Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ο Άγιος Βασίλης στο πιάτο σας

Μετά το δεντράκι στο τραπέζι του 2015 και τον Άγιο Βασίλη πέρυσι... τι θα ακολουθήσει; 

Θα δούμε το φετινό christmas table art... Αλλά και οι δυο παλαιότερες ιδέες για το δίπλωμα της χαρτοπετσέτας στο γιορτινό τραπέζι δείχνουν πολύ όμορφα.

Θυμηθείτε το δεντράκι εδώ.

Για τον Άγιο Βασίλη δείτε το βίντεο. Για κάθε άτομο θα χρειαστείτε δύο χαρτοπετσέτες, ιδανικά μια κόκκινη και μια λευκή. Τώρα αν θέλετε με μικρά σοκολατάκια και καραμελίτσες μπορείτε να δώσετε μορφή και στο πρόσωπο του Άγιου (πχ. σοκολατάκια για μάτια, καραμελίτσες για στόμα)...

santa napkin 3

Μη διστάσετε! Θα ενθουσιαστούν οι συνδαιτυμόνες σας!

Καλά τραπεζώματα,

Βασιλική

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
21.11.2012
Quote

Ας χορέψουμε λοιπόν..

Περισσότερα...
28.09.2012
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πολύ καλή ευκαιρία για ένα διαφορετικό σαββατοκύριακο!

Περισσότερα...
29.11.2012
Δαντελοπειραματισμοί...

Και μετά το σχετικό post, έβγαλα τα προικιά στη φόρα και πειραματίστηκα με διάφορα αντικείμενα του σπιτιού. Σας δείχνω τις επιλογές που μου άρεσαν περισσότερο.

Περισσότερα...
19.06.2013
Maroon 5 - This Love

Ώρα για μουσικό διάλειμμα! Το τραγούδι είναι γνωστό κι αγαπημένο και εμείς είμαστε έτοιμοι να αφιερώσουμε 4 περίπου λεπτά στο άκουσμά του.

Περισσότερα...
24.12.2012

Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό

Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό

Αν η ώρα πέρασε και δεν προλάβατε να κάνετε γλυκό για το αυριανό τραπέζι, δοκιμάστε να φτιάξετε έναν πολύ γρήγορο κορμό, ιδανικό για τους λάτρεις των "γλυκών" γλυκών.

Περισσότερα...
03.07.2013
Αυτό που χρειαζόμαστε

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνετε κάθε φορά που ξυπνάτε;

Να μερικές πιθανές σκέψεις:

Περισσότερα...
18.03.2016

Οι τέσσερις εποχές σε ένα βιβλίο - puzzle

Οι τέσσερις εποχές σε ένα βιβλίο - puzzle

Και τώρα που ξεσηκωθήκαμε με τα ταξίδια (βλέπε Μιλάνο, λίμνη Κόμο, Μπελάτζιο, Λουτρά Πόζαρ... και πόσες άλλες εκδρομές εντός Ελλάδας, ακόμα και κάτι Κυριακές μεσημέρια σε γραφικά χωριά και ακόμα πιο γραφικές ταβέρνες), τι θα κάνουμε με τα παιδιά; Πώς μπορούμε να τα έχουμε μαζί μας και να τα απασχολούμε δημιουργικά σε μέρη, καφέ και ταβέρνες χωρίς αυλή; Καλά τα τάμπλετ και τα κινητά αλλά προς το παρόν, εμείς τουλάχιστον, έχουμε καταφέρει να απέχουμε και ελπίζουμε να το καταφέρουμε για αρκετό καιρό ακόμα. Οπότε καταφεύγουμε σε πλαστελίνες, μπογιές, ζωγραφιές, παιχνίδια...

Αρχίζουμε τις προτάσεις λοιπόν με παιχνίδια - δώρα που πήραμε τους τελευταίους μήνες μαζεμένα (και ακόμα ανοίγουμε) και είναι ό,τι πρέπει για να χωράνε στις αποσκευές μας και να πηγαίνουν όπου πηγαίνουμε...

