Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Θα 'ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

Αν και η άνοιξη τυπικά έφτασε πριν λίγες μέρες, ουσιαστικά μας κάνει κάπως τη δύσκολη και ο καιρός δε λέει να φτιάξει. Βέβαια παράπονο δεν μπορούμε να έχουμε, γιατί ζήσαμε ανοιξιάτικες μέρες μέσα στους προηγούμενους χειμωνιάτικους μήνες αλλά ως γνωστόν, ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον καιρό... Όταν έχει ζέστη μέσα στο καταχείμωνο, το χαιρόμαστε μεν, παραδεχόμενοι δε ότι δεν είναι φυσιολογικό. Κι όταν έχει κρύο, βροχές και χιόνια, πάλι δυσανασχετούμε και λέμε άντε ν' ανοίξει ο καιρός.

Σε αυτή τη φάση είμαστε λοιπόν και τώρα. Κι επειδή αν περιμένουμε από τον καιρό, να βγάλει ήλιο, να πρασινίσει η φύση, να γεμίσει χρώματα, δεν ξέρουμε πόσο θα μείνουμε στην αναμονή, ας αφήσουμε τη θεωρία και ας περάσουμε στην πράξη. Ας προσπαθήσουμε να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας με μερικές κινήσεις που θα αλλάξουν το ντεκόρ στο χώρο μας και θα μας ανανεώσουν.

Η πιο βασική κίνηση είναι να βάλουμε χρώμα στο σπίτι. Είτε βγάζοντας στην επιφάνεια τα πολύχρωμα σεντόνια μας, τις πετσέτες με τα έντονα χρώματα και σχέδια, τα πιάτα και τα ποτήρια που μπορούν να ομορφαίνουν και να γεμίζουν χαρούμενες αποχρώσεις τις απλές  καθημερινές μας στιγμές είτε κάνοντας πιο μεγάλες αλλαγές, προσθέτοντας μια καρέκλα σε έντονο χρώμα, μερικά χρωματιστά μαξιλάρια και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα όσο πιο παρδαλά γίνεται :)

colorful bedroom
Φωτογραφία: Pinterest

chair 1
Φωτογραφία: Pinterest

Βέβαια, άνοιξη χωρίς λουλούδια γίνεται; Δε γίνεται! Επομένως μπορούμε να προσθέσουμε μερικά λουλούδια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Και για έξτρα χρώμα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κλασικά ανθοδοχεία με απλά γυάλινα βάζα βαμμένα στις αγαπημένες μας αποχρώσεις. Τέτοια βάζα μπορούν να σταθούν και μόνα τους στο χώρο χωρίς λουλούδια, δημιουργώντας μια ανάλαφρη και ρομαντική διακοσμητική σύνθεση.

flowers 1
Φωτογραφία: Pinterest

flowers 3
Φωτογραφία: Pinterest

Λουλούδια ή μικρά κλαδάκια από δέντρα ή από τα φυτά που - με λίγη τύχη - ευδοκιμούν στο μπαλκόνι μας, μπορούμε να τοποθετήσουμε και σε διάφανα βάζα ή μπουκάλια, φέρνοντας τη φύση στο σπίτι μας.

flowers 2
Φωτογραφία: Pinterest

Εκτός από χρώματα όμως μπορούμε να προσθέσουμε στο χώρο μας και πιο πολύ λευκό! Μαζεύουμε τα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα μαύρα και καφέ αντικείμενα, τα σκούρα κεριά, σουπλά και κάθε άλλο αντικείμενο που αποτελούσε βασικό στοιχείο της διακόσμησης τους προηγούμενους μήνες, τα βάζουμε λίγο πιο πίσω, να μην τραβάνε το βλέμμα και στη θέση τους, τοποθετούμε λευκά αντικείμενα, ριχτάρια και μαξιλάρια. Όσο πιο πολύ λευκό τόσο καλύτερα, ακόμα κι αν πρόκειται για μια απλή σύνθεση με κανάτες και φλιτζάνια. Το λευκό θα βοηθήσει τον χώρο μας να φαίνεται πιο φωτεινός.

white decor
Φωτογραφία: Pinterest 

white decor 1
Φωτογραφία: Pinterest

ΥΓ. Δείτε κι άλλες ιδέες για την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας στους παρακάτω συνδέσμους:

- Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση (Ι)

- Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση στην τραπεζαρία (ΙΙ)

- Το χρώμα που αγαπώ

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
08.05.2013

Αδάμ Τσαρούχης - Με τον καιρό

Αδάμ Τσαρούχης - Με τον καιρό

Εσείς γνωρίζετε τον Αδάμ Τσαρούχη;

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πιθανόν θα τον έχετε συναντήσει σε κάποια από τις μουσικές παραστάσεις ή τα musicals που έχει συμμετάσχει. Αν πάλι η απάντηση είναι όχι, να η ευκαιρία..

