Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η βάπτιση της Μαργαρίτας

Όπως σας εκμυστηρευτήκαμε πρόσφατα, κάπως έτσι άρχισαν όλα. 

Η βάπτιση της Μαργαρίτας τον Ιούλιο του 2013 αποτέλεσε την αφορμή για να εκφράσουμε με έναν ακόμη τρόπο τις δημιουργικές μας ανησυχίες. Η εμπειρία για μας πρωτόγνωρη αλλά και απολαυστική. 

Το θέμα μας φυσικά ήταν απόλυτα επηρεασμένο από το όνομα της μικρής αλλά και από τη χορευτική της ατάκα. Αυτή ήταν άλλωστε που έδωσε όνομα στο βαπτιστικό κουτί (A-OY box). 

Το ολόλευκο φορεματάκι με τις μαργαρίτες, τα αντίστοιχα παπουτσάκια, το καπέλο και τα λαδόπανα και αυτή τη φορά τα παραγγείλαμε μεμονωμένα μετά από ενδελεχή αναζήτηση σε διαδικτυακά καταστήματα. Για τα υπόλοιπα (κουτί, λαμπάδα, λαδοσέτ, μαρτυρικά και τις σχετικές συσκευασίες) ακολούθησε η σχετική αναζήτηση στο κέντρο της Αθήνας.

Το κουτί που επιλέξαμε στη συγκεκριμένη περίπτωση για να φιλοξενήσει τα περιεχόμενα του βαπτιστικού πακέτου δεν ήταν άλλο από μια λευκή υφασμάτινη καπελιέρα.

margaret-2

Λευκό, κίτρινο και σπαγκί ήταν τα χρώματα που επιλέξαμε για τη διακόσμηση του. Ενώ φύλλα αφής σε αυτά τα χρώματα χρησιμοποιήθηκαν για να διαχωρίσουν σε επίπεδα τα περιεχόμενα του βαπτιστικού πακέτου.

margaret-4

Για τη λαμπάδα χρησιμοποιήσαμε αρκετό σπάγκο. Αυτός αποτέλεσε τη βάση στην οποία στερεώθηκαν τρεις μαργαρίτες από πλέξιγκλας και διάφορες κορδέλες σε κίτρινο και σπαγκί. Για να δώσουμε λίγο ακόμη χρώμα, όγκο και μια "κίνηση" στη λαμπάδα, σε κάποιες από τις σπαγκί κορδέλες τοποθετήσαμε κιτρινόλευκες μπίλιες.

margaret-13

Για το λαδοσέτ αρκετός σπάγκος και μια μαργαρίτα ήταν ό,τι έπρεπε.

margaret-9

Στις μικρές λαμπάδες ακολουθήσαμε την ίδια λογική και ιδού το αποτέλεσμα...

margaret-7

Και σε αυτή την περίπτωση ετοιμάσαμε τέσσερα κουτιά για να τοποθετήσουμε μέσα τα παπουτσάκια της μικρής, τις μικρές λαμπάδες, το λαδοσέτ και τα μαρτυρικά αντίστοιχα. Για το κάθε ένα από αυτά επιλέξαμε διαφορετική διακόσμηση. Για παράδειγμα για το κουτί που "φιλοξένησε" το λαδοσέτ, μερικά μέτρα κορδέλα στην απόχρωση του σπάγκου, λίγος σπάγκος και ένα κίτρινο κουμπί από πλέξιγκλας ήταν αυτά που έδεσαν το κουτί σε σχήμα κύβου.

margaret-8

Σπάγκος, μπίλιες, μια μαργαρίτα και ένα από τα μαρτυρικά ήταν αυτά που στόλισαν τα υπόλοιπα κουτιά.

margaret-10

Ενώ στο καπάκι της λευκής υφασμάτινης καπελιέρας κολλήσαμε τα γράμματα και τις μαργαρίτες από πλέξιγλκας που σχεδίασε ο V. αποκλειστικά για την περίπτωση.

margaret-11

Και σε αυτή τη βάπτιση, τα μαρτυρικά του V. ήταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση. Μαργαρίτες και διάφανα σταυρουδάκια περάστηκαν σε σπάγκο για να δημιουργήσουν τα αντίστοιχα βραχιολάκια, που φυσικά έγιναν ανάρπαστα!

margaret-12

margaret-1

Αυτή ήταν λοιπόν η αρχή της ενασχόλησης μας με τη δημιουργία tailor made πακέτων βάπτισης. 

Για τη Μαργαρίτα το 2013, τον Φίλιππο, την Ελευθερία και τον Αχιλλέα το 2014 και έπεται συνέχεια το 2015, για την οποία δεν σας κρύβουμε πως ήδη κάνουμε σχέδια και ανυπομονούμε! ;-) 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
16.11.2012
Έχει κρύο... ντυθείτε καλά!

