Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Oversized κοσμήματα

Για κάθε ολοκληρωμένη εμφάνιση τα όμορφα ρούχα και τα περιποιημένα παπούτσια είναι απαραίτητα. Ωστόσο, τα αξεσουάρ είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Μερικές φορές μάλιστα είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό, είναι η σαντιγύ ολόκληρη ή η σοκολατένια επικάλυψη και τα τριμμμένα αμύγδαλα πάνω από τρεις μπάλες παγωτό. Γιατί όσο νόστιμο κι αν είναι το παγωτό, η ψίχα από τα καραμελωμένα αμύγδαλα μαζί με την παγωμένη επικάλυψη που σπάει σιγά σιγά κάνουν τη διαφορά!

Για αξεσουάρ έχουμε ξαναμιλήσει. Έχουμε δει πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την εμφάνισή μας με ζεστά αξεσουάρ, κασκόλ, γάντια και σκούφους ή με αξεσουάρ στα μαλλιά για περισσότερο χρώμα ή ακόμα και με τους πολύ μοδάτους γιακάδες που φέτος τραβάνε τα βλέμματα. Όμως υπάρχει άλλη μια τάση που δεν την έχουμε αναφέρει ξανά, παρόλο που μας αρέσει πολύ. Είναι τα overized ή statement κοσμήματα, όπως λέγαμε και oversized πουλόβερ. Θυμάστε; Πολλή ορολογία αυτή η μόδα...

Μεγάλα - χοντροκομμένα θα λέγαμε πριν λίγα χρόνια - κολιέ, βραχιόλια σε πολλές σειρές και πολλά δαχτυλίδια μαζί είναι φέτος τα αξεσουάρ που ολοκληρώνουν την εμφάνισή μας αναδεικνύοντας το στιλ μας και προσθέτοντας ιδιαίτερο ύφος στη συνολική μας εμφάνιση.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και πάρτε ιδέες για το πώς μπορείτε να προσαρμόσετε μεγάλου μεγέθους κοσμήματα στις καθημερινές και όχι μόνο εμφανίσεις σας.

- Ένα κολιέ, σε χρυσό χρώμα συνήθως, μπορεί να αναδείξει εξαιρετικά ακόμα και ένα απλό μονόχρωμο μπλουζάκι ή φόρεμα. Σημειώστε εδώ ότι το χρυσό φωτίζει πάντα πολύ το πρόσωπο.

oversized 1a
Φωτογραφία: ive-been-walking-alone

Ένας πολύ κλασικός - και πολύ αγαπημένος μου - συνδυασμός με τζιν παντελόνι, λευκό πουκάμισο και τσάντα σε μπεζ ή κάμελ αποχρώσεις μπορεί να αναβαθμιστεί σημαντικά με ένα oversized κολιέ. Αντίστοιχα ένα υπερμεγέθες κολιέ μπορεί να συνδυστεί άψογα και με ασπρόμαυρο πουκάμισο, τζιν παντελόνι και κάμελ παλτό.

oversized 1d
Φωτογραφία: life-is-a-luxury

- Πόσα βραχιόλια μπορούν να χωρέσουν σε έναν καρπό; Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα! Προσέξτε όμως μήπως τα βραχιόλια χτυπούν μεταξύ τους και κάνουν θόρυβο που ενοχλεί είτε εσάς την ώρα της δουλειάς είτε πολύ περισσότερο τους συναδέλφους σας. Και μόλις βεβαιωθείτε ότι δεν ενοχλούν, τολμήστε να φορέσετε πολλά μαζί είτε στην ίδια απόχρωση είτε πολύχρωμα για να φέρετε την άνοιξη λίγο πιο νωρίς.

oversized 2
Φωτογραφία: stylestreetfashion

- Και δαχτυλίδια, πόσα δαχτυλίδα να φορέσουμε; Θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια που η γιαγιά μου με έβαζε να φοράω τουλάχιστον δύο δαχτυλίδια μαζί με άλλα δυο τρία βραχιόλια στο ίδιο χέρι (κι όμως!). Πού να ήξερα τότε ότι μια μέρα θα μπορούσα να θεωρούμαι και trendy; Λέτε τελικά η γιαγιά να ήταν μπροστά από την εποχή της;

oversized 3
Φωτογραφία: atlantic-pacific

Ελπίζουμε να σας δώσαμε μερικές ιδέες και ερεθίσματα για να ενσωματώσετε τη φετινή τάση στις εμφανίσεις σας! Να θυμάστε πως κάθε φορά που αναρωτιέστε "τι να φορέσω πάλι σήμερα" και η διάθεσή σας ή ο χρόνος δεν είναι σύμμαχοί σας, μπορείτε να καταφεύγετε στην ασφαλή λύση της αγαπημένης σας μονόχρωμης μπλούζας σας και του λατρεμένου σας τζιν και να "σπάτε" τη μουντίλα με ένα κολιέ ή μερικά βραχιόλια σε πιο έντονο ύφος.

Καλές στιλιστικές επιλογές!

