Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η βάπτιση του Φίλιππου

Σας είπαμε ξανά ότι αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαπτίσεων για την παρέα του maresei. Όχι μόνο γιατί γίναμε μάρτυρες σε αρκέτες βαπτίσεις, αλλά και γιατί σε τρεις από αυτές είχαμε ενεργό ρόλο και συμμετοχή, είτε ως γονείς είτε ως νονοί είτε ως βοηθοί των πνευματικών γονέων. Και στις τρεις πάντως περιπτώσεις βάλαμε τα χεράκια μας για τη δημιουργία του "βαπτιστικού πακέτου".

Έχουμε ήδη μοιραστεί μαζί σας τη βάπτιση του Αχιλλέα και σήμερα σειρά έχει αυτή του Φίλιππου που έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου. Αλλάς ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή..

Όλα ξεκίνησα πριν από 1,5 χρόνο όταν για πρώτη φορά τεθήκαμε αντιμέτωποι με την πρόκληση της αναζήτησης «πακέτου βάπτισης» για τη μικρή Μαργαρίτα – βαπτισιμιά του V. Επειδή η έρευνα αγοράς δεν ικανοποίησε τις αισθητικές μας ανησυχίες και όντας φύσεις καλλιτεχνικές, πήραμε την απόφαση να επιμεληθούμε την όλη προετοιμασία μόνοι μας και να φτιάξουμε τα περισσότερα με τα χεράκια μας.

Έτσι κι έγινε λοιπόν και πέρα από το γεγονός ότι λάβαμε πολύ θετικά σχόλια για το αποτέλεσμα,- το οποίο και θα σας παρουσιάσουμε λίαν συντόμως-, νιώσαμε τόσο όμορφα και πραγματικά διασκεδάσαμε την όλη διαδικασία. Όταν λοιπόν φέτος είχα τη χαρά και την τιμή να γίνω και εγώ με τη σειρά μου η νονά του Φίλιππου, καταλαβαίνετε ότι δεν μπήκα καν στη διαδικασία της αναζήτησης "έτοιμου" πακέτου.

Για τα ρούχα, το καπέλο, τα παπουτσάκια και τα λαδόπανα έγιναν οι απαραίτητες παραγγελίες μέσω διαδικτύου μετά από τη σχετική έρευνα αγοράς φυσικά, ώστε να βρω το σύνολο που είχα φανταστεί. Δεν σας κρύβω ότι χρειάστηκε να κάνω αγορές από περισσότερα από ένα ηλεκτρονικά καταστήματα για να βρω τα μεγέθη και σχέδια που επιθυμούσα, αλλά ευτυχώς όλα ήταν όπως ακριβώς ήθελα.

Για τα υπόλοιπα (κουτί, λαμπάδα, λαδοσέτ, μαρτυρικά και τις σχετικές συσκευασίες) μια δυο βόλτες στο κέντρο της Αθήνας ήταν αρκετές για να αποκτήσω τα υλικά που χρειαζόμουν. Η αναζήτηση που είχε γίνει ένα χρόνο πριν για τη βάπτιση της Μαργαρίτας βοήθησε να κερδίσω πολύτιμο χρόνο αυτή τη φορά.

Πέρα από τα βασικά (κουτιά, λαμπάδες, μπουκάλι για το λάδι, σαπούνι), προμηθεύτηκα κορδέλες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, χρωματιστά κορδόνια και χαρτιά αφής, χάντρες, σπάγκο, ύφασμα σε σπαγκί χρώμα και ανέλαβα δράση. 

Αυτή τη φορά πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τα χρώματα και φυσικά το αρχικό γράμμα του ονόματος.