Η πρόσφατη πτώση θερμοκρασίας στάθηκε η αφορμή για ανασκαφές στη ντουλάπα. Κασκόλ, χοντρά μπουφάν, μπότες, πουλόβερ, βγήκαν όλα στην επιφάνεια. Ντυνόμαστε χοντρά λοιπόν για να κυκλοφορούμε άνετα εντός και εκτός σπιτιού.

Περισσότερα...
06.11.2012
Λατρεμένη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρα 2μ.μ, Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θύμιζε καλοκαίρι και περπατώντας με βήμα ταχύ στη Λεωφόρο Νίκης, είδα με μεγάλη χαρά ότι οι πολίτες είχαν ξεχυθεί στην παραλία. Άλλοι με τα πόδια και άλλοι με ποδήλατα έκαναν βόλτα στην παραλία αγναντεύοντας τη θέα, ενώ πολλές παρέες είχαν "καταλάβει" τα πεζούλια και το γρασίδι στην περιοχή του Λευκού Πύργου για να απολαύσουν τον πρωινό τους καφέ! Τι κρίμα να μην έχω το χρόνο και φυσικά το καλάθι(*) μου για να κάνουμε και εμείς ένα πικ-νικ στην παραλία! Μόνο μερικές φωτογραφίες στα γρήγορα έβγαλα, γιατί είχα αργήσει στο ραντεβού μου!

Περισσότερα...
01.09.2014

Hey summer... stay with me!

Hey summer... stay with me!

Πάλι τελείωσε το καλοκαίρι; Πώς γίνεται αυτή η εποχή να κρατάει τόσο λίγο; Έτσι νιώθω τουλάχιστον, πως είναι η μικρότερη εποχή, πως περνάει τόσο γρήγορα, πως δεν τη χορταίνω ποτέ. Δε χορταίνω τη θάλασσα, την ξενοιασιά, τη χαλάρωση... 

Περισσότερα...
09.11.2012
Μια χούφτα!

Η φωτογραφία είναι πρόσφατη και μου άρεσε πολύ! Ένα νεογέννητο ορτυκάκι! Τόσο μικρό!

25.12.2012
Κανελάδα στη Φλώρινα

Δεν έχει μόνο στη Βουδαπέστη ωραία ζεστά ποτά.. στη Φλώρινα η ζεστή κανελάδα με ρακί είναι ιδιαίτερα δημοφιλής!

Περισσότερα...
06.01.2013
Διπλός ελληνικός και εφημερίδα

Αγαπημένη Κυριακάτικη συνήθεια: Ένας περιποιημένος διπλός ελληνικός και μια εφημερίδα.. 

Περισσότερα...
06.04.2016

Ενήλικες και ανεξάρτητοι ή παιδιά για μια ζωή;

Ενήλικες και ανεξάρτητοι ή παιδιά για μια ζωή;

Από τη φίλη και γλυκιά μαμά Ζ.Λ. και τη μικρή της κόρη, πάμε σε μια πιο μεγάλη κόρη, ολόκληρη γυναίκα πια, την Παυλίνα μας, που εκφράζει σκέψεις περί ενηλικίωσης... Σκέψεις που προσωπικά θεωρώ πως ειδικά στις μέρες μας κάνουν όλοι οι συνομήλικοί της και οι τουλάχιστον κατά μια πενταετία μεγαλύτεροί της.

Περισσότερα...
08.02.2013
Για μια Παρασκευή γεμάτη λάμψη!

Άλλη μια Παρασκευή είναι εδώ! Ας προσθέσουμε λίγη λάμψη στη ζωή μας..

Περισσότερα...
24.05.2013

Odette - little rabbit

Odette - little rabbit

Ας κλείσουμε την ημέρα μας μελωδικά.. με ένα νέο κομμάτι από την Άντα Λιβιτσάνου που μας εξέπληξε ευχάριστα ως "Odette"!

Περισσότερα...
26.06.2013

Fiona Apple & Jon Brion - Everyday

Fiona Apple & Jon Brion - Everyday

Καλημέρα, κάθε μέρα! 

Περισσότερα...
03.02.2013

Είμαι 29 και είμαι καλά!

Είμαι 29 και είμαι καλά!

Μια εβδομάδα πριν η καλή και πολυτάλαντη φίλη μας, που είναι πια μόνιμη ανταποκρίτρια του maresei, με αφορμή τα γενέθλιά της οργάνωσε μια μικρή γιορτή στο σπίτι της, ετοίμασε πολλά νόστιμα εδέσματα για τους φίλους της (δηλαδή για μας) και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της και τις συνταγές της. Ας της ευχηθούμε για ακόμη μια φορά Χρόνια Πολλά και ας διαβάσουμε όσα μας έγραψε...

