Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Μ for Magda ή αλλιώς "Η βάπτιση της Μάγδας"

ή αλλιώς ο λόγος που χάθηκα τον τελευταίο καιρό. Ετοιμασίες για τη βάπτιση της μικρής μας!

Βασικός μας άξονας οι παστέλ αποχρώσεις σε ροζ, λιλά, κίτρινο και βεραμάν. Και παρόλο που ήταν μια βάπτιση σε οικογενειακό κύκλο, η λόξα της μαμάς δεν την αφήνει σε ησυχία :) Έπρεπε να απαρνηθώ τον (έτσι κι αλλιώς λιγοστό) ύπνο μου για μερικές νύχτες και να απορρίψω οποιαδήποτε πιθανότητα χαλάρωσης μέσα στη μέρα για να είναι όλα όπως τα είχα φανταστεί. Φυσικά ήθελα να επιμεληθώ προσωπικά πολλά από τα στοιχεία της βάπτισης! Όλα αν ήταν δυνατόν... που δεν ήταν.

Έτσι, πολύτιμη  ήταν η συμβολή του V. που σχεδίασε το "Μ" μας και της αγαπημένης artmania που μεγαλούργησε με τις ξύλινες δημιουργίες της. Εντάξει έκανα κι εγώ μερικά πράγματα, βρήκα τα χρώματα, πήρα κορδέλες, αν και πιο πολλές φρόντισε να προμηθευτούμε η κουμπαρούλα και νονά του Φίλιππου, παρήγγειλα του πουγκιά, τα κουφέτα και γενικώς έκανα τη ...συναρμολόγηση. Κι έκανα και πολλές εκπτώσεις στις αρχικές μου προσδοκίες :(

Μια γεύση από όσα ετοίμασα...

magdas baptism 1

Τα μαρτυρικά σήμα - κατατεθέν των βαπτίσεων του maresei, που κάνουν πάντα θραύση γιατί είναι πρωτότυπα, φτιαγμένα από πλέξι γκλας και αθάνατα! Μπάνιο στη μπανιέρα, μπάνιο στη θάλασσα... αντέχουν! Γενικώς δεν παθαίνουν τίποτα! Έχουν και χρώμα έχουν και στιλ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Δείτε και τις προτάσεις για τα παλιότερα μαρτυρικά μας εδώ.

magdas baptism 4

magdas baptism 5

Οι μπομπονιέρες με χρωματιστά πουγκιά πολύ καλής ποιότητας και ένα ξύλινο μαγνητάκι Μ φτιαγμένο από την artmania, γεμάτες με χαρτιά αφής και πεντανόστιμα πολύχρωμα κουφέτα Crispy Χατζηγιαννάκη, τυλιγμένα σε τούλι.

magdas baptism 15

Μ for Μάγδα και Μαυροπίνακα...
Επιτραπέζιος μαυροπίνακας - δώρο για τα παιδάκια, σε έμπνευση του μπαμπά μας και υλοποίηση artmania. Στηρίζεται σε στοιχείο έκπληξη που ανοιγοκλείνει.

magdas baptism 17

magdas baptism 22

magdas baptism 23

magdas baptism 24

magdas baptism 25

magdas baptism 28

Το δικό μας μεγάλο Μ, στο σχέδιο του V, φτιαγμένο από πλέξι γκλας με σκοπό να διακοσμήσει (μετά τη βάπτιση) κάποιο σημείο του δωματίου, κατ' αντιστοιχία με το δικό μας Φ. Μαζί με το προσκλητήριο σε κορνίζα, κοριτσίστικα λευκά κεριά με παστέλ λουλουδάκια, το κουτί των ευχών, και πεντανόστιμα χρωματιστά macarons, αποτέλεσε μέρος της διακόσμησης του τραπεζιού υποδοχής στον χώρο που απολαύσαμε το φαγητό μας μετά τη βάπτιση.

magdas baptism 29

magdas baptism 30

Φωτογραφίες από το στημένο τραπέζι έξω από την εκκλησία και το τραπέζι υποδοχής στο κέντρο δυστυχώς δεν υπάρχουν. Φρόντισα να τα στήσω έγκαιρα αλλά δε φρόντισα να τα βγάλω ούτε μια φωτογραφία.

Αντί γι αυτά όμως θα σας δείξω τις θαυμάσιες επιλογές της νονάς μας που ταίριαξαν υπέροχα με όσα όσα είχα ετοιμάσει.

magdas baptism 31

Το μπουκαλάκι με το λάδι.

magdas baptism 32

Οι 3 μικρές λαμπάδες που τελικά δεν χρειάστηκαν. Δεν πειράζει, θσ μπουν στο κουτί αναμνηστικών της Μάγδας :)

Κι έχουμε και βιβλίο αναμνήσεων artmania που θα σας δείξω προσεχώς.

magdas baptism 34

Η λαμπάδα μας που μου άρεσε πολύ.

magdas baptism 35

Το κουτί - μπαούλο που έχω ήδη γεμίσει με απομεινάρια κορδελών, χαρτιών, πουγκιών κ.λπ.. Απόλυτα συνδυασμένο με το Μ της Μάγδας και του Μαυροπίνακα. Και βέβαια προσεχώς θα γίνει αυτό το κουτί των αναμνηστικών της μικρής μας, μόλις βρω τον χρόνο να οργανώσω εκ νέου τα υλικά μου για κατασκευές, συσκευασίες κ.λπ.

