Μια διαφορετική σαλάτα
Για αυτήν την προσπάθεια αφορμή στάθηκε η φωτογραφία μιας ομολογουμένως πολύ εμφανίσιμης σαλάτας, για την οποία τα σχόλια ήταν απόλυτα θετικά! Δροσερή, νόστιμη, ελαφριά, θρεπτική, πρωτότυπη! Τόσα σχόλια για μία σαλάτα και να μην τη δοκιμάσω; Ε όχι!
Τα συστατικά κατά προσέγγιση είναι παντζάρι, στρόγγυλα φασολάκια, μήλο, μανούρι, λαδόξιδο και σως βαλσάμικου.
Ετοιμάζουμε λοιπόν τα υλικά. Τα παντζάρια δεν τα βράζουμε σε κατσαρόλα, αλλά τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε στο φούρνο σε κλειστή λαδόκολλα για να κρατήσουν περισσότερο το κόκκινο χρώμα τους. Χρειάζονται ψήσιμο σε δυνατή θερμοκρασία για μία - μιάμιση ώρα ανάλογα με το πόσο λεπτά τα έχουμε κόψει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασολάκια σε βραστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε για 7 - 8 λεπτά και μετά τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό για 1-2 λεπτά προκειμένου να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους (Σαν να μιλάμε για Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό).
Για το μήλο επιλέγουμε ξινόμηλο, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, στρώνουμε μία στρώση φασολάκια, ρίχνουμε από πάνω μερικές φέτες παντζάρι και λίγα κομμάτια μήλο. Χτυπάμε στο μιξεράκι λίγο λάδι, λίγο βαλσάμικο, λίγο μηλόξιδο και λίγη μουστάρδα και όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί περιχύνουμε τα σαλατικά μας.
Βάζουμε από πάνω και λίγο μανούρι και αν θέλουμε και λίγη καρυδόψιχα που πηγαίνει πολύ με το παντζάρι. Τέλος, ρίχνουμε με μαεστρία λίγη σως βαλσάμικου σχηματίζοντας μερικές ζικ - ζακ γραμμές και έτοιμο το πιάτο.
Τώρα μένει να πάρουμε τη γενναία απόφαση και να χαλάσουμε το έργο τέχνης που μόλις κάναμε για να ανακατέψουμε τη σαλάτα και να τη σερβίρουμε στα πιάτα. Εξάλλου μια δοκιμή θα μας πείσει για τη νοστιμιά της!
Πράγματι μας έπεισε! Η σαλάτα είναι πεντανόστιμη και εντελώς διαφορετική! Μια μικρή έκπληξη στο τραπέζι! Και μας αρέσουν οι εκπλήξεις!