Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ο καιρός χάλασε, οι μέρες άρχισαν να γίνονται πιο σκοτεινές, τα ζεστά ροφήματα, τα βιβλία και το χουχούλιασμα στον καναπέ αποτελούν τις νέες απογευματινο-βραδινές μας συνήθειες και κάπως έτσι... αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα. 

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, ψάξαμε, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε ιδέες και λύσεις για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Γιατί και φέτος ανυπομονούμε να γίνουμε Christmastreestas!

 - Απλά κομμάτια ξύλο κομμένα σε διάφορες διαστάσεις και τοποθετημένα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, σχηματίζουν ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο του σπιτιού. Διάφορα στολίδια κρέμονται από τα ξύλα και φυσικά δεν πρέπει να λείπουν τα φωτάκια. Ίσως η πιο φυσική εκδοχή δέντρου, με ξύλα που μπορούμε να βρούμε πεσμένα σε ένα κοντινό δάσος, σε ένα πάρκο ή στην παραλία, καθώς περπατάμε. Συνδυάζουμε λοιπόν την άσκηση με την αναζήτηση των υλικών για τη δημιουργία της εναλλακτικής χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, επομένως! Γιατί όχι;

christmas tree 1

Φωτογραφία: Pinterest

- Η ξύλινη σκάλα αποκτά άλλη μία χρήση, πέρα από αυτές που έχουμε δει κατά καιρούς. Αυτή τη φορά αντικαθιστά το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν στολίζεται με γιρλάντες και διάφορα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, μπάλες και άλλα διακοσμητικά και φωτίζεται με πολλά φωτάκια.

christmas tree 2

Φωτογραφία: Pinterest 

Και σε μια πιο λιτή εκδοχή.

christmas tree 2 b

Φωτογραφία: Pinterest

- Εδώ χρειάζεται περισσότερο ταλέντο και μαεστρία στις ξύλινες κατασκευές. Με μερικά κομμάτια ξύλο και κατάλληλα εργαλεία μπορεί κάποιος να κατασκευάσει ένα σκελετό που να μοιάζει σχηματικά με δέντρο και να το στολίσει κατάλληλα. Γιρλάντες, μπάλες, στολίδια παντός τύπου, δώρα από κάτω και φυσικά φωτάκια μπορούν να δώσουν μια άκρως εορταστική εκδοχή σε αυτό το εναλλακτικό δέντρο.

christmas tree 3 

Φωτογραφία: Pinterest

Να ένα αντίστοιχο δέντρο που με μια πιο χοντρή γιρλάντα αλλάζει εντελώς μορφή.

christmas tree 4

Φωτογραφία: Pinterest

- Και άλλη μια εκδοχή δέντρου - σκελετού, σίγουρα πιο εύκολη στην υλοποίηση. Στερεώνεται στον τοίχο και μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Μήπως να ετοιμάσουμε ένα δεντράκι σε κάθε δωμάτιο;

christmas tree 5

Φωτογραγία: Pinterest

-  Μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένο από φελλούς. Για να στολίσουμε το τραπέζι, το μπουφέ ή τη βιβιλοθήκη μας! Μα πόσες λύσεις υπάρχουν, αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη! Πάρτε φελλούς, κολλήστε τους μεταξύ τους, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα μικρό δέντρο, βάψτε το ένα άκρο τους, διακοσμήστε στην κορυφή της κατασκευής με μια κορδέλα και έτοιμο το δεντράκι σας!

christmas tree 6

Φωτογραφία: Pinterest

Άλλη μια εκδοχή επιτραπέζιου δέντρου φτιαγμένου με φελλούς. 

christmas tree 6 b

Φωτογραφία: Pinterest

- Μια σύνθεση από βιβλία σε θέση χριστουγεννιάτικου δέντρου. Εντάξει δεν είναι ανάγκη να αδειάσετε όλη τη βιβλιοθήκη. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο μκρό δέντρο με τα αγαπημένα σας βιβλία.

christmas tree 7

Φωτογραφία: Pinterest

Άλλη μια εκδοχή δέντρου φτιαγμένου από βιβλία.

christmas tree 8

Φωτογραφία: Pinterest

- Μια εναλλακτική σύνθεση με στολίδια στερεωμένα απευθείας στον τοίχο, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα μικρό δέντρο. Πολύ ωραία λύση σε οποιοδήποτε μέγεθος, ιδιαίτερα αν μετά τις γιορτές έχετε σκοπό να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας, οπότε δε σας ενδιαφέρουν τα πιθανά σημάδια στον τοίχο! Πάντως μ' αρέσει πολύ αυτή η σύνθεση πάνω από το μπουφέ ή το έπιπλο που διακοσμεί το χωλ.

christmas tree 9

Φωτογραφία: Pinterest 

Αν πάλι δε θέλετε να λερώσετε τον τοίχο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια επιφάνεια ξύλινη ή μεταλλική ή από καμβά ή ό,τι άλλο επιθυμείτε και να δημιουργήσετε ένα δέντρο όμοιο με το παρακάτω. Αντί για στολίδια, θα μπορούσατε να κρεμάσετε ή να κολλήσετε χαρτάκια ευχών ή χριστουγεννιάτικες κάρτες.

