Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η βάπτιση του Φίλιππου

Σας είπαμε ξανά ότι αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαπτίσεων για την παρέα του maresei. Όχι μόνο γιατί γίναμε μάρτυρες σε αρκέτες βαπτίσεις, αλλά και γιατί σε τρεις από αυτές είχαμε ενεργό ρόλο και συμμετοχή, είτε ως γονείς είτε ως νονοί είτε ως βοηθοί των πνευματικών γονέων. Και στις τρεις πάντως περιπτώσεις βάλαμε τα χεράκια μας για τη δημιουργία του "βαπτιστικού πακέτου".

Έχουμε ήδη μοιραστεί μαζί σας τη βάπτιση του Αχιλλέα και σήμερα σειρά έχει αυτή του Φίλιππου που έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου. Αλλάς ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή..

Όλα ξεκίνησα πριν από 1,5 χρόνο όταν για πρώτη φορά τεθήκαμε αντιμέτωποι με την πρόκληση της αναζήτησης «πακέτου βάπτισης» για τη μικρή Μαργαρίτα – βαπτισιμιά του V. Επειδή η έρευνα αγοράς δεν ικανοποίησε τις αισθητικές μας ανησυχίες και όντας φύσεις καλλιτεχνικές, πήραμε την απόφαση να επιμεληθούμε την όλη προετοιμασία μόνοι μας και να φτιάξουμε τα περισσότερα με τα χεράκια μας.

Έτσι κι έγινε λοιπόν και πέρα από το γεγονός ότι λάβαμε πολύ θετικά σχόλια για το αποτέλεσμα,- το οποίο και θα σας παρουσιάσουμε λίαν συντόμως-, νιώσαμε τόσο όμορφα και πραγματικά διασκεδάσαμε την όλη διαδικασία. Όταν λοιπόν φέτος είχα τη χαρά και την τιμή να γίνω και εγώ με τη σειρά μου η νονά του Φίλιππου, καταλαβαίνετε ότι δεν μπήκα καν στη διαδικασία της αναζήτησης "έτοιμου" πακέτου.

Για τα ρούχα, το καπέλο, τα παπουτσάκια και τα λαδόπανα έγιναν οι απαραίτητες παραγγελίες μέσω διαδικτύου μετά από τη σχετική έρευνα αγοράς φυσικά, ώστε να βρω το σύνολο που είχα φανταστεί. Δεν σας κρύβω ότι χρειάστηκε να κάνω αγορές από περισσότερα από ένα ηλεκτρονικά καταστήματα για να βρω τα μεγέθη και σχέδια που επιθυμούσα, αλλά ευτυχώς όλα ήταν όπως ακριβώς ήθελα.

Για τα υπόλοιπα (κουτί, λαμπάδα, λαδοσέτ, μαρτυρικά και τις σχετικές συσκευασίες) μια δυο βόλτες στο κέντρο της Αθήνας ήταν αρκετές για να αποκτήσω τα υλικά που χρειαζόμουν. Η αναζήτηση που είχε γίνει ένα χρόνο πριν για τη βάπτιση της Μαργαρίτας βοήθησε να κερδίσω πολύτιμο χρόνο αυτή τη φορά.

Πέρα από τα βασικά (κουτιά, λαμπάδες, μπουκάλι για το λάδι, σαπούνι), προμηθεύτηκα κορδέλες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, χρωματιστά κορδόνια και χαρτιά αφής, χάντρες, σπάγκο, ύφασμα σε σπαγκί χρώμα και ανέλαβα δράση. 

Αυτή τη φορά πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τα χρώματα και φυσικά το αρχικό γράμμα του ονόματος.

