Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Το μυστικό της Νίκης

Θα διαθέσουμε 18 λεπτά παρέα με τα παιδάκια μας σήμερα για να δούμε μια ταινία animation;

Σε συνέχεια του "Κανόνα των Εσωρούχων", μια σύντομη ταινία κινουμένων σχεδίων, αφιερωμένη στην καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, προσπαθεί να αφυπνίσει γονείς και παιδιά.

Κι όχι μόνο πρέπει να τη δούμε μία φορά αλλά πρέπει να τη βλέπουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε κάθε παιδί να είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό του.

Η ταινία όχι μόνο δείχνει πως ένα παιδί μπορεί να αρνηθεί και να προλάβει την κακοποίηση αλλά και πως δεν πρέπει να ντρέπεται να μιλήσει για οποιοδήποτε σχετικό περιστατικό. Και φυσικά, πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι θύτες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι άνθρωποι του οικογενειακού περιβάλλοντος του παιδιού που προσπαθούν να το κάνουν συνένοχο λέγοντας του να κρατήσει μυστικό κάτι που συνέβη μεταξύ τους.

Μη χάνετε καιρό! Πατήστε το play!

Όσοι δε θυμάστε ή δε γνωρίζετε τον Κανόνα των Εσωρούχων, πατήστε εδώ.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
10.07.2013
Τι να φορέσω;

Πολύ ωραία η εμφάνιση της κοπέλας, δε συμφωνείτε;

Περισσότερα...
25.01.2014
James Blunt - Bonfire Heart

"People like us,
we don't need that much
just someone that starts,
starts the spark in our bonfire hearts.."

Από την πρώτη φορά που το άκουσα στο ραδιόφωνο πρόσεξα τους παραπάνω στίχους. Όλο έλεγα θα το ψάξω και όλο το αμελούσα. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και πλέον μπορούμε να το ακούσουμε παρέα, ως ακόμη μια γλυκιά υπενθύμιση του τι έχει πραγματικά αξία για εμάς και τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχείς.

Περισσότερα...
23.11.2012
Σπιτικό πέστο

Είδα αυτή τη φωτογραφία και ξεσηκώθηκα για pesto σήμερα! Σκόρδο, βασιλικός, ελαιόλαδο, κουκουνάρι, λατρεμένη παρμεζάνα για ασβέστιο και μαύρο πιπέρι πάνω από μια γαβάθα πένες...

Περισσότερα...
17.08.2013

Ανατολή στον Βροντάδο

Ανατολή στον Βροντάδο

Η πρώτη μας βόλτα στο νησί της Χίου συνεχίστηκε με κατεύθυνση τον γνωστό Βροντάδο.

Περισσότερα...
31.01.2013
Σπιτικό Cheesecake

Σπιτικό Cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο..

Περισσότερα...
13.01.2014

Χρυσές Σφαίρες 2014: Οι νικητές

Χρυσές Σφαίρες 2014: Οι νικητές

Αυτή η εβδομάδα ξεκινά κινηματογραφικά μια και σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος ανακοινώθηκαν οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών για τη χρονιά που μας πέρασε.

Περισσότερα...
21.11.2012
Χυμοί από φρέσκα φρούτα

Ένας φυσικός χυμός από φρέσκα φρούτα δεν πρέπει να λείπει από το πρωινό μας μια και προσφέρει τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Περισσότερα...
15.12.2012

Christmastreestas IV

Christmastreestas IV

Να και το τέταρτο δέντρο που στολίστηκε στο πλαίσιο των Christmastreestas Days 2012..

Περισσότερα...
15.10.2015

Με αέρα γαλλικής εξοχής και άρωμα λεβάντας

Με αέρα γαλλικής εξοχής και άρωμα λεβάντας

Αυτό είναι... έχεις φίλους που ταξιδεύουν και σε ξεσηκώνουν, και μάλιστα πηγαίνουν εκεί που πάντα ήθελες να πας και ακόμα δεν τα έχεις καταφέρει. Στη νότια Γαλλία.  Και έρχονται μετά με έναν αέρα γαλλικό και σου παραδίδουν μαθήματα στιλ!

Ε λοιπόν, εμένα μ' αρέσει αυτό το στιλ! Μ' αρέσουν τα χρώματα και τ' αρώματα που κουβάλησαν μαζί τους! Μ' αρέσει ο ρομαντισμός που αποπνέουν οι φωτογραφίες...

Περισσότερα...
18.12.2012

Δώρα Χριστουγέννων (Μέρος Ι)

Δώρα Χριστουγέννων (Μέρος Ι)

Μέρες τώρα σκέφτομαι ότι πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για δώρα Χριστουγέννων για τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Και προφανώς αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα. Φέτος βέβαια ο προϋπολογισμός όλων μας είναι κάπως περιορισμένος, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει...

Περισσότερα...
03.02.2013

Είμαι 29 και είμαι καλά!

Είμαι 29 και είμαι καλά!

Μια εβδομάδα πριν η καλή και πολυτάλαντη φίλη μας, που είναι πια μόνιμη ανταποκρίτρια του maresei, με αφορμή τα γενέθλιά της οργάνωσε μια μικρή γιορτή στο σπίτι της, ετοίμασε πολλά νόστιμα εδέσματα για τους φίλους της (δηλαδή για μας) και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της και τις συνταγές της. Ας της ευχηθούμε για ακόμη μια φορά Χρόνια Πολλά και ας διαβάσουμε όσα μας έγραψε...