Για το πακέτο επιλέξαμε ένα χάρτινο αρκετά μεγάλο κουτί σε μπλε τιρκουάζ (που γράφει πολύ όμορφα και στις φωτογραφίες), το οποίο διακοσμήσαμε με μια λευκή κορδέλα και το μονόγραμμα από πλέξιγκλας που σχεδιάστηκε ειδικά για την εν λόγω περίπτωση από τον V.

phillipos-3

phillipos-4

Ένα λευκό στρόγγυλο κουτί χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει το λαδοσέτ και διακοσμήθηκε αντίστοιχα με το περιεχόμενό του.

phillipos-11

phillipos-9

phillipos-10

Ενώ ένα παρόμοιο παραλληλόγραμμο κουτί προετοιμάστηκε για "φυλάξει" τα παπούτσια του Φίλιππου.

phillipos-14

phillipos-13

baptism phillipos shoebox

Και ένα τέτραγωνο αυτή τη φορά κουτί σε craft απόχρωση ετοιμάστηκε για να υποδεχτεί τα μαρτυρικά, τα οποία και αποτέλεσαν βασικό στοιχείο της διακόσμησής του.

baptism phillipos martyrikabox1

phillipos-18

baptism phillipos martyrikabox

Να λοιπόν και τα πολύχρωμα βραχιολάκια για τα οποία σας έχουμε ήδη μιλήσει και τα οποία αποτέλεσαν τα μαρτυρικά στη βάπτιση του Φίλιππου και βασικό στοιχείο του καλοκαιρινού μας στιλ.

phillipos-21

Να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό για άλλη μια φορά τον V. για τον σχεδιασμό του μονογράμματος και του σταυρού και τη Σίσσυ, με την πολύτιμή βοήθειά της οποίας, τα φ και τα σταυρουδάκια από πλέξιγκλας περάστηκαν στα χρωματιστά κορδόνια.

phillipos-22

Πολλές κορδέλες, αρκετός σπάγκος, δύο κομμάτια από το ύφασμα και ένα φ αποτέλεσαν τα υλικά για τη διακόσμηση της λαμπάδας.

phillipos-1

Ενώ για τις μικρές λαμπάδες και το κουτί τους χρησιμοποίησα σπάγκο και κορδέλες και όπως και στα υπόλοιπα κουτιά δημιούργησα μια βάση από φύλλα αφής.

phillipos-28

phillipos-29

Και να τα όλα μαζί έτοιμα να πάρουν τη θέση τους μέσα στο Φ box, χωρισμένα σε επίπεδα με φύλλα αφής.

phillipos-32

phillipos-33

Αντίστοιχα χρώματα και υλικά χρησιμοποίησε και η μαμά του Φίλιππου για να φτιάξει επίσης με τα χεράκια της τις παιδικές μπομπονιέρες που μας άρεσαν πολύ.

phillipos-34

Κάθε ένα από τα σακουλάκια γέμισε με ένα ξύλινο πολύχρωμο γιο γιο, κουφετάκια, καραμέλες και μπαλόνια.

phillipos-35

Το τραπέζι υποδοχής είχε στολιστεί αντίστοιχα, χειροποίητες κάρτες ευχών μας προσκαλούσαν να γράψουμε κάτι για τον Φίλιππο και χρωματιστά παιχνίδια ήταν εκεί για να κρατήσουν παρέα στους μικρούς φίλους του Φίλιππου.

phillipos-42

phillipos-40

Αυτά έγιναν λοιπόν πριν από μερικούς μήνες με αφορμή μια μοναδική για εμάς μέρα γεμάτη χρώματα και συναισθήματα! 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Φεβρουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  
09.06.2015

Αϊγιωργίτικο μονοπάτι και Τσούρχλειος δρόμος 2015

Αϊγιωργίτικο μονοπάτι και Τσούρχλειος δρόμος 2015

Άμα το μικρόβιο του δρομέα τρυπώσει μέσα σου και νιώσει τον ρυθμό, την ένταση και τη χαρά του αγώνα, δύσκολα γλιτώνεις... Κι έτσι όπου αγώνας και χαρά κι εγώ εκεί!

