Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Προτάσεις για μικρά μπαλκόνια

Έτσι είναι... Όταν παίρνουμε τα βουνά και βγαίνουμε στη φύση, παίρνει το μυαλό μας αέρα και θέλουμε να φέρουμε τη φύση στο σπίτι ή έστω στο μπαλκόνι μας. Και τώρα που απ' ότι φαίνεται ήρθε για τα καλά η Άνοιξη, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Για όσους το "θα φτιάξω το μπαλκόνι" είναι ακόμα στη λίστα με τα "to do", η ώρα έφτασε.

Ακόμα και αν το μπαλκόνι μας είναι μικρό, ακόμα και αν το μπαλκόνι μας είναι στενό, ακόμα και αν το μπαλκόνι μας δεν έχει ωραία θέα, ακόμα και αν δε ζούμε σε μια γραφική γειτονιά, υπάρχει πάντα το περιθώριο να φτιάξουμε το δικό μας καταφύγιο που θα μας δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε μέσα στη φύση.

Ιδέες υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές. Έπιπλα ξύλινα, πλαστικά, μεταλλικά, κάθε κατηγορία με τα υπέρ και τα κατά, γλάστρες, κασπώ, παρτέρια, τελάρα, παλέτες, κουβάδες, λουλούδια, χρώματα και αρώματα... Όλα αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν μέρος της διακόσμησης του μπαλκονιού μας για να μοιάζει και ο δικός μας εξωτερικός χώρος σαν αυτούς που βλέπουμε σε φωτογραφίες και μας δημιουργούν (έστω και μια μικρή) αίσθηση ζήλιας.

Και όλες αυτές τις ιδέες μπορούμε να τις βρούμε (πού αλλού;) στο thedecopages.gr, όπου η αγαπημένη Μαρία φροντίζει για μας, πριν από μας. Ας ρίξουμε μια, δυο, τρεις ή πιο πολλές ματιές για να βρούμε όσα μας αρέσουν και όσα ταιριάζουν στο δικό μας μπαλκόνι κι ας βάλουμε φαντασία και μεράκι για να δημιουργήσουμε έναν χώρο πράσινο, για ξεκούραστα απογεύματα και ρομαντικά βράδια.

Και όταν πλέον φτιάξουμε και φτιάξετε το μπαλκόνι σας για φέτος, ελάτε να ανταλλάξουμε φωτογραφίες και να δημιουργήσουμε τη δική μας λίστα με μπαλκόνια - πρότυπα.

ΥΓ. Κι αν θέλετε, με ένα κλικ εδώ, δείτε και άλλα θέματα για τη διακόσμηση και την οργάνωση του μπαλκονιού σας.

 

 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
04.05.2017

Εκπληκτικό κοτόπουλο με λαχανικά julienne, τζίντζερ, μέλι, ουίσκι και soya

Εκπληκτικό κοτόπουλο με λαχανικά julienne, τζίντζερ, μέλι, ουίσκι και soya

Ναι ουίσκι σωστά διαβάσατε. Ιρλανικό, σκωτσέζικο, αμερικάνικο, δεν έχει σημασία το αφήνω σε εσάς αλλά λίγο ουισκάκι στο σβήσιμο είναι ένα από τα μυστικά αυτής της συνταγής. Επειδή μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να πιείτε ένα σφηνάκι και πριν το φαγητό μην το κάνετε θα σας εξηγήσω γιατί.

Περισσότερα...
19.05.2014

Pesto κι έγινε..

Pesto κι έγινε..

Δύσκολη η πρώτη εργάσιμη μέρας της εβδομάδας και όταν γύρισα σπίτι δεν είχα ετοιμάσει κάτι για φαγητό.. 

Περισσότερα...
02.08.2013

Bebel Gilberto - August Day Song

Bebel Gilberto - August Day Song

H πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου είναι εδώ και στο γενικότερο πνεύμα της χαλάρωσης και της ξενοιασιάς υποδεχόμαστε την αγαπημένη μέρα της εβδομάδας με lounge διάθεση.