Για το πακέτο επιλέξαμε ένα χάρτινο αρκετά μεγάλο κουτί σε μπλε τιρκουάζ (που γράφει πολύ όμορφα και στις φωτογραφίες), το οποίο διακοσμήσαμε με μια λευκή κορδέλα και το μονόγραμμα από πλέξιγκλας που σχεδιάστηκε ειδικά για την εν λόγω περίπτωση από τον V.

phillipos-3

phillipos-4

Ένα λευκό στρόγγυλο κουτί χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει το λαδοσέτ και διακοσμήθηκε αντίστοιχα με το περιεχόμενό του.

phillipos-11

phillipos-9

phillipos-10

Ενώ ένα παρόμοιο παραλληλόγραμμο κουτί προετοιμάστηκε για "φυλάξει" τα παπούτσια του Φίλιππου.

phillipos-14

phillipos-13

baptism phillipos shoebox

Και ένα τέτραγωνο αυτή τη φορά κουτί σε craft απόχρωση ετοιμάστηκε για να υποδεχτεί τα μαρτυρικά, τα οποία και αποτέλεσαν βασικό στοιχείο της διακόσμησής του.

baptism phillipos martyrikabox1

phillipos-18

baptism phillipos martyrikabox

Να λοιπόν και τα πολύχρωμα βραχιολάκια για τα οποία σας έχουμε ήδη μιλήσει και τα οποία αποτέλεσαν τα μαρτυρικά στη βάπτιση του Φίλιππου και βασικό στοιχείο του καλοκαιρινού μας στιλ.

phillipos-21

Να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό για άλλη μια φορά τον V. για τον σχεδιασμό του μονογράμματος και του σταυρού και τη Σίσσυ, με την πολύτιμή βοήθειά της οποίας, τα φ και τα σταυρουδάκια από πλέξιγκλας περάστηκαν στα χρωματιστά κορδόνια.

phillipos-22

Πολλές κορδέλες, αρκετός σπάγκος, δύο κομμάτια από το ύφασμα και ένα φ αποτέλεσαν τα υλικά για τη διακόσμηση της λαμπάδας.

phillipos-1

Ενώ για τις μικρές λαμπάδες και το κουτί τους χρησιμοποίησα σπάγκο και κορδέλες και όπως και στα υπόλοιπα κουτιά δημιούργησα μια βάση από φύλλα αφής.

phillipos-28

phillipos-29

Και να τα όλα μαζί έτοιμα να πάρουν τη θέση τους μέσα στο Φ box, χωρισμένα σε επίπεδα με φύλλα αφής.

phillipos-32

phillipos-33

Αντίστοιχα χρώματα και υλικά χρησιμοποίησε και η μαμά του Φίλιππου για να φτιάξει επίσης με τα χεράκια της τις παιδικές μπομπονιέρες που μας άρεσαν πολύ.

phillipos-34

Κάθε ένα από τα σακουλάκια γέμισε με ένα ξύλινο πολύχρωμο γιο γιο, κουφετάκια, καραμέλες και μπαλόνια.

phillipos-35

Το τραπέζι υποδοχής είχε στολιστεί αντίστοιχα, χειροποίητες κάρτες ευχών μας προσκαλούσαν να γράψουμε κάτι για τον Φίλιππο και χρωματιστά παιχνίδια ήταν εκεί για να κρατήσουν παρέα στους μικρούς φίλους του Φίλιππου.

phillipos-42

phillipos-40

Αυτά έγιναν λοιπόν πριν από μερικούς μήνες με αφορμή μια μοναδική για εμάς μέρα γεμάτη χρώματα και συναισθήματα! 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
20.10.2012

Όταν χαμογελάτε, ο κόσμος χαμογελά μαζί σας

Όταν χαμογελάτε, ο κόσμος χαμογελά μαζί σας

Αποσπάσματα από το βιβλίο "Συνδεδεμένοι" των κ.κ. Χρηστάκη & Φόουλερ σχετικά με τη μετάδοση των συναισθημάτων..

Περισσότερα...
17.12.2012
Ακούσατε ακούσατε...

Ένα τρομερό γεγονός συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στα Τρίκαλα!

Περισσότερα...
13.05.2016

Τρεχαλίτσες: Υφασμάτινες, ξύλινες, ποιοτικές

Τρεχαλίτσες: Υφασμάτινες, ξύλινες, ποιοτικές

 Τρεχαλίτσες που βλέπω ακόμα και στο σαλόνι, παρατημένες για μέρες και δε με ενοχλούν καθόλου. Και κάθε φορά που τις αντικρίζω θυμάμαι το άρθρο της Μαρίας για το "Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο". Γιατί αυτό είναι. Είναι παιχνίδια ποιοτικά, όμορφα που θα μπορούσαν να διοκοσμούν το ανάλαφρο σαλόνι μας!

