Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο σπιτικό παγωτό

Χρειάζεστε όρεξη, είκοσι λεπτά από το χρόνο σας συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των σκευών, και χώρο στην κατάψυξη... Α! Και μερικά απλά υλικά.

Δείτε τα:

Για το κυρίως μείγμα χρειαζόμαστε:

- 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος για μαγειρική
- 1 ζαχαρούχο
- 1-2 βανίλιες

Χτυπάμε καλά την κρέμα στο μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες, συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, η κρέμα μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη!

Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε:

- Μπισκότα OREO κομμένα σε μικρά μικρά κομμάτια
- Νιφάδες ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας
- Πραλίνα φουντουκιού
- Μαρμελάδα ή σάλτσα φράουλας ή άλλου κόκκινου φρούτου
- Πτι-μπερ κομμένα σε μικρά μικρά κομμάτια
- Στιγμιαίο καφέ

Κατά προτίμηση προσθέτουμε ένα από τα παραπάνω υλικά, αν και τα OREO με τη μαύρη σοκολάτα συνδυάζονται πολύ καλά και προκύπτει η λατρεμένη μπισκοτοστρατσιατέλα!

Το μυστικό είναι πως ό,τι κι αν προσθέσουμε από τα παραπάνω, καλό είναι να το βάλουμε στο τέλος, σε όση ποσότητα επιθυμούμε, και να ανακατέψουμε με κουτάλι και όχι με το μίξερ.

Επίσης, σε περίπτωση που έχουμε σκοπό να προσθέσουμε μπισκότα ή μαρμελάδα με πολύ γλυκιά γεύση, ή αν γενικά δε θέλουμε το παγωτό μας πολύ γλυκό, θα μπορούσαμε να "σπάσουμε τη γλύκα", προσθέτοντας στο μείγμα της κρέμας λίγο φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά, όσο ακόμα χτυπάμε την κρέμα.

Τέλος, αν έχουμε μικρά παιδιά ή αν απλώς δεν μπορούμε να είμαστε εγκρατείς στην ποσότητα του παγωτού που θα καταναλώνουμε κάθε φορά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο τάπερ, να βάλουμε κάτω μία στρώση μπισκότα πτι-μπερ, από πάνω μια στρώση παγωτό κρέμα, άλλη μια στρώση μπισκότα και αν έχουμε περίσσευμα παγωτού (ανάλογα με το μέγεθος του τάπερ), μπορούμε να επαναλάβουμε με άλλη μια στρώση σαντουιτσάκια. Έτσι ίσως καταφέρουμε να τρώμε ένα παγωτοσαντουιτσάκι τη φορά!

Μετά την παρασκευή, βάζουμε το παγωτό στο ψυγείο και μόλις παγώσει μπορούμε να δοκιμάσουμε! Yum...

maresei-icecream-2

Τέλος, μπορούμε να συνδυάσουμε το παγωτό μας με τα υπέροχα, τα λαχταριστά, τα πεντανόστιμα, τα "λιώνουν στο στόμα" σουφλέ σοκολάτας. Δείτε τη συνταγή.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
01.03.2016

Περπατώντας στο Μιλάνο

Περπατώντας στο Μιλάνο

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης μόλις ξεκίνησε και όπως και να το κάνουμε το μυαλό μας παίρνει αέρα. Κι αν τα ταξίδια φαντάζουν μακρινά όνειρα, οι αναπολήσεις είναι εύκολες και γρήγορες και δεν κοστίζουν τίποτα.

Οπότε κινούμαστε σε ρυθμούς ταξιδιωτικούς και πάμε μια βόλτα στο Μιλάνο.

Περισσότερα...
15.07.2013
Βαγγέλης Γερμανός - Κρουαζιέρα

Μια και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και για πολλούς ήδη ξεκίνησαν οι διακοπές, ας ακούσουμε παρέα το κλασικό αυτό και αγαπημένο τραγούδι.. και να ευχηθούμε "Καλές Διακοπές" σε όσους ξεκινά η άδειά τους σήμερα! Πολλές βουτιές και να περάσετε εξαιρετικά!

Περισσότερα...
22.04.2014

Ανθισμένες Στιγμές

Ανθισμένες Στιγμές

Ο καιρός τις προηγούμενες ημέρες μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος δυνατός, αλλά αυτό δε μας εμπόδισε να βγούμε βόλτα στην ανθισμένη φύση! 

Περισσότερα...
08.05.2013

Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ

Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να περάσει μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, για να σπάσει τη ρουτίνα, να νιώσει όμορφα και να χαλαρώσει; Νομίζω πως το μόνο που χρειάζεται είναι Απόφαση. Χρειάζεται να πάρει την απόφαση ότι θα αφήσει για λίγο τη βολή του, θα κουραστεί λίγο παραπάνω και θα αποδράσει, αναζητώντας ένα όμορφο μέρος, ένα τοπίο μέσα στη φύση με λίγους καλούς φίλους, μερικές λιχουδιές και άπειρη καλή διάθεση.

