Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

02/10/2016: Η πιο καταθλιπτική (προσωπική) επέτειος!

Πριν 5 χρόνια, τέτοια μέρα, μόλις είχα φτάσει Θεσσαλονίκη και βρισκόμουν αντιμέτωπη με την καινούρια μου ζωή. Θυμάμαι τον πανικό και τη λύπη που αισθανόμουν γιατί μου φαινόταν τόσο πολύ τεράστιο όλο αυτό που ξεκινούσε. Θα ζούσα μόνη μου, θα διαχειριζόμουν τα λεφτά μου, θα συντηρούσα το σπίτι μου και όλες οι στιγμές μου σε αυτό θα ήταν στιγμές μοναξιάς. Για έναν άνθρωπο που λατρεύει την οικογένεια και μισεί να είναι μόνος, πιστέψτε με, αυτό είναι τεράστιο βήμα.

5 χρόνια μετά όλο αυτό μοιάζει αστείο.Όλα τα δύσκολα διήρκεσαν μια εβδομάδα. Έμαθα τον εαυτό μου, αγάπησα την παρέα μαζί μου, διασκέδασα να με γνωρίζω και έμεινα να απολαμβάνω την ησυχία μου. Πιο πολύ απ' όλα με βοήθησε ο κόσμος. Είναι οξύμωρο, όμως, γνώρισα τόσο πολύ κόσμο, παιδιά που είχαν τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους στόχους με μένα, παιδιά που σε τίποτα δε συμφωνούσαμε, έκανα τόσες παρέες και συναναστράφηκα τόσους διαφορετικούς ανθρώπους που τελικά αναζητούσα εμένα και μου έλειπε η μοναξιά μου η πολύτιμη.

Πέρασα τόσες όμορφες στιγμές με τους φίλους μου... τόσα ξενύχτια, τόσα παιχνίδια, τόσα βράδια όλοι μαζί... δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ και τι να αναφέρω. Τόσες εμπειρίες για να πω στα παιδιά μου κάποια στιγμή και τόσα βιώματα για να μπορέσω να τα συμβουλέψω. Φυσικά έχω να θυμηθώ και δύσκολες στιγμές! Φιλίες που χάλασαν, σχέσεις που διαλύθηκαν, ανθρώπους που αγαπούσα και μίσησα, που με αγαπούσαν και με σιχάθηκαν. Στιγμές! Στιγμές που γνωρίζει πραγματικά μόνο το σπίτι μου. Αντιδράσεις που τις κρατάει φυλαγμένες στους τοίχους του.

Ο κύκλος αυτός θεωρείται ότι έκλεισε ή κλείνει όταν αποφοιτείς. Όχι! Ο κύκλος αυτός κλείνει όταν συνειδητοποιείς ότι ρίζωσες. Ότι αγαπάς την πόλη αυτή όσο ίσως δεν αγαπάς την πόλη που μεγάλωσες. Γιατί αυτή σε έχτισε. Σου έμαθε όταν πέσεις, όσο κι αν πονάς, να σηκώνεσαι. Αυτό έπαθα εγώ. Εγώ που τόσο δεν ήθελα να βγω από τη γυάλα μου, βγήκα! Και τώρα τρομάζω γιατί τις ρίζες μου κάποιος τις τραβάει. Γιατί πια όταν κοιτάω το απέραντο της Θεσσαλονίκης, της πόλης μου, αισθάνομαι όχι χαρά και αγαλλίαση, αλλά άγχος και αγωνία. Γιατί είναι οι τελευταίες ματιές. Γιατί η φυγή πλησιάζει και μαζί και το τέλος ενός ταξιδιού που ήταν μάλλον το πιο διασκεδαστικό που μπορεί να κάνει κανείς.

5 χρόνια μετά θυμάμαι όλα αυτά και πελαγώνω στη σκέψη ότι το μέλλον μου φαίνεται να διαγράφεται αλλού, και όχι στην πόλη αυτή που τόσο με πλήγωσε και πολύ περισσότερο μου χάρισε χαμόγελα και ανθρώπους. Όλο και πιο έντονη και ρεαλιστική είναι η σκέψη της επιστροφής και όλο πιο κοντά αυτή η μέρα.
«Κάπου αλλού θα ζήσω, όμως, θα σε θυμάμαι γιατί μου έμαθες να ζω και να με αγαπώ. Ελπίζω και εύχομαι καθημερινά η παράταση που παίρνω στα στενά σου να παρατείνεται επ' αόριστον, γιατί σε αυτά μπορώ και αναπνέω.»

