Τραχανότο άγριων μανιταριών
Εκεί που με ρωτάει ο μανιταροσυλλέκτης πατέρας πότε θα μαγειρέψω τα άγρια μανιτάρια με νέο τρόπο, εμφανίζεται μπροστά μου η φωτογραφία της φίλης Ανθής για ένα λαχταριστό τραχανότο άγριων μανιταριών. Και μαζί έρχεται και η συνταγή!
Διαβάστε και φτιάξτε...
Υλικά
- Άγρια μανιτάρια (Καλογεράκια)
- 1 φλυτζάνι ξινό τραχανά λαχανικών (ή απλό)
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- ελαιόλαδο
- νερό
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια ώσπου να γίνουν τραγανά.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τον πελτέ ντομάτας ώσπου να κάψει και ρίχνουμε τον τραχανά.
3. Προσθέτουμε τμηματικά το νερό (4 φλυτζάνια), το αλάτι και το πιπέρι..
4. Στο τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια... Και είμαστε έτοιμοι!
Ε λοιπόν, ναι, σε 15 λεπτά ένα υπέροχο τραχανότο άγριων μανιταριών έρχεται στο πιάτο μας!
Κι αν γενικά σας αρέσει το τραχανότο, θυμηθείτε και το κόκκινο τραχανότο μας.
Αν πάλι είστε λάτρεις των άγριων μανιταριών, έχουμε τη μοναδική σάλτσα μανιταριών που μπορεί να συνοδεύσει πιάτα κρεατικών ή ζυμαρικών.
Συνταγή - Φωτογραφία: Ανθή Τ.