Περισσότερα...
19.05.2015

Run Greece Καστοριά 2015

Run Greece Καστοριά 2015

Είναι όμορφη, είναι μαγευτική, είναι γραφική, είναι ρομαντική, ενίοτε μελαγχολική, είναι... μια πόλη χάρμα οφθαλμών και να που έγινε και πολύχρωμη. Και θα σκεφτεί κανείς πως η Άνοιξη έφερε χρώμα στην πόλη με τα ανθισμένα λουλούδια της αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Περισσότερα...
04.01.2013

The Lumineers - Ho Hey

The Lumineers - Ho Hey

Αν και αυτή η εβδομάδα ήταν σχετικά χαλαρή μια και είμαστε ακόμη στο κλίμα των εορτών, το απόγευμα της Παρασκευής πλησιάζει και είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσουμε ώθηση στη διάθεσή μας με λίγη μουσική..

Περισσότερα...
24.01.2016

Μια διαφορετική ιδέα για παιδικά δώρα

Μια διαφορετική ιδέα για παιδικά δώρα

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας μια ιδέα που μου άρεσε πολύ και αν είναι δικής μου εκτέλεσης, ξεκίνησε από τη μαμά. Όταν η μαμά του παιδιού που σε καλεί στο πάρτι είναι φίλη κοντινή, πολλές φορές ρωτάς "Μήπως θέλετε κάτι συγκεκριμένο, μήπως χρειάζεστε κάτι" κ.λπ. Η απάντηση λοιπόν που μου άρεσε πολύ, την κράτησα και την εξέλιξα αφορούσε σε είδη περιποίησης για ένα παιδάκι. Και οι ιδέες είναι πολύ περισσότερες όταν το παιδάκι είναι κοριτσάκι.

Ξέρετε πόσες ανάγκες μπορεί να έχει ένα κοριτσάκι; Και δε μιλάμε για υπερβολές, μιλάμε για πράγματα που όντως χρειάζεται.

Περισσότερα...
15.11.2012
Τα βιβλία της Paulina Simons

Αν σκέφτεστε τι δώρο θα κάνετε στον εαυτό σας ή στους φίλους σας και κυρίως στις φίλες σας για τις γιορτές των Χριστουγέννων σας προτείνουμε τα βιβλία της Paullina Simons. Είναι εξαιρετικά!

Περισσότερα...
10.05.2014

Στο Αυγό της Ξάνθης

Στο Αυγό της Ξάνθης

Η πόλη της Ξάνθης είναι γνωστή για πολλούς λόγους: για το καρναβάλι, την παλιά πόλη και τις γιορτές της, το μίγμα των πολιτισμών που συναντά κανείς εκεί... αλλά για όσους αγαπούν τη φύση, είναι γνωστή και για την περιοχή γύρω απ' αυτή. Όταν βρίσκεσαι εκεί κοντά, αξίζει να περιπλανηθείς στα ορεινά. Πολλά τα βουνά και τα λαγκάδια, τα χωριά και τα γεφύρια.

Ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση που έχεις, επιλέγεις διαδρομές.

Περισσότερα...
18.04.2014

Πεντανόστιμη σάλτσα μανιταριών

Πεντανόστιμη σάλτσα μανιταριών

Αυτή η σάλτσα μανιταριών είναι η καλύτερη που έχει κάνει. Δε μαγειρεύει συχνά ούτε μεγάλη ποικιλία φαγητών. Ωστόσο, για όσα κουβαλάει από το δάσος ή από τη θάλασσα, θέλει να έχει άποψη. Και δεν είναι λίγες οι φορές που μπαίνει ο ίδιος στην κουζίνα προσπαθώντας πάντα να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ειδικά με τα μανιτάρια, θέλει πάντα να κάνει μια σάλτσα καλύτερη από την προηγούμενη. Κάθε φορά εξελίσσει τη συνταγή του και προσπαθεί να μας καταπλήξει. 

Γεγονός είναι ότι τα καταφέρνει πολύ καλά. Αυτή τη φορά όμως η σάλτσα μανιταριών που έφτιαξε είναι απίθανη! Και συνδυάζεται υπέροχα με ζυμαρικά.

Περισσότερα...
17.02.2016

Paul Kalkbrenner - Cloud Rider

Paul Kalkbrenner - Cloud Rider

Αφήνουμε τους runners και περνάμε στους riders! Και μάλιστα στους cloud riders!

Μια μουσική πρόταση είχε φτάσει εδώ και καιρό στο inbox μου και μου άρεσε από την πρώτη στιγμή.

Ψάχνοντάς τη, διαπίστωσα ότι ήταν το τρίτο μέρος των μουσικών βίντεο της τριλογίας FLORIAN. Τα κομμάτια της τριλογίας έχουν ακουστεί πολύ, έχουν πολλούς θαυμαστές και σήμερα ήρθε η ώρα να απολαύσουμε το πρώτο μέρος της παρέα.