Περισσότερα...
01.06.2014

Το wallpaper του Ιουνίου

Το wallpaper του Ιουνίου

Έτοιμοι για την πρώτη βουτιά; Μερικοί τυχεροί την κάνανε άλλοι την ονειρευόμαστε ακόμα! Και μέχρι το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, ας τη ζούμε νοητά στην επιφάνεια εργασίας μας!

Υποδεχόμαστε τον Ιούνιο, λοιπόν, με νέο wallpaper που εγκαινιάζει την καλοκαιρινή "φορεσιά" της οθόνης μας!

Περισσότερα...
11.12.2012
Let it snow!

Όσο περισσότερο χιόνι βλέπουμε, τόσο πιο δυναμικά μπαίνουμε στο κλίμα των Xριστουγέννων!

Καλό μας απόγευμα!

05.07.2014

Μαζεύοντας τσάι του βουνού

Μαζεύοντας τσάι του βουνού

Τα ελληνικά βουνά πέρα απ' την απέραντη ομορφιά και τη δροσιά που απλόχερα μας χαρίζουν, μας προσφέρουν και πλήθος βοτάνων. Χαμομήλι, τσάι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, λεβάντα, άγριο θυμάρι και τόσα άλλα βότανα φιλοξενούνται στις πλαγιές τους.

Περισσότερα...
28.02.2013
Και οι άνδρες ντυμένοι σε επίπεδα

Τα ρούχα σε επίπεδα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Και είναι άκρως κατάλληλα για τις χειμωνιάτικες μέρες που έχουμε ανάγκη από πολλά ζεστά ρούχα για να προστατευόμαστε από το κρύο. Ωστόσο, είναι εξίσου καλή επιλογή για τις πρώτες ημέρες της άνοιξης, καθώς ξεκινούν με χαμηλές θερμοκρασίες που όσο μεσημεριάζει ανεβαίνουν και όσο βραδιάζει ξαναπέφτουν...

Περισσότερα...
15.01.2014

Στιλιστικές προτάσεις - Κλασικές επιλογές (Μέρος Ι)

Στιλιστικές προτάσεις - Κλασικές επιλογές (Μέρος Ι)

Αφορμή γι αυτό το post στάθηκε μια πρόσφατη συζήτηση με μια φίλη μας, υπέρμαχο του κλασικού στιλ και των ασφαλών εμφανίσεων. Δεν της αρέσει να τολμάει πολλά, θέλοντας πάνω από όλα να νιώθει άνετα μέσα στα ρούχα της, να τα φοράει και να μην τη φοράνε, αγαπάει τα κοσμήματα και τα παντός τύπου αξεσουάρ και προσπαθεί πάντα οι εμφανίσεις της να συνάδουν με το σωματότυπο (σχετικά μικρόσωμη) και με την ηλικία της (50+).

Περισσότερα...
14.12.2013

Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη - Q&A

Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη - Q&A

Αρκετοί φίλοι του maresei.gr αποφάσισαν να περάσουν τις επερχόμενες γιορτές στη Βουδαπέστη.

Το εν λόγω άρθρο λοιπόν είναι αφιερωμένο στον Θοδωρή που ετοιμάζεται για Χριστουγεννιάτικες βόλτες στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με τη γυναίκα του, τη Φρόσω που θα υποδεχτεί εκεί το 2014 παρέα με τις φίλες της και στον νεαρό Παναγιώτη που σχεδιάζει road trip με τους φίλους του στη Βιέννη και τη Βουδαπέστη σε μια εβδομάδα από σήμερα.

Περισσότερα...
25.04.2013

Η φακή της γιαγιάς

Η φακή της γιαγιάς

Μπορεί η φακή να μην είναι το πιο ευπαρουσίαστο πιάτο.. Μπορεί να μην είναι το πιο χρωματιστό.. Αλλά είναι τόσο θρεπτική.. κι αν είναι η φακή της γιαγιάς, είναι τόσο νόστιμη που δεν μπορούμε να μη σας πούμε τη μαγική συνταγή.