Περισσότερα...
30.11.2012
Νέα πρόταση για το κέντρο του τραπεζιού

Αυτές οι κολοκύθες ήταν παρατημένες και κατασκονισμένες σε ένα ξεχασμένο ράφι στο μανάβικο της γειτονιάς, ποιος ξέρει για πόσο καιρό;

Περισσότερα...
25.10.2014
15 πράγματα που δείχνουν ότι είμαστε συναισθηματκά ώριμοι

Πόσο εύκολο είναι να καθορίσει κανείς τους παράγοντες που επηρεάζουν το κατά πόσο αισθανόμαστε επιτυχημένοι, πλήρεις ή ευτυχισμένοι; Πόσες φορές συζητάμε με φίλους ή σκεφτόμαστε σε φάσεις περισυλλογής και προσωπικών αναζητήσεων τι είναι αυτό που φέρνει την ευτυχία, αν είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε, τι μπορεί να μας προσφέρει περισσότερη χαρά... Σκέψεις χωρίς τελειωμό.

Το άρθρο που συνάντησα τυχαία στο laspas.gr δίνει μια ενδιαφέρουσα οπτική σε αυτούς τους προβληματισμούς. Κρατάω κάποια στοιχεία που μου έμειναν και προσθέτω τη δική μου προσέγγιση στα πράγματα. Ας μπούμε σε σκέψεις.

Περισσότερα...
15.11.2013
John Newman - Love Me Again

Καλημέρα! Η Παρασκευή είναι εδώ και αυτό μόνο είναι αρκετό για να μας φτιάξει η διάθεση. Ξεκινάμε λοιπόν την ημέρα μας με μουσική. 

Περισσότερα...
16.01.2014

Όσκαρ 2014: Οι υποψηφιότητες

Όσκαρ 2014: Οι υποψηφιότητες

Οι φετινές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ ανακοινώθηκαν πριν από λίγο..

Περισσότερα...
28.02.2013

Ξανά-σκέψου την Αθήνα

Ξανά-σκέψου την Αθήνα

Χθες το μεσημέρι παρακολουθήσαμε με έντονο ενδιαφέρον την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού "Re-think Ahens" - "Ξανά-σκέψου την Αθήνα" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Αποτελέσματα που φαίνεται να δίνουν ένα νέο όραμα και μια νέα διάσταση στην πρωτεύουσα.

Περισσότερα...
01.10.2014

Το wallpaper του Οκτωβρίου

Το wallpaper του Οκτωβρίου

Γιατί και το φθινόπωρο είναι ερωτεύσιμο! Ευκαιρία λοιπόν να σχεδιάσουμε εκδρομές και κοντινές εξορμήσεις για να απολαύσουμε τα υπέροχα χρώματα της φύσης.

Περισσότερα...
29.07.2013

Nouvelle Vague - Blue Monday

Nouvelle Vague - Blue Monday

Μια γλυκιά μουσική καλημέρα.. για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα!

Περισσότερα...
29.01.2016

Έμπνευση για τις κρύες μέρες

Έμπνευση για τις κρύες μέρες

Τώρα που εγώ δεν πάω (σχεδόν) πουθενά
τώρα που δεν μπορώ (όπως θα 'θελα) να ντυθώ

περιμένοντας τον πελαργό,
τώρα όλο συναντώ
ωραίες εμφανίσεις
σε τυχαίες πλοηγήσεις...

Περισσότερα...
09.01.2013
Imagine

"A dream you dream alone is only a dream.

A dream you dream together is a reality."

John Lennon, Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης, ιδρυτικό μέλος των Beatles.

Περισσότερα...
14.10.2012
Ονειρέψου τη ζωή... Ζήσε το όνειρο...

Τα όμορφα όνειρα προϋποθέτουν καλή διάθεση. Και η διάθεσή μας επηρεάζεται άμεσα από το χώρο που ζούμε και κινούμαστε.

Περισσότερα...
13.11.2012
Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά.

Νίκος Καζαντζάκης (1883 - 1957)

17.12.2012
Χειροποίητες κατασκευές με βότσαλα

Όταν υπάρχει φαντασία, τίποτα δεν πάει χαμένο...