Περισσότερα...
09.02.2013
Ενδυματολογικές προτάσεις για ζευγάρια

Για να μην αφήνουμε παραπονεμένους και τους άντρες φίλους μας, οι τρεις εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε στο Pinterest αυτή τη φορά αφορούν και τα δύο φύλα..

Περισσότερα...
30.10.2015

Πανελλήνια εκδήλωση για τις μαμάδες που θηλάζουν

Πανελλήνια εκδήλωση για τις μαμάδες που θηλάζουν

Για τις απανταχού μαμάδες που θηλάζουν τα μωράκια τους την Κυριακή 1 Νοεμβρίιου θα πραγματοποιηθεί ο 6ος πανελλαδικός ταυτόχρονος θηλασμός. Πρόκειται για μια εκδήλωση που εντάσσεται στην πανελλήνια εβδομάδα μητρικού θηλασμού. Η συγκεκριμένη εβδομάδα γιορτάζεται στη χώρα μας από 1 ως 7 Νοεμβρίου, ενώ παγκοσμίως τιμάται από 1 ως 7 Αυγούστου (World Breastfeeding Week). Κάθε ενδιαφερόμενη μανούλα μπορεί να αναζητήσει τη σχετική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στην περιοχή της.

Περισσότερα...
21.12.2012
Παστίλιες για τον πόνο του άλλου

Αυτές τις μέρες που θα κάνουμε τις βόλτες μας εν όψει των Χριστουγεννιάτικων αγορών, σίγουρα θα συναντήσουμε στο δρόμο μας ένα φαρμακείο. Είναι λοιπόν ευκαιρία να το επισκεφθούμε και να πάρουμε ένα κουτί "Παστίλιες για τον πόνο του άλλου", συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...
01.12.2012
Στολίδια στο χέρι

Στήσιμο δέντρου, στολίδια στο χέρι, καλή παρέα, χριστουγεννιάτικη μουσική και ξεκινάμε..

Περισσότερα...
13.10.2013
Τα φύλλα στο τραπέζι σας

Σκεφτήκατε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το στολισμό του τραπεζιού σας σύμφωνα με την εποχή που διανύουμε;

Περισσότερα...
06.03.2013

The hidden strength inside of you: Climbing up the Gramos Mountain

The hidden strength inside of you: Climbing up the Gramos Mountain

I'd love to share with you the joy of experiencing a mountain, the sounds of nature, the tranquillity, the team spirit, the panting and the sense of achievement when you get at the top. There are a number of chances for such jaunts in Greece I could think of. I'm starting the one to Gramos mountain.

Περισσότερα...
12.10.2013

Lorde - Royals

Lorde - Royals

Εσείς γνωρίζετε τη Lorde;

Περισσότερα...
25.07.2014

Η υπερβολική ταχύτητα και τα λάθη

Η υπερβολική ταχύτητα και τα λάθη

Ένα ενδιαφέρον βίντεο-πρόταση έφτασε στο inbox μας από την ομάδα του CarStats.gr. Πρόκειται για διαφήμιση - καμπάνια ενάντια στην οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα. Η χώρα προέλευσης του βίντεο είναι η Νέα Ζηλανδία και ο σκοπός του είναι κυρίως εκπαιδευτικός.

Και επειδή λόγω των ημερών πολλοί από μας βρισκόμαστε στους δρόμους στο πλαίσιο των καλοκαιρινών μας διακοπών και σίγουρα βιαζόμαστε να φτάσουμε στον προορισμό μας, βρήκαμε το εν λόγω βίντεο ιδιαίτερα επίκαιρο!

Περισσότερα...
22.01.2014
Τι να φορέσω;

Ντύσιμο σε επίπεδα με στιλ και λεοπάρ λεπτομέρεια.

Περισσότερα...
11.11.2014

Δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους με ξύλινα τελάρα

Δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους με ξύλινα τελάρα

Τα κλασικά ξύλινα τελάρα (ή καφάσια ή κουτιά) μπορούν να έχουν άλλη μία χρήση.

Περισσότερα...
05.10.2014

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Μήπως τελικά το μαγείρεμα των άγριων μανιταριών είναι αντρική υπόθεση; Η διάσημη πλέον σάλτσα μανιταριών του οικογενειακού μας μανιταροσυλλέκτη αποτελεί πρόκληση και μυεί άλλον έναν άντρα στην κουζίνα. Η δική του εκτέλεση οδηγεί σε μια πιο πικάντικη αίσθηση που για τους άμαθους - σαν και μένα - στα καυτερά είναι δυναμίτης!

Περισσότερα...
12.01.2015

Η νοστιμότερη μηλόπιτα

Η νοστιμότερη μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις!

Περισσότερα...