Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο
Λίγες μέρες πριν την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο, πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη εκδήλωση στο Λονδίνο. Και εκεί οι street style εμφανίσεις ήταν πολύ προσεγμένες, αν και μάλλον ήταν λιγότερο εκκεντρικές από ότι στο Μιλάνο. Εμείς διαλέξαμε αυτές που μας άρεσαν περισσότερο και σας τις παραθέτουμε για να παίρνετε ιδέες και να ανανεώνετε το στιλ σας.
Τα ταγέρ, άμεσα συνυφασμένα με το στιλ των μαμάδων μας, έχουν στοιχειώσει ακόμα και μερικές από τις παιδικές μας εμφανίσεις, όταν μαμάδες και γιαγιάδες μας έντυναν με χρωματιστά ταγερ-άκια και μας φορούσαν και ασορτί κοκκαλάκια στα μαλλιά. Θυμάμαι τουλάχιστον ένα σε χρώμα τιρκουάζ με ασορτί πουκάμισο από μέσα και ένα ακόμα με μακριά πρασινωπή φούστα και λαχανί σακάκι. Δράμα η κατάσταση, σας λέω, αλλά τότε μάλλον ήταν στη μόδα!
Τα ταγέρ λοιπόν είναι και πάλι στο προσκήνιο και μάλιστα θυμίζοντας κάτι από τα παιδικά μας χρόνια. Λίγο το χρώμα, λίγο το ύφασμα, λίγο το ντεσέν... Το μυαλό μας πάει στο παρελθόν. Ίσως αυτή η νοσταλγική διάθεση μας έκανε να προσέξουμε την κυρία με το κοντό καρέ που επέλεξε να ντυθεί στα μαυρο-πράσινα.
Φωτογραφία: pinterest via Anneke Szyperski via Harper's Bazaar
Εντάξει, βλέποντας την παρακάτω φωτογραφία νομίζω πως τελικά δε λείπει και από τις Λονδρέζες η εκκεντρικότητα. Μας αρέσουν τα έντονα χρώματα στα παπούτσια και τη μπλούζα, όπως επίσης και η τριχρωμία στην τσάντα.
Φωτογραφία: pinterest via Mandy Stoltzfus via Harper's Bazaar
Αυτή νομίζω πως είναι η αγαπημένη μου εμφάνιση. Μ' αρέσει πολύ το κοντό καρέ της κοπέλας, που αν και επιμελώς ατημέλητο ταιριάζει πάρα πολύ με το καπέλο. Επίσης, το μπλε χρώμα στο παλτό, το τζιν και την τσάντα - φάκελο "σπάει" ιδανικά με το πορτοκαλί εσωτερικά, ενώ οι πάντα κλασικές γόβες με μύτη συμπληρώνουν εξαιρετικά την εμφάνιση δίνοντας μια πιο επίσημη εκδοχή στο σύνολο.
Φωτογραφία: pinterest via Danielle Covalea via Harper's Bazaar
Στην περίπτωση των street style εμφανίσεων στην εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο, και να θες να διαλέξεις μόνο τρεις εμφανίσεις, δεν μπορείς... Πάμε στην τέταρτη λοιπόν και βλέπουμε μέχρι πού θα φτάσουμε.
Το μπλε χρώμα κυρίαρχο και πάλι. Ένα από τα παντελόνια που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια και μας αρέσουν (προσέξτε και τη ζώνη!) και ένα ιδιαίτερο σακάκι - παλτό με κόκκινη λεπτομέρεια που του πάει πολύ. Φαίνεται και πάλι ότι η τριχρωμία μπλε - άσπρο - κόκκινο είναι κλασική αξία και δεν παραπέμπει αποκλειστικά σε ναυτάκι.
Φωτογραφία: pinterest via dd reed via Harper's Bazaar
Τζιν παντελόνι σχετικά ανοιχτόχρωμο με ξέφτια και σκισίματα, τζιν πουκάμισο, γκρι λεπτό πουλόβερ και παλτό - κάπα και φυσικά καπελάκι.Υπέροχο και απόλυτα casual. Και όμως μια τσάντα σε έντονο κόκκινο και γόβες με μύτη κάνουν τη διαφορά! Πολύ ωραία εμφάνιση! Νομίζω πως είναι η δεύτερη αγαπημένη μου μετά την άλλη κοπέλα με το καπέλο παραπάνω.
Φωτογραφία: pinterest via Kelly Houghting via Harper's Bazaar
Oversized πουλόβερ, δερμάτινη φούστα και μπότες, clutch bag σε έντονο χρώμα... Φαινομενικά αταίριαστα αλλά συνδυασμένα με τρόπο, ώστε να κάνουν τη διαφορά. Δεν ξέρω αν μ' αρέσει περισσότερο η εμφάνιση ή το πάρκο από πίσω. Αχ αυτά τα τεράστια πάρκα στο Λονδίνο! Να κάναμε τώρα μια βόλτα στο Hyde Park!
Φωτογραφία: pinterest via Maeghan Smith via Harper's Bazaar
Τελικά δεν ξέρω αν οι λονδρέζικες εμφανίσεις είναι πιο κοντά στο δικό μας στιλ αλλά μας αρέσουν πολύ. Ίσως περισσότερο από τις αντίστοιχες στο Μιλάνο. Βέβαια και εκείνο το αυτοσχέδιο σακάκι ήταν εξαιρετικό. Τι λέτε και εσείς; Μιλάνο ή Λονδίνο;