Μου άρεσαν πάρα πολύ όταν τα είδα! Όλα! Και τη χαρήκαμε τη βάπτιση. Η οικογένεια μαζεύτηκε σύσσωμη, η μικρή Μαγδαληνή δεν γκρέμισε την εκκλησία με το κλάμα της (περιμέναμε να πλαντάξει αλλά μας διέψευσε), φάγαμε εξαιρετικά, τα είπαμε και λίγο, όσο προλάβαμε και κάπως έτσι... η βάπτιση που σχεδιάζαμε, έγινε μια γλυκιά ανάμνηση :)

Για άλλη μια φορά συνειδητοποίησα ότι ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα... Τουλάχιστον να περνάει όμορφα.

Τα ξαναλέμε σύντομα,

Βασιλική

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
08.01.2014

H πρόκληση της χρονιάς

H πρόκληση της χρονιάς

..για την παρέα στην Αθήνα είναι το 2014 να δούμε όλες τις ταινίες του Woody Allen!

Και η αντίστροφη μέτρηση ήδη ξεκίνησε..

Περισσότερα...
01.04.2015
Καλωσήρθες Απρίλη

Αγαπημένε μου Απρίλη,

Περισσότερα...
15.12.2012
Πρωινό στο κρεβάτι

Σήμερα ξεκινάμε τη μέρα μας με πρωινό στο κρεβάτι..

Περισσότερα...
10.09.2013

One Republic - Counting Stars

One Republic - Counting Stars

Αυτό το τραγούδι μας αρέσει πολύ! Και κυρίως του αρέσει πολύ! Του Γ. που με ρωτάει σχεδόν κάθε μέρα... Το "Counting stars" το ανέβασες; Και εγώ όλο τον στενοχωρώ... όχι δεν το ανέβασα, όχι το αμέλησα, όχι δεν προλαβα... Τέρμα όμως οι δικαιολογίες! Το αγαπάμε και οι δυο και ήθρε η ώρα να το ακούσουμε παρέα!

Περισσότερα...
11.04.2014

Μπαλκόνι μπαλκονάκι μου

Μπαλκόνι μπαλκονάκι μου

Η άνοιξη έφτασε στο μπαλκόνι μου. Τα πρώτα φυτά πήραν θέση στο ράφι και αμέσως άλλαξε η όψη του μπαλκονιού και μαζί της η διάθεσή μου κάθε φορά που το αντικρίζω.

Περισσότερα...
03.01.2015

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του χιονιά

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του χιονιά

Λίγο πριν μπει η νέα χρονιά, είδαμε τις πρώτες άσπρες μέρες κυριολεκτικά. Χιόνι έπεσε σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ακόμα και δίπλα στο κύμα, οι φωτογραφίες με τα χιονισμένα τοπία κατέκλυσαν τα social media, παιδάκια γέμισαν τα πεζοδρόμια για να παίξουν χιονοπόλεμο παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και εκδρομείς βρέθηκαν για ώρες στους δρόμους αφού αναγκάστηκαν να ταξιδεύουν με πολύ μικρές ταχύτητες μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Περισσότερα...
11.05.2014

Η γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας

Γιορτή της Μητέρας σήμερα και γιορτάζουν οι μανούλες όλου του κόσμου. Στην παρέα μας φέτος έχουμε άλλη μια μανούλα: Εμένα! Ψέμα; Πότε μεγάλωσα εγώ για να 'χω και παιδί... Περίεργο! Το συναίσθημα, η εμπειρία, η αίσθηση του να είσαι μαμά...

Περισσότερα...
31.05.2014
Τι να φορέσω;

Η πρόσκληση στη βάπτιση του γιου αγαπημένων φίλων, αποτέλεσε αφορμή για μια σύντομη αναζήτηση στο Pinterest. Στόχος μου να βρω απάντηση στο κλασικό ερώτημα "Τι να φορέσω αύριο;".

Περισσότερα...
09.10.2013

Μαυροπίνακας & υδρόγειος

Μαυροπίνακας & υδρόγειος

Δύο πολύ αγαπημένα αντικείμενα για το παιδικό δωμάτιο.

Περισσότερα...
12.12.2014

Ιδέες και λύσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού

Ιδέες και λύσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού

Και αν δε θέλω να στολίσω δέντρο; Και αν βαριέμαι να το βγάλω, να το στήσω, να ανοίγω κλαδιά, να τα βάζω στη θέση τους... ή αν το δέντρο μου χάλασε, έσπασε... και δεν με παίρνει να αγοράσω καινούριο; Ή αν εκτός από δέντρο, θέλω να στολίσω και άλλα σημεία του σπιτιού; Τι μπορώ να κάνω;

Δείτε μερικές ιδέες, διαλέξτε και φέρτε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι σας.