Περισσότερα...
09.10.2016

Βόλτα στην αγορά και Νέος Διαγωνισμός για ένα δαχτυλίδι Guess (ΕΛΗΞΕ)

Βόλτα στην αγορά και Νέος Διαγωνισμός για ένα δαχτυλίδι Guess (ΕΛΗΞΕ)

Τώρα που η βάφτιση και οι σχετικές ετοιμασίες αποτελούν πια παρελθόν, ήρθε η ώρα να επανέλθω δριμύτερη από εκεί που είχα μείνει. Σας μιλούσα (κυρίως) για ψώνια και βιβλία. Σήμερα θα επανέλθω με τα ψώνια... και την σοβαρή καλοκαιρινή μου ανάγκη να ξεχυθώ στην αγορά και να ψωνίζω σαν να μην υπάρχει αύριο.

Περισσότερα...
12.08.2013
Χειροποίητη συσκευασία δώρων για καλλιγράφους

Για τους λάτρεις της καλλιγραφίας ή για όσους το έχουν απωθημένο από την παιδική τους ηλικία, όταν με τόσο κόπο ο δάσκαλος τους υποχρέωνε να εξασκηθούν στην καλλιγραφία, ενώ σήμερα η μόδα επιτάσσει γραμματοσειρές λιτές και ευανάγνωστες...

Περισσότερα...
23.08.2013
Imagine Dragons - Bleeding Out

Τους "Imagine Dragons" τους θυμάστε;

Το "Radioactive" που σας παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες είναι σχεδόν εθιστικό. Απ' ότι φαίνεται αυτό ισχύει για τα περισσότερα τραγούδια τους.

Περισσότερα...
26.05.2013

Ένα τζάκι το καλοκαίρι

Ένα τζάκι το καλοκαίρι

Συνδυάζει όσα τόσο μας αρέσουν! Βιβλία, παλιές καρέκλες και την αγαπημένη μου υδρόγειο σφαίρα ως διακοσμητικό στοιχείο του χώρου.

Περισσότερα...
18.04.2013

Πέμπτη δεν κρατιέμαι...

Πέμπτη δεν κρατιέμαι...

Σήμερα νιώσαμε την ανάγκη να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά..

Περισσότερα...
06.04.2013

Keep Shelly In Athens - Lazy noon

Keep Shelly In Athens - Lazy noon

Είναι νέοι, ταλαντούχοι, δημιουργικοί, ξεχωριστοί.. Είναι ένα αθηναϊκό ντουέτο που σημειώνει μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το όνομά του: "Keep Shelly in Athens".

Περισσότερα...
08.10.2012
Melanie Fiona - Monday Morning

Ώρα να ανέβουμε με ένα από τα κλασικά δευτεριάτικα τραγούδια!

Περισσότερα...
30.11.2012

2012 World Press Photos

2012 World Press Photos

Μπαίνοντας το καλοκαίρι στον κεντρικό σταθμό της Στουργκάρδης στη Γερμανία, με μεγάλη έκπληξη αντικρίσαμε μια έκθεση με τις καλύτερες φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο το 2011.

Περισσότερα...
30.03.2013
Street art - Graffiti

Κάθε φορά που περπατάω στο δρόμο είτε βρίσκομαι σε μια γνώριμη πόλη, είτε περιπλανιέμαι σε κάποια για πρώτη φορά, ένα από τα πράγματα που μου τραβάνε την προσοχή είναι η τέχνη του δρόμου. Εκτός όμως από από τους καλλιτέχνες του δρόμου, τους οποίους αγαπώ και πάντα με συντροφεύουν ευχάριστα στις βόλτες μου, παρατηρώ και τα δεκάδες γκράφιτι που ανάλογα με το τι αναπαριστούν και με το πού βρίσκονται μπορούν να αλλάζουν εντελώς την εικόνα των δρόμων, των κτιρίων ή και ολόκληρης της πόλης, άλλοτε θετικά, άλλοτε αρνητικά.

Περισσότερα...
30.10.2013

TEDxAthens 2013: Αχαρτογράφητα Νερά

TEDxAthens 2013: Αχαρτογράφητα Νερά

Ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες το θέμα του πέμπτου κατά σειρά TEDxAthens και εμείς φροντίζουμε για την ενημέρωσή σας!

Περισσότερα...