Περισσότερα...
24.03.2013

Περπατώντας στο Λονδίνο - Μια ευχάριστη έκπληξη

Περπατώντας στο Λονδίνο - Μια ευχάριστη έκπληξη

Περπατώντας στους δρόμους και τα πάρκα του Λονδίνου συναντάει κανείς πολλές εκπλήξεις. Αλλά ποιά μπορεί να είναι πιο ευχάριστη από ένα σκιουράκι που απολαμβάνει με τόση λαχτάρα το φαγητό του;

Περισσότερα...
07.06.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στην Τύμφη

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στην Τύμφη

...Και να 'μαστε 15 μέρες μετά το οδοιπορικό στα Ζαχοροχώρια να πραγματώνουμε το "τάμα". Ανάβαση στη Δρακόλιμνη της Τύμφης μέσω καταφυγίου Αστράκας που είχε αναβληθεί λόγω καιρού. Ε τώρα συμβουλευτήκαμε ως και το δορυφόρο που δείχνει τον καιρό, όμως κι αυτός τελικά δε μας τα είπε καλά. Ξεκινάς με τις καλύτερες συνθήκες, τα κατάλληλα εφόδια και αποφασισμένος. Η πιθανότητα ελαφριάς και σύντομης βροχόπτωσης ήταν 20%, όμως πάλι είχαμε ψιλοπεριπέτεια...

Περισσότερα...
30.10.2012
Η μόδα δε γνωρίζει νούμερα

Μας ζητήσατε στιλιστικές προτάσεις και για παχουλές! Πώς να σας χαλάσουμε χατήρι;

Περισσότερα...
24.05.2014

Positive Red - The end of the world

Positive Red - The end of the world

Ρυθμικό και μελωδικό μουσικό ξεκίνημα του Σαββατοκύριακου!

Περισσότερα...
16.08.2013

Τα σταφύλια

Τα σταφύλια

Αυτά τα σταφύλια σίγουρα δεν είναι τα "Σταφύλια της οργής" αλλά τα σταφύλια της γλύκας. Έτσι τα ονομάζει ο παραγωγός τους που επί χρόνια φροντίζει το κλήμα, μαζεύει τα σταφύλια και τα μοιράζει σε φίλους και γνωστούς. Οι περισσότεροι τα περιμένουν πως και πως κάθε Αύγουστο, μαζί με τους κολιούς και τα τονάκια.

Περισσότερα...
20.03.2013
Στο ηλιοβασίλεμα

Σήμερα ξεκινήσαμε τη μέρα μας μουσικά με ένα τραγούδι που ταξιδεύει περισσότερα από 50 χρόνια σε όλον τον κόσμο, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους, συνεχίσαμε με μια φωτογραφική βόλτα στη Θράκη και τον ποταμό Άρδα, και κάπως έτσι θα την κλείσουμε...

Περισσότερα...
17.08.2013

Φουλ του χρώματος

Φουλ του χρώματος

Έχετε σκεφτεί να στρώσετε τραπέζι με ό,τι πιο χρωματιστό έχετε;

Περισσότερα...
05.06.2015
Dust in the Wind

Παλιό μα τόσο διαχρονικό και τόσο αγαπημένο!

Περισσότερα...
01.11.2014

Το wallpaper του Νοεμβρίου

Το wallpaper του Νοεμβρίου

Kαλωσορίζουμε τον Νοέμβρη με νέο wallpaper!

Περισσότερα...
19.01.2013
A little magic

Πράγματι! Ας προσθέσουμε λοιπόν λίγη "μαγεία" στην καθημερινότητά μας..

Περισσότερα...
20.12.2014

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

Την Ξανθίππη τη γνωρίσαμε πριν λίγες μέρες. Ήταν η νικήτρια του ενός εκ των δύο αντιτύπων του βιβλίου "Μ' αρέσει να πλέκω" και κουβέντα στην κουβέντα μάθαμε μερικά πράγματα γι αυτή ;)

Απ' ότι φαίνεται δεν της αρέσει μόνο να πλέκει... Της αρέσει να δημιουργεί γενικώς. Μια ένδειξη της δημιουργικότητάς της είναι τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έφτιαξε μόνη της και τα χάρισε στους φίλους της. Φωτογραφίες από αυτά τα στολίδια μας έδειξε, μας άρεσαν και με την άδειά της πάντα, τις μοιραζόμαστε μαζί σας για να πάρετε ιδέες για μικρά χειροποίητα δωράκια Χριστουγέννων.

Περισσότερα...
09.03.2013

Desert Flower

Desert Flower

Το λουλούδι της ερήμου: Ένα εξαιρετικό βιβλίο και εν συνεχεία μια πολύ καλή ταινία που βασίζονται σε αληθινή ιστορία. Ένα βιβλίο και μια ταινία που για πολλούς συνδέονται άρρηκτα με την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας, τη χθεσινή γιορτή της γυναίκας. 

Περισσότερα...
28.02.2013
Nick Cave & The Bad Seeds - Into My Arms

Ένας καλλιτέχνης που δε χρειάζεται συστάσεις σε ένα εξαιρετικό τραγούδι, ιδανικό για να κλείσουμε τη βραδιά μας μελωδικά.

Περισσότερα...