Περισσότερα...
08.05.2013
Ένα λευκό τριαντάφυλλο..

Μια γλυκιά χειρονομία αρκεί για να σου φτιάξει τη μέρα στο γραφείο..

Περισσότερα...
15.09.2012

Κηπουρική για ερασιτέχνες

Κηπουρική για ερασιτέχνες

Ήρθε η ώρα να φροντίσω τα λουλούδια όπως πρέπει..

Περισσότερα...
30.06.2013
Joe Cocker - Summer In The City

Αποχαιρετούμε τον 1ο μήνα του καλοκαιριού μουσικά με τον Joe Cocker να μας τραγουδά "Summer In the City".. υμνώντας τις καλοκαιρινές νύχτες και παρακινώντας μας να βγούμε έξω για χορό όλο το βράδυ!

Περισσότερα...
27.11.2012
Ώρα για χαλάρωση

Απόψε ανάβουμε κεράκια για αρωματοθεραπεία και χαλάρωση! Να μπαίνουμε και στο πνεύμα των Χριστουγέννων σιγά σιγά. Καλή μας νύχτα!

Περισσότερα...
18.02.2013
Το απόγευμα της Δευτέρας

Με το που ξυπνήσαμε σήμερα σας είπαμε ότι το απόγευμα της Δευτέρας κανονίζουμε μια δραστηριότητα που μας αρέσει για να έχουμε κάτι να περιμένουμε από το πρωί και να δούμε τη Δευτέρα μ' άλλο μάτι... Εμείς αυτή τη Δευτέρα κανονίσαμε μια όχι ακριβώς δραστηριότητα... αλλά μια οικογενειακό-φιλική σύναξη στο σαλόνι της γιαγιάς. 

Περισσότερα...
24.05.2013

Odette - little rabbit

Odette - little rabbit

Ας κλείσουμε την ημέρα μας μελωδικά.. με ένα νέο κομμάτι από την Άντα Λιβιτσάνου που μας εξέπληξε ευχάριστα ως "Odette"!

Περισσότερα...
24.11.2012

Sophie Delila - Nature of the crime

Sophie Delila - Nature of the crime

Για να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας..

"Oh, yeah, you get what you ask for, what you wish for
Doesn't matter if you're wrong or right

Περισσότερα...
01.03.2014

Το wallpaper του Μαρτίου

Το wallpaper του Μαρτίου

Το wallpaper του Μαρτίου είναι έτοιμο! Μια από τις αγαπημένες μας φωτογραφίες φτάνει στις οθόνες όλων μας και μας φέρνει κοντά!

Περισσότερα...
14.06.2013
Lana Del Rey - Summer Wine ft. James Barrie O'Neill

Το κρασί του καλοκαιριού μας αρέσει να το πίνουμε και να το ... ακούμε. Και μετά την ερμηνεία του γνωστού τραγουδιού από τη Nancy Sinatra και τον Lee Hazlewood, ήρθε η ώρα να το ακούσουμε και στην τελευταία του εκδοχή.

Περισσότερα...
06.05.2013
Εξόρμηση στη λίμνη Ζηρού

Αργίες σήμερα και αύριο για αρκετούς, ο καιρός προβλέπεται εξαιρετικός και δεν έχουμε κανένα λόγο να μείνουμε σπίτι.. Ακόμη και όσοι δεν πήγαμε κάποια εκδρομή αυτές τις μέρες και δεν είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μπάνια, η μέρα είναι ιδανική για μια κοντινή εξόρμηση στη φύση..για καφέ ή φαγητό ή απλά ένα περίπατο. Βρείτε την κοντινότερη λίμνη ή το πλησιέστερο ποτάμι ή βουνό και.. βγείτε να πιάσετε τον Μάη..

