

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο (Γκορτσιά - Οροπέδιο Μουσών)

Μια πανέμορφη διαδρομή, εύκολη, ακίνδυνη αλλά απαιτητική από πλευράς φυσικής κατάστασης, είναι η ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών από τη θέση "Γκορτσιά".

Περισσότερα...
20.03.2013

Κηπουρική για έμπειρους ερασιτέχνες

Κηπουρική για έμπειρους ερασιτέχνες

Αν σας φαίνεται οξύμωρο το "έμπειροι ερασιτέχνες", έχετε δίκαιο. Και εμένα μου φαίνεται. Αλλά κάπως έτσι νιώθω φέτος. Ερασιτέχνης μεν, πιο έμπειρη από πέρυσι δε. Λέγοντας πέρυσι εννοώ την περσινή χρονιά αγοράς και φύτευσης φυτών στο μπαλκόνι.

Περισσότερα...
29.11.2012

Dalida - Histoire d’un amour (1957)

Dalida - Histoire d’un amour (1957)

Βράδιασε... Για άλλους ήρθε η ώρα για τον ημερήσιο απολογισμό, για άλλους η ώρα για χαλάρωση, για άλλους η ώρα της προετοιμασίας για το αυριανό φαγητό ή για άλλες δουλειές του σπιτιού.

Περισσότερα...
20.12.2012

Πρωινή βόλτα στη Βουδαπέστη

Πρωινή βόλτα στη Βουδαπέστη

Αφού κάναμε τη νυχτερινή μας βόλτα και στην Πράγα, μπορούμε να επιστρέψουμε στη Βουδαπέστη για να πάρουμε μια γεύση από την εικόνα της πόλης και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι για να μη δίνουμε την εντύπωση ότι μας αρέσουν μόνο τα "νυχτοπερπατήματα"..

Περισσότερα...
02.04.2013
Shelf Styling

Μια πρωτότυπη ιδέα για το γέμισμα των ραφιών της επιτοίχιας βιβλιοθήκης σας. Αντί για βιβλία μπορείτε να τη γεμίσετε με καδράκια.

Περισσότερα...
13.01.2013
Γλυκάκι θα φάμε σήμερα;

Γλυκάκι θα φάμε σήμερα;

Περισσότερα...