Περισσότερα...
26.06.2015

FLOW by DIMY

FLOW by DIMY

Κι έτσι απλά, έρχεται ο έρωτας μια μέρα στη ζωή και τα αλλάζει όλα... Γεννιούνται ήχοι και λόγια που δεν έχουν ακουστεί. Όσα δεν μπορούσες, ξαφνικά τα μπορείς. Αρκεί μόνο να αφήνεις τη ζωή να κυλήσει, μέχρι ο ίδιος να γίνεις η αγάπη...

Περισσότερα...
20.02.2013
Τι να φορέσω;

Η σημερινή μας απάντηση στην ερώτηση "Τι να φορέσω;" είναι "Ένα υφασμάτινο παντελόνι σε φαρδιά γραμμή!"..

Περισσότερα...
20.01.2013
Ένα γεμάτο σαββατοκύριακο

Το δικό μας σαββατοκύριακο είχε λίγο από όλα. Μαγείρεμα, φίλοι στο σπίτι, μια σύντομη βόλτα στην αγορά, μια μικρή εκδρομή... Το μόνο κακό είναι ότι πέρασε γρήγορα!

Περισσότερα...
03.01.2013

Περί Δημιουργικότητας

Περί Δημιουργικότητας

Πάντα θαυμάζουμε τους ανθρώπους που είναι δημιουργικοί, καινοτόμοι, παραγωγικοί, τους ανθρώπους που έχουν όνειρα, που βάζουν στόχους και τους κυνηγούν.  

Περισσότερα...
25.02.2014

Milan Fashion Week 2014

Milan Fashion Week 2014

Πέντε διαφορετικές εμφανίσεις που τράβηξαν την προσοχή μας κατά την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο (18-23 Φεβρουαρίου).

Περισσότερα...
08.01.2015

Papa I'll fly - Marietta Fafouti feat. Efstathios Drakos & Maria Karetsou

Papa I'll fly - Marietta Fafouti feat. Efstathios Drakos & Maria Karetsou

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε ένα νέο πολύ ιδιαίτερο μουσικό κομμάτι.

Περισσότερα...
22.08.2013
Avicii - Wake Me Up

Υπέροχο τραγούδι για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας δυναμικά και να αφυπνιστούμε...

Περισσότερα...
12.11.2012
Καλημέρα!

Hola a todos!

Καλή μας μέρα κι ας έχουμε μια χρωματιστή εβδομάδα! :-)

05.06.2013

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το 1972 η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η μέρα αυτή έχει ως στόχο να θυμίζει σε όλους μας την αξία του περιβάλλοντος για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε σχέση με την προστασία του.

Περισσότερα...
01.03.2015

Mark Ronson ft. Bruno Mars- Uptown Funk

Mark Ronson ft. Bruno Mars- Uptown Funk

Επιτέλους ήρθε η Άνοιξη! Ας την καλωσορίσουμε λοιπόν ρυθμικά με ένα κομμάτι που μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ και να χορέψουμε..

Περισσότερα...
19.11.2014
The National - Think You Can Wait

Μια υπέροχη μουσική πρόταση που έφτασε στο inbox μας πριν λίγες μέρες, είναι απόλυτα κατάλληλη για το κλείσιμο της σημερινής ημέρας.

Περισσότερα...
08.11.2012

Pancakes ολικής με μέλι, άχνη, μπανάνα και καρύδια

Pancakes ολικής με μέλι, άχνη, μπανάνα και καρύδια

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο post, αυτή είναι μια σούπερ επιλογή για ένα πλήρες πρωινό που σου δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα!

Περισσότερα...
28.02.2013

Στα Τέμπη του Νέστου

Στα Τέμπη του Νέστου

Τα Τέμπη του Νέστου είναι ένα από εκείνα τα σχεδόν άγνωστα σημεία της Ελλάδας που αν δεν μένεις στη Θράκη ή δεν έχεις κάνει φαντάρος (ΟΚ, οι άντρες!) ή φοιτητής στη Θράκη ώστε να τα διασχίσεις με το τρένο ή να τα περπατήσεις, πιθανότατα δεν τα γνωρίζεις. Ίσως να έχεις δει ή ακούσει κάτι, ίσως και να έχεις διαβάσει σχετικά σε κάποια από τις περίπου 44,900 ιστοσελίδες που κάποια στιγμή έχουν γράψει κάτι γι'αυτά.

Περισσότερα...