Περισσότερα...
05.04.2014

Οι κερασιές... ανθίσαν και φέτος

Οι κερασιές... ανθίσαν και φέτος

Παραφράζοντας τον τίτλο του βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη, οι πανέμορφες "νυφούλες" ετοιμάζονται να μας δώσουν σε δυο μήνες περίπου τους νοστιμότατους καρπούς τους...

Περισσότερα...
26.02.2014
Μια κορνίζα στην κουζίνα

Πόσο μ' αρέσει όταν συναντώ μικρά αντικείμενα σε απρόβλεπτα μέρη του σπιτιού! Για μια ανατρεπτική διακόσμηση! Για έμπνευση και πρωτοτυπία!

Περισσότερα...
14.04.2013

Μα τι έκπληξη!

Μα τι έκπληξη!

Είσαι στο αυτοκίνητο κάπου στη Φλώρινα, στην άκρη της πόλης και εκεί που οδηγείς αμέριμνος... δεν πιστεύεις στα μάτια σου... Λες δεν μπορεί, δεν βλέπω καλά... Δεν τολμάς ούτε καν να πεις στο συνοδηγό σου τι βλέπεις, δεν τολμάς να το ξεστομίσεις... Είναι που δε βλέπεις και πολύ καλά μακριά αλλά τι να πεις "Α να ένας ελέφαντας!"; 

Περισσότερα...
13.12.2012

Get Well Soon - Roland, I feel you

Get Well Soon - Roland, I feel you

Πολύ μ'αρέσει η μελωδία του.. πράγματι sweet melody.. όπως αναφέρεται κ στους στίχους..

Περισσότερα...
17.07.2014

H Monika live στο Ηρώδειο

H Monika live στο Ηρώδειο

Την "γνώρισα" το 2008 και αμέσως μπήκε στη λίστα με τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Κάπου στις αρχές του 2009 είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την πρώτη - αν δεν κάνω λάθος - solo συναυλία της στο Gagarin 205 και έκτοτε ακολουθώ την εξέλιξη της χαρισματικής Μonika.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, μόλις έμαθα για τη μοναδική για το 2014 live εμφάνισή της στο Hρώδειο (!), έσπευσα να προμηθευτώ το εισιτήριο μου.. και χθες είχα την τύχη να την απολαύσω να το διασκεδάζει με όλη της την ψυχή και να παρασύρει αντίστοιχα το κοινό στο κατάμεστο Ηρώδειο, δίνοντάς του φτερά!

Περισσότερα...
12.02.2016

Καρδούλες DIY

Καρδούλες DIY

Σε συνέχεια της τελευταίας μας ανάρτησης περί Αγίου Βαλεντίνου και σχετικών δημιουργιών αλλά και της πρότασης της Δέσποινας για το αφροδισιακό λάδι για μασάζ, έρχονται μερικά πιο συγκεκριμένα DIY projects για το σαββατοκύρικο: Χειροποίητες καρδιές για μεγάλες αγάπες κι έρωτες!

Περισσότερα...
19.02.2013
Η ευτυχία

Η ευτυχία μας πηγάζει από την αναγνώριση όσων διαθέτουμε στη ζωή μας. Δε βασίζεται σε αυτά που δεν έχουμε και θέλουμε να αποκτήσουμε και δεν πρέπει να εξαρτάται από αυτά ή έστω μόνο από αυτά. Και να θυμάστε ότι η ευτυχία μας εξαρτάται σε πολύ σημαντικό βαθμό από τις δικές μας επιλογές.

Περισσότερα...
25.09.2014

Of Monsters and Men - Dirty Paws

Of Monsters and Men - Dirty Paws

Μπορώ να το ακούω συνέχεια!

Περισσότερα...
28.06.2013
Αποθηκεύστε τις χάρτινες θήκες των cupcakes

Την αγάπη μας για τα cupcakes σίγουρα την έχετε καταλάβει! Και εκτός από τα cupcakes μας αρέσουν πολύ και οι πολύχρωμες χάρτινες θήκες τους!

Περισσότερα...
29.01.2013

Cupcakes με γαλοπούλα και τυρί

Cupcakes με γαλοπούλα και τυρί

Οι πειραματισμοί συνεχίζονται... 

Περισσότερα...