Κύρια φωτογραφία: atlantic-pacific

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
17.06.2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - "Φλεγκιάδα" 2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - "Φλεγκιάδα" 2014

Αποφασίσαμε με το βασικό μόνιμο συνοδοιπόρο να ξεκινήσουμε τις ορεινές περιπλανήσεις του 2014 απ΄τις δρακόλιμνες Φλέγκα, να τις απολαύσουμε και να τις φωτογραφίσουμε όσο ακόμη υπάρχει χιόνι, ελπίζοντας παράλληλα να είμαστε οι πρώτοι που θα τις επισκεφτούν για φέτος (μεγάλος στόχος!!!).

Περισσότερα...
04.04.2013

Αξία έχει η ελπίδα.. Αξία έχει το χαμόγελο ενός παιδιού...

Αξία έχει η ελπίδα.. Αξία έχει το χαμόγελο ενός παιδιού...

Ένα βίντεο που δεν είναι video clip. Ένα θέμα διαφορετικό από όσα σας έχουμε συνηθίσει, που όμως μας αγγίζει και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα στο πλαίσιο της αποδοχής του διαφορετικού, της ένταξης, της παροχής ίσων δικαιωμάτων στην εκπαίδευση η οποία αναμφισβήτητα επηρεάζει τη μετέπειτα πορεία ενός παιδιού.

Περισσότερα...
28.09.2015

Στη φημισμένη Μακρυνίτσα

Στη φημισμένη Μακρυνίτσα

Ένα πανέμορφο, απίστευτα γραφικό χωριό, σχεδόν ανέπαφο από το πέρασμα του χρόνου, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από τον Βόλο, στο μαγευτικό Πήλιο. Νομίζω ότι οι λέξεις δεν αρκούν για να δώσουν μια πλήρη περιγραφή της Μακρυνίτσας. Δεύτερη φορά στον τόπο αυτό και δεύτερη φορά απόλυτα γοητευμένη από τον πηλιορείτικο χαρακτήρα του, το ιδιαίτερο ύφος του, την αρχοντιά του. Καταλαβαίνω απόλυτα τους φίλους που κατάγονται από δω και με τόση περηφάνια μιλούν για το χωριό τους.

Περισσότερα...
09.09.2014
The Big Nose Attack - Yeah! (That Girl)

Ώρα για μουσικό διάλειμμα με ένα blues/rock δίδυμο που ανακάλυψα πρόσφατα και πολύ μου αρέσει!

Περισσότερα...
22.02.2013

Εργαστήρι Τεχνών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εργαστήρι Τεχνών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια διαφορετική πρόταση για το Σαββατοκύριακο για όσους ζείτε στην πρωτεύουσα ή τύχει να την επισκεφθείτε.

Περισσότερα...
12.01.2015

Η νοστιμότερη μηλόπιτα

Η νοστιμότερη μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις!

Περισσότερα...
17.04.2013
Today's tip

Σύμφωνα με τη Λήδα Καράμπελα στην ομιλία της στο TEDxThessaloniki, κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε καλό είναι να αναζητούμε τρεις λόγους για τους οποίους νιώθουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι ζήσαμε μέσα στη μέρα μας. Τρεις λόγους πέρα από το ότι είμαστε καλά, ότι έχουμε υγεία κτλ κτλ...

Περισσότερα...
20.04.2013
Today's tip

Οι φίλοι μας λένε πως κάθε κάθε εβδομάδα αναζητούν στο διαδίκτυο όμορφες φωτογραφίες και ευχές για καλό σαββατοκύριακο.. Ίσως επειδή νιώθουν την ανάγκη να δουν και οι ίδιοι ένα ευχάριστο μήνυμα, λίγες θετικές σκέψεις, ίσως επειδή θέλουν να αναρτήσουν στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία που να αποπνέει θετικά συναισθήματα;

Περισσότερα...
25.12.2012
Κανελάδα στη Φλώρινα

Δεν έχει μόνο στη Βουδαπέστη ωραία ζεστά ποτά.. στη Φλώρινα η ζεστή κανελάδα με ρακί είναι ιδιαίτερα δημοφιλής!

Περισσότερα...
21.01.2016

Δεν έγινε ο κόσμος για να 'μαστε μόνοι

Δεν έγινε ο κόσμος για να 'μαστε μόνοι

Ακούς ραδιόφωνο και η φωνή είναι γνώριμη... αλλά το κομμάτι όχι. Ακούς δεύτερη γνωστή φωνή.

Δυο αγαπημένοι ερμηνευτές ένωσαν τις δυνάμεις τους. Αυτό που ακούς σ' αρέσει και ψάχνεις να δεις τι είναι.

Περισσότερα...
28.12.2012

Stand by me - Song Around the World

Stand by me - Song Around the World

To "Stand by me", όπως σας έχουμε ήδη πει,  είναι ένα πολύ αγαπημένο μας τραγούδι.

