Τα σουφλέ σοκολάτας εξελίσσονται και αποκτούν άλλη υπόσταση...
Είναι πλέον το αγαπημένο μου γλυκό.
Με μια προσπάθεια, έναν κόπο, και μάλιστα μικρό, φτιάχνουμε δύο υπέροχα γλυκά! Τόσο υπέροχα! Τόσο νόστιμα! Τόσο μεγάλοι πειρασμοί! Μπορώ να σας μιλάω ώρες γι αυτά τα γλυκά!
Το πρώτο μέρος της συνταγής είναι γνωστό, σας το έχουμε δώσει σε παλαιότερο post και πρόκειται για τα πιο νόστιμα σουφλέ σοκολάτας που έχουμε φάει.. Εμείς και οι φίλοι μας! Όλοι συμφωνούμε σε αυτό και τα σουφλέ μας πάντα γίνονται ανάρπαστα σε όποια εκδοχή κι αν τα φτιάξουμε!
Θυμηθείτε τις παραλλαγές μας εδώ:
- Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 2ο) - Σουφλέ σοκολάτας
- Σοκολατένιες λιχουδομπουκίτσες που δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο μία!
Το δεύτερο μέρος της συνταγής είναι μια δικής μας έμπνευσης κρέμα που θα μπορούσε να είναι και κρέμα για cheese cake. Αλλά εμείς την κάναμε κρέμα για oreo cup cake ή απλώς για oreo cake. Και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε 100%.
Η λιχουδοπαρασκευή μας περιλαμβάνει αρχικά τη δημιουργία των σουφλέ σύμφωνα με την περιγραφή της αρχικής συνταγής των σουφλέ σοκολάτας. Η μόνη επισήμανση εδώ είναι ότι μπορούμε αντί για 12 σουφλέ, που βγαίνουν αρκετά μεγάλα, να κάνουμε λίγα περισσότερα, πχ. 16 λίγο πιο κοντά σε ύψος. Και αυτό γιατί; Γιατί φυσικά θα μπει η τέλεια κρέμα από πάνω!
Υλικά για την κρέμα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 200 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
- 250 γρ.τυρί κρέμα Mascarpone
- Μία βανίλια
- 3 κουταλιές άχνη
- Μπισκότα oreo γεμιστά με βανίλια, όσα θέλετε ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να αφρατέψει.
- Ξεχωρίζετε τα μπισκότα, το πάνω και το κάτω μέρος τους, από την κρέμα.
- Προσθέτετε την κρέμα μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε.
- Τρίβετε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
- Βάζετε ποσότητα που αντιστοιχεί σε μια κουταλιά από την κρέμα πάνω σε κάθε σουφλέ με κουτάλι ή κορνέ.
- Στολίζετε κάθε κεικάκι με ένα μεγάλο κομμάτι μπισκότου, περίπου μισό μπισκότο.
- Η κρέμα φυσικα περισσεύει. Οπότε:
- Σε μικρά ατομικά μπολ τοποθετείτε τριμμένα μπισκότα - κρέμα - και άλλα τριμμένα μπισκότα - και άλλη κρέμα - και άλλα τριμμένα μπισκότα για στόλισμα.
- Τοποθετείτε στο ψυγείο, αφήνετε να κρυώσουν και δοκιμάζετε! Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο! Εξαιρετικό! Πεντανόστιμο!
Και επειδή κατά το ξεφορμάρισμα όλο και κάποιο σουφλέ μπορεί να σπάσει, όταν δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις να κρυώσουν λίγο, τι καλύτερο από μια δοκιμή;
Πάντως η κρέμα είναι τόσο ωραία που σίγουρα θα τη δοκιμάσουμε και σε ένα επόμενο cheese cake. Να μη σας πω ότι σε όποιο γλυκό μπαίνει κρέμα, εμείς θα φτιάχνουμε αυτή τη συνταγή.. Δοκιμάστε οπωσδήποτε και τα σουφλέ και την κρέμα και το συνδυασμό τους!
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!