Περισσότερα...
30.12.2012
Σπέσιαλ πρωινό

Eίναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου, ας κακομάθουμε τον εαυτό μας με ένα περιποιημένο πρωινό. Μια σπέσιαλ ομελέτα είναι ό,τι πρέπει..

Περισσότερα...
09.03.2013

Desert Flower

Desert Flower

Το λουλούδι της ερήμου: Ένα εξαιρετικό βιβλίο και εν συνεχεία μια πολύ καλή ταινία που βασίζονται σε αληθινή ιστορία. Ένα βιβλίο και μια ταινία που για πολλούς συνδέονται άρρηκτα με την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας, τη χθεσινή γιορτή της γυναίκας. 

Περισσότερα...
16.10.2012

Singin' in the rain (2012)

Singin' in the rain (2012)

Κι αν βρεθείτε στο Λονδίνο, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε το εν λόγω μιούσικαλ..

Περισσότερα...
21.10.2014

Δώρα της Γης - Καστανογιορτή στη Σκήτη της Λάρισας

Δώρα της Γης - Καστανογιορτή στη Σκήτη της Λάρισας

Και μετά το Σκλήθρο, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Σκήτη. Ως προς τη σειρά επίσκεψης των δύο χωριών, δεν τίθεται θέμα προτίμησης. Η επιλογή έγινε βάσει του πιο εύκολου δρομολογίου για την επιστροφή στη βάση μας.

Πάμε και μια βόλτα στη Σκήτη λοιπόν...

Περισσότερα...
17.05.2016

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο Επταχώρι Καστοριάς

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο Επταχώρι Καστοριάς

Περνάς από το Επταχώρι Καστοριάς στην παλiά εθνική οδό Κοζάνης - Ιωαννίνων, είτε για Κόνιτσα - Ιωάννινα είτε για να ανέβεις στον Γράμο, βλέπεις τα πέτρινα σπίτια και την επιβλητική πέτρινη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής πάνω στον δρόμο και συνεχίζεις. Πού να φανταστείς τι χάνεις αν δεν μπεις στο χωριό. Πού να φαντασείς, αν δεν το ζήσεις, τι "κρύβει" στο εσωτερικό του και από πού να αρχίσεις; Από τη ζεστασιά των ανθρώπων και τη φιλοξενία; Από τα πέτρινα σπίτια και γραφικά καλντερίμια; Από τη θέση του χωριού κάτω από την "μπιστεριά"; Από την ιστορία του; Είναι πολλά αυτά που χαρακτηρίζουν το χωριό και μαγεύουν τους επισκέπτες.

Περισσότερα...
20.10.2012

Όταν χαμογελάτε, ο κόσμος χαμογελά μαζί σας

Όταν χαμογελάτε, ο κόσμος χαμογελά μαζί σας

Αποσπάσματα από το βιβλίο "Συνδεδεμένοι" των κ.κ. Χρηστάκη & Φόουλερ σχετικά με τη μετάδοση των συναισθημάτων..

Περισσότερα...
26.12.2014

Με έμφαση στο περιτύλιγμα III

Με έμφαση στο περιτύλιγμα III

Έχουμε ξαναπεί ότι ένα δώρο αποκτά περισσότερο χαρακτήρα όταν μπαίνει και το προσωπικό στοιχείο, έστω στο περιτύλιγμα.

Περισσότερα...
27.05.2014
Lana Del Rey - Shades Of Cool

Ολοκαίνουριο κομμάτι από τη μοναδική Lana Del Rey!