«Όπου κι αν πάω εσένα θα θυμάμαι Θεσσαλονίκη ξελογιάστρα»

«χρόνια μας πολλά πόλη μου»

#my_city

Γράφει η Παυλίνα.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
11.02.2013
H playlist της Δευτέρας

Καλημέρα όλη μέρα! Είναι Δευτέρα αλλά ας μην πτοηθούμε! Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας δυναμικά και μουσικά! Εξάλλου η μουσική δεν είναι ποτέ αρκετή!

Περισσότερα...
23.07.2014

Αχ αυτή η θέα...

Αχ αυτή η θέα...

Αυτή η θέα στο φως του ηλιοβασιλέματος έχει μείνει στο μυαλό μου...

Περισσότερα...
14.02.2015

Monophonics - Strange Love

Monophonics - Strange Love

Μέρα που είναι - αν και δεν είμαστε fun - ας ακούσουμε ένα κομμάτι για την αγάπη, έστω και την παράξενη!

Περισσότερα...
24.01.2013
Σπιτικό fast food

Μας αρέσουν οι σαλάτες και τα υγιεινά εδέσματα αλλά μας αρέσουν και οι γευστικές ατασθαλίες που και που. 

Περισσότερα...
21.03.2016

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα προϊόντα της Olea

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα προϊόντα της Olea

Ο διαγωνισμός μας έληξε! Τα υπέροχα προϊόντα της Olea θα βρουν νέο σπίτι. Θα βρουν ένα πρόσωπο να περιποιηθούν, ένα χαμόγελο να φωτίσουν.

Περισσότερα...
22.11.2012
Τα νέα μου αποκτήματα

Τα νέα μου αποκτήματα!

Περισσότερα...
25.11.2014

Διαγωνισμός: Μ' αρέσει να Πλέκω

Διαγωνισμός: Μ' αρέσει να Πλέκω

Με το θέμα "ελεύθερος χρόνος" πώς τα πάτε; Αν έπρεπε να γράψετε μια έκθεση με θέμα "Τι μ' αρέσει να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου" τι θα γράφατε;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι το έχουμε ρίξει σε χόμπι που είχαμε για χρόνια ξεχάσει ή αφήσει στα χέρια των γιαγιάδων μας. Mεταξύ αυτών, το πλέξιμο! Mήπως πλέκετε; Δεν ξέρετε; Ήρθε η ώρα να μάθετε ή αν ήδη ξέρετε, μπορείτε να εξασκήσετε ακόμα περισσότερο το χόμπι σας. Εμείς είμαστε εδώ για σας! 

Το maresei.gr και οι εκδόσεις Μύρτος χαρίζουν δύο αντίτυπα του βιβλίου "Μ' αρέσει να πλέκω" σε δύο τυχερούς/ές επισκέπτες/ριες της σελίδας μας.

Περισσότερα...
16.10.2013

Moby with Wayne Coyne - The Perfect Life

Moby with Wayne Coyne - The Perfect Life

Kλείνουμε τα μάτια, πατάμε play και έτσι απλά ο πολυτάλαντος Μoby μας παρασύρει σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι.. και μια υπέροχη ζωή..

Περισσότερα...
08.03.2017

Secret taste swap - Συμμετοχή σε άλλη μία μυστική ανταλλαγή

Secret taste swap - Συμμετοχή σε άλλη μία μυστική ανταλλαγή

Μετά τη χαρά που μου έδωσε το Junior Secret Santa 2016 (η μυστική χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή για παιδικά δωράκια), δεν μπορούσα να αντισταθώ σε άλλη μία ανταλλαγή. Αυτή τη φορά ο σκοπός ήταν η ανταλλαγή γεύσης. Ναι, καλά διαβάζετε! Όλες οι συμμετέχουσες ανταλλάξαμε ή ακόμα ανταλλάσουμε - κάποια δέματα δεν έφτασαν ακόμα στον προορισμό τους - γεύσεις!

Σπιτικές λιχουδιές ή άλλα αγοραστά εδέσματα και τοπικά προϊόντα μπήκαν σε σακουλάκια και κουτάκια και ταξίδεψαν. Είτε μακριά είτε κοντά, ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους έφτασαν στα χέρια των παραληπτριών τους και τους (μας) οδήγησαν σε νέα γευστικά μονοπάτια.

Περισσότερα...
26.11.2012
Σαν πίνακας ζωγραφικής

Φωτογραφίες όμοιες με πίνακα ζωγραφικής! Ας βλέπουμε ωραίες εικόνες αυτήν την εβδομάδα για να ξεχνιέται το μυαλό και να κάνουμε έστω και νοητά μικρά ταξίδια σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα.

Περισσότερα...
06.01.2013

Lana Del Rey - Blue Jeans

Lana Del Rey - Blue Jeans

Mια και αναφερθήκαμε στις εναλλακτικές χρήσεις των blue jeans ας απολαύσουμε τη Lana Del Rey στο ομώνυμο κομμάτι..