christmas tree 9 b

Φωτογραφία: Pinterest 

Αν η παραπάνω ιδέα σας αρέσει και αν επιπλέον σας αρέσει να στολίζετε και την εξωτερική όψη του σπιτιού σας, ειδικά εσείς που κατοικείτε σε μονοκατοικία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω λύση και για την εξώπορτα του σπιτιού σας.

christmas tree 9 c

Φωτογραφία: Pinterest

- Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε σελίδες περιοδικών για να φτιάξετε ένα χειροποίητο δεντράκι στερεωμένο σε ξύλινο κορμό που καταλήγει σε μικρή γλάστρα.

christmas tree 10

Φωτογραφία: Pinterest

- Τέλος, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα μεταλλικό σκελετό, να το στερεώσετε σε μία κορνίζα ή απευθείας στον τοίχο, να κρεμάσετε μπάλες σε χρώματα της αρεσκείας σας και να έχετε ένα διαφορετικό δέντρο σε όσο επίσημη ή ανεπίσημη εκδοχή επιθυμείτε.

christmas tree 11

Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
22.12.2012
Ώρα για κρασάκι..

Επίσκεψη στη Φλώρινα για τις Φωτιές 2012. Η θερμοκρασία έξω είναι χαμηλή, αλλά μέσα το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό. Καλή παρέα, ωραίο περιβάλλον, εξαιρετικό φαγητό πάντα με τη συνοδεία τοπικού κόκκινου κρασιού..

Περισσότερα...
09.10.2013

Μαυροπίνακας & υδρόγειος

Μαυροπίνακας & υδρόγειος

Δύο πολύ αγαπημένα αντικείμενα για το παιδικό δωμάτιο.

Περισσότερα...
30.10.2013
Τριανταφυλλένια καλημέρα!

Τα τελευταία ανθισμένα τριαντάφυλλα ταξίδεψαν περίπου 300 χιλιόμετρα για να βρεθούν από τον κήπο στο βάζο!

Περισσότερα...
22.03.2013

Περπατώντας στα πάρκα του Λονδίνου

Περπατώντας στα πάρκα του Λονδίνου

Για τα πάρκα του Λονδίνου είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχετε ακούσει πολλά. Για το πόσο όμορφα είναι, πόσο μεγάλα, πόσο πράσινα, πόσο κόσμο έχουν...

Περισσότερα...
09.06.2015

Αϊγιωργίτικο μονοπάτι και Τσούρχλειος δρόμος 2015

Αϊγιωργίτικο μονοπάτι και Τσούρχλειος δρόμος 2015

Άμα το μικρόβιο του δρομέα τρυπώσει μέσα σου και νιώσει τον ρυθμό, την ένταση και τη χαρά του αγώνα, δύσκολα γλιτώνεις... Κι έτσι όπου αγώνας και χαρά κι εγώ εκεί!

Περισσότερα...
16.05.2015

DIY παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά

DIY παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά

Τέσσερις ήμασταν οι μόνιμοι ανήλικοι παραθεριστές στη μικρή αυλή μας πριν πολλά πολλά χρόνια. Παίζαμε, τρώγαμε, δημιουργούσαμε διάφορα αυτοσχέδια παιχνίδια, τι γήπεδο τένις στην παραλία με συνολικό μήκος όχι πάνω από 4 μέτρα και φιλέ από παλιά υφάσματα, τι σκηνές από κουβέρτες στο μπαλκόνι, τι κεφτεδοπόλεμο με "κεφτέδες" από βρεγμένη άμμο, τι αγώνες με τα κύματα όταν καθόμασταν εκεί που σκάει το κύμα, τι στρατιωτάκια, τι τσιλίκα...

Περισσότερα...
08.03.2014
Δίχτυ προστασίας

Μια πολύ ωραία ιδέα για έξτρα προστασία στη σκάλα του παιδικού δωματίου... Αν έχετε σκάλα στο παιδικό δωμάτιο ή στο σπίτι γενικά... ή αν έχετε σκοπό να φτιάξετε μια σκάλα στο σπίτι σας.

Περισσότερα...
28.05.2014

Cupcakes σοκολάτας με άρωμα καφέ & βανίλια

Cupcakes σοκολάτας με άρωμα καφέ & βανίλια

Γι αλλού ξεκίνησα κι αλλού η φαντασία με πήγε... και προέκυψαν αυτά τα "όσο και αν φάω, δεν τα βαριέμαι" cupcakes. Ίσως φταίει που ενώ είναι εντελώς σοκολατένια έχουν ένα διακριτικό άρωμα βανίλιας, εμπλουτισμένο με τη γεύση του καφέ. Υπέροχα!

Περισσότερα...
28.11.2012
Πρόταση για πρωινό

Παίρνουμε ένα μπολάκι ρίχνουμε καρύδια, βρώμη, λιναρόσπορο, λίγο ταχίνι, λιγο μέλι, λίγη κανέλα και ένα μηλαράκι και έχουμε ένα πεντανόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό πρωινό.