Περισσότερα...
10.02.2017

Μια Κυριακή του Φεβρουαρίου που ήρθε η άνοιξη

Μια Κυριακή του Φεβρουαρίου που ήρθε η άνοιξη

Είναι κάποια πρωινά που ξυπνάς και όλα μοιάζουν λίγο διαφορετικά. Σαν κάποιος να ανακάτεψε το σύμπαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι κάποιες μέρες που μπορεί να βρίσκονται στην καρδιά ενός χειμώνα αλλά κουβαλάνε μέσα τους την άνοιξη. Έτσι απλά σε μια στιγμή αλλάζει η ατμόσφαιρα, γλυκαίνει και σου γαργαλάει την ψυχή. Όσο κι αν κάποιοι ενοχλητικοί επιμένουν ότι είμαστε ακόμα στο Φεβρουάριο, ή κάποιοι πιο ρεαλιστές ότι η εξήγηση είναι απλή και λέγεται «νοτιάς», την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε άνοιξη, ξεκάθαρα. Αυτή η γλυκιά, δροσερή αίσθηση που μας μεθάει. Και εμένα αυτός ο αέρας της άνοιξης με ξεσηκώνει, μου χαρίζει ενέργεια, έμπνευση και πηγαία χαρά και κυρίως μου απαγορεύει να μείνω σε κλειστό χώρο.

Περισσότερα...
18.01.2013

Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία

Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία

και βρίσκονται στην πρωτεύουσα ή στα πέριξ...

Περισσότερα...
01.12.2012
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Περισσότερα...
01.10.2014

Το wallpaper του Οκτωβρίου

Το wallpaper του Οκτωβρίου

Γιατί και το φθινόπωρο είναι ερωτεύσιμο! Ευκαιρία λοιπόν να σχεδιάσουμε εκδρομές και κοντινές εξορμήσεις για να απολαύσουμε τα υπέροχα χρώματα της φύσης.

Περισσότερα...
12.01.2013

Croque Madame

Croque Madame

Τελικά η καλή μας φίλη που ξέρει από μουσική, από cookies, από στολισμούς καλαθιών, ξέρει και από πρωινά! Μα αυτό θα πει να έχεις πολυτάλαντες φίλες!

Περισσότερα...
13.02.2013
Ένα πολύχρωμο ταξίδι στην Κεντρική Ευρώπη

Επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και για να μη μένουμε μόνο στη λεκτική περιγραφή, ας πάμε ένα σύντομο φωτογραφικό ταξίδι στα ανθισμένα λουλούδια του Στρασβούργου και του Μονάχου.

Περισσότερα...
15.09.2012

Κηπουρική για ερασιτέχνες

Κηπουρική για ερασιτέχνες

Ήρθε η ώρα να φροντίσω τα λουλούδια όπως πρέπει..

Περισσότερα...
26.06.2013

Fiona Apple & Jon Brion - Everyday

Fiona Apple & Jon Brion - Everyday

Καλημέρα, κάθε μέρα! 

Περισσότερα...
14.02.2013
The sun will rise again

Ακόμα και αν η μέρα σας σήμερα δεν πήγε τόσο καλά, όσο θα θέλατε, να θυμάστε ότι ...

Περισσότερα...
04.03.2013

Μαρίζα Ρίζου-Μια άλλη ευτυχία

Μαρίζα Ρίζου-Μια άλλη ευτυχία

Ένα μουσικό διάλειμμα με ένα ακόμη κομμάτι από τη Μαρίζα Ρίζου..

Περισσότερα...
19.11.2012
Ωραίο πιάσιμο!

Απλό, πρωτότυπο και εύκολο! Πολύ μας αρέσει! Θα το δοκιμάσουμε κι εμείς..

Περισσότερα...
22.05.2013
Michael Bublé - It's A Beautiful Day

Καλημέρα όλη μέρα! Ό,τι και αν συμβαίνει μη ξεχνάτε ότι και η σημερινή μέρα μπορεί να είναι μια όμορφη μέρα! Ας την ξεκινήσουμε λοιπόν με μουσική και συγκεκριμένα με το ομώνυμο κομμάτι του Michael Bublé και ένα πλατύ χαμόγελο..

Περισσότερα...
27.11.2012
Γλυκό του κουταλιού

Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκό κουταλιού μαζί με τον απογευματινό ελληνικό καφέ;