Περισσότερα...
09.04.2016

Show me love!!! ❤❤

Show me love!!! ❤❤

Όπως σας είχα πει σε αυτή την ανάρτηση έχω ένα θέμα με τη μουσική. Με τις μελωδίες, τους ήχους και τα χρώματα που όλα αυτά τα ακούσματα μου φέρνουν στο μυαλό. Σήμερα, λοιπόν, θα σας βάλω να ακούσετε ένα ξένο τραγούδι ενός από τους μεγαλυτερους dj στον κόσμο, του Robin Schulz, που μαζί με τον Richard Judge έβαλαν σκοπό να με τρελάνουν και να με κάνουν να μην βάλω κανένα άλλο τραγούδι εκτός από αυτό στην καλοκαιρινή μου playlist.

Περισσότερα...
11.01.2014

Spreadin' Rhythm Around

Spreadin' Rhythm Around

Διαδίδοντας τον ρυθμό.. μια μουσική πρόταση της αγαπημένης φίλης Ρούλας.

Περισσότερα...
01.04.2014

Το wallpaper του Απριλίου

Το wallpaper του Απριλίου

Το wallpaper του Απριλίου είναι εδώ! Δεν είναι ψέμα!

Περισσότερα...
19.05.2013

Οι δαντέλες αλλιώς

Οι δαντέλες αλλιώς

Πάλι οι δαντέλες στο προσκήνιο και αυτή τη φορά σε μια διαφορετική εκδοχή. Οι δαντέλες - γιρλάντες για τη διακόσμηση του σπιτιού.

Περισσότερα...
10.02.2015

Sam Smith - Stay With Me

Sam Smith - Stay With Me

Σύμφωνα με όλους ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών 57ων Grammy Awards, κερδίζοντας στις 4 από τις 6 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιος. Ο λόγος για τον νεαρό Βρετανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Sam Smith.

Περισσότερα...
04.12.2012

Tom Baxter - Tell her today

Tom Baxter - Tell her today

Tι ωραίο τραγούδι! Για να μην ξεχνάμε να λέμε "σ'αγαπώ" στους ξεχωριστούς για μας ανθρώπους κάθε μέρα!

Περισσότερα...
02.10.2013

Μέλισσες - Έλεγες

Μέλισσες - Έλεγες

Ήρθε η ώρα να κλείσουμε τη μέρα μας μελωδικά με ένα μουσικό κομμάτι που μας συντρόφευσε πολλές βραδιές μέσα στο καλοκαίρι.

Περισσότερα...
10.09.2013

One Republic - Counting Stars

One Republic - Counting Stars

Αυτό το τραγούδι μας αρέσει πολύ! Και κυρίως του αρέσει πολύ! Του Γ. που με ρωτάει σχεδόν κάθε μέρα... Το "Counting stars" το ανέβασες; Και εγώ όλο τον στενοχωρώ... όχι δεν το ανέβασα, όχι το αμέλησα, όχι δεν προλαβα... Τέρμα όμως οι δικαιολογίες! Το αγαπάμε και οι δυο και ήθρε η ώρα να το ακούσουμε παρέα!

Περισσότερα...
16.12.2012

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Βουδαπέστη

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Βουδαπέστη

Μια και νωρίτερα αναφερθήκαμε στο ζεστό ρόφημα από τη Βουδαπέστη, τι θα λέγατε για μια βραδινή Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας;

Περισσότερα...
16.05.2013

Άλλη μια χρήση για την παλιά σας καρέκλα

Άλλη μια χρήση για την παλιά σας καρέκλα

Θυμάστε ότι τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε; Είπαμε ότι μπορούμε να τις τρίψουμε, να τις βάψουμε και μετά τη μετάλλαξη να τις βάλουμε στην τραπεζαρία μας... Είπαμε επίσης ότι μπορούν να παίξουν και το ρόλο του κομοδίνου πλάι στο κρεβάτι ή να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη γωνιά στο σπίτι σε vintage εκδοχή.

Περισσότερα...
16.07.2013
Ελαφρύ βραδυνό

Τι θα φάμε απόψε; Τι λέτε για ένα "fast food" που κάνει καλό..

Περισσότερα...
08.05.2013
Sfendami Mountain Festival 2013

Τα βουνά μας αρέσει να τα επισκεπτόμαστε, να τα κατακτούμε και αυτό φαίνεται και από τις ορεινές μας περιπλανήσεις. Κάθε επίσκεψη σε ένα νέο βουνό είναι μια νέα ανακάλυψη, η ομορφιά που συναντάς είναι απίστευτη, η φύση σου επιφυλάσσει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, περπατάς ή σκαρφαλώνεις και αποκαλύπτονται μπροστά σου τα θαυμάσια τοπία.. Και όλα αυτά δεν τα χορταίνεις ποτέ και δεν τα ξεχνάς ποτέ.. Οι εικόνες, η θέα, τα έντονα συναισθήματα δε σε αφήνουν στην καθημερινότητά σου, τα έχεις μέσα σου και έρχονται στην επιφάνεια με κάθε σχετικό ερέθισμα.

Περισσότερα...