Περισσότερα...
03.03.2014

Oscar 2014 - Οι νικήτες

Oscar 2014 - Οι νικήτες

Οι φετινοί νικητές των βραβείων Όσκαρ ανακοινώθηκαν τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Eσείς ενημερωθήκατε σχετικά;

Περισσότερα...
29.03.2013
Ντυθείτε σε άσπρο - μαύρο

Εκτός από τα χρώματα της καραμέλας σε συνδυασμό με το μπλε που έχει γίνει πια ένας απόλυτα διαχρονικός συνδυασμός, μια πάντα κλασική λύση που δίνει απάντηση στα "τι να φορέσω" αναπάντητα ερωτήματα είναι η επιλογή άσπρου - μαύρου ή άσπρου με σκούρο μπλε.

Περισσότερα...
11.05.2013
Nτάκος για βραδινό

Τι θα φάμε απόψε; Τι θα λέγατε για ένα ντάκο; Είναι ένα ελαφρύ, εύκολο, γρήγορο και πάντα νόστιμο πιάτο!

Περισσότερα...
25.07.2013

Παλιά δοχεία σε νέες χρήσεις

Παλιά δοχεία σε νέες χρήσεις

Θυμάστε τις διάφορες επιλογές που είδαμε για εναλλακτικές γλάστρες και χρήση παλιών αντικειμένων για τη φιλοξενία των φυτών μας;

Περισσότερα...
28.09.2013
Τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου

Καλημέρα & καλό μας σαββατοκύριακο!

Περισσότερα...
12.02.2014
Woodkid - I Love You

Ένα αγαπημένο κομμάτι με ένα κινηματογραφικό video clip.

Περισσότερα...
12.04.2013
Χαμογελάστε!

Καλημέρα με κέφι και χαμόγελο! Σήμερα θα πάμε να αγοράσουμε φυτά για το μπαλκόνι! Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε όσα ξεράθηκαν, να γεμίσουμε τις άδειες γλάστρες, να αποκτήσουμε και μερικά καινούρια λουλούδια, οπωσδήποτε αρκετά αρωματικά φυτά, να αξιοποιήσουμε και τις παλέτες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού.. Ελπίζω να γίνει όμορφο και σύντομα να σας δείξουμε φωτογραφίες!

Περισσότερα...
11.11.2013
Ελπίζοντας...

Έφτασε και πάλι η Δευτέρα και μια νέα εβδομάδα ξεκινά. Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μια θετική ώθηση στις επόμενες ημέρες, ελπίζοντας... 

Περισσότερα...
19.10.2012

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 1ο)

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 1ο)

Πέντε - έξι χρόνια τώρα μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις μου είναι η συλλογή βιβλίων, περιοδικών, σκισμένων από περιοδικά σελίδων, εκτυπωμένων από το διαδίκτυο σελίδων και γραμμένων με το χέρι σελίδων με συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

Περισσότερα...
29.10.2014

Ένα διαφορετικό κεφαλάρι

Ένα διαφορετικό κεφαλάρι

Ένα χαλάκι ψάθινο, στρόγγυλο ή ορθογώνιο μπορεί να αλλάξει θέση...

Περισσότερα...
27.12.2012
Καλώς όρισες Άη Βασίλη

Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας που απεικονίζει τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα το 1960, το Μουσείο Μπενάκη προέβη στη δημοσίευση άλλης μιας γιορτινής φωτογραφίας στη σελίδα του στο facebook.

Περισσότερα...
25.01.2013

Δημιουργήστε με σπάγκο

Δημιουργήστε με σπάγκο

Πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με ένα κομμάτι σπάγκο; Πολλά! Φαντασία να υπάρχει...

Δείτε μερικές προτάσεις για να παίρνετε ιδέες.

Περισσότερα...
21.02.2016

Σκέψεις περί ονείρων

Σκέψεις περί ονείρων

Όνειρα βλέπουμε. Όνειρα κάνουμε. Μόνοι μας. Με τον άνθρωπό μας. Με τους φίλους μας. Για εμάς. Για τα παιδιά μας. Για τις σχέσεις μας. Για το παρόν και για το μέλλον. Ονειρευόμαστε γλυκά ή εφιαλτικά. Κάποια γίνονται πραγματικότητα, κάποια όχι. Κάποια μας στέλνουν μηνύματα, κάποια όχι. Κάποια είναι κομμάτι του ύπνου μας και κάποια όχι. Και σκέφτομαι γιατί να αποκαλούμε όνειρα τα μεν, όνειρα και τα δε.

Περισσότερα...
06.01.2013

Lana Del Rey - Blue Jeans

Lana Del Rey - Blue Jeans

Mια και αναφερθήκαμε στις εναλλακτικές χρήσεις των blue jeans ας απολαύσουμε τη Lana Del Rey στο ομώνυμο κομμάτι..

Περισσότερα...
05.02.2014

Love in music, smells like Middle East

Love in music, smells like Middle East

Μερικές φορές το καλύτερο κομμάτι μιας ταινίας είναι το soundtrack.

Περισσότερα...