Περισσότερα...
16.05.2013
Florence and The Machine - Over The Love

Με αφορμή τη σημερινή πρεμιέρα της ταινίας του Baz Luhrmann με τίτλο "The Great Gatsby" στη χώρα μας ας ακούσουμε παρέα ένα ακόμη κομμάτι από το soundtrack που τη συνοδεύει μουσικά. Μετά το "Young and Beautiful" της Lana Del Rey, σήμερα σας προτείνουμε το "Over the love" από την Florence Welch και την παρέα της.

Περισσότερα...
13.02.2013

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Μια που σήμερα μιλάμε για χρώματα και αρώματα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι όμορφο να προσθέτουμε χρώμα στο σπίτι, στο μπαλκόνι και στις πόλεις, ιδιαίτερα όταν μπαίνει η άνοιξη, αλλά δεν είναι ωραίο να έχουμε χρώμα και στο πιάτο μας;

Περισσότερα...
06.07.2013

It's cocktail time!

It's cocktail time!

Τι θα λέγατε για μια μαργαρίτα;

Περισσότερα...
04.02.2013
Όσοι τη χαρά γνωρίζουν, όταν τη μοιράζονται κερδίζουν - η ευτυχία γεννήθηκε δίδυμη. 

Λόρδος Βύρων, 1788 - 1824, Άγγλος ποιητής και ένας από τους σημαντικότερους φιλέλληνες. 

Περισσότερα...
29.04.2015

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

Ναι, ήρθε το έναυσμα για την 1η μου απόπειρα στην αρθρογραφία. Και αν αρέσει στην ομάδα του maresei, θα είναι ο λόγος να φτάσουν όσα γράφω στην οθόνη σας :). Δεν είναι άλλο, παρά η επιθυμία μου να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με μια διαφορετική ταινία που έφτασε στα χέρια μου και με συγκίνησε απρόσμενα. Περισσότερο ντοκιμαντέρ θα τη χαρακτήριζα, αλλά σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ντοκιμαντέρ όχι εκπαιδευτικό, αλλά βιογραφικό. Και μόλις τώρα, που την είδα, ανακαλύπτω την ιστορία και τα διάφορα κινήματα γύρω από τη μορφή του ατόμου που αφορά.

Περισσότερα...
05.12.2013

Σπιτική πραλίνα με καραμελωμένα φουντούκια: έρχεται να μας αναστατώσει

Σπιτική πραλίνα με καραμελωμένα φουντούκια: έρχεται να μας αναστατώσει

Πραλίνα.. και μόνο η λέξη προκαλεί αναστάτωση στους απανταχού ορκισμένους οπαδούς της σοκολάτας!

Γεγονός Νο.1 - Λατρεύουμε τη σοκολάτα

Γεγονός Νο.2 - Δεν πετάμε τίποτα στην κουζίνα (βιώματα γιαγιάς).

Είχανε λοιπόν περισσέψει κάτι καραμελωμένα φουντούκια που χρησιμοποιήθηκαν ως ντεκόρ σε μια τούρτα, τα οποία διατηρούνται τέλεια σε κλειστό βάζο. Σοκολάτα, κακάο και ζαχαρούχο υπάρχουν πάντα στα ράφια, οπότε ήρθε η ιδέα για σπιτική πραλίνα!

Περισσότερα...
21.06.2015

Στιγμές ευτυχίας και αναζωογόνησης στο βουνό

Στιγμές ευτυχίας και αναζωογόνησης στο βουνό

"Σαν την Τύμφη δεν έχει"... Τη σύγκρινε ακόμα και με τον Όλυμπο. "Και όμως δεν συγκρίνεται! Το τοπίο είναι μαγευτικό, ανεπανάληπτο. Ίσως συγκρίνεται με το Οροπέδιο των Μουσών. Και μόνο με αυτό". Έτσι είπε μετά την πρώτη του ανάβαση στην Τύμφη.

Περισσότερα...
12.03.2013

Μάθημα χαλάρωσης

Μάθημα χαλάρωσης

σε 2, 10 ή 20 λεπτά.

Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, ακολουθήστε τις οδηγίες και χαλαρώστε.

Περισσότερα...
02.06.2013
Τι να φορέσω;

Το ιδανικό look για τις καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη και όχι μόνο..

Περισσότερα...
24.12.2014

Σπιτικά μπισκοτοκουλουράκια κανέλας

Σπιτικά μπισκοτοκουλουράκια κανέλας

Σιγοτραγουδώντας το "πλάθω - πλάθω κουλουράκια" φτιάξαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μπισκοτάκια κανέλας και μοιράσαμε σε φίλους και γνωστούς. Είναι νόστιμα, είναι τραγανά, είναι εύπλαστα, είναι παιχνίδι όταν έχεις και παιδιά να ασχολούνται... είναι και νηστίσιμα για όσους μπαίνουν και στο θρησκευτικό πνεύμα των ημερών. Είναι για όλους ;)

Περισσότερα...
27.06.2013
Η φωτεινή πλευρά της ζωής

Στίχοι από τραγούδια μου έρχονται στο μυαλό κοιτώντας αυτή τη φωτογραφία και σκεφτόμενη τη φωτεινή πλευρά της ζωής...