Περισσότερα...
26.11.2012
Σαν πίνακας ζωγραφικής

Φωτογραφίες όμοιες με πίνακα ζωγραφικής! Ας βλέπουμε ωραίες εικόνες αυτήν την εβδομάδα για να ξεχνιέται το μυαλό και να κάνουμε έστω και νοητά μικρά ταξίδια σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα.

Περισσότερα...
05.01.2013

Περπατώντας στα Τρίκαλα

Περπατώντας στα Τρίκαλα

Μπορεί ο Μύλος των Ξωτικών να είναι το βασικό αξιοθέατο των Τρικάλων κατά την περίοδο των γιορτών αλλά κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της πόλης, ανακαλύψαμε πολλές ακόμα όμορφες γωνιές. 

Περισσότερα...
20.02.2013
Η playlist της Τετάρτης

Ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε με ένα ζεστό καφεδάκι ξαπλώνοντας στον καναπέ, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή σερφάροντας στο διαδίκτυο; Ό,τι και αν κάνουμε, συνοδεύουμε τον καφέ μας με καλή μουσική. Η playlist της Τετάρτης περιλαμβάνει πολλά τραγούδια, μερικά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα αγαπημένα.

Περισσότερα...
08.02.2013
Change the world

Πόσοι είμαστε οι τρελοί σε αυτόν τον κόσμο;

Περισσότερα...
28.03.2013

Cesaria Evora - Ελευθερία Αρβανιτάκη - Sodade

Cesaria Evora - Ελευθερία Αρβανιτάκη - Sodade

Τι λέτε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ένα υπέροχο τραγούδι παραμένοντας από χθες στο πνεύμα των περιπλανήσεων μετά μουσικής;

Περισσότερα...
19.03.2014

Επιτέλους Άνοιξη!

Επιτέλους Άνοιξη!

Περάσαμε τα μέσα Μάρτη πια, ο καιρός ανοιξιάτικος και αρχίζει να μας τρελαίνει. Όχι πως είχαμε βαρύ χειμώνα αλλά όταν βλέπεις τη φύση να ξυπνάει, τα δέντρα ανθισμένα, όλα να πρασινίζουν και να έχουν περάσει 5-6 μήνες κλεισούρας, όπως και να το κάνουμε, χαίρεσαι, ξαλαφρώνεις και από τα έξοδα θέρμανσης και επανέρχεται η (πιθανή) χανένη αισιοδοξία σου.

Περισσότερα...
04.11.2013

Πεζόδρομος η Λεωφόρος Νίκης

Πεζόδρομος η Λεωφόρος Νίκης

Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα ήταν χθες για 8 ώρες η λεωφόρος Νίκης και αυτό άρεσε πολύ στους φίλους από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο..

Περισσότερα...
17.04.2013

Παίζοντας με τα βότσαλα

Παίζοντας με τα βότσαλα

Μια σκηνή που έχουμε δει και ξαναδεί και ξαναδεί, μια εικόνα χιλιοαποτυπωμένη κι όμως... Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουμε πάντα το παιχνίδι με τα βότσαλα.

Περισσότερα...
29.01.2015

Οι φίλοι μου άλλαξαν μετά τη γέννηση του παιδιού τους

Οι φίλοι μου άλλαξαν μετά τη γέννηση του παιδιού τους

Πριν φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, έχεις τη δυνατότητα να κρίνεις χωρίς δεύτερη σκέψη τους φίλους σου που έγιναν γονείς. Δεν είναι ότι κρίνεις και σχολιάζεις εκ του ασφαλούς, ότι δε σε νοιάζει ή ότι τα λες ελαφρά τη καρδία... απλώς δεν ξέρεις! Είσαι έξω από το παιχνίδι και κρίνεις με απλή λογική τη συμπεριφορά των φίλων - νέων γονιών ή τη στάση και τις συνήθειες των παιδιών τους.

Περισσότερα...
12.12.2012

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Ας αφήσουμε στην άκρη τα τρέχοντα θέματα και ας διώξουμε για λίγο την ένταση ακούγοντας ένα αγαπημένο τραγούδι, με ωραία μελωδία και χαλαρή διάθεση.