Περισσότερα...
25.08.2013

Οι τσιμεντόλιθοι αλλιώς

Οι τσιμεντόλιθοι αλλιώς

Για διαφορετικές γλάστρες έχουμε μιλήσει κι άλλες φορές. Οι επιλογές είναι πολλές αν σκεφτούμε μερικά αντικείμενα αλλιώς.

Περισσότερα...
02.10.2012
Οι φελλοί μας..αλλιώς!

Πολλές φορές η οπτική γωνία κάνει τη διαφορά πραγματικότητα!

Περισσότερα...
09.10.2016

Βόλτα στην αγορά και Νέος Διαγωνισμός για ένα δαχτυλίδι Guess (ΕΛΗΞΕ)

Βόλτα στην αγορά και Νέος Διαγωνισμός για ένα δαχτυλίδι Guess (ΕΛΗΞΕ)

Τώρα που η βάφτιση και οι σχετικές ετοιμασίες αποτελούν πια παρελθόν, ήρθε η ώρα να επανέλθω δριμύτερη από εκεί που είχα μείνει. Σας μιλούσα (κυρίως) για ψώνια και βιβλία. Σήμερα θα επανέλθω με τα ψώνια... και την σοβαρή καλοκαιρινή μου ανάγκη να ξεχυθώ στην αγορά και να ψωνίζω σαν να μην υπάρχει αύριο.

Περισσότερα...
13.01.2013
Tailor Swift feat. The Civil Wars - Safe and Sound

Μια και σήμερα αναφερθήκαμε στην ταινία "The Hunger Games" και τα μηνύματά της, ας κλείσουμε το Σαββατοκύριακο μας με ένα τραγούδι από το αντίστοιχο soundtrack.

Περισσότερα...
23.03.2013
Η ώρα της γης 2013

Η Ώρα της Γης είναι μια ετήσια συμβολική δράση που συμβαίνει κάθε Μάρτιο και έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα...
13.02.2013
Πολύχρωμη ζωή

Η λίστα με τα πολύχρωμα to do περιλαμβάνει:

Περισσότερα...
06.02.2013
Επιλέξτε την Ευτυχία!

Μια καινούρια μέρα ξεκινά και επιλέγουμε να είμαστε ευτυχείς! Γιατί έτσι μας αρέσει!

Περισσότερα...
08.05.2013

Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ

Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να περάσει μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, για να σπάσει τη ρουτίνα, να νιώσει όμορφα και να χαλαρώσει; Νομίζω πως το μόνο που χρειάζεται είναι Απόφαση. Χρειάζεται να πάρει την απόφαση ότι θα αφήσει για λίγο τη βολή του, θα κουραστεί λίγο παραπάνω και θα αποδράσει, αναζητώντας ένα όμορφο μέρος, ένα τοπίο μέσα στη φύση με λίγους καλούς φίλους, μερικές λιχουδιές και άπειρη καλή διάθεση.

Περισσότερα...
26.02.2013

Biagio Antonacci - Sognami

Biagio Antonacci - Sognami

Μετά τη στιλιστική βόλτα μας στους δρόμους του Μιλάνο, συνεχίζουμε μελωδικά και ιταλικά..

Περισσότερα...
10.05.2013
Απόστολος Βαλαρούτσος - Μετά Ξύπνησα

Μπορεί να ξημέρωσε εδώ και ώρες.. μπορεί να είστε ήδη στη δουλειά ή μπορεί να κάνετε δουλειές στο σπίτι.. Ό,τι κι αν ισχύει, ένα διάλειμμα είναι απαραίτητο και αυτή τη φορά απαιτεί να κλείσετε τα μάτια και να αφήσετε το ρυθμό του νέου τραγουδιού του Απόστολου Βαλαρούτσου να σας παρασύρει...

Περισσότερα...
06.02.2013

Imelda May - Inside Out

Imelda May - Inside Out

Ένα μουσικό διάλειμμα για να δώσουμε ώθηση στη διάθεσή μας!

Περισσότερα...
31.03.2013
Ώρα για BBQ

Δεν ήταν να δούμε καλό καιρό μια μέρα, ξεχυθήκαμε μετά την Άφυτο για barbeque. Είχαμε φροντίσει φυσικά να πάρουμε τα απαραίτητα, κρεατικά, πατάτες, πρασινάδες και ντομάτες για σαλάτα, ψωμί, και μερικές σαλάτες-αλοιφές. Εννοείται πως οι μπύρες και το κρασί δεν έλειπαν από τα ψώνια μας, όπως και μερικά σιροπιαστά γλυκά για το τέλος... Τι άλλο θέλει ο άνθρωπος για να περάσει μια όμορφη μέρα;

Περισσότερα...
14.10.2012

La Valse D’Amelie

La Valse D’Amelie

Πώς γίνεται μια μελωδία να γεννά τόσα συναισθήματα ταυτόχρονα: Νοσταλγία, τρυφερότητα, λύπη και χαρά μαζι...

Περισσότερα...