Περισσότερα...
05.10.2012

Μια πρωτοβουλία άξια επαίνου

Μια πρωτοβουλία άξια επαίνου

Ένας τόνος πλαστικά καπάκια ισοδυναμεί με ένα αναπηρικό αμαξίδιο!

Περισσότερα...
01.04.2015
Καλωσήρθες Απρίλη

Αγαπημένε μου Απρίλη,

Περισσότερα...
28.01.2013

Ain't No Mountain High Enough

Ain't No Mountain High Enough

Το κομμάτι αυτό όποτε το ακούω μου φτιάχνει τη διάθεση! Με κάνει να θέλω να ανεβάσω την ένταση και να αρχίσω να τραγουδάω μαζί με τους δύο ερμηνευτές του..

Περισσότερα...
22.04.2015

Προτάσεις για μικρά μπαλκόνια

Προτάσεις για μικρά μπαλκόνια

Έτσι είναι... Όταν παίρνουμε τα βουνά και βγαίνουμε στη φύση, παίρνει το μυαλό μας αέρα και θέλουμε να φέρουμε τη φύση στο σπίτι ή έστω στο μπαλκόνι μας. Και τώρα που απ' ότι φαίνεται ήρθε για τα καλά η Άνοιξη, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Για όσους το "θα φτιάξω το μπαλκόνι" είναι ακόμα στη λίστα με τα "to do", η ώρα έφτασε.

Ακόμα και αν το μπαλκόνι μας είναι μικρό, ακόμα και αν το μπαλκόνι μας είναι στενό, ακόμα και αν το μπαλκόνι μας δεν έχει ωραία θέα, ακόμα και αν δε ζούμε σε μια γραφική γειτονιά, υπάρχει πάντα το περιθώριο να φτιάξουμε το δικό μας καταφύγιο που θα μας δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε μέσα στη φύση.

Περισσότερα...
20.04.2014
Τα κοκοράκια

Τα κοκοράκια κικιρικικι... να μας ξυπνάνε κάθε πρωί...

Μας ξύπνησαν και σήμερα και ξημέρωσε Πάσχα. Οι σούβλες εν δράσει λοιπόν, στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τα μεζεδάκια σπάνε μύτες.

Περισσότερα...
01.06.2013

David Garrett - Viva La Vida

David Garrett - Viva La Vida

Ένα video clip γεμάτο χρώματα!

Περισσότερα...
17.03.2013

Ricky Martin - Un dos tres

Ricky Martin - Un dos tres

Είμαστε ήδη ντυμένοι καρναβαλάκια και έτοιμοι να ξεχυθούμε στους δρόμους.. 

Περισσότερα...
11.02.2015

Ενδυματολογικές προτάσεις για τις κρύες μέρες

Ενδυματολογικές προτάσεις για τις κρύες μέρες

Μπορεί να θεωρούμε πως όσο περνούν οι μέρες ο χειμώνας σιγά σιγά μας αποχαιρετά αλλά οι καιρικές συνθήκες έχουν άλλη άποψη. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, ο χιονιάς μας επισκέφθηκε και πάλι και εμείς ντυνόμαστε σαν τα κρεμμύδια κάθε φορά που ξεπορτίζουμε.

Με αυτό ακριβώς το θέμα θα ασχοληθούμε σήμερα. Βουρ για κρεμμυδοντυσίματα!

Περισσότερα...
26.04.2014

Χρωματιστό πιάτο

Χρωματιστό πιάτο

Φρουτάκια φάγαμε σήμερα;

Περισσότερα...
20.02.2013
Η playlist της Τετάρτης

Ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε με ένα ζεστό καφεδάκι ξαπλώνοντας στον καναπέ, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή σερφάροντας στο διαδίκτυο; Ό,τι και αν κάνουμε, συνοδεύουμε τον καφέ μας με καλή μουσική. Η playlist της Τετάρτης περιλαμβάνει πολλά τραγούδια, μερικά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα αγαπημένα.

Περισσότερα...
21.02.2013

BRIT Awards 2013

BRIT Awards 2013

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των βραβείων! Mετά τα Grammy και πριν τα Oscar απονεμήθηκαν χθες το βράδυ στο Λονδίνο τα BRIT Awards 2013, δηλαδή τα βρετανικά μουσικά βραβεία για τη χρονιά που πέρασε.

Περισσότερα...
07.02.2015

Damien Rice - It Takes a Lot To Know a Man

Damien Rice - It Takes a Lot To Know a Man

Ένα εξαιρετικό κομμάτι! Πατήστε οπωσδήποτε play!

Περισσότερα...