Περισσότερα...
01.05.2013
Today's tip - Καλό μήνα!!!

Καλημέρα, καλό μήνα και καλή μας Πρωτομαγιά, όποτε κι αν τελικά τη γιορτάζουμε...

Περισσότερα...
29.12.2012

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου πήραμε;

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου πήραμε;

Αν πήραμε, ας ξαναπάρουμε. Κι αν δεν πήραμε, ας κάνουμε μια στάση σε ένα φαρμακείο σε μια από τις επόμενες βόλτες μας στην αγορά κι ας φροντίσουμε να προμηθευτούμε ένα πακετάκι παστίλιες!

Περισσότερα...
02.12.2012
Πρωινό Κυριακής

Τουλάχιστον τις Κυριακές ας προσπαθούμε να αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο στο πρωινό.

Περισσότερα...
09.08.2013

Ανθοδέσμη για το γάμο σας διαλέξατε;

Ανθοδέσμη για το γάμο σας διαλέξατε;

Να μία διαφορετική ανθοδέσμη που μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν όλα τα νυφικά και να κλέψει τις εντυπώσεις προσθέτοντας πράσινες πινελιές στη νυφική σας εμφάνιση.

Περισσότερα...
06.06.2013
Koop - Summer Sun

Πέμπτη σήμερα και ξεκινάμε την ημέρα μας με chill out διάθεση με ένα κομμάτι αφιερωμένο στον καλοκαιρινό ήλιο..

Περισσότερα...
01.04.2015
Καλωσήρθες Απρίλη

Αγαπημένε μου Απρίλη,

Περισσότερα...
23.05.2014

Μανιταροαναζητήσεις στην Πόλη των Μανιταριών

Μανιταροαναζητήσεις στην Πόλη των Μανιταριών

Μια που τη συνταγή για υπέροχη σάλτσα μανιταριών την έχουμε και μια που οι μανιταροπαρασκευές δεν τελειώνουν ποτέ, κάθε τόσο βγαίνουμε και ψάχνουμε για μανιτάρια ιδιαίτερα αυτή την εποχή που έχει μπόλικα.

Η συλλογή μανιταριών είναι η αφορμή για μια ακόμα επαφή με την εκπληκτική αυτή την εποχή φύση. Περπατάς στο δάσος, στα καταπράσινα λιβάδια και κάθε τόσο σταματάς να μαζέψεις τα μανιταράκια σου και να απολαύσεις το τοπίο.

Περισσότερα...
28.02.2013
Οι περιπέτειες

Οι μικρές περιπέτειες είναι η χαρά της ζωής, είναι βασική προϋπόθεση για τις στιγμές που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας.

Περισσότερα...
22.02.2013

Εργαστήρι Τεχνών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εργαστήρι Τεχνών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια διαφορετική πρόταση για το Σαββατοκύριακο για όσους ζείτε στην πρωτεύουσα ή τύχει να την επισκεφθείτε.

Περισσότερα...
04.09.2014

Ένα στρουμφοχωριό στον τοίχο...

Ένα στρουμφοχωριό στον τοίχο...

Μιλώντας για τον τοίχο του παιδικού δωματίου, έχουμε την πρόταση της φίλης μας που εκτός από kick boxing και μαγειρική, έχει ταλέντο και στη ζωγραφική. Εκτός από τοίχους σε παιδικά δωμάτια φίλων και γνωστών, ήρθε η ώρα να ετοιμάσει και το παιδικό δωμάτιο του γιου της που μάλλον του αρέσει στην κοιλίτσα της μαμάς και δε λέει να βγει... Το θέμα του τοίχου; Το αγαπημένο της στρουμφοχωριό!

Περισσότερα...
07.05.2013
Αγόρια εν δράσει...

Μαύρο χαρτόνι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες που σχηματίζουν το επιθυμητό μονόγραμμα, διορθωτικό ή άσπρη μπογιά και λεπτό πινέλο για τη διαχωριστική γραμμή - εδώ μπορεί να χρειαστεί η βοήθειά σας- κόλλα και αυτοκινητάκια και έτοιμη η επιτοίχια διακοσμητική πίστα. Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο κεφαλάρι για το κρεβάτι του παιδιού σας ή πιο κατάλληλο διακοσμητικό για ένα αγορίστικο δωμάτιο;

Περισσότερα...
11.12.2012

The Baseballs - Let It Snow

The Baseballs - Let It Snow

Μας το πρότεινε μια φίλη μας που ξέρει από μουσική και πολύ μας άρεσε! Μα τι ωραία διασκευή και τι ωραίο βίντεο! Ταιριάζει δε απόλυτα με το κλίμα των